Skip to Content

Näin Sinä Löydät Voimaa Lähteä Pois Myrkyllisestä Parisuhteesta

Näin Sinä Löydät Voimaa Lähteä Pois Myrkyllisestä Parisuhteesta

Tiesit syvällä sisimmässäsi, ettei se ollut rakkautta. Rakkauden ei tulisi olla sellaista. Rakkauden ei tulisi satuttaa sinua ja alentaa sinua. Rakkauden ei tulisi saada sinua tuntemaan olevasi arvoton. Mutta sinun rakkautesi teki näin.

Sinun rakkautesi rikkoi sydämesi joka aamu, kun heräsit. Sinun rakkautesi satutti sinua jokaisella viestillä, jonka sait. Sinun rakkautesi tuhosi sinut jokaisella karulla sanalla, jonka se sanoi.

Ei se ollut aina sellaista. Kun tapasit hänet, hän halusi antaa sinulle koko maailman. Hän halusi sinun tuntevan olevasi turvassa ja suojassa. Hän halusi kietoa sinut rakkauteensa ja pitää sinut turvassa hänen sylissään – kaukana pahoista ihmisistä, kaukana pahasta maailmasta.

Eikö kaikki tytöt toivo sitä? Eikö se ole sitä, mitä olit aina halunnut?

Joten lähdit siihen mukaan. Joten sinä hyväksyit seurata häntä sokeasti, koska näit valoa pimeän ja yksinäisen tunnelisi läpi. Kuka olisi uskonut, että hän vain raahaisi sinut syvemmälle pimeyteen sen sijaan, että näyttäisi sinulle tien ulos?

Hän alkoi muuttua, näyttää hänen mädäntyneitä kasvojaan pieninä palasina. Aluksi se alkoi nalkuttamisena: ”Sinun ei tulisi tehdä sitä, sinun ei tulisi tehdä tätä…”, mutta lopulta se kävi pahemmaksi. Hän alkoi huutaa sinulle jokaisesta asiasta, joista hän ei pitänyt. Hän halusi sinun tanssivan hänen pillinsä mukaan.

Hän halusi sinun muuttuvan joksikin toiseksi, joksikin hänelle sopivaksi – sinulle itsellesi täysin vieraaksi. Hän halusi sinun olevan täydellinen, hänen pieni taideteoksensa.

Ja sinusta tuli sellainen. Sinä et pystynyt tunnistamaan itseäsi enää. Sinä et ollut se ihminen, joka olit ollut. Pala palalta, yksi asia kerrallaan, hän varmistui, että se tapahtui. Hän korjasi sinua kaikessa, mitä teit.

Silloinkin, kun pääsi oli täysin kirkas, kun et ollut hänen sanojensa vuoksi huumattuna ja tiesit, että sinä et ollut hullu ja että sinä et ollut syyllinen hänen syytöksiinsä, et pystynyt taistelemaan vastaan. Hän riisui sinut aseista heti taistelun alkumetreillä.

Hän sai sinut uskomaan asioita, jotka eivät olleet totta. Hän keksi sanoja ja sai ne elämään, kuin ne olisivat tulleet sinun suustasi. Se oli toivotonta ja sinä olit hukassa. Sinulla ei ollut mitään paikkaa, mihin mennä vaan sinun piti pysyä ja odottaa hänen tulevan valmiiksi.

Joskus jopa pyysit anteeksi asioita, joita et koskaan tehnyt vain siksi, että sulkisit hänen suunsa, että hän jättäisi sinut rauhaan. Sinä et pystynyt kuuntelemaan hänen huutoaan enää.

Joka ikinen kylmä ja sydämetön sana häneltä viilsi sinua suoraan sydämeen. Kuin hän olisi käyttänyt vanhaa ja ruosteista, mutta terävää, terää.
Nuo loukkaavat hetket olivat niitä, jotka johtivat sinut siihen paikkaan, missä olet tänään – kaukana hänestä. Vaikka tunsit, ettet kestä sitä enää, sinä et ollut tietoinen, että jokainen myrkyllinen liike, jonka hän teki, antoi sinulle enemmän voimaa lähteä hänen luotaan. Tiedän, että tiedät tämän nyt.

Joka kerta, kun halusit lähteä, hän veti sinut takaisin. Joka kerta kun nousit häntä vastaan ja kerroit, ettei hän voi kohdella sinua kuin roskaa, hän pyysi anteeksi vain hiljentääkseen sinut ja kohteli sinua hyvin muutaman päivän ajan ja sen jälkeen sama alkoi uudelleen. Heti kun hän huomasi sinun rauhoittuneen, hän muuttui takaisin täydelliseksi ääliöksi.

Sinä jatkoit ajattelemista, että hän muuttuisi.

Sinä tiesit, että olit rakastunut häneen jostain syystä, mutta et pystynyt enää muistamaan sitä. Joten ajattelit, että hän muuttuisi. Valehtelit itsellesi, että tämä on vain vaihe ja hän pääsisi siitä ulos.

Sinä jopa yritit auttaa häntä näkemään, että hän ei ole hyvä ihminen. Kaikki se oli turhaa. Nämä ihmiset eivät pysty muuttamaan itseään, elleivät he halua muuttua. Et pysty tekemään asialle mitään, joten on parempi, ettei edes yritä. Sinun olisi pitänyt lähteä jo kauan sitten.

Mutta se on ok, koska sinä lähdit. Jotenkin löysit voimaa ja yksi yksinkertainen hyvästi teki sen. Valmis. Hän on nyt historiaa.

Löysit voimaa kohdata parisuhteesi sellaisena, kuin se oli – kasa myrkyllisiä valheita.

Valehtelu ja pettäminen kävivät niin suureksi, ettet enää kestänyt sitä. Sinä hajosit. Ja hän ei lopettanut siihen.

Ei vain se, että hän valehteli sinulle, hän myös käytti sinua henkisesti hyväkseen saamalla sinut uskomaan asioihin, jotka eivät olleet totta. Hän manipuloi sinua tekemään mitä hän halusi.

Sinä löysit voimaa lopulta laittamaan pisteen tälle kaikelle.

Sinä päätit, ettet satuttaisi itseäsi enää. Sinä päätit, ettet tuhlaa aikaasi tuohon säälittävään surkimukseen, joka imi sinua kuivaksi.

Sinä päätit saaneesi tarpeeksi.

Sinä löysit lopulta voimaa ymmärtää, että ansaitset parempaa.

Sinä tiedät, ettei elämä jatku ikuisesti ja lopulta ymmärsit, että sinä saatat missata sen oikean sen vuoksi, että kestät elämääsi väärän kanssa. Sinä tiesit, että on aika muuttaa tuo, millä hinnalla hyvänsä.

Se rakkaus, jota sait osaksesi, ei ollut sitä rakkautta, mitä ansaitsit. Se rakkauden määrä, jota itse annoit parisuhteeseesi, ei maksanut itseään takaisin, ei yhtään.

Sinä löysit voimaa hyväksyä, että lähteminen satuttaisi sinua.

Tietysti sinuun sattui. Vaikka hän teki sinulle mitä, sinä totuit siihen, että tuo ihminen on lähelläsi. Hän oli osa elämääsi pitkän aikaa ja nyt hän on poissa.

Jokainen muutos on pelottava, hyväkin. Pelottavin osa on se, mitä tulee heti eron jälkeen. Sinua sattuu, koska olet yksin. Puhumattakaan siitä, että hän piti huolen siitä, että tunsit itsesi torjutuksi ja arvottomaksi.

Sinä löysit voimaa ottaa oma elämä haltuusi.

Tämä on tärkein asia, joka sinun tuli ymmärtää. Sinä vihdoin ymmärsit, että sinun tulee tehdä jotain. Sinä ymmärsit, että kieltäydyt jatkamasta tällaista elämää. Ehkä tarvitset nyt apua ystäviltäsi ja perheeltäsi, ehkä tarvitset ammattilaisen apua.

Mitä vain se on, älä epäröi pyytää ja tehdä jotain. Se on vain ensimmäinen, mutta kaikkein tärkein, askel kohti uutta elämääsi. Elämä, jossa ei ole hyväksikäyttöä, jossa ei ole häntä.

Älä anna kenenkään määritellä ja muovata sinua, kuin olisit tylsä ja kasvoton pala savea. Älä anna kenenkään tehdä sinusta mestariteostaan, koska sinä olet ainoa, joka tietää, mitä sinä tarvitset, haluat ja ansaitset. Älä koskaan tyydy mihinkään vähempään.