Skip to Content

Rakastamme Toisiamme, Mutta Emme Voi Olla Yhdessä: Mitä Tehdä

Rakastamme Toisiamme, Mutta Emme Voi Olla Yhdessä: Mitä Tehdä

“Rakastamme toisiamme, mutta emme voi olla yhdessä”… Kyllä, rakkaudella on kaksi puolta, ja tämä on se ei-niin-kaunis puoli. Kielletty, lähes mahdoton rakkaus voi satuttaa ihmistä eniten.

Se on sitä, kun sydämesi on täynnä rakkautta jotakin ihmistä kohtaan, mutta samaan aikaan koet tuskallisinta sydänsurua. Rakastat häntä, mutta tiedät, ettei sinun pitäisi, ja se tappaa sinut sisältä.

Sydämellämme on nimittäin se kauhea tapa jättää mielemme huomiotta vähän liian usein. Vaikka kuinka yrittäisit ja kuinka paljon haluaisit, et vain pysty hallitsemaan sitä.

Et voi hallita romanttisia tunteitasi eikä sinulla ole valtaa poistaa jotakuta sydämestäsi. Sinun pitäisi kuitenkin tietää, että tilanteesta riippumatta todellinen rakkaus on aina taistelun arvoinen. Ja minä olen täällä auttamassa sinua selviytymään tuosta taistelusta voittajana.

Rakastamme toisiamme, mutta emme voi olla yhdessä: 8 mahdollista syytä ja parisuhdeneuvoja

On olemassa erilaisia syitä, miksi kaksi rakastunutta ihmistä ei voi olla yhdessä. Olen valinnut niistä yleisimmät ja antanut niihin tehokkaita parisuhdeneuvoja.

Tiedättehän sanonnan, että vitkastelu tuo tappiota…. Etsitään siis keino rakentaa silta sinun ja rakkaasi välille ja saada välinne toimimaan.

1. Rakastamme toisiamme, mutta emme voi olla yhdessä välimatkan vuoksi.

Tiedän… kaukosuhteessa oleminen on syvältä. Kun seurustelimme, mieheni joutui muuttamaan työnsä vuoksi kauas, ja vannon, että se oli elämäni vaikein vuosi.

Emme kuitenkaan koskaan edes harkinneet eroamista vaihtoehtona. Lupasimme toisillemme, että pysymme yhdessä, tapahtui mitä tahansa, eikä mikään etäisyys pysty erottamaan meitä.

Lyhyesti sanottuna kestimme kaiken, ja nyt, neljä vuotta myöhemmin, olemme onnellisesti naimisissa. Sinun rakkaustarinasi voi saada samanlaisen lopun, mutta vain jos teet kaikkesi, jotta kaukosuhteesi toimisi.

– Ymmärrys ja säännöllinen yhteydenpito ovat tehokkain ase etäisyyttä vastaan.

Sinun pitäisi yksinkertaisesti käyttäytyä kuin olisit “tavallisessa” parisuhteessa. Pitäkää säännöllisesti yhteyttä, puhukaa ja kasvotusten joka päivä, puhukaa päivistänne, suunnitelkaa yhteisiä lomia, keksikää keino pitää läheisyys yllä, olipa se sitten sexting tai mitä tahansa…

Olkaa kärsivällisiä ja ymmärtäväisiä ennen kaikkea. Muistakaa, että etäisyys ei merkitse mitään, kun kaksi ihmistä rakastavat toisiaan rehellisesti ja haluavat pysyä yhdessä, vaikka mitä tapahtuisi.

2. Rakastamme toisiamme, mutta emme voi olla yhdessä eri uskontojen vuoksi.

Yritän aina lohduttaa itseäni sillä, että yhteiskuntamme on voittanut nämä uskontoon liittyvät ongelmat, mutta valitettavasti se ei ole totta. Näitä asioita on edelleen olemassa, ja monet pariskunnat päättävät erota erilaisten uskontojensa vuoksi.

