Skip to Content

Miksi Hän Tekstaa Minulle Joka Päivä, Jos Hän Haluaa Vain Ystävyyttä?

Miksi Hän Tekstaa Minulle Joka Päivä, Jos Hän Haluaa Vain Ystävyyttä?

Kun katsot romanttista komediaa ja koko juoni voitaisiin ratkaista yhdellä rehellisellä keskustelulla, haluat huutaa: “Kerro hänelle jo!”. Mutta hän ei koskaan tee niin, koska se olisi liian yksinkertaista.

Ulkopuolisen näkökulmasta katsominen voi saada kenet tahansa tuntemaan itsensä parisuhdeasiantuntijaksi.

Näyttää siltä, että olisi helppoa kertoa toiselle, mitä haluaa hänen tietävän, mutta kun kyseessä ovat omat tunteemme, asiat mutkistuvat.

Ihmettelet: “Miksi hän tekstaa minulle joka päivä, jos hän haluaa vain ystävyyttä?”. Vaikka voisitkin yksinkertaisesti kysyä häneltä, suoraa vastausta tai välitöntä onnellista loppua kuten elokuvissa ei ole taattu.

On kuitenkin muitakin tapoja selvittää asia, ja me otamme sen selville askel askeleelta.

Miksi hän tekstaa minulle joka päivä, jos hän haluaa vain ystävyyttä? Hmm…

Tähän ei ole yhtä selkeää vastausta, koska se riippuu liian monesta asiasta. Siitäkin huolimatta, vaikka on vaikea tietää varmasti, voit saada melko hyvän käsityksen.

Ennen kuin voit selvittää tämän, sinun on mietittävä kolmea asiaa: mitä haluat, nykyinen suhteesi häneen sekä hänen tekstiviestiensä sisältö ja tiheys.

Selvitämme asiaa muutamien kysymysten avulla. Onneksi ainoa henkilö, joka voi vastata niihin, olet sinä itse.

1. Onko kiinnostusta romanttiseen suhteeseen?

Haluatko seurustella tämän miehen kanssa? Selvitä ensin, mietitkö hänen aikeitaan vain siksi, että juttelette ja hän vaikuttaa mahdolliselta vaihtoehdolta, vai siksi, että olet oikeasti kiinnostunut hänestä.

Oletteko molemmat sinkkuja? Jos olette molemmat vapaita, mahdollisuudet siihen, että hän tai sinä olet kiinnostunut, ovat suuremmat. Kiinnitä huomiota hänen sanoihinsa.

– Onko jompikumpi teistä sitoutunut parisuhteeseen? Olettaen, että hän on kiinnostunut, hänen kanssaan oleminen tarkoittaisi joko eroa tai pettämistä.

Oletko valmis käymään läpi eron tämän miehen takia tai tiedätkö, että hän jätti tyttöystävänsä sinun takiasi? Pettäisitkö hänen kanssaan tai osallistuisitko hänen pettämiseensä?

– Oletteko ystäviä? Ihmiset määrittelevät joskus ystävyyden vastakkaisen sukupuolen edustajien kanssa niin, että “ei seurustella”. Onko välillänne todellista ystävyyttä?

Tunnetko häntä kohtaan samanlaista kiintymystä kuin muita ystäviäsi kohtaan?

Ystävyys herättää lämpimiä tunteita, mutta jos sinulla ei ole paljon miespuolisia ystäviä, voi olla helppoa sekoittaa nämä tunteet vetovoimaan.

– Puhutteko kuin platoniset ystävät? Puhuuko hän sinulle muista tytöistä ja kysyykö hän sinulta muiden poikien seurustelusta eikä käyttäydy siitä oudosti tai mustasukkaisesti? Vai vaikuttaako hän olevan kiinnostunut rakkauselämästäsi?

Toisin sanoen, kun mies haluaa kartoittaa tilannetta nähdäkseen, onko hänellä mahdollisuuksia, keskustelu on erilaista kuin se, miten puhuisit seurustelusta muiden ystäviesi kanssa.

Näihin kysymyksiin vastaaminen on luultavasti selventänyt asioita hieman. Mennäänpä sitten eteenpäin.

