Skip to Content

Tämä Tapahtuu, Kun Narsisti Jättää Sinut

Tämä Tapahtuu, Kun Narsisti Jättää Sinut

Narsistisessa parisuhteessa eläminen on kuin henkinen vuoristorata. Yhtenä hetkenä olet maailman onnellisin ihminen ja seuraavana tunnet olosi surkeaksi. Narsistit ovat tässä taitavia. He kääntävät tunteesi ympäri sekunnissa.

Saatat miettiä, kuinka he selviytyvät tästä.

nainen seisoo ikkunan vieressä yöllä

He ovat ammattilaisia omassa asiassaan. He käyttävät manipulointia kontrolloidakseen sinua. He käyttävät kaikenlaisia keinoja sekoittaakseen pääsi, tehdäkseen asiat heidän tavallaan. Heidän taitonsa vuoksi sinä olet täysin tietämätön siitä, että sinua manipuloidaan – se, että rakastat tuota ääliötä saa sinut selittelemään hänen tekojaan. Mutta älä huoli, hän tietää sen, että rakastat häntä ja hän käyttää sitä hyväkseen. Siksi heillä on valta hallita sinua.

Sinun on helpompi sulkea silmäsi, kuin myöntää totuus – hän on narsisti.

Joten mitä tapahtuu silloin, kun narsisti jättää sinut?

On kaksi mahdollista seurausta tälle. Ensimmäinen on, että hän vain lähtee, ignooraa sinut täysin, kuin et olisi merkinnyt hänelle mitään, koska hänellä todennäköisesti on jo seuraava uhri kiikarissaan eikä hän ole huolissaan omasta hyvinvoinnistaan. Mutta joskus se saattaa mennä aivan toiseen suuntaan, sellaiseen suuntaan, jota et koskaan odottanut tulevan eteen.

Hän saattaa haluta sinut takaisin. Oletko koskaan miettinyt, miten saada narsisti haluamaan sinut takaisin?

Se on helppoa – jätä hänet ja hän on heti perässäsi. Sitten jälleen, kuka oikeasti haluaisi käydä läpi saman helvetin uudelleen? Mutta joka tapauksessa, hän todennäköisesti haluaa sinut takaisin. Miksi?

Narsistiset ihmiset ovat sellaisia. He tarvitsevat jonkun, joka ruokkii heitä – heidän ’uhrinsa’ ovat kuin huumetta heille. Sinä olet hänen annoksensa ’onnellisuutta’. He eivät voi sietää ajatusta olla yksin. Jos he ovat yksin, heillä ei ole mitään, mistä ammentaa, joka saa heidät turhautuneeksi ja hermostuneeksi. Toisin sanoen, he tarvitsevat annoksen sinua, he tarvitsevat energiaasi ruokkiakseen omaansa. Heidän tulee tuhota osa sinusta rakentaakseen itseään.

Joten jos heidät jätetään eikä heillä ole varasuunnitelmaa, hyökkäyssuunnitelma, jossa vahvin voittaa, ottaa vallan. Odota vain tämän tapahtuvan, koska hän löytää sinut ja yrittää manipuloida sinua uudelleen palaamaan hänen luokseen.

Hän käyttää manipulointia vietelläkseen sinut, puhuu sinut ympäri. Saatat kuulla lauseita, kuten: ”En pysty elämään ilman sinua” eikä hän pystykään – mutta ei siitä syystä, mitä saatat kuvitella. Ei siksi, että hän rakastaa sinua, vaan siksi, että hän tarvitsee sinua, muutoin hän kuivuu kasaan. Hän tarvitsee suruasi saadakseen onnea ja tyydytystä.

Hän houkuttelee sinut ansaansa ja kun olet siinä, hän muuttuu dramaattisesti. Kaikki tuo väärinkohtelu, huomiotta jättäminen ja tuska palaavat takaisin, koputtaa ovellesi. Mutta tiedätkö mitä? Sinä kutsuit ne takaisin. Sinä kutsuit HÄNET. Sinä lankesit hänen kieroon temppuunsa, koska et tiennyt paremmasta.

