Skip to Content

Yleisiä Merkkejä Myrkyllisestä Rakkaudesta

Yleisiä Merkkejä Myrkyllisestä Rakkaudesta

Meitä kaikkia on joskus jahdannut romanttiset vampyyrit – pedot, jotka imevät elämän meistä. Ja silti, vaikka kuinka kovasti yritämme, joskus he liittyvät seuraamme yllättäen ja emme löydä keinoa päästä eroon heidän negatiivisesta energiastaan.

Joten, kuinka me voimme tunnistaa ja poistaa myrkylliset rakastajat elämästämme?

Puoliso on ’myrkyllinen’, jos hän tekee mitään seuraavista:

1. Pakkomielteisyys: On upeaa tuntea olevansa rakastettu, tarvittu ja ihasteltu. Mutta on olemassa veteenpiirretty viiva sen välillä, onko rakastettu vai pakkomielle. Puolisot, jotka tuntevat pakkomiellettä kumppaniaan kohtaan todennäköisesti omaavat huonon itsetunnon. Nämä ovat yksilöitä, jotka tarvitsevat muiden ihastelua tunteakseen olevansa kokonaisia.

Joskus heitä kutsutaan ’läheisriippuvaisiksi’. On imartelevaa, että muut haluavat viettää aikaa kanssasi, mutta tämä jatkuva huomion tarve voi nopeasti tulla liialliseksi. Me kaikki tarvitsemme henkilökohtaisen tilamme myös ja jos tunnet, ettet voi aivastaa ilman, että puolisosi on jo niistämässä nenääsi, voit alkaa tuntea olosi ahdistuneeksi tässä parisuhteessa.

2. Kontrollointi: Kaikkien meidän tulee tuntea, että me voimme luottaa puolisoomme, ettei meidän tarvitse olla huolissamme siitä, onko hän kanssamme tosissaan vai vain hengailee kanssamme. Ja on täysin normaalia puolisommekin haluta tätä samaa. Kuitenkin on epänormaalia, jos puolisomme sanoo jatkuvasti viimeisen sanan siitä, kenen kanssa olemme, missä olemme ja mitä me puemme päällemme.

Terveessä parisuhteessa ei tarvitse hakkeroitua toisen sähköpostiin tai lukea toisen tekstiviestejä. Se ei vie meiltä pois itsenäisyyttämme tai tarvetta kontrolloida meidän fyysistä, henkistä tai taloudellista hyvinvointiamme. Jos huomaat sinun merkittävän puoliskosi nopeasti muuttavan yhteen, huolehtii laskuistasi ja vaatii teidän yhdistämään taloutenne – ole varuillasi! Vaikka se saattaa tuntua hyvältä, että toinen pitää meistä huolta, nämä ovat hyvin tavallisia keinoja narsistisille hyväksikäyttäjille.

3. Manipulointi: Jos sinusta tuntuu, ettet voi luottaa sanaankaan, mitä puolisosi sanoo, olet todennäköisesti oikeassa. Jos sinulla on aavistus siitä, että hän valehtelee kaikesta – isoista ja pienistä asioista – tämän tulisi olla suuri varoitusmerkki. Kun on juonikas syntymäpäiväsi tai muun merkkipäiväsi lähellä, on toki hyväksyttävää, mutta jos hän juonittelee koko ajan, se tarkoittaa todennäköisesti sitä, että puolisollasi ei ole hyvät aikeet. Kun saat hänet kiinni valheesta tai toisestakin, tulee olemaan vaikeaa luottaa mihinkään, mitä hän tekee tai sanoo.

4. Ylitsevuotava mustasukkaisuus: Luultavasti kaikkein ärsyttävin myrkyllisen parisuhteen merkki! Jälleen kerran, on täysin normaalia puolison tulla epävarmaksi, jos ylläpidät läheistä ystävyyssuhdetta eksäsi kanssa, jonkinlainen määrä tervettä epävarmuutta esiintyy jokaisessa parisuhteessa. On täysin eri asia, jos et voi viettää aikaasi kenenkään muun kanssa.

Jos puolisosi ei halua sinun olen tekemisissä kenenkään vastapuoleista sukupuolta edustavan kanssa, oli sitten kyse pomostasi, opettajastasi, kassahenkilöstä tai tarjoilijasta, tämä on huono merkki.

Liian suuri epävarmuus itsestä on merkki syvälle hautautuneesta emotionaalisesta traumasta. Yksilöt, jotka osoittavat valtavaa mustasukkaisuutta tai epävarmuutta, ovat todennäköisesti kokeneet surua menneisyydessä eivätkä ole ottaneet tarvittavia askeleita toipuakseen. Silloin ei ole mahdollista työstää näitä epävarmuuksia puolisosi kanssa ja luoda tervettä pohjaa luottamukselle, vaan parisuhde jää tilaan, jossa epäluottamus saa vallan. Te kaksi saatatte ajautua erillenne, jos puolisosi ei kohdista syitä alkuperäiseen asiaan ensin.

Joten, hän on myrkyllinen – mitä nyt?

On hyvin vähän mahdollisuuksia, jotta voisit selvittää parisuhteenne, jos olet ainoa, joka näkee vaivaa. Et pysty ’korjaamaan’ sellaista ihmistä, joka ei edes tiedosta tarvettaan muutokseen. Tällaiset ongelmat tulee kohdistaa alkuperäiseen syyhyn ensin ja paras keino ratkaista myrkyllinen parisuhde, on yksinkertaisesti päästää siitä irti.

Jotta parisuhde voi kestää, on siinä oltava luottamusta, rehellisyyttä, empaattisuutta ja kompromisseja. Jos rakkautenne on tarkoitettu olevaksi, te kaksi nojaudutte terveelle pohjalle ja sitoudutte avoimeen kommunikointiin, jotta voitte työstää kaikki ongelmat, jotka eteenne tulevat. Etsit puolisosi parasta kaikessa samalla, kun ajattelet itseäsi etkä pelkää asettaa omia henkilökohtaisia rajojasi. Näin varmistat, että pysytte joustavina ja vastaatte toistenne tarpeisiin. Tämä on rakkautta.