2. Mikä on nykyinen parisuhteesi?

Exät

Jos olette exiä, jotka päättivät pysyä ystävinä, onko se sitä, mitä molemmat haluavat?

Voi olla todella vaikeaa, jos toinen roikkuu kiinni toisessa ihmisessä, vaikka hän on jo siirtynyt eteenpäin. Ystävyyden säilyttäminen voi osoittautua haasteelliseksi, saati sitten, jos pidätte säännöllisesti yhteyttä.

– Hän haluaa palata yhteen

Mieti, näyttääkö hän todella haluavan olla ystävä vai näyttääkö hän haluavan palata yhteen. Koska kyseessä on henkilö, jonka tunnet hyvin, saat luultavasti hyvän käsityksen siitä, miten hän viestii sinulle.

Voit myös vain kysyä häneltä, miksi hän antaa sinulle ristiriitaisia signaaleja tekstailemalla sinulle koko ajan. Koska olet ollut hänen kanssaan suhteessa, voit luultavasti tietää, onko hän rehellinen.

– Haluat palata yhteen

Jos se olet sinä, joka saattaisit haluta palata yhteen, eikä hän osoita kiinnostusta, älä anna hänen loukata tunteitasi ja aiheuttaa uutta sydänsurua.

Ystävinä pysyminen heti eron jälkeen voi olla lähes mahdotonta, jos toinen pitää edelleen toisesta. Ole omalla puolellasi ja pyydä häntä lopettamaan tekstailu niin paljon. Et ole hänelle selityksen velkaa.

Ystävät

Tilanne on mutkikkain, jos olette olleet ystäviä jo jonkin aikaa.

Tilanne on epävarma, koska ystävyys on näennäisesti vaarassa – jos toinen ystävä haluaa romantiikkaa, eikä se ole vastavuoroista, mitä suhteelle tapahtuu?

– Kuinka todennäköistä on, että ystävistä tulee rakastavaisia?

Hyvä uutinen on se, että ystävien välille kehittyvät romanttiset suhteet ovat hyvin yleinen ilmiö. Vuonna 2021 tehdyn, ihmisten yhteenliittymismuotoja käsittelevän tutkimuksen mukaan noin 68 prosenttia romanttisista suhteista alkaa ystävyyssuhteena.

Jos sinä tai miespuolinen ystäväsi haluatte viedä suhteenne seuraavalle tasolle, siinä ei ole mitään epätavallista. Saatat miettiä: “Miksi hän tekstaa minulle joka päivä, jos hän haluaa vain ystävyyttä?”, mutta vastaus voi olla, että asiat alkavat muuttua ja siirtyä uuteen suuntaan.

– Pelkäätkö, ettei se ole vastavuoroista?

Rakastuminen ystävään takaa sen, että perusta pitkäaikaiselle suhteelle on jo olemassa. Jos olet huolissasi siitä, että saatat menettää hyvän ystäväsi, jos hän ei tunne samoin, sen mahdollisuus on pienempi kuin miltä näyttää.

Hylkäisitkö parhaan ystäväsi, jos hän kertoisi pitävänsä sinusta ja sinä et pitäisi hänestä takaisin? Olisit huolissasi vain siitä, miten hän suhtautuu asiaan, ja ajan kanssa asiat olisivat kunnossa.

Viimeaikaiset tuttavat

Jos olette vasta tavanneet, asiat välillänne ovat vielä määrittelemättä.

Se, miten suhteenne kehittyy, riippuu suuresti olosuhteistanne. Mitä elämässänne tapahtuu, ja mitä etsitte?

– Kiinnostunut, mutta epävarma

Jos hän sanoo olevansa kiinnostunut vain ystävyydestä, se ei tarkoita, etteikö hän olisi kiinnostunut sinusta.

Hänen päätökseensä on saattanut vaikuttaa muut asiat, kuten äskettäin päättynyt parisuhde, muut ongelmat hänen elämässään tai hän ei yksinkertaisesti tiedä, mitä haluaa.

– Tutustuminen toisiimme

Tekstikeskustelunne ovat teille keino tutustua toisiinne. Ajattele niitä tavallaan treffeinä. Arvioitte toisianne päättääksenne, mihin suuntaan lähdette.

