Skip to Content

Miksi Yksityinen Suhde On Oikea Tapa Edetä

Miksi Yksityinen Suhde On Oikea Tapa Edetä

Selatessani kissavideoita Instagramissa tänä aamuna sain yllättäen kuulla, että eräs julkkis seurustelee toisen julkkiksen kanssa. Olen melko varma, etten seuraa ketään tai mitään heihin liittyvää, mutta jotenkin he kuitenkin keksivät tavan kertoa minulle, että he ovat yhdessä.

Vaikka eivät olekaan yhtä yleisiä kuin julkkikset, myös jotkut tavalliset ihmiset haluavat tehdä suhteistaan julkista tietoa.

Jos olet yksi niistä ihmisistä, en tuomitse, todellakaan! Haluan vain kertoa sinulle tietyistä siihen liittyvistä sudenkuopista ja tarjota vaihtoehdon: yksityisen suhteen.

Katsotaanpa siis, mitä yksityinen suhde on (ja mitä se ei ole) ja miksi sinun pitäisi harkita sitä.

Mitä yksityinen suhde tarkoittaa?

Yksityinen suhde on suhde, jota et piilottele, mutta yksityiskohdat siitä, mitä sinun ja kumppanisi välillä tapahtuu, ovat vain sinun tiedossasi. Tai sitten ihmiset tietävät, että sinä ja kumppanisi olette yhdessä, mutta se ei kuulu kenellekään, mitä teette.

Ymmärrän kiusauksen jakaa.

Olet onnellinen kumppanisi kanssa ja haluat jakaa tämän onnen muiden kanssa. Saatat haluta tavata parhaan ystäväsi kanssa, ja kun hän sanoo: “Kerro minulle kaikki”, niin kerrot.

Netissä haluat näyttää söpön pusukuvan seuraajillesi. On jopa pariskuntia, joilla on yhteiset tilit.

Ongelmaksi se muodostuu, kun pariskunta (tai sen toinen puoli) alkaa keskittyä enemmän siihen, miltä se näyttää sivullaan, kuin nauttimaan todellisesta suhteestaan.

Yksityinen suhde sen sijaan tarkoittaa, että kunnioitat yksityisyyttäsi, mutta kumppanisi ei ole salaisuus. Kun joku kysyy sinulta, onko sinulla seurustelukumppani, kerrot totuuden ja sanot, että kyllä, olen sen ja sen kanssa.

Toisaalta, kun joku, joka on muuten aktiivinen sosiaalisessa mediassa, on ja julkaisee kuvia, mutta hänen kumppaninsa ei ole missään niistä, se on luultavasti punainen lippu . Suhteen yksityisyyden säilyttämisen ja salailun välillä on ohut raja.

Voit olla yksityinen ihminen, tai voit haluta jakaa kaiken, ja molemmat ovat vain mieltymyksiä. Molemmat voivat toimia, kunhan et vie asiaa liian pitkälle.

Miksi suhteiden pitäisi olla yksityisiä? 5 asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon

Parisuhteesi tulisi olla yksityinen, jotta se pysyy sinun ja kumppanisi välisenä ja muut ihmiset pysyvät erossa asioistanne. Mitä enemmän ihmisiä sekaantuu asiaan, sitä helpommin asiat mutkistuvat.

Romanttisessa suhteessa oleminen on aina erityistä aikaa elämässämme. On normaalia, että haluamme jakaa onnemme ystäviemme ja perheemme kanssa. On kuitenkin hieno raja sen välillä, että otamme läheisemme mukaan elämäämme ja avaudumme sekaantumiselle.

Verkossa, mitä vähemmän ihmisiä suhteeseesi on sijoitettu, sitä vähemmän päänvaivaa he varmasti aiheuttavat. Pysyttelemällä matalalla profiililla verkossa voit suojella itseäsi, kumppaniasi ja suhdettasi.

Alla on lisätietoja siitä, mitä tämä tarkoittaa.

1. Suhteesi ei kuulu kenellekään

Katsotpa asiaa miten tahansa, suhteenne koskee vain teitä kahta. Jopa vakavammissa suhteissa , joissa on mukana lapsia ja laajempia perheitä, loppujen lopuksi se alkaa ja päättyy parisuhteeseen.

Suhteen pitäminen yksityisenä tekee siitä vähemmän monimutkaisen kuin jos muut ovat mukana.

Yhdessä tekemillänne asioilla, ristiriidoillanne ja onnellisilla hetkillänne on laajempi konteksti, jota muut eivät voi tuntea kokonaisuudessaan. Kun sinun ja kumppanisi tekemät asiat ovat julkisia, kaikilla on mielipide tai parisuhdeneuvoja, joita he haluavat sinun noudattavan.

Koska he eivät voi koskaan tietää koko tarinaa, heidän panoksensa on tarpeeton eikä se voi koskaan olla vastaus. He saattavat jopa suuttua, jos et kuuntele heitä.

Kun pidätte miksi ja miten asiat omana tietonanne, teidän ja kumppaninne tekemät päätökset, jotka koskevat teitä, pysyvät teidän kahden välisinä riippumatta siitä, seurusteletteko pornotähden vai tavallisen tytön tai miehen kanssa.

Terveessä parisuhteessa puhutte ongelmien ilmetessä kumppaninne kanssa ja keksitte keinon niiden ratkaisemiseksi. Kun otat muut ihmiset mukaan rakkauselämääsi, muiden mielipiteet saattavat hämmentää sinua ja siirtää huomion pois todellisista parisuhdeongelmista . Yksityinen suhde on paras tapa välttää tämä.

2. Olet omistautunut suhteelle etkä mielikuvalle siitä.

Sosiaalisessa mediassa näkyvät asiat eivät välttämättä aina ole valheita, mutta useimmiten ne eivät ole täysin totuudenmukaisia. Jopa suodattamattomat kuvat on poseerattu huolellisesti ja valittu monien otettujen kuvien joukosta.

Henkilö, jonka sivusta pidät sen esteettisyyden vuoksi tai jota ihailet unelmiesi elämää elävän, on laatinut tarinansa kiinnittäen huomiota jokaiseen yksityiskohtaan. Monet ihmiset piilottavat epävarmuutensa kiiltävien uusien asioiden taakse, joista heidän on vain pakko postata.

On normaalia, että asioiden jakaminen seuraajiesi kanssa verkossa tai läheisten ystävien ja perheenjäsenten kanssa henkilökohtaisesti tuottaa sinulle iloa! Muista vain olla etsimättä vahvistusta tykkäysten määrästä ja perustamatta itsetuntoasi johonkin niin ohimenevään.

3. Keskityt enemmän kumppaniin

Yksityinen suhde antaa sinun keskittyä siihen, mitä sinä ja kumppanisi ajattelette ja tunnette. Et tunne tarvetta etsiä kohokohtia aikajanallesi, ja voit olla aito yhteydenpidossa ja terveen suhteen kehittämisessä .

Lisäksi, vaikka jakaisitkin vain tilannekuvia aidoista hetkistä, se voi aiheuttaa paineita suhteellesi, koska kaikki eivät ole siitä iloisia.

Mitä useammat ihmiset tietävät pikkujutut teistä, sitä suurempi on mahdollisuus, että kohtaatte mustasukkaisuutta, mikä voi olla hyvin epämiellyttävää. Jotkut ihmiset, jotka ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä, voivat valitettavasti purkaa sen sinuun.

Älä anna suhteesi olla esitys. Olkoon kyse aidosta yhteydestä, joka tuo onnea, eikä siitä, mitä ihmiset ajattelevat. Jos et pyri vangitsemaan jokaista kuvaa, jolla on mahdollisuus saada paljon tykkäyksiä, voit elää hetkessä ja nauttia elämästä sellaisena kuin sen koet.

4. Se, mitä suljettujen ovien takana tapahtuu, on vain teidän kahden välinen asia.

Yksityiselämän pitäminen omana tietonasi on yhtä lailla kumppanisi kuin omaksi parhaaksesi. Se, mitä suljettujen ovien takana tapahtuu, on vain teidän kahden välistä ja vain teitä kahta varten.

On tietysti normaalia, että otat ystäväsi ja perheesi mukaan muuhun yhteiseen elämäänne, mutta niiden asioiden pitäminen yksityisinä, jotka eivät koske heitä, suojaa sekä sinua että kumppaniasi.

Osoitat kumppanillesi kunnioitusta, kun et päästä kaikkia muita yksityiselämääsi. Suhteessa tärkeintä on jaettu rakkaus ja kunnioitus, ei se, mitä muut ajattelevat.

Vaikka kumppanisi kanssa ei toimisikaan ja eroaisitte, yksityinen suhde on paljon helpompi siivota niin sanotusti jälkikäteen.

Jos koko perheesi tietää kaikki yksityiskohdat ja haluaa tietää lisää tai jos seuraajasi ovat panostaneet teihin kahteen ja vaativat päivityksiä, jo ennestään stressaava asia vaikeutuu entisestään.

5. On vähemmän todennäköistä, että ex saa tietää asiasta.

Kun olet uudessa suhteessa ja pidät elämäsi yksityisenä, on epätodennäköisempää, että ex saa tietää siitä. Suhteen pitäminen yksityisenä pitää heidät kauempana toisistaan.

Riippumatta siitä, erositteko hyvissä väleissä ettekä halua kertoa, että tapailette jotakuta toista, tai onko sinulla paha exä, joka saattaa ilmaantua paikalle sanottavanaan, et luultavasti halua, että hän sekaantuu asiaan.

Rajoittamalla suhteesi paljastumista verkossa ja tosielämässä suojelet myös itseäsi.

Kannattaa muistaa, että kun julkaiset jotain, se on aina esillä. Kun jaat intiimejä yksityiskohtia ystävien ja perheenjäsenten kanssa, avaudut heidän mielipiteilleen. Sitä on vaikea perua, ja saatat huomata katuvasi sitä.

Mitä eroa on yksityisellä suhteella ja salaisella suhteella?

Yksityisessä suhteessa kumppanisi on muiden tiedossa, ja salaisessa suhteessa piilottelet häntä.

Yksi kuuluisista yksityissuhdesitaateista: “Yksityissuhde tarkoittaa, että kukaan ei tiedä teidän asioistanne, mutta kaikki tietävät teidän olevan yhdessä, älkää sekoittako sitä”, tekee eron yksityissuhteen ja salaisen suhteen välillä selväksi.

Se, mitä voisi ajatella yksityiseksi suhteeksi, voi joskus muuttua hyvin yksityiseksi. Melkein liiankin yksityiseksi. Niin paljon, että mietit, pitääkö kumppanisi sinua salassa.

Katsotaanpa, mistä voi päätellä, onko kyse tällaisesta.

– Yksityisessä suhteessa molemmat tunnustavat avoimesti toisensa. Ihmiset tietävät, että olette yhdessä – he eivät vain pääse käsiksi kaikkeen, mitä te kaksi jaatte. Kun joku kysyy sinulta, oletko tekemisissä merkittävän kumppanisi kanssa, sinulla ei ole mitään ongelmaa vahvistaa sitä.

– Se, joka yrittää pitää suhteen salassa, pitää parisuhteensa statuksena “sinkku”. Jos häneltä kysytään, tapaileeko hän ketään, hän sanoo, ettei tapaile. Se voi tarkoittaa, että hän joko häpeää seurustelukumppaniaan tai yrittää pitää vaihtoehdot avoimina.

– Yksityissuhteessa perheesi ja ystäväsi tietävät silti, kuka on parisuhteessasi. Joku, joka yrittää seurustella salaa, estää piilottelemaansa henkilöä tapaamasta ihmisiä elämässään.

Yksityinen pariskunta ei pidä PDA:sta, mutta julkisesti he eivät teeskentele, etteivät tunne toisiaan. Joku, joka pitää kumppaniaan salassa, kohtelee häntä julkisuudessa tiukasti kuin ei olisi mukana.

Salailu on yksipuolista. Tämä on suuri punainen lippu. Ole varovainen!

Yhteenvetona

Yksityinen suhde ei ole piilottelua. Se on tapa suojella suhdetta ja keskittyä kumppaniin eikä muiden ihmisten mielipiteisiin, kritiikkiin tai hyväksyntään.

Kaikki tietävät, että sinä ja kumppanisi olette yhdessä, mutta sillä ei ole mitään tekemistä heidän kanssaan, joten et ota heitä mukaan yksityisasioihinne. Se on terve tapa keskittyä kumppaniinne ja siihen, mitä teidän kahden välillä on.

Toisaalta salainen suhde on onneton tilanne, jossa toinen kumppani piilottelee jostain syystä toista kumppaniaan elämänsä ihmisiltä. Se ei ole hyvä paikka, joten ole tarkkana.