Skip to Content

Kun Nainen Lakkaa Riitelemästä, Se Tarkoittaa, Ettet Ole Enää Taistelun Arvoinen

Kun Nainen Lakkaa Riitelemästä, Se Tarkoittaa, Ettet Ole Enää Taistelun Arvoinen

Eräänä päivänä istuin muutaman miespuolisen ystäväni kanssa ja kysyin heiltä perimmäisen kysymyksen: “Mikä on asia, joka ärsyttää heitä eniten tytöissä?”.

En tarkoittanut heidän seurustelusuhteensa rikkovia tekijöitä, koska he kaikki ovat erilaisia – puhuin asioista, jotka häiritsevät heitä naisissa, joista he pitävät ja joiden kanssa he ovat suhteessa.

He olivat kaikki samaa mieltä yhdestä asiasta: he eivät voi sietää nalkuttavia tyttöjä. Näin he luokittelevat tytöt, jotka tuovat esiin heidän puutteensa ja vaativat heitä huomauttamaan teoistaan.

Ennen kuin pohdimme asioita pidemmälle, tehdään yksi asia selväksi: tunnen jokaisen näistä kavereista rakkaushistorian, ja tiedän tarkalleen, mistä heidän existään he puhuvat.

He eivät puhu omistushaluisen mustasukkaisista tytöistä. He eivät puhu naisista, jotka eivät pitäneet heitä tarpeeksi hyvänä tai jotka jatkuvasti alentivat heitä.

Sen sijaan nämä olivat tyttöjä, jotka tekivät parhaansa tehdäkseen ystävistäni parempia miehiä. Tytöt, jotka sijoittivat aikaansa, energiaansa ja hermojaan miehiin, jotka eivät koskaan ansainneet heitä.

Nämä olivat naisia, jotka taistelivat miestensa puolesta. Naiset, jotka tekivät kaikkensa saadakseen suhteensa toimimaan, tavalla tai toisella.

Tehdään yksi asia selväksi: kumpikaan näistä suhteista ei ollut idyllinen. Riitaa riiteltiin paljon, mutta yksi asia oli varma: jokainen näistä naisista rakasti kavereitani koko sydämestään.

Mutta jokaisella näistä tarinoista oli samanlainen lopputulos. Ennemmin tai myöhemmin kaikki nämä tytöt väsyivät.

He jättivät ystäväni, lähtivät pois heidän luotaan eivätkä koskaan palanneet takaisin.

Kaikkien näiden kavereiden sydän murtui, kun he tajusivat, mitä olivat menettäneet, mutta nyt he tietysti kaikki teeskentelevät, ettei sellaista koskaan tapahtunut.

Tällaista kuitenkin tapahtuu. Se on itse asiassa aika tyypillinen skenaario.

Kaveri tapaa tytön. He rakastuvat, mutta heti kun mies huomaa, että on mennyt tytön ihon alle, hän näyttää todellisen karvansa.

Hän alkaa pitää tyttöä itsestäänselvyytenä ja luulee, ettei hän voi tehdä mitään, jotta tyttö luopuisi hänestä. Hän on niin vakuuttunut siitä, että tämä tyttö on tullut jäädäkseen, että hän ei ponnistele pitääkseen tämän rinnallaan.

Samaan aikaan tyttö on ainoa, joka taistelee tämän suhteen puolesta. Hän tekee kaikkensa saadakseen asiat toimimaan.
Hän antaa miehelle anteeksi kaiken sen paskan, jota tämä on hänelle aiheuttanut.

Miksi? Koska hän rakastaa häntä ja koska hän näkee hänessä jotain – hän näkee toivoa siitä, että jonain päivänä tämä mies on hänen onnellinen elämänsä loppuun asti.

Telenovela jatkuu ja jatkuu vuosia. Nainen liikuttaa vuoria miehen vuoksi, kun taas mies ei ole valmis liikuttamaan sormiakaan miehen vuoksi.

Ja sitten, kaikkien näiden toisten mahdollisuuksien jälkeen, hän saa kaiken selville. Hän ymmärtää vihdoin: mies ei ole sen arvoinen, ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaankaan.

Hän tajuaa tuhlanneensa vuosia elämästään mieheen, joka ei koskaan antaisi hänelle sitä, mitä hän tarvitsee. Tehtyään kaiken voitavansa hän tajuaa, että kaikki oli turhaa.

Tämä tyttö näkee totuuden ja katkaisee tämän yksipuolisen suhteen. Kyllä, hän on yrittänyt tehdä sitä aiemminkin, mutta tällä kertaa on toisin.

Tällä kertaa se ei ole tyhjä uhkaus. Tällä kertaa hän luopuu miehestä, koska tajuaa, ettei tämä ole enää taistelun arvoinen.

Ei enää riitelyä, ei huutamista, ei uhkavaatimuksia, ei kerjäämistä, ei jahtaamista… Jäljelle jää vain hänen hiljaisuutensa.

No, silloin jokainen mies on kusessa. Tämä on merkki siitä, että hän on saavuttanut pisteen, josta ei ole paluuta.

Ja juuri näin kävi useimmille miespuolisille ystävilleni. Jos siis olet tällainen, ole erilainen ja muuta kohtalosi ajoissa.

Jos sinulla on tyttö, joka riitelee kanssasi – se tarkoittaa, että hänellä on vielä voimia taistella puolestasi.

Se tarkoittaa, että sinun pitäisi pitää itseäsi onnekkaana, sillä kun hän lakkaa yrittämästä, toivot kaiken nalkutuksen ja arvostelun palaavan takaisin. Toivot, että hänen rakkautensa palaisi.