Älkää joutuko yhdeksi näistä pareista. Jumala rakastaa meitä kaikkia, ja hänen silmissään olemme kaikki samanlaisia.

– Kaikki alkaa ja päättyy kunnioitukseen ja hyväksyntään.

Joistakin asioista voi aina sopia olevansa eri mieltä, mutta kumppanin arvoja ja uskomuksia ei kuitenkaan pidä väheksyä tai torjua kokonaan. Jos ne ovat hänelle tärkeitä, tällaisten asioiden on oltava tärkeitä myös sinulle.

Loppujen lopuksi eri juhlapyhiin kuuluu erilaisia uskomuksia. Se tarkoittaa, että sinulla on enemmän syitä juhlia ja enemmän syitä olla onnellinen ja olla rakastamiesi ihmisten ympäröimänä.

3. Rakastamme toisiamme, mutta emme voi olla yhdessä, koska olemme sitoutuneet muihin ihmisiin.

Olette syvästi rakastuneita toisiinne, mutta onko toinen tai molemmat teistä naimisissa? Tosiasia on, että tällaisia asioita tapahtuu joka päivä, ja juuri siksi avioeroja on olemassa.

Älä kuitenkaan ryhdy mihinkään suhteeseen, kun et lopeta avioliittoasi. Suhde naimisissa olevan miehen/naisen kanssa on hirvittävän vaikeaa, eikä se pääty juuri koskaan hyvään lopputulokseen… usko pois, tiedän sen parhaiten.

– Teidän molempien on valittava puoli

Tuossa päätöksentekoprosessissa teidän pitäisi kysyä itseltänne yhtä asiaa ja olla raa’an rehellisiä vastauksen kanssa. Oletteko todella rakastuneita toisiinne, vai luuletteko sen olevan vain intohimoa tai ihastusta?

Tämä saattaa auttaa sinua vastauksen löytämisessä; 10 ratkaisevaa eroa rakkauden ja ihastumisen välillä.

Jos epäilet rakkautesi voimakkuutta, saatat tehdä suuren virheen jättäessäsi kumppanisi… virheen, joka vainoaa sinua koko loppuelämäsi ajan.

Jos kuitenkin olet varma siitä, mitä tunnet toista kohtaan, on epäreilua valehdella elämänkumppanillesi. Teidän on löydettävä voimaa lähteä avioliitostanne ja seistä toistenne rinnalla, vaikka koko maailma olisi teitä vastaan.

4. Rakastamme toisiamme, mutta emme voi olla yhdessä, koska satutamme toisiamme jatkuvasti.

Gaslighting, emotionaalinen hyväksikäyttö, ymmärryksen ja kunnioituksen puute, manipulointi, mustasukkaisuus… Ovatko kaikki nämä kaikki suhteenne malleja?

Se, että olet rakastunut, ei tarkoita, että sinun on myös oltava sokea. On hyvä, että olette molemmat tietoisia epäterveestä suhteestanne, mutta ei ole hyvä, että ajattelette luopua rakkaudestanne.

Jos toinen jatkuvasti satuttaa toista, kyse on vastikkeettomasta rakkaudesta, eikä sellaisesta suhteesta todellakaan kannata taistella. Jos kuitenkin kumpikin teistä on yhtä lailla syyllinen näihin virheisiin, voitte saada suhteenne toimimaan uudelleen, jos halu ponnistella sen eteen on molemminpuolinen.

– Työskentele suhteesi eteen sen sijaan, että luovuttaisit siitä

Vain pelkurit jättävät ja luovuttavat, kun asiat muuttuvat vaikeiksi. Tarkoitus on pysyä ja jatkaa taistelua.

Olet jo ottanut valtavan askeleen parisuhteesi korjaamisessa: myönsit, että se on myrkyllinen. Nyt sinun on vain keksittävä keino puristaa myrkyllisyys pois ja tehdä siitä jälleen kerran terve.

