Skip to Content

Narsistin Kanssa Seurustelun Jälkimainingit

Narsistin Kanssa Seurustelun Jälkimainingit

Mitä koskaan kuulet kerrottavan narsisteista on se, että he ovat hyvin taitavia naamioitumaan ja tyttö, joka seurustelee narsistin kanssa ei koskaan ole tietoinen siitä, ennen kuin se on liian myöhäistä. Ennen kuin hänet on jätetty yksin, rikkinäisenä ja tyhjiin valutettuna keräämään palasiaan. Ja tulee vaatimaan pitkän aikaa parantua, koska narsistin kanssa seurustelun jälkimainingit ovat valtavia.

Tyttö, joka on seurustellut narsistin kanssa, on murskannut itsearvonsa. Narsistin kanssa seurustelun jälkimainingeissa tämä tyttö tulee olemaan täydellisen hukassa. Hänellä on hyvin alhainen itsetunto – jos sitä on enää yhtään jäljellä sen jälkeen, mitä narsisti on hänelle tehnyt. Hän menettää arvokkuutensa, arvonsa ja kaiken uskon jota hänellä oli ennen kuin narsisti astui hänen elämäänsä.

Tyttö, joka on seurustellut narsistin kanssa, tulee olemaan haavoittuvainen ja pelokas kaiken aikaa. Tuollaisen myrkyllisen miehen kanssa seurustelun seuraukset tulevat olemaan niin näkyviä, koska hän tekee parhaansa piilottaakseen, että hän on peloissaan kaikesta, millä elämä häntä koskettaa, koska hän ei tule selviytymään niistä. Kaikki hänessä – hänen silmänsä, tapa miten hän käyttäytyy, kun joku uusi henkilö lähestyy häntä – kaikki huutaa, että hän on heikkoimmillaan menneisyytensä vuoksi.

Tyttö, joka on seurustellut narsistin kanssa, hymyilee vain, koska hänen on pakko. Hänen ei tekisi mieli hymyillä, mutta sen tekemättä jättäminen huolestuttaisi niitä, jotka hänestä välittävät. Joten hän laittaa hymyn kasvoilleen. Hän unohti, miltä onnellisuus tuntuu ja hän ei ole hymyillyt sisältä asti pitkään aikaan. Se on hinta, joka hänen tulee maksaa sen vuoksi, että toivotti narsistin tervetulleeksi elämäänsä.

Tyttö, joka seurusteli narsistin kanssa, tulee välttämään puhumasta siitä, mitä tapahtui. Hän luo jonkinlaisen puolustusmekanismin itselleen. Hänestä tulee varautunut, hän välttelee ihmisiä ja hän yrittää pitää itsensä kiireisenä unohtaakseen helvetin, jonka hän kävi läpi ja helvetin, jota hän elää narsistin kanssa seurustelun jälkimainingeissa.

Tyttö, joka seurusteli narsistin kanssa, tulee olemaan ahdistunut ja masentunut ystäviään kohtaan. Hän ei välttämättä ollut tällainen aluksi, hän ei välttämättä ollut ahdistunut tai masentunut, mutta narsistin kanssa seurustelu ei tule ilman kustannuksia. Usein ahdistus ja masennus tulevat sivuoireina myrkyllisestä suhteesta ja tulee viemään aikaa ennen kuin hän alkaa tuntea olonsa normaaliksi.

Narsistista toipuminen ja selviytyminen narsistin kanssa seurustelun jälkimainingeissa ei tule olemaan helppoa. Paraneminen tulee olemaan rankka ja pitkä prosessi ja moni ihminen ei tule ymmärtämään miksi se kestää niin kauan ja miksi hän ei ”vain pääse siitä yli”. Vain ne, jotka välittävät tarpeeksi pysyvät hänen rinnallaan niin kauan, kun on tarpeen. Vain ne, jotka oikeasti rakastavat häntä kulkevat hänen rinnallaan koko tämän ajan ja tulevat olemaan hänen suurin tukensa, koska hän ei tule selviytymään siitä yksin.

Tämä tyttö, joka seurusteli narsistin kanssa, unohti ihmisten hyvät puolet. Et voi kuvitella koko asiaa, koska et ole todennäköisesti kokenut mitään vastaavaa ja sinun tulee olla onnellinen siitä, että olet välttänyt luodin. Valitettavasti hän ei välttänyt. Hän rakastui väärään mieheen ja menetti niin monta asiaa. Pahinta on se totuus, että hän luulee, ettei ole yhtään hyvää ihmistä enää olemassa. Hän ei vain näe sitä, koska hänen menneisyytensä pakottaa hänet näkemään kiusaajan jokaisessa ihmisessä, jonka hän tapaa.

Hän ei ole toipumassa menetetystä rakkaudesta tai edes pieleen menneestä parisuhteesta, vaan sodankäynnistä.

Hän ei tule pääsemään yli kokemuksistaan niin helposti. Hän tarvitsee enemmän aikaa kuin kuvitteletkaan. Kärsimättömyytesi vain haittaa häntä. Jos et halua auttaa häntä, älä tee asioita vaikeammaksi tuomitsemalla häntä. Ajattelet, ettei hän halua olla normaali tai onnellinen tai olla sellainen, mikä hän oli ennen kuin ajautui narsistin verkkoon? Hän haluaisi kyllä, mutta hän ei vain tiedä miten.

Hän tarvitsee jatkuvaa vakuuttelua. Hän unohti jo kauan sitten, miltä tuntui olla peloton – miltä tuntuu, kun ei pelkää tai ei tarvitse olla varovainen. Hän unohti miltä tuntuu, kun ei tarvitse odottaa mitään pahaa. Siksi hänen tarvitsee kuulla usein se, että painajainen on ohi ja kuinka kaikki tulee olemaan taas hyvin. Hänen tulee kuulla se sinulta, ettei hänen tarvitse olla peloissaan eikähänen tarvitse olla huolissaan, koska sinä olet aina hänen tukenaan.

Hänellä tulee olemaan vaikeaa luottaa ihmisiin. Hänen menneisyytensä opetti hänelle, ettei kannata luottaa keneenkään, koska se yksi, jonka hän päästi lähelleen, työnsi hänet helvettiin. Siksi hän tulee olemaan epäileväinen, milloin tahansa joku uusi ihminen yrittää sisälle hänen elämäänsä. Hän tulee miettimään suurella epäilyksellä jokaista hyvää asiaa, jota hän kohtaa. Hän ajattelee joutuvansa maksamaan siitä myöhemmin – joutuvansa maksamaan siitä suurella tavalla.

Hän tarvitsee aikaa ennen kuin hän voi toivottaa tervetulleeksi uuden ihmisen elämäänsä tai päättääkseen rakastua. Rakkaus on nyt hyvin omituinen ja vieras tunne hänelle. Mitä hän kerran ajatteli rakkaudeksi, muuttuikin myrkyllisimmäksi tunteeksi ja se teki hänestä kiusaajansa vangin. Hän ei salli itsensä tuntea mitään ketään kohtaan – puhumattakaan rakkauden tunteesta. Niin mustelmilla hän on.

Hän pyytelee anteeksi koko ajan. Koska hän kävi läpi helvetin, hänellä on tämä tarve pahoitella – niistäkin asioista, joita hänen ei tarvitsisi. Hän oppi, että paras tapa vältellä henkisiä iskuja on ottaa kaikki syy niskoilleen ja sen hän teki seurustellessaan narsistin kanssa. Tämän asian pois ravisteleminen tulee olemaan hänelle vaikeaa, joten älä ylläty kun kuulet hänen sanovan ”olen pahoillani” pienimmästäkin asiasta, koska se on hänen puolustuskeinonsa ja tulee viemään aikaa ennen kuin hän pääsee siitä eroon.

Hän piilottaa tunteensa. Hänen aiemmassa parisuhteessaan narsistin kanssa ’tunteminen’ tuli aina ison hinnan kanssa. Mitä enemmän hän näytti tunteitaan, sitä huonommin häntä kohdeltiin. Siksi et koskaan tule näkemään, mitä hän oikeasti tuntee. Hän pelkää tulla takertuvaksi, liian tunteelliseksi, yliherkäksi tai jopa tylsäksi kaikkien noiden tunteidensa kanssa. Hän tulee pelkäämään, ettet ymmärrä, joten hän ottaa ’helpon’ reitin peittelemällä tunteitaan.

Mikään tässä toipumisprosessissa ei tule olemaan helppoa. Hänellä on jatkuvia tunteiden vaihteluita. Usein hän haluaa eristäytyä ja hän suojaa sydämensä sitä enemmän, mitä enemmän näet hänet. Hän tarvitsee jatkuvaa vakuuttamista, että ymmärrät mitä hänelle on tapahtunut. Sinun pitää näyttää hänelle, ettei hän ole yksi, että sinä välität ja että yhdessä te kaksi pääsette yli mistä tahansa, mitä tapahtuu. Hän tarvitsee paljon aikaa eikä hän välttämättä tule koskaan sellaiseksi, joksi hänen haluavan tulla. Kaikki tämä tulee olemaan aika-ajoin musertavaa.

Mutta se on kaiken sen arvoista. Se ei ole hänen syynsä, että hän on sellainen kuin hän nyt on. Hän ei vain tiedä, kuinka elää toisin. Hän on upea persoona – ainakin hän oli ennen kuin lankesi narsistin pauloihin – mutta hän voi parantua. Se vaatii paljon työtä, mutta hän voi olla lopulta tavallinen ihminen.

Hän tarvitsee jonkun, joka näyttää hänelle, että on olemassa hyviä ihmisiä. Hän ansaitsee jonkun, joka ei vain puhu, vaan on olemassa häntä varten. Jonkun, joka lupaa ja pitää lupauksensa. Hän tarvitsee jonkun, joka asettaa hänet etusijalle sen jälkeen, kun hän on ollut pohjasakkaa pitkän aikaa. Hän tarvitsee jonkun todistamaan hänelle, että hänellä on väliä ja joku on hänelle olkapää, johon vuodattaa kyyneleet.

Hän tarvitsee jonkun auttamaan parantumaan ja näyttämään hänelle, että elämä tuo hänelle paljon enemmän kuin sen, mitä hän kävi läpi narsistinsa kanssa. Hän tarvitsee kunnon miehen vapautuakseen lopulta narsistin kanssa seurustelun jälkimainingeista. Joten jos välitän, välitä tarpeeksi ollaksesi seuraava hyvä mies hänelle. Hän ansaitsee saada rakkaus, jonka hän antoi väärälle ihmiselle. Hän ansaitsee olla merkityksellinen.

Hänessä on edelleen sisällään upea tyttö. Siellä on vielä tyttö, joka on valmis valloittamaan maailman ja se tyttö on tarkoitettu elämään elämää täysillä – tuo tyttö on vain piilossa tällä hetkellä, koska hän on hajalla ja peloissaan. Näytä hänelle, että hänellä ei ole mitään pelättävää ja kaikki ponnistelusi tulee saamaan merkityksen, kun hän paranee.