Skip to Content

Lupaan, Etten Ole Enää Tässä Sinua Varten

Lupaan, Etten Ole Enää Tässä Sinua Varten

Minä vannoin, etten koskaan ole yksi niistä epätoivoisista tytöistä, jotka itkevät miehen perään. Vannoin itselleni, etten ikinä sallisi itseni rakastua niin syvästi johonkin toiseen, että unohtaisin itseni. Lupasin, etten koskaan anna jollekin toista tilaisuutta, koska uskoin, että jos joku pettää sinut kerran, hän on kyvykäs tekemään sen uudelleenkin.

Ja tässä minä olen…

Olen tyttö, joka antoi sinulle liian monta toista tilaisuutta. Olen tyttö, joka rakastui sinuun niin lujaa, että hän unohti itsensä, näin vain sinut enkä mitään muuta kuin sinut. Minusta tuli yksi niistä tytöistä, joksi vannoin, etten koskaan tulisi. Tiedäthän, sellaiseksi tytöksi, joka antaa itsensä jollekin ja päätyy sen saman ihmisen hajotetuksi.

Kun katson itseäni peilistä, en edes tunnista itseäni. Tämä ihminen, joka tuijottaa minua takaisin, näyttää minulta. Mutta en tunnista häntä. En tunnista ryppyjä silmien alla, en tunnista katsetta silmissä ja näyttää siltä, että häneltä puuttuu jotain, hymy ehkä? Minä ennen hymyilin paljon. En enää.

En tunnista tätä tyttöä, koska hän antoi sinulle kaiken. Luoja, hän ei vain antanut sinulle kaikkea, hän antoi sinulle tuplasti enemmän kuin sinä ansaitsit. Tämä tyttö, joka tuijottaa minua peilistä, taipui vuoksesi kaksin kerroin. Mutta totuus on, ettei hänen olisi pitänyt.

Et ansainnut mitään siitä. Et ansainnut minun rakkauttani, luottamustani tai vaivannäköäni. Et ansainnut niitä, koska et välittänyt antaa minulle mitään takaisin. Mutta sait sen kaiken silti.

Sinä tiedät, kuinka sanotaan, että kaikella on parasta ennen –päiväys? Niin on myös minun sokeudellani. Niin myös tällä rakkaudella, joka oli vain yksipuoleista.

Sinulle ei ole enää mahdollisuuksia. Sait niitä jo monta ja heitit ne kaikki hukkaan. Petit minut ja minä jatkoin työkalujen antamista, jolla saatoit tehdä sen aina uudelleen. Minun olisi pitänyt uskoa vaistojani ja lähteä pois heti ensimmäisellä kerralla, kun leikit minulla, mutta sen sijaa kuuntelin sydäntäni, kuuntelin sydäntäni.

Olen saanut tarpeekseni ollakseni sinun viimeinen resorttisi. Olen saanut tarpeekseni siitä, että tulet luokseni, kun sinulla ei ole muuta paikkaa, mihin mennä, ketään muuta, joka tarjoaisi olkapäänsä sinulle itkua varten. Minä olen saanut tarpeekseni salliessani sinun käyttää minua. Olen saanut tarpeekseni siitä, että olen aina sinua varten, vaikka tiedän, ettet sinä ole halukas olemaan siinä minua varten silloin kun minä tarvitsen sinua.

En enää laiminlyö itseäni, jotta sinä voisit olla onnellinen. Sen sijaan, että pidin huolta itsestäni, otin sinun huolehtimisestasi elämän tehtäväni. Sen sijaan, että keskityin tekemään itseni onnelliseksi, keskityin tekemään sinut onnelliseksi. Minun jatkuvilla yrityksilläni tehdä sinun elämästäsi parempaa, unohdin oman elämäni.

Sinä et sekoita minun elämääni enää. Milloin vain päätän siirtyä eteenpäin, milloin vain teen sen päätöksen, että se on ohi, sinä syöksyt elämääni ja hajotat kaikki rakentamani. Sinä tulet kera niiden typerien lupaustesi, kuinka tällä kertaa asiat menisivät toisin ja kuinka sinä tarvitset minua. Ja minä, naiivi kun olen, päädyin jättämään kaiken muun ja keskittymään taas sinuun.

Minä en enää toivo asioiden muuttuvan. Minulla ei ole enää mitään odotuksia sinun suhteesi. Koska olen lopulta valmis näkemään, kuka sinä oikeasti olet, enkä sitä, mitä haluaisin sinun olevan. Et ole puoliksikaan se mies, jonka kuvittelin sinun olevan. Ja se on ok. Sinä voit jatkaa olemista puolikas mies jollekin toiselle nyt. Koska minä en tyydy mihinkään vähempään.

Aloin menettää itseäni sinulle. Ja rehellisesti puhuttuna, rakastan menettää itseäni rakkaudelle ja miehelle, joka ansaitsee minut. Se on vain siinä, että minulla ei ole enää rakkautta sinulle ja sinä et ole mies, joka ansaitsee minut. Se vei minulta aikani avata silmäni ja nähdä, ettet ole minulle hyvä.

Totuus on, että ansaitsen enemmän. Ansaitsen enemmän, kuin mitä sinä annoit minulle tai mitä sinä olet koskaan valmis antamaan kenellekään tytölle elämässäsi. Ansaitset jonkun, joka ei lopeta yrittämästä. Ansaitsen jonkun, joka rakastaa minua sellaisena kuin olen ja ansaitsen jonkun, joka ei jätä minua yksin taistelemaan parisuhteestamme. Ansaitsen jonkun, joka ei pakota minua itkemään itseäni uneen, jonkun, joka huolehtii minusta eikä saa minua pettymään. Jonkun, joka näkee arvoni.

Ehkä et huomaa, että olen poissa. Mutta sinä huomaat kaipaavasi jotain. Sinä kaipaat sitä, että sinulla on joku, jolle jutella. Ikävöit jotain, joka ei koskaan luovuttanut sinun suhteesi, jotain, joka uskoi sinuun, jotain, johon saatoit aina luottaa. Joku, joka sai sinut tuntemaan itsesi hyväksi, vaikka et ollut hyvä. Mutta minä lupaan, etten enää ole siinä sinua varten.

Sinä tiedät, että sanotaan, että kovimmat taistelut ovat ne, joita käymme sen välillä, jota sydämemme haluaa ja mitä mielemme tietää meidän ansaitsevan? Minä olen valinnut minun puoleni tässä sodassa. Minä lupaan, etten ole enää siinä sinua varten. Ja vaikka se sattuu syvästi, tämän lupaukseni minä aion pitää.