Ehkä hetken ajan sinä huumaannuit hänen yhtäkkisestä muutoksesta. Sinä oikeasti ajattelit, että hän näkee, mitä hän teki väärin ja että hän on vilpittömästi pahoillaan. Kaikki tämä on vain mielen peliä, jotta hän saa sen, mitä hän haluaa.

Mitä tapahtuu, kun narsisti jättää sinut ja sinä tapaat jonkun, joka kohtelee sinua ansaitsemallasi tavalla?

onnellinen mies yllättää tyttöystävänsä kukilla

Sinä tulet…

Tuntemaan olevasi kuin Liisa Ihmemaassa. Jokainen uusi (yleensä normaali) tunne on outo. Sinä tunnet, ettet ansaitse sitä. Jonkin ajan päästä totut kaltoinkohteluun. Sinä totut siihen tunteeseen, että puolisosi alistaa sinua. Nyt kun onnesi on kääntynyt, sinä et tiedä, kuinka käsitellä tätä tunnetta. Nämä uudet tunteet, joita koet, ovat pelottavia, koska ne eivät ole hyväksikäyttöä vaan ne ovat rakkautta etkä tunne rakkautta.

Epäilemään hänen käyttäytymistään. Päivääkään ei kulu ilman, että oletat asioiden muuttuvan – että kaikki tämä hyvä käytös vain haihtuu pois. Mies, joka sai sinut epäilemään kaikkea ja kaikkia käyttäytyi kiltisti ja huolehtivasti aluksi. Sitten yhtäkkiä kaikki muuttui.

Joten on täysin luonnollista, että ajattelet hänenkin tekevän samoin. Sinä vain odotat myrskyä tulevaksi, joka tuo tummat pilvet parisuhteenne ylle. Et toivo parempaa, koska et koskaan nähnyt muuta, kuin surua. Mutta tällä kertaa se on erilaista. Odota vain niin näet.

Tuntemaan hämmennystä, koska sinun ääntäsi vihdoin kuunnellaan. Vierelläsi on joku, joka oikeasti on kiinnostunut siitä, mitä sinulla on sanottavanasi. Kukaan ei ignooraa tai hiljennä sinua. Ei ole helppoa kääntää itseäsi tähän moodiin. Kaiken sen kaltoinkohtelun jälkeen sinä vihdoin saat rakkauden ja kunnioituksen, jotka ansaitset. Uusi miehesi välittää asioista, joita sanot, koska hän välittää sinusta.

Olemaan syytön kaikkiin pahoihin asioihin, joita parisuhteessasi tapahtuu. Sinä et ole hänen nyrkkeilysäkkinsä joka kerta, kun hän tuntee olonsa huonoksi. Hän ei syytä sinua vain, koska on tyytymätön itseensä. Ennen kaikki negatiivinen, jota tapahtui, oli sinun syytäsi jollain tavalla ja jonkin ajan kuluttua aloit uskoa siihen itsekin.

Sinä oikeasti syytit itseäsi hänen virheistään ja hänen ilkeästä käytöksestään. Nyt asiat eivät ole niin. Nyt olet tavannut jonkun, joka ottaa vastuun ja myöntää, kun hän on väärässä. Hän on tarpeeksi mies ottaakseen vastuun virheistään ja se on jotain, jota et koskaan odottanut näkeväsi.

Tutustumaan kompromisseihin. Kun narsisti sanoo jotain, se tulee olemaan niin eikä millään muulla tavoin. Sinulla ei ollut oikeutta ehdottaa mitään. Jos hän halusi tehdä jotain, se tuli tehdä eikä kukaan kysynyt sinulta mitään. Kun olet vapautunut tästä tuhoavasta parisuhteesta, mies, joka ottaa sinun mielipiteesi huomioon, tulee eteen.

Hän opettaa sinulle, mitä kompromissi tarkoittaa ja miltä terveellinen ja onnellinen parisuhde tuntuu. Sinulla ei ollut koskaan mahdollisuutta oppia tätä aiemmin. Kaikki mitä sinä opit, oli kuinka jättää loukkaukset huomiotta ja sen tuskan, jota hän sinulle aiheutti.

Tottumaan kaikkeen kiltteyteen. Itsekkyys oli ainoa asia, jonka tunsit ja koit aiemmassa parisuhteessasi. Kaikki koski aina häntä. Nyt sinulle on esitelty kiltteys ja jakaminen – tällaista sen olisi pitänyt olla alusta alkaenkin. Sinun voi oilla vaikea tottua tähän, mutta tältä rakkauden tulisi tuntua. Sen tulisi olla kaksisuuntainen tie, eikä umpikuja.

Et kuule sanaa ’minä’ koko ajan. Uusi poikaystäväsi on hyvin tietoinen asioista, joita olet käynyt läpi eikä hän koskaan tee asioista vain hänen. Hän kuuntelee, mitä sinä sanot, koska hän välittää sinun mielipiteestäsi. Hän rakastaa sinua ja välittää siitä, mitä hänen parempi puoliskonsa sanoo. Toisin, kuin se edellinen, jolle kaikki oli vain hän – tuo kiero narsisti.

pari istuu lattialla puhumassa

Kuulemaan ’olen pahoillani’. Tähän asti, ainoa joka pyysi anteeksi, olit sinä. Narsisti sai sinut ajattelemaan, että sinä olet syypää kaikkeen, joten pyytelit anteeksi kaikesta, koko ajan – asioista, joita teit tai et tehnyt, koska pelkäsit ristiriitoja.

Kun myönsit tehneesi jotain väärin, toivoit, että hän vain antaa asian olla, mutta hän ei koskaan antanut. Hän raahasi sinut vieläkin syvemmälle. No, asiat ovat toisin nyt. Sinä olet shokissa, kun kuulet, miten hän pyytää ensimmäistä kertaa anteeksi. Mutta se on totta, hänen sydämensä pohjasta saakka. Oikeat miehet ottavat vastuun virheistään; he eivät piiloudu ja syytä muita, kuten nuo pelkurit tekevät.

Olemaan manipuloimatta. Et tunne enää tuota tunnetta, että sanoisit vahingossa jotain väärin ja sitten PUM! – riita alkaa yhtäkkiä. Voit vihdoin rentoutua ja luottaa puolisoosi. Ehkä et aluksi, mutta heti kun ymmärrät, että hän ei ole kuin tuo manipuloiva ääliö, sinä tulet näkemään asiat toisesta näkökulmasta. Mutta jos haluat tehdä kaiken tämän, sinun tulee päästä eroon tuosta pelosta ja antaa hänen löytää tiensä sydämeesi. Sinun tulee antaa hänen parantaa sinut ja näyttää sinulle asioita, joita olet pelännyt tähän asti.

Hän tulee lopulta opettamaan sinulle, mitä oikea rakkaus on.

pari istuu ulkona puhuessaan

Oikea rakkaus on rakastaa jotain ehdoitta.

Se on sitä, että rakastaa jotain virheineen kaikkineen.

Se on sitä, että arvostaa jotain.

Se on sitä, että löytää jotain toisesta ihmisestä, josta ei koskaan halua päästää irti. Tuo iyminen on ainoa maailmassa, jolla on tuo jokin ja sinä haluat sen.

Se on sitä, että nostaa toisen ylös joka kerta kun hän kaatuu.

Se on sitä, että tukee rakastaan kaikessa, mitä hän tekee.

Se on sitä, että kunnioittaa toista.

Se on sitä, että on loputon luottamus toista kohtaan.

Se on sitä, että tekee kompromisseja ja ottaa toisen huomioon.

Sinulla on nyt nämä asiat eikä sinulla ollut niistä mitään aiemmin. Sinä olit epäonnekas, kun kompastelit sellaisen kanssa, joka välitti vain itsestään. Ainoa asia, jota teillä kahdella oli yhteiustä, oli se, että rakastitte molemmat samaa henkilöä – HÄNTÄ.

Kaikki tuo on vihdoin takana.