Se, että kävelitte matkallanne muutamien esteiden päälle, ei tarkoita, ettette voisi enää olla yhdessä. Voitte ja teidän täytyy rakkautenne vuoksi.

5. Rakastamme toisiamme, mutta emme voi olla yhdessä, koska perheemme eivät hyväksy sitä.

Vaikka kuinka yritätte todistaa, että rakkautenne on vilpitöntä ja että olette todella luodut toisillenne, perheenne eivät vain tue suhdettanne.

Ymmärrän, miksi ajattelette, että olisi parasta kulkea omia teitä ja jatkaa omaa elämäänne. He ovat ihmisiä, joita rakastat eniten koko maailmassa, ja on täysin normaalia, että heidän mielipiteillään on sinulle niin paljon väliä.

Eikö sinun onnellisuutesi pitäisi kuitenkin olla heille tärkeintä? Jos te kaksi teette toisianne onnellisiksi, eivätkö he ole epäreiluja seisoessaan rakkautenne tiellä?

– Läheisten tuki on tärkeää, mutta sinun on päätettävä, mitkä ovat sinun prioriteettisi.

Teillä on kaksi vaihtoehtoa: joko päästätte toisistanne irti vain miellyttääksenne perheitänne tai lähdette heitä vastaan ja taistelette rakkautenne puolesta.

Olen samaa mieltä… molemmat ovat vaikeita. Yhdessä voitte kuitenkin löytää keinon käsitellä perheitänne, kun taas toisaalta, jos valitsette ensimmäisen vaihtoehdon, saatatte katua sitä koko loppuelämänne.

Loppujen lopuksi heidän on löydettävä keino hyväksyä teidät kaksi pariskuntana ennemmin tai myöhemmin. Luulen, etteivät he ota riskiä menettää perheenjäseniään vain siksi, että he eivät erityisesti pidä elämänkumppanistanne.

6. Rakastamme toisiamme, mutta emme voi olla yhdessä, koska elämäntavoitteemme eivät sovi yhteen.

Nykyään on tullut yleinen harhaluulo, että rakastavassa parisuhteessa olevilla kahdella ihmisellä on oltava samat tai ainakin samanlaiset tavoitteet, päämäärät ja päämäärät tulevaisuutta varten.

Päinvastoin, terveen parisuhteen koko tarkoitus on säilyttää itsenäisyys. Teillä voi olla erilaisia elämäntavoitteita, mutta teidän pitäisi tukea ja auttaa toisianne niiden saavuttamisessa.

– Tehkää kompromisseja! On aina parempi taipua hieman kuin hajota palasiksi…

Jotta parisuhde toimisi, teidän pitäisi jakaa vain yksi tavoite: vanheta yhdessä. Jos se on ainoa yhteinen tavoite, millään muulla ei ole oikeasti merkitystä.

Älä anna itsekkäiden halujesi pilata sitä, mitä teillä kahdella on. En tarkoita, että teidän pitäisi luopua tavoitteistanne ja unelmistanne, mutta viljelemällä hyväksyntää ja kunnioitusta voitte löytää yhteisen pohjan… pohjan, jolle rakentaa yhteistä tulevaisuutta.

7. Rakastamme toisiamme, mutta emme voi olla yhdessä suuren ikäeron vuoksi.

Olette rakastuneita, mutta suuri ikäero välillänne aiheuttaa teille todellisia ongelmia, ja luulette, ettei se koskaan salli teidän olla onnellisia yhdessä.

Kyse ei tietenkään ole vain iästä, vaan kaikista eroista ja erilaisista elämänkokemuksista… kaiken lisäksi oletan, että perheenne vastustavat voimakkaasti suhdettanne, eikö niin?

Kerron teille yhden asian: millään noista asioista ei ole väliä, koska katsotte asiaa aivan väärästä näkökulmasta…

– Teidän pitäisi nähdä se mahdollisuutena, ei esteenä.

