Skip to Content

Vain Koska Hän Ei Lyö Sinua, Ei Tarkoita Sitä, Ettei Hän Käytä Sinua Hyväkseen

Vain Koska Hän Ei Lyö Sinua, Ei Tarkoita Sitä, Ettei Hän Käytä Sinua Hyväkseen

Kun rakastamme jotain, luulen, että on helppo sulkea silmämme niiltä osin, mistä emme pidä hänestä tai niiltä osin, kun tiedämme, etteivät ole täydellisiä – niitä osia, jotka eivät sovi siihen mielikuvaan, jonka uskomme olevan totta. On helppo sanoa itselleen, ’Hänellä on vain paha päivä’, ’Se oli minun vikani’, ’Minä olin väärässä.’

Koska se on helpompaa, eikö vian? Rankaista itseämme, ottaa heidän huono käytöksensä omaksi syyksemme. On helpompaa olla väärässä, kun hyväksyä, että ihminen, jonka tulisi suojalla, rakastaa ja vaalia meitä, hajottaa meitä palasiksi.

Mutta rakastettava tyttö, se ei ole sinun vikasi, mikään siitä ei ole. Katsos, kun vaikka hän ei lyö sinua, ei tarkoita sitä, ettei hän käyttäytyisi hyväksikäyttäjän tavoin.

Jos hän ei kuuntele, kun kerrot hänelle jostain, mikä satuttaa sinua tai saa sinut tuntemaan olosi epämukavaksi, se on hyväksikäyttöä. Jos hän suuttuu ja nimittelee sinua hulluksi, kun kerrot hänen flirttailevia kommenttejaan toisten tyttöjen sosiaalisen median kuvissa loukkaavan sinua, se on hyväksikäyttöä.

Jos hän kertoo sinulle, että käytös, jonka olet nähnyt hänen ja muiden tyttöjen välillä, on ”vain omassa päässäsi”, että sinä ”kuvittelet kaiken”, että olet ”niin epävarma ja mustasukkainen”, et voi luottaa häneen, se on hyväksikäyttöä.

Jos jokainen argumentti, joka sinulla on, päätyy olemaan sinun vikasi, jos päädyt miettimään, oletko oikeasti sekaisin, jos sinulla oikeasti on ongelmia ja tarvitset terapiaa, jos päädyt aina uskomaan, että aiheutit kaikki ongelmat ja olet syyllinen siihen, että parisuhteesi hajoaa, sinua käytetään henkisesti hyväksi.

Koska eivät kaikki ruhjeet ole fyysisiä, mutta ne sattuvat aivan yhtä paljon.

Joten ole hyvä ja kuuntele, kun kerron sinulle, että on täysin ok olla allapäin, jos hän ei kunnioita sinua ja parisuhdettanne. On sallittu nousta häntä vastaan, jos tunnet, että hän käyttäytyy sopimattomasti muiden naisten kanssa. Sinä saat puhua, kun tunnet, ettet saa parisuhteestanne yhtä paljon irti, kuin sille itsestäsi annat.

Sinun on sallittu tuntea pahoin, jos hän tykkää muiden naisten puolialastomista kuvista. Sinä saat kysyä häneltä tytöstä, joka viestittää hänelle. Sinä saat puhua asioista, jotka saavat sinut tuntemaan epävarmuutta tai mustasukkaisuutta.

Se ei tee sinusta hullua tai epäoikeudenmukaista tai ylitunteellista. Se ei tarkoita sitä, että sinulla on ’vakavia ongelmia’ tai kyvyttömyyttä luottaa. Se vain tarkoittaa sitä, että olet ihminen, sinulla on tunteita, sinulla on kokemuksia, jotka merkitsevät sitä, että joskus sinä tunnet olosi hermostuneeksi, joskus sinä murehdit sitä, että saatat menettää jonkun, joskus tunnet, ettet ole tarpeeksi.

Mutta se ei tarkoita, että se on totta. Se ei tarkoita, että sinun tulisi olla hiljaa.

Koska jos joku akasta sinua, he rakastavat sinussa kaikkea. He rakastavat sinussa niitä osia, jotka ovat peloissaan, niitä osia, jotka kyselevät ja ovat huolissaan ja hermostuneita. He kuuntelevat sinua, kun sinulla on tarve puhua asiat läpi, kun tarvitset selvennystä ja todistelua sekä rakkautta.

He antavat sinulle mahdollisuuden puhua, tuntea olosi vapautuneeksi ja tuntea tulleesi kuulluksi. He aina varmistuvat siitä, ettei heidän käytöksensä ylitä rajaa, he aina toimivat niin, että sinä tunnet olevasi rakastettu, turvassa ja haluttu. He ovat aina valmiita kuuntelemaan, ymmärtämään ja tukemaan sinua. He aina antavat saman verran sinulle, kuin sinä annat heille.

Koska parisuhteet ovat kaksisuuntainen tie, niiden tulee antaa ja ottaa, kuunnella ja puhua. Ja jokainen parisuhde pitää sisällään kaksi ihmistä. Jos toinen sulkee toisen suun, kun he ottavat esille herkän aiheen, se ei ole rakkautta.

Parisuhde, jossa toinen pelkää avata suunsa, pyytää enemmän, pyytää parempaa, pyytää sitä, mitä he ansaitsevat, se ei ole oikea parisuhde.

Se on henkistä hyväksikäyttöä.