Jos puhutte merkityksellisistä asioista, kuten elämästänne, perheistänne ja aiemmista suhteistanne, se on hyvä merkki.

Hän osoittaa kiinnostusta tutustua sinuun ja jakaa henkilökohtaisia asioita itsestään.

– Miten se alkoi?

Mitä toivot saavasi hänen kanssaan keskustelemisesta? Oletko kiinnostunut vai nautitko hänen kanssaan puhumisesta? Vihjeenä molempien aikomuksista voi olla tapa, jolla tapasitte.

Jos tapasitte ystävien kautta, se ei ole sama asia kuin jos tapasitte sosiaalisen median tai deittisovelluksen kautta. Jos hän pyyhkäisi oikealle, hän todennäköisesti etsii jotain muuta kuin lisää naispuolisia ystäviä.

FWB

Jos olette friends with benefits, teidän pitäisi tekstata toisillenne vain silloin, kun haluatte tavata. Muuten joku saattaa saada tunteita, ellei sitä ole jo tapahtunut.

Olipa syy miksi hän tekstaa sinulle joka päivä, sinun on tehtävä päätös suhteestanne ja puhuttava hänen kanssaan.

– Hän haluaa enemmän ystävyyttä tai enemmän etuja

Jos mies, jonka kanssa sinulla on FWB-järjestely, tekstailee sinulle joka päivä, se voi tarkoittaa, että hän ottaa “ystävät”-osuuden liian vakavasti tai että hän haluaa lisää “etuja”.

Jos hän haluaa enemmän etuja ja sinä haluat sitäkin, kerro hänelle, että se on ok.

Jos hän todella haluaa olla ystävä, kerro hänelle, että ette voi olla ystäviä samalla tavalla kuin voisitte olla, jos ette seurustelisi. Jos ystävyys on tärkeämpää, voitte aina lopettaa suhteen toisen osan.

– Hän pitää sinusta

Hänellä saattaa olla jo tunteita sinua kohtaan ja silti väittää, että hän haluaa olla vain ystävä (tässä tapauksessa hyötyjen kanssa).

Hän salaa tunteensa joko siksi, että hän luulee, ettet halua sitä, tai siksi, että hän toivoo suhteen kehittyvän pidemmälle itsestään.

Jos hänellä on tunteita sinua kohtaan, onko se sinusta ok? Haluatko suhdetta hänen kanssaan, vai onko se vain “ilman ehtoja”? Sinun on päätettävä, miten tässä asiassa edetään.

3. Mistä hän kirjoittaa tekstiviestejä?

– Meemeistä/vitseistä. Hän joko käyttää niitä murtaakseen jään, tai hän on meemityyppi.

Kun kaveri tekstaa sinulle vain hauskoja juttuja, on luultavasti turvallista sanoa, että hän sisällyttää sinut ystäviensä joukkoon, joiden kanssa hän haluaa pitää hauskaa.

Toisaalta hän voi olla todella hankala, ja hänen tekstiviestinsä ovat ainoa tapa, jolla hän osaa kommunikoida kanssasi.

Hän ei koskaan tee ensimmäistäkään liikettä, joten jos pidät hänen meemeistään, anna hänelle valtava vihje siitä, että hänellä saattaa olla mahdollisuus.

– Käytännölliset asiat. Hän lähettää tekstiviestin kysyäkseen remonttimiehesi numeroa, lainatakseen muistiinpanojasi tai kysyäkseen, milloin jokin tv-ohjelma alkaa.

Jos hän ei tekstaa muuta, voi olla, että hän todella haluaa tietää ja kohtelee sinua kuin henkilökohtaista Googlea.

Toisaalta olet tässä ihmettelemässä: “Hän tekstaa minulle joka päivä, mitä on tekeillä?”. Ovatko hänen tekstiviestinsä hieman liikaa? On reilua kysyä itseltäsi, keksiikö hän tekosyitä vain puhuakseen sinulle.

– Henkilökohtaiset asiat. Puhutteko tunteistanne?

Haluaako hän tietää sinusta kaiken? Unelmistasi ja huolistasi puhuminen osoittaa, että avaudut ja kehität yhteyttä.

Lähettääkö hän sinulle pitkiä, harkittuja tekstinpätkiä, joissa hän kertoo henkilökohtaisia asioita? Loppujen lopuksi hän osoittaa välittävänsä sinusta, kun hän näkee vaivaa tutustuakseen sinuun.

Kun kiinnität huomiota kaikkiin vihjeisiin, tiedät luultavasti, millä tavalla tarkalleen ottaen.

– Flirttailevat tekstit. Lähettääkö hän sinulle kohteliaisuuksia vai kiusoitteleeko hän sinua?

Jos hän flirttailee, hän voi olla kiinnostunut tai hän voi olla vain valtava flirttailija. On ihmisiä, jotka flirttailevat kaikille, joten käytä harkintakykyäsi selvittääksesi, onko se satunnaista vai onko sillä tarkoitus.

Hän saattaa niin sanotusti testata vesiä flirttailemalla – yrittää selvittää, oletko kiinnostunut.

Jos olet, flirttaile takaisin!

– Sexting.

“Miksi hän tekstaa minulle joka päivä, jos hän haluaa vain ystävyyttä”, kysyt? Kävi ilmi, että hänen lähettämänsä tekstiviestit ovat munakoisohymiöitä ja rivoa puhetta.

Ei ihme, että olet hämmentynyt ja etsit parisuhdeneuvoja.

Ellette ole FWB, ystävien tekstiviestittely on aika outoa. Todella läheiset ystävät, jotka tekevät sitä vitsillä, voivat olla hauskoja, mutta jos kyse on vakavasta asiasta, se ei todellakaan ole vain ystäville sopiva asia.

4. Kuinka usein hän lähettää sinulle tekstiviestejä?

On tiettyjä merkkejä siitä, että hänen tekstiviestissään on romanttinen pohjavire. Se, milloin hän tekstaa, aloittaako hän keskustelun ja kuinka nopeasti hän vastaa, antaa viitteitä hänen tunteistaan.

– Tekstailet vain tervehtiäksesi.

Tekstiviestien lähettäminen hyvää huomenta tai hyvää yötä on valtava osoitus kiinnostuksesta. Ellei hän lähetä tekstiviestejä kaikille yhteystietonsa – eikä hän sitä tee – se osoittaa, että olet hänen mielessään paljon.

Aikaisin tai myöhään lähetetyt tekstiviestit osoittavat, että hän ajattelee sinua herätessään ja ennen nukkumaanmenoa.

– Tekstailet, kun hänellä on kiire.

Tekstiviestien lähettäminen keskellä päivää osoittaa, ettei hän unohda sinua, vaikka hän on kiireinen.

Se, että saat häneltä tekstiviestin, kun hän hengailee ystäviensä kanssa tai kun hän viettää aikaa tekemällä jotakin mielenkiintoista, osoittaa, että hän ajattelee sinua myös silloin, kun hän on ulkona pitämässä hauskaa.

– Tekstiviestit koko päivän ajan.

Pitääkö hän keskustelua yllä koko päivän, vastaako hän söpöillä huomautuksilla ja lähettääkö hän asioita, jotka muistuttavat häntä sinusta? Aloittaako hän keskustelun, eikä se lopu edes seuraavana päivänä?

Kun mietit: “Pelaako hän mielikuvitusleikkejä vai rakastaako hän minua?” Hänen tekstiviestiensä tiheys voi antaa vastauksen.

On sinun tehtäväsi arvioida hänen vilpittömyytensä. Jos hän antaa sinulle ymmärtää, että olet aina hänen mielessään – vaikka hän sanoisi haluavansa olla vain ystävä – se osoittaa, että välillänne on jotain erityistä.

– Tekstiviestit ensin.

Kuka aloittaa tekstiviestittelyn? Jos se olet aina sinä ja olet epävarma hänen tunteistaan, yritä lopettaa ja katso, yrittääkö hän silti aloittaa keskustelun tai haamutella sinua. Tämä saattaa antaa sinulle hyvän kuvan hänen mielentilastaan.

Jos hän yleensä lähettää tekstiviestin ensimmäisenä, hän selvästi haluaa puhua kanssasi. Syyn selvittäminen on helppoa, jos otat huomioon kaiken, mistä olemme puhuneet.

– Nopeat vastaukset.

Vastaako hän heti vai vasta jonkin ajan kuluttua?

On vaikea sanoa, miltä hänestä tuntuu näkemättä hänen kasvojaan ja kehonkieltään, mutta nopeat vastaukset tarkoittavat, että tekstiviestisi vastaanottaminen saa hänet iloiseksi ja innostuneeksi. Hän ei voi vastustaa nopeaa vastaamista, vaikka hän yrittäisikin säilyttää tyyneytensä.

Tämän merkitys riippuu myös siitä, onko hän sellainen, jolla on aina puhelin mukanaan vai ei.

Entä sinä? Mitä tapahtuu ensimmäisellä kerralla, kun et vastaa hänen tekstiviestiinsä?

Miksi hän tekstaa minulle joka päivä?

Jos olet miettinyt yllä olevia kysymyksiä, sinulla saattaa jo olla käsitys siitä, miksi hän tekstailee niin paljon. Voit tarkastella asiaa eräänlaisena “luo oma vastauksesi” -tyyppisenä tilanteena.

ESIMERKKI 1

Oletetaan, että olette molemmat sinkkuja ja olette olleet ystäviä jo jonkin aikaa. Olet viime aikoina alkanut pitää hänestä, kun hän näytti sinulle huomaavaisemman puolen itsestään.

Hän lähettää sinulle tekstiviestin joka ilta töistä kotiin tullessaan ja puhuu päivästään. Joskus hän kiusaa sinua ja saa sinut nauramaan.

Miksi luulet, että hän tekstailee?

Todennäköisin vastaus on, että hän pitää sinusta, mutta yrittää salata sen.

Te molemmat oletatte, että koska olette ystäviä, pidemmälle menevät asiat ovat poissa laskuista. Silti haluatte vain viettää aikaa yhdessä, vaikka se olisi vain tekstailua.

Yritä antaa hänelle vihje, että pidät hänestä, tai jos tunnet itsesi rohkeaksi, tee suoranainen liike.

ESIMERKKI 2

Tapasit hänet ystäväsi juhlissa ja ihastuit häneen. Vaihdoitte puhelinnumeroita ja olette puhuneet kiinnostuksen kohteistanne, kokemuksistanne ja kaikesta muusta, mikä tulee mieleen.

Luulit, että teillä oli hyvä meininki, kunnes hän sanoi, että hän on juuri päässyt suhteesta ja etsii nyt vain ystävää.

Miksi hän edelleen tekstailee joka päivä?

 

Ota hänet todesta ja usko häntä, kun hän sanoo haluavansa olla vain ystävä. Älä oleta, että jotain tapahtuu lopulta ja istu odottamassa.

Hän saattaa tuntea vetoa sinuun, ja hän saattaa muuttaa mielensä seurustelusta kanssasi jossain vaiheessa, mutta jos hän on sanonut, ettei ole kiinnostunut suhteesta, usko häntä.

Huomiosi saattaa olla hänelle tällä hetkellä egon kohotus. Jos annat tunteidesi ottaa vallan, se olisi hänelle vain rebound-suhde, ja sinä saattaisit loukkaantua.

Päätä, haluatko ystävyyttä hänen kanssaan, ja jos haluat, nauti hänen seurastaan. Jos olet kiinnostunut hänestä vain romanttisessa mielessä, kerro hänelle, ettet voi enää puhua hänelle.

Kaiken yhdistäminen

Nyt kun sinulla on välineet selvittääksesi, mistä on kyse yksin, voit soveltaa niitä omaan tilanteeseesi.

Jos kysyt itseltäsi: “Miksi hän tekstaa minulle joka päivä, jos hän haluaa vain ystävyyttä?”.

Tärkeintä on selvittää, haluaako hän todella vain ystävyyttä, ja jos hän haluaa, joko pysy ystävänä tai katkaise yhteys.

Jos huomaat, että hän käyttää ystävyyttä vain tunteidensa peittelyyn, kerro hänelle, jos haluat myös jotain muuta.

Luota intuitioosi ja käytä tervettä järkeä.

Älä anna toiveajattelun hämärtää arvostelukykyäsi, mutta älä myöskään anna pelon estää sinua tavoittelemasta romanttista suhdetta, jos uskot, että molemmat teistä haluavat sitä.