Useimmat pariskunnat pelkäävät erimielisyyksiään, koska he luulevat, että se pilaa heidän suhteensa ennemmin tai myöhemmin. Valitettavasti heillä ei ole aavistustakaan siitä, miten väärässä he todella ovat.

Nuo erot voivat itse asiassa tuoda kaksi ihmistä lähemmäksi toisiaan. Erilaisuuksien ansiosta voimme selvittää ja oppia toisiltamme niin monia asioita, mikä voi johtaa vain kumppanien välisen siteen vahvistumiseen.

Loppujen lopuksi rakkaus ei välitä iästä, uskosta, rodusta ja muista sellaisista asioista… itse asiassa, kun kaksi ihmistä todella rakastaa toisiaan, millään muulla ei ole merkitystä kuin tällä rakkaudella.

8. Rakastamme toisiamme, mutta emme voi olla yhdessä hänen uskottomuutensa vuoksi.

Olit rakastavassa suhteessa, mutta yhtäkkiä satusi murtui, koska kumppanisi petti sinua?

Nyt tiedät, että rakastat häntä yhä, ja hän väittää rakastavansa sinua myös ja kuinka kaikki oli vain virhe, jota hän ei aio toistaa enää koskaan. Ajatteletko kuitenkin, ettet pysty jättämään heidän virheitään taaksesi, mutta samalla luulet, ettet voi jättää heitäkään taaksesi?

Rehellisesti sanottuna petturin anteeksiantamisen ja hänestä irti päästämisen välillä on vaikea valinta, mutta sinun on päätettävä pian, mitä teet. Toivottavasti tämä auttaa sinua tekemään oikean ratkaisun…

– Anteeksianto on rakkauden korkein muoto

Ei ole mitään väärää siinä, että annat kumppanillesi anteeksi, jos hän on pettänyt sinua. Kuitenkin vain, jos teet sen oikeasta syystä… jos teet sen, koska todella rakastat häntä ja näet, että hän rehellisesti katuu virhettään.

Virheistä on tullut valtava osa elämäämme, ja totuus on, ettei kukaan ole immuuni virheiden tekemiselle, varsinkaan kun kyse on rakkauselämästä.

Toisaalta, jos et todellakaan löydä voimia antaa anteeksi kumppanillesi, että hän petti sinut tällä tavalla, sinun ei todellakaan pitäisi jatkaa suhdetta. Siitä tulee syvästi epäterve suhde, ja ennemmin tai myöhemmin eroatte ja se on sitten lopullisesti.

Mitä teet, kun rakastat jotakuta, mutta et voi olla yhdessä?

Tässä tilanteessa oleminen voi vaikuttaa vakavasti mielenterveyteesi, varsinkin jos et tiedä, miten selviytyä siitä. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua säilyttämään oman mielenterveytesi näinä vaikeina aikoina elämässäsi.

1. Pysy realistisena ja näe asiat sellaisina kuin ne ovat.

Älä ymmärrä väärin… sinulla pitäisi olla uskoa siihen, että jonain päivänä voitatte esteet ja olette vihdoin yhdessä. Se, mitä sinun ei kuitenkaan pitäisi tehdä, on jatkaa toivossa elämistä.

Voitte viettää siellä jonkin aikaa, mutta ennemmin tai myöhemmin teidän on astuttava todellisuuteen ja pysyttävä siellä. Riippumatta siitä, kuinka vaikeaksi tai epäreiluksi elämä muuttuu, sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin elää sitä.

Sinun on säilytettävä tämä realistinen näkökulma oman mielenterveytesi vuoksi. Kuplassa eläminen voi toimia jonkin aikaa, mutta kun astut siitä ulos, kohtaat elämäsi tuskallisimman sydänsurun.

