Skip to Content

6 Manipulointimetodia, Joita Hyväksikäyttäjät Käyttävät Sitoessaan Sinut Häneen

6 Manipulointimetodia, Joita Hyväksikäyttäjät Käyttävät Sitoessaan Sinut Häneen

Joillekin ihmisille ei riitä se, että he elävät omaa elämäänsä vaan heidän täytyy tuhota toisten elämää samalla. Henkisistä psykopaateista, pakonomaisiin valehtelijoihin, sosiopaatteihin, narsisteihin ja kaikenlaisiin hyväksikäyttäjiin, on olemassa tietynlaiset persoonat, jotka ruokkivat sieluaan satuttamalla muita ihmisiä ja heitä kutsutaan ’manipuloijiksi’.

Katsos, heillä on tohtorin arvo manipuloinnissa ja heidän on helppoa kontrolloida jokaista ihmistä heidän lähellään. Mutta noista lähellä olevista ihmisistä he nauttivat eniten siitä, että he kontrolloivat rakastuneita naisia.

Ensiksi he lupaavat ikuista rakkautta ja kiintymystä, sitten he hukuttavat sinut heidän valheidensa verkkoon ja aloittavat manipulointinsa. Yhä vain uudelleen ja uudelleen, kunnes menetät järkesi.

Minun täytyy myöntää, että he ovat siinä äärettömän hyviä. Siinä tapauksessa, ettet sitä tiennyt, tässä on yleisimpiä manipulointimetodeja, joita kaikki hyväksikäyttäjät käyttävät saadakseen sitoutettua uhrinsa heihin ikuisesti.

1. Manipuloi sinut uskomaan asioihin 

He kirjaimellisesti aivopesevät sinut ja saavat sinut uskomaan asioihin, jotka eivät ole totta. Heillä on niin suuri voima uskotella sinulle, että se, mitä näit, ei ole totta ja heidän sanomansa on. Heillä on täydellinen tarina joka ikinen kerta etkä pysty sanomaan, että he valehtelevat, koska kaikki, mitä he sanovat, käy järkeen.

He kääntävät totuutesi ja toistavat samaa valhetta uudelleen ja uudelleen. Ja mitä useammin he sitä toistavat, sitä helpompi sinun on uskoa sitä. Tämä on heidän lempitaktiikkansa ja he käyttävät sitä jokaiseen uhriinsa.

2. He kertovat kaiken olevan sinun vikasi

Oli asia mikä tahansa, he syyttävät aina siitä sinua. Jos jokin on pielessä heidän elämässään, sinä olet aina siihen syypää. Jokaiseen ongelmaan, joka heillä on, he vain tulevat ja sanovat, että sinä teit jotain väärin.

Heille sinä et ole koskaan täydellinen, sinä et koskaan saa tarpeeksi rakkautta etkä koskaan saa sitä kunnioitusta, jonka ansaitset. He aivopesevät sinut niin hyvin, että alat tuntea itsesi kyvyttömäksi. Se saa sinut rakentamaan ympärillesi muuria, etkä päästä ihmisiä sisään elämääsi. Olet vain kuori siitä iloisesta tytöstä, joka joskus olit. Mitä tahansa sinä sanot ei ole tarpeeksi, ellet asetu itsesi puolelle ja tee joitain jyrkkiä liikkeitä.

3. He eivät koskaan vastaa kysymyksiisi

Kun olet 100% varma, että he ovat väärässä tällä kertaa ja haluat kertoa sen heille, he syyttävät jälleen kerran sinua. He sanovat, että kyselet turhia kysymyksiä eivätkä he halua puhua siitä.

He esittävät uhria ja saavat sinut tuntemaan armoa. Ja tiedätkö, miksi he tämän tekevät? Koska he tietävät, että olet hyvä ihminen, joka pitää huolta toisista. Ja he tietävät, ettet ole julma etkä satuta ihmisiä, joita rakastat. Sinä et koskaan kuule vastausta yksinkertaisiin kysymyksiin ja heillä on aina tekosyitä teoilleen.

4. He kertovat tuntevansa sinut paremmin kuin sinä itse

Katsos, tämä on vain keino, jota he käyttävät päästäkseen pääsi sisälle. Ajattelet, että he jo tietävät, mitä sinä tulet sanomaan tai tekemään, koska he käskevät sinun tehdä niin. Joka kerta, kun sanot, että sinusta tuntuu pahalta jokin, he sanovat, että sinä reagoit niin tilanteisiin ja että he tiesivät, että sinä sanoisit niin.

He yrittävät saada sinut uskomaan, että he ovat kaikkivaltiaita ja että he pystyvät lukemaan ajatuksia. Tämän tempun vuoksi monet uhrit pysyvät hyväksikäyttävissä parisuhteissa ja heidän hyväksikäyttäjänsä tekevät heidän elämästään helvetin.

5. He uhkailevat sinua 

Kaikenlaiset hyväksikäyttäjät tuntevat olonsa uhatuksi, kun he näkevät, että heidän valheellista suuruuttaan haastetaan millään tavalla. Siksi he käyttävät kaikki tarvittavat keinot pitääkseen uhrinsa sitoutuneena heihin. Paras keino saada joku menettämään identiteettinsä on uhkailla heitä. Hyväksikäyttäjät pilkkaavat uhrejaan ja kertovat, etteivät he ole mitään ilman heitä.

He käyttävät jopa fyysistä väkivaltaa saadakseen uhrinsa pelkäämään. Tällä tavoin he pystyvät pitämään jonkun kontrollissaan ja ruokkia omaa sieluaan. Pahin asia on se, että uhrit ovat niin peloissaan, etteivät pysty lähtemään pakoon, koska he eivät usko olevansa tarpeeksi hyviä ilman hyväksikäyttäjäänsä ja vaikka he kuinka käyttävät heitä hyväkseen, he eivät voi lopettaa rakastamasta heitä.

6. He ovat kilttejä vain hetken aikaa

Kun hyväksikäyttäjäsi huomaa, että teet heidän manipuloimisestaan vaikeaa, he yrittävät muuttaa tarinaansa. Tällä kertaa he ovat hyvin kohteliaita ja kilttejä sinulle ja saavat sinut uskomaan, että he ovat kaikkea sitä, mitä sinä tarvitset ollaksesi onnellinen. He uskottelevat sinulle, ettet tarvitse ystäviäsi ja perhettäsi ja että he pystyvät pitämään sinusta huolen.

Tällä tavoin he eristävät sinut potentiaalisilta pelastajilta. Mutta he käyttäytyvät näin vain hetken aikaa ja kun he näkevät sinun olevan heikko taas, he käyttävät kaikki mahdolliset aseet ja hyökkäävät, jotta et koskaan enää kuvittele jättäväsi heitä. He ovat erittäin hyviä pelatessaan näitä sairaita mielen pelejä eikä ole helppoa päästä pois heidän kynsistään.