Skip to Content

Vaikka Hän Olisi Viimeinen Jäljellä Oleva Mies, Älä Palaa Hänen Luokseen

Vaikka Hän Olisi Viimeinen Jäljellä Oleva Mies, Älä Palaa Hänen Luokseen

Tiedän, että kysyt itseltäsi, missä kaikki meni pieleen. Tiedän, että kohtaat menneisyytesi, eikä sinulla ole aavistustakaan, minkä väärän liikkeen teit. Tiedän, että kysyt itseltäsi ja Jumalalta: “Miten tämä tapahtui?”

Tiedän, että olet kyllästynyt laittamaan tekohymyn kasvoillesi. Olet kyllästynyt teeskentelemään, että kaikki on hyvin. Olet kyllästynyt antamaan automaattisia vastauksia kysymykseen: “Miten voit?” “Kyllä, voin hyvin, voin loistavasti!” sanot miettien ja toivoen, että kaikki kysymykset vihdoin loppuisivat.

Tiedän, että kun tulet kotiin, kun päiväsi muuttuvat vähemmän myrskyisiksi ja kun annat ajatuksillesi tilaa vaeltaa, ne vaeltavat suoraan häneen!

Ymmärrän, kuinka paljon tuskaa kannat sydämessäsi. Tiedän, kuinka monta arpea loukkaantunut ihminen voi piilottaa. Sinä pidät tuskasi kokonaan itselläsi. Sinuun sattuu, olet hajoamassa, eikä kukaan näe sitä.

Ole kiltti, vastusta haluasi ottaa häneen yhteyttä. Ole kiltti ja kiroile itsellesi, kun kätesi kurottavat puhelimeen tarkistaakseen hänen sosiaalisen mediansa. Kiroile, huuda, mene ulos – tee kirjaimellisesti mitä vain keksit, mutta älä murtu paineen alla.

Se on vain tyhjyys, joka puhuu sisältäpäin. Se on yksinäisyyttä. Se on tunne siitä, että on ei-toivottu. Ja aina kun se tapahtuu, juokset takaisin viimeiseen asiaan, josta olit varma – juokset takaisin hänen luokseen.

Vaikka tiedät, ettei hän ole enää sama ihminen, vaikka tiedät, ettei hän ole sinun arvosi eikä tarpeeksi hyvä vaeltelemaan mielessäsi, et voi päästää häntä menemään.

Syvällä sisimmässäsi toivot, että hän muuttuisi. Toivot, että hän haluaa tulla jälleen kerran ihmiseksi, johon rakastuit, mutta hän ei halua. Hän syyttää yhä sinua. Hän pitää edelleen kiinni tarinastaan. Hän tarvitsee jonkun, johon purkaa vihansa ja turhautumisensa.

Hän ei koskaan pyydä anteeksi. Hän ei koskaan muutu.

En syytä sinua siitä, että toivot hänen muuttuvan. Hän ei ollut koko ajan niin kusipää. Oli hetkiä, jolloin hän oli kiltti ja herttainen, jolloin hän näytti sinulle, kuinka paljon välitti, jolloin hän piti sinua kädessään kuin haurasta kukkaa, suojellen sinua kaikelta, pitäen sinut turvassa maailmalta.

Luin kerran tarinan, ja siinä tarinassa oli suloinen pieni poika, joka löysi ketun. Kettu pelkäsi häntä, sillä se oli kotoisin erämaasta. Tuon ketun piti olla varma, että kun poika kesyttää sen, hän ei jätä sitä. Kettu sanoi Pikku Prinssille jotain, joka sai minut ajattelemaan sinua:

“Minulle sinä olet yhä vain pikkupoika, joka on aivan kuin sata tuhatta muuta pikkupoikaa. Enkä minä tarvitse sinua. Ja sinä puolestasi et tarvitse minua. Sinulle minä olen vain kettu, kuten sata tuhatta muuta kettua. Mutta jos kesytät minut, tarvitsemme toisiamme. Minulle sinä olet ainutlaatuinen koko maailmassa. Sinulle minä olen ainutlaatuinen koko maailmassa.” – Antoine de Saint-Exupéry, Pieni prinssi…

Hänen olisi pitänyt tehdä samoin. Hän, joka kesytti sinut, johon luotit… Sinun olisi pitänyt olla hänen ainutlaatuinen persoonansa, joku, jota hän ei koskaan satuttaisi eikä päästäisi irti.

Hän ei koskaan pitänyt antamaansa lupausta. Hän ei suojellut sinua kivulta. Hän aiheutti sinulle tuskaa. Ja hitaasti suhteestanne tuli yksipuolinen.

Hän ei välittänyt sinusta pätkääkään, ja sinä jatkoit hänen jälkeensä sotkujen siivoamista toivoen, että hän näkisi, kuinka paljon tuskaa hän aiheuttaa sinulle. Nieleskelit kyyneleitä, toivoen, että hän tulisi järkiinsä.

Ja silloin tällöin hän tuo esiin sen suloisen puolensa ja koputtaa ovellesi. Ja aina silloin tällöin otat hänet sisään, luotat häneen, ja hän satuttaa sinua uudelleen.

Tällä kertaa älä palaa hänen luokseen. Älä anna itsesi loukkaantua ja murtua uudelleen. Tiedän, että kannat yhä sen painoa harteillasi, mutta on vain ajan kysymys, milloin murtut paineen alla ja murtut korjauskelvottomaksi.

Tällä kertaa sinun on pysyttävä vahvana. Et saa antaa itsesi taipua. Hän on heikko kohtasi. Hän on kryptoniittisi. Älä anna hänen tuhota sinua lopullisesti, koska hän tekee niin.

Jatka sisäisten taistelujesi käymistä. Anna sydämesi ja pääsi riidellä ja auta järkeäsi voittamaan. Se on parasta, mitä voit tehdä. Se on viimeinen mahdollisuutesi onneen.

Ole kiltti, jos hän oli viimeinen mies, älä palaa hänen luokseen.

Olet päässyt jo niin pitkälle. Älä tuhoa kaikkea, mitä olet rakentanut. Ole kiltti, älä palaa hänen luokseen.