2. Hyväksy, että joidenkin ihmisten ei yksinkertaisesti ole tarkoitus olla yhdessä.

Joihinkin asioihin et voi vaikuttaa, ja sinun on vain hyväksyttävä se. Vaikka haluaisit kuinka paljon, että jokin asia toimisi, Jumalalla on muita suunnitelmia, ja sitä et voi muuttaa.

Joidenkin ihmisten ei yksinkertaisesti ole tarkoitus olla tai pysyä yhdessä ikuisesti, vaikka he tuntevatkin vahvoja tunteita toisiaan kohtaan.

Voit joko hyväksyä sen ja keskittyä paranemiseen tai voit jatkaa valheessa elämistä ja toivoa, että mahdoton tapahtuisi. Rehellisesti sanottuna molemmat vaihtoehdot ovat vaikeita, mutta ensimmäinen on todellakin paljon vähemmän kivulias.

3. Käsittele tunteitasi terveellä tavalla.

Älä edes ajattele tunteidesi tukahduttamista. Olet erossa rakastamastasi ihmisestä… Nyt ei ole aika teeskennellä, että olet vahva.

Saatat ajatella, että tunteiden pullottaminen auttaa sinua lievittämään kipua. Mutta totuus on, että se vain pitkittää sydänsuruasi, koska ennemmin tai myöhemmin tunteet löytävät tien ulos.

Etsi keino hallita sitä ylivoimaisten tunteiden vuoristorataa, jota parhaillaan käsittelet. Itke, jos sinun on pakko, särje jotain, jos se auttaa sinua sisäisesti syövän vihan kanssa. Älä anna tunteidesi nielaista itseäsi… etsi terve tapa käsitellä niitä.

4. Luota parhaaseen ystävääsi.

Surujen jakaminen parhaiden ystävien ja perheenjäsenten kanssa on ainoa terapia, jota tarvitset. Vaikka he eivät voisikaan antaa sinulle neuvoja siitä, mitä sinun pitäisi tehdä, he ovat tukenasi ja yrittävät kaikkensa vain nähdäkseen sinut taas hymyilevän.

On täysin normaalia, ettet pysty selviytymään kaikesta tästä yksin. Anna läheistesi auttaa ja lohduttaa sinua.

Nyt ei todellakaan ole oikea aika esittää, että olet niin rohkea ja kaikkea sellaista hölynpölyä. Luota minuun… kun kyse on rakkaudesta, olemme kaikki heikkoja ja tarvitsemme apua.

5. Riippumatta siitä, kuinka paljon rakastat heitä, sinun pitäisi aina rakastaa itseäsi enemmän.

Ainoa ihminen, joka on kanssasi loppuelämäsi, on sinä itse. Se on ainoa tosiasia, ja on aika muistuttaa itseäsi siitä.

Sinun ei pitäisi koskaan rakastaa toista ihmistä enemmän kuin itseäsi. Muista aina yksi asia; olet ainoa ihminen, jota ilman et voi elää.

6. Jos ei ole mitään järkeä taistella siitä, löydä voimaa päästää irti.

Jos siitä on todella turha jatkaa taistelua, sinun on kerättävä voimaa ja rohkeutta siirtyä eteenpäin. Päästä irti siitä, mitä ei voi olla, ja pelasta itsesi.

On turhaa pitää kiinni jostain, josta tiedät, ettei se voi koskaan toimia. Se voi vain jatkaa sydämesi särkemistä, joka ikinen päivä, pala palalta…

7. Usko ajan voimaan.

Ehkä he eivät sittenkään ole sielunkumppanisi. Ehkä hän on, mutta tapasit hänet väärään aikaan.

Aika näyttää. Sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin antaa aikaa ja katsoa, mitä tapahtuu. Jos teidän on tarkoitus olla yhdessä, tienne risteävät tulevaisuudessa, ettekä enää koskaan eroa. Toisaalta, jos he eivät ole kohtalonne, aika tuo teille rauhan ja paranemisen.

Voiko olla rakastunut olematta yhdessä?

Valitettavasti voitte. Itse asiassa kipu ja kaipaus voivat voimistaa rakkautta, jota tunnet heitä kohtaan, vaikka heidät otettaisiinkin pois luotasi ikuisesti.

Vaikka välillänne tapahtuisi paljon pahoja asioita, vaikka hän olisi kaukana sinusta, vaikka olisitte päättäneet erota vuosia sitten, voit silti olla rakastunut häneen kuin ensi kertaa tavatessasi hänet.

Halusimme tai emme, rakkaus ei ole jotain, jota voi hallita. Ainoastaan sydämellämme on etuoikeus päättää, kenet se päästää sisäänsä ja kuinka kauan tuo henkilö pysyy siellä.

Nappia, jolla voit kytkeä tunteesi pois päältä, ei ole eikä tule koskaan olemaan olemassa. Sydän haluaa, mitä se haluaa, eikä sille voi tehdä yhtään mitään.

Rakastamme toisiamme, mutta emme voi olla yhdessä lainauksia

Voit hakea lohtua myös näistä voimakkaista “rakastamme toisiamme, mutta emme voi olla yhdessä” -sitaateista.

1. “Liekki voi rakastaa lumihiutaletta, mutta he eivät voi koskaan olla yhdessä vahingoittamatta toisiaan.” – Chris Colfer

2. “En itke siksi, että meitä on erottanut välimatka, ja vieläpä vuosien ajan. Miksi? Koska niin kauan kuin jaamme saman taivaan ja hengitämme samaa ilmaa, olemme yhä yhdessä.” – Donna Lynn Hope

3. “Sydämeni ja mieleni kertovat minulle kahta eri asiaa. Sydämeni kertoo minulle, että tämä on suurta rakkautta. Mieleni kertoo minulle, että aidon rakkauden ja kielletyn rakkauden välillä on ero. Mieleni kertoo minulle myös, että minun ei pitäisi haluta olla kanssasi.” – Cassandra Clare

4. “Rakastan sinua enemmän kuin voisin koskaan kuvailla, mutta aikamme on tullut ja mennyt. En halua lopettaa asioita näin, enkä luovu toivosta. Ehkä jonain päivänä tapaamme taas ja kaikki on taas niin kuin ennen.” – Tuntematon

5. “Vaikka meidän ei koskaan pitänyt olla yhdessä, en voi olla kenenkään muun kanssa, seurauksista huolimatta.” – Nicole Gulla

6. “Ja sitten, kun välillämme ei ole mitään muuta kuin rakkaus, voimme alkaa löytää keinon olla todella yhdessä.” – S.J. Watson

7. “Kielletyn rakkautemme ei ollut tarkoitus selvitä. En tiennyt, että elämä voisi olla näin vaikeaa ilman sinua kanssani. Näen nyt selvästi, että meitä ei ollut tarkoitettu yhteen. Rakkautemme on kiellettyä rakkautta.” – John West

Loppuajatuksia

‘Rakastamme toisiamme, mutta emme voi olla yhdessä’ on lause, jota vihaan eniten, koska mikään ei ole mahdotonta tosi rakkaudessa. Uskon koko sydämestäni, että rakkaus on maailmankaikkeuden voimakkain voima ja ainoa, joka pystyy tekemään todellisia ihmeitä.

Joskus tarvitaan juuri sitä… ihmettä. Toisaalta joskus pieni usko yhdistettynä molemminpuoliseen ponnisteluun on enemmän kuin tarpeeksi, jotta terve suhde toimisi.

Jos teidän on todella mahdotonta olla yhdessä, teidän on tiedettävä, ettei se olekaan todellista rakkautta. Ja se tekee eteenpäin menemisestä paljon helpompaa sinulle.

Jonain päivänä tapaat sielunkumppanisi; henkilön, joka näyttää sinulle, mitä todellinen rakkaus todella on. Silloin sinulle on täysin selvää, miksi tämä suhde ei voinut selvitä.