Skip to Content

Kaikille Tytöille, Jotka Ihastuvat Pahoihin Poikiin: Nämä Ovat 3 Mielenleikkiä, Joita Kaikki Narsistit Pelaavat Kanssamme

Kaikille Tytöille, Jotka Ihastuvat Pahoihin Poikiin: Nämä Ovat 3 Mielenleikkiä, Joita Kaikki Narsistit Pelaavat Kanssamme

Minusta on kirous, että kiinnitämme huomiomme tyyppeihin, jotka eivät ole meille hyväksi, ja silti me teemme niin.

Kysymys kuuluu, miksi emme lähde, kun huomaamme jonkun olevan myrkyllinen meille?

Miksi emme voi pakata tavaroitamme ja lähteä? Se säästäisi niin paljon aikaamme ja säästäisi meidät niin monelta unettomalta yöltä tai yöltä, jolloin itkemme itsemme uneen.

Kun tapaamme ensimmäisen kerran myrkyllisen ihmisen, josta kaikki ovat varoittaneet meitä, sokeudumme hänen meihin kohdistuvasta huomiostaan ja luulemme olevamme erityisiä, koska kaikista ihmisistä hän on valinnut pitää meistä.

Se on niin suuri etuoikeus, meissä täytyy olla jotain ihmeellistä!

Hämmästyttävää on vain se, miten naiiveja voimme olla luullaksemme olevamme jotain erityistä, vaikka itse asiassa olemme kaikkien aikojen pahimpien ihmispetojen ravintoa.

Ja vaikka he ovat tunnetasolla sulkeutuneita, me jäämme ja odotamme, että he avautuvat meille, koska luulemme, että me olemme se, joka muuttaa heidät.

Mutta taas kerran, kun olemme näin naiiveja, voimme vain rikkoa itsemme, vaikka aluksi toivoimme olevamme sankareita.

Tytöt, jotka ihastuvat pahoihin poikiin, tulevat riippuvaisiksi suhteiden ylä- ja alamäistä.

Päihdymme tunteista, joita myrkyllinen suhde herättää meissä, ja tämä saattaa vastata kysymykseen siitä, miksi emme ole lähdössä.

Koska meillä on taipumusta seurustella huonojen poikien kanssa, emme luovuta helposti. Jäämme ja taistelemme kovemmin sen sijaan, että lähtisimme. Ja näin tehdessään narsistiset ihmiset vahvistavat riippuvuuttamme huonolla kohtelullaan.

Näyttää siltä, että mitä suurempi kipu on, sitä takertuvammaksi tulemme.

1. Narsistit “rakastavat” uhriaan alussa.

Älä erehdy – jokainen heistä tekee niin.

Me lankeamme heidän “sinä olet minun sielunkumppanini” -tarinaansa. He kaikki tekevät aluksi hyvän vaikutelman, ja usein (ja enemmän kuin pitäisi) uskomme tarinan, jonka he meille itsestään kertovat.

He teeskentelevät, että heillä on puhtaat aikeet, ja he saavat meidät tuntemaan itsemme aluksi erityiseksi. Mutta mikään tästä ei kestä kauan.

Narsistien kohdalla ei puhuta heidän aiemmista suhteistaan, ja jos puhutaan, voi helposti huomata heidän historiansa nopeasti etenevistä, päällekkäisistä ja myrkyllisistä suhteista.

Punaista lippua heilutetaan kaikkialla, mutta vain jos kiinnität siihen huomiota.

Lopulta ihmisillä on taipumus nähdä heidän lävitseen, ja pinnalliset ja epärehelliset tunteet on helppo huomata, mutta useimmissa tapauksissa se tapahtuu vasta, kun on aivan liian myöhäistä.

2. Narsistiset ihmiset saavat uhrinsa tuntemaan itsensä vähemmän arvokkaiksi.

Kukaan ihminen, joka tuntee olonsa hyväksi, ei pysy narsistin kanssa.

Narsistiset ihmiset ovat tästä hyvin tietoisia, ja siksi he saavat uhrinsa tuntemaan itsensä vähemmän arvokkaiksi.

He ovat nopeita väheksymään toisia ja osoittamaan jokaisen virheemme, kun samaan aikaan he näkevät itsensä ehdottoman positiivisesti.

Se on heidän tapansa tuntea itsensä ylivertaiseksi – heidän täytyy tehdä kaikista vähemmän arvokkaita. Näin he ruokkivat egoaan, sillä he pitävät itseään Jumalan ylimpinä luomuksina.

He eivät kestä kritiikkiä kovin hyvin, ja se saattaa olla yksi syy siihen, että he heikentävät ihmisiä.

He tarvitsevat ympärilleen rikkinäisiä ihmisiä, jotka eivät pysty ajattelemaan itse ja jotka himmentävät heidän äänensä – se on tärkein syy siihen, että he alentavat ihmisiä.

Ja kun olemme jatkuvan sen vaikutuksen alaisena, että meille kerrotaan, kuinka emme ole tarpeeksi hyviä tai kuinka he ovat parempia ja kuinka meidän pitäisi olla onnekkaita, että joku heidän kaltaisensa haluaa olla jonkun kaltaisