Skip to Content

Näin Hän Lähti Pois, Vaikka Ei Halunnutkaan

Näin Hän Lähti Pois, Vaikka Ei Halunnutkaan

Oletko koskaan lähtenyt pois jonkun ihmisen luota, jota vielä rakastit koko sydämestäsi? Oletko koskaan päästänyt irti jostakusta, jota ilman et voinut kuvitella elämääsi?

Oletko koskaan jättänyt jotakuta tietäen, että se on oikein, ja tietäen, että se on ainoa vaihtoehto, joka sinulla on? Oletko koskaan ollut tarpeeksi rohkea rikkoaksesi oman sydämesi?

Sillä juuri näin tämä tyttö teki. Hän oli tarpeeksi vahva kävelemään pois, vaikkei olisi halunnutkaan, yksinkertaisesti siksi, että hänen oli pakko tehdä se.

Ja ihmettelet varmaan, miten hän teki sen. Miten hän onnistui olemaan vahvempi kuin kaikki kipu, kuin kaikki rakkaus, jota hän tunsi tätä miestä kohtaan?

Miten hän onnistui olemaan itseään vahvempi? Miten hänen mielensä voitti hänen sydämensä? Miten hän käveli pois, vaikka hän halusi vain jäädä?

Ei, se ei ollut helppoa. Itse asiassa se oli tuskallisinta ja sydäntä särkevintä, mitä hän oli koskaan tehnyt. Ja se vaati häneltä enemmän rohkeutta ja voimaa kuin kukaan voisi kuvitella.

Mutta eräänä päivänä hän yksinkertaisesti valitsi itsensä tämän melkein rakkauden sijaan. Hän valitsi itsensä sen miehen sijaan, joka oli henkisesti tappamassa häntä. Ensimmäistä kertaa ikinä hän päätti rakastaa itseään enemmän kuin miestä. Eräänä päivänä hän päätti pelastaa itsensä, ja se oli hänen elämänsä paras päätös.

Ja aivan tuosta vain tämä tyttö katkaisi kaikki siteet tähän myrkylliseen mieheen, joka teki hänen elämästään helvettiä. Hän lakkasi vastaamasta miehen humalapäissään soittamiin puheluihin ja vastaamasta miehen myöhäisillan tekstiviesteihin. Hän päätti, että hänen oli aika lakata ottamasta miestä takaisin aina, kun tämä yritti ryömiä takaisin hänen elämäänsä.

Eräänä aamuna, vietettyään jälleen yhden unettoman yön peräkkäin, hän heräsi ja esti kaikki miehen sosiaalisen median tilit, poisti kaikki kuvat, joissa he olivat yhdessä, ja pyyhki pois kaikki kappaleet, jotka muistuttivat häntä miehestä. Hän lakkasi käymästä paikoissa, joissa hän tiesi voivansa tavata miehen, ja heitti pois kaikki pienetkin asiat, jotka muistuttivat häntä miehestä.

Eräänä aamuna hän vain päätti käyttäytyä kuin tämä mies ei olisi koskaan ollut osa hänen elämäänsä. Hän päätti jättää miehen menneisyyteen, jonne hän kuului, vaikka se oli viimeinen asia, jonka hän halusi elämässään tehdä.

Juuri sillä tavalla hän lakkasi jahtaamasta miestä ja kerjäämästä hänen huomiotaan. Hän lakkasi tyytymästä miehen kiintymyksen muruihin eikä enää luullut sitä oikeaksi rakkaudeksi.

Niin paljon kuin se häntä tappoikin, hän katsoi karua todellisuutta silmiin ja näki, että kaikki hänen toiveensa ja ponnistelunsa olivat turhia. Yhtäkkiä hän lakkasi oikeuttamasta miehen myrkyllistä käytöstä ja etsimästä tekosyitä sille, miten mies kohteli häntä.

Hän lakkasi toivomasta, että tämä mies lopulta muuttuisi ja alkaisi kohdella häntä niin kuin hän ansaitsi. Että hänestä tulisi se mies, jonka hän oli kuvitellut hänen olevan koko tämän ajan.

Sitten hän myönsi itselleen, ettei tämä mies koskaan rakastanut häntä oikeasti. Että hän oli hänelle vain kätevä ja että mies nautti rakkaudesta, jota hän antoi hänelle.

Hän hyväksyi sen tosiasian, että mies ei oikeasti ollut tunnevammainen ja että hän ei voinut pelastaa häntä. Ensimmäistä kertaa ikinä hän näki miehen ilman ruusunpunaisia lasejaan. Ja hän näki, että mies oli pelkkä itsekäs egomaanikko, joka ei voisi vähempää välittää hänestä.

Ja vihdoin hän muisti oman arvonsa. Hän muisti tytön, joka hän oli ennen kuin tämä narsisti tuli hänen elämäänsä. Hän muisti, että hän on ainoa, joka hallitsee elämäänsä, ja että hänen ei olisi koskaan pitänyt antaa jonkun ääliön edes yrittää tuhota häntä.

Hän tajusi, että hän on aina ollut vahvempi ja arvokkaampi kuin mies. Että hän oli koko ajan se, joka ei ollut tarpeeksi, ja että hän ei koskaan ansainnut sitä, että nainen edes katsoi häntä.

Lopulta hän tajusi, ettei mies ollut hänen universuminsa keskipiste. Että oli muitakin asioita ja ihmisiä, joihin hänen pitäisi keskittyä.

Lopulta hän asetti itsensä etusijalle ja päätti poistaa tämän miehen prioriteettilistaltaan. Hän tajusi, että hänen pitäisi keskittyä itseensä, tavoitteisiinsa ja omaan tulevaisuuteensa ilman tätä miestä vierellään.