Skip to Content

Tytölle, Joka On Ollut Liian Vahva Liian Kauan

Tytölle, Joka On Ollut Liian Vahva Liian Kauan

Olet ainutlaatuinen. Tämän maailman tulisi olla ylpeä siitä, että sillä elää joku kaltaisesi. Olet kivi, johon kuka tahansa voi turvautua tai nojata, mutta mikä tärkeintä, voit aina luottaa itseesi. Koska olet soturi. Ainoa laatuasi.

Pieni salaisuus on, että olet käynyt läpi pahimman ja olet vielä siinä. Seisot vieläkin.

Olet ollut rohkea niin monta kertaa.

Koska se oli ainoa vaihtoehto elämässäsi. Seisoit kaiken sen sinua pelottavan läpi ja sinä kohtasit sen.

Mutta sinua pelottaa nyt.

Koska et halua seistä yksin. Koska sinä et halua olla oman itsesi kivi ikuisesti. Tarvitset toisen ihmisen, joka on siinä sinua varten niin kuin sinä olet ollut siinä muita varten.

Ei siksi koska se olisi olennainen asia elämässäsi, mutta siksi, että se olisi paljon helpompaa ja mukavampaa kulkea elämän läpi jonkun sellaisen kanssa, joka ymmärtää sinua.

Ehkä kukaan ei koskaan kertonut tätä sinulle, mutta sinulla on lupa itkeä. Se ei tarkoita, että olisit heikko eikä se ole merkki heikkoudestasi. Se on todiste siitä, että olet ollut vahva liian kauan.

Sinä olit kaikkien selusta.

Ei väliä, kuka tuli koputtamaan ovellesi, hän löysi lohtua sinusta. Ei väliä, kuinka moni ihminen tarvitsi sinua, sinä löysit aina keinon kohdata heidän tarpeensa ja olla siinä heitä varten. Sinä olet se paras ystävä kaikista ja he tiesivät voivansa luottaa sinuun. Sinä olet perheesi vahvin tyttö ja sinä et ole se, jota lohdutettiin vaan se, jonka luokse ihmiset tulivat, kun tarvitsivat jonkun vahvan lähelleen.

Mutta kun sinä tarvitsit ihmisiä, heitä ei ollut.

Koska he eivät tiedä, milloin tarvitset heitä. Toisin kuin sinä, he eivät näe pieniä merkkejä ja vahvoilta ihmisiltä ei juurikaan kysytä, ovatko he OK. Heille ei tarjota minkäänlaista apua, koska he ovat näyttäneet liian monesti ihmisille, että ovat tarpeeksi vahvoja kestääkseen kaiken itse.

Et etsi ritaria.

Et etsi ketään pelastamaan sinua. Et etsi ketään ratkaisemaan ongelmiasi etkä odota mitään keneltäkään, koska osaat kyllä.

Etsit omaa miekkaasi.

Etsit työkaluja taistellaksesi omat taistosi. Yrität aina kasvaa pystyäksesi pitämään paremmin huolta itsestäsi ja sinulla ei ole aavistustakaan siitä, kuinka ihmiset ihailevat sinua.

Juttu on se, että sinun elämäsi ei koskaan mennyt helposti.
Et ollut se, joka sai kaiken helposti. Et saanut mitään ilman taistelua. Sinun piti aina todistaa ollaksesi arvokas ja että sinun tuli taistella kaikki mitä elämässäsi halusit, koska se oli ainoa tapa saada asiat, joita halusit. Tämän vuoksi sinut tulkittiin monesti kylmäsydämiseksi ja miksi ei.

Mutta sinä jatkoit aina.

Milloin tahansa elämä heitti kierrepallon sinulle, sinä aina onnistuit osumaan lujaa ja lyömään kunniajuoksun.

Sinäkin väsyt.

Sinä väsyt ollessasi vahva koko ajan. Sinä väsyt siihen, että ihmiset aina odottavat jotain sinulta ja väsyt, kun ihmiset aina vain ottavat ja ottavat sinulta – rakkauttasi, aikaasi ja mitä ikinä he tarvitsevatkaan.

Ja silti nouset ylös joka aamu.

Heräät joka aamu hymyillen. Heräät joka aamu urheampana ja valmiina voittamaan kaikki vastukset siltä päivältä. Se on sinun tapasi sanoa elämälle: ”Olen valmis. Mitä tahansa sinulla on minua varten, anna se eteeni!”

Sinä katsot haastetta suoraan silmiin ja isket sille silmää.

Sinun on vaikea löytää miestä, joka on sinun arvoisesi.

Koska et pelaa pelejä poikien kanssa. Et tarvitse vain ketä tahansa, koska asiat ei toimi niin sinun kohdallasi. Tarvitset vahvan miehen, joka pystyy käsittelemään sinua.

Joten löydät arvon, jota etsit, sinusta itsestäsi.

Vaikka olisikin huippua löytää mies, joka kohtaa tarpeesi, sinä itse olet juuri riittävä. Olet enemmän kuin tarpeeksi ja sinä olet arvokas itseksesi. Sinä olet yksi niistä tytöistä, jotka eivät syntyneet puolikkaina, joten kun sinut nähdään yksin, kukaan ei rohkene kysyä, ”Missä on toinen puoliskosi?”

Vaikka elämä lyö sinua lujaa, kun elämä heittää tikkuja ja kiviä päällesi, kun kaadut alimmassa pisteessäsi, kun kuka tahansa muu antaisi periksi elämälle ja kaikelle muulle… sinä seisot vakaasti ja sinä saat muut ihmettelemään, miksi hymyilet vieläkin.

Sinä teet asiat, joita kutsutaan ’mitä/haluat’ ja sinä rakennat vakaan perustuksen niistä tikuista, jotka päällesi heitettiin.

Se on OK, jos kaadut ja menetät kipinäsi. Varmista vain se, että kun nouset takaisin ylös, sinä nouset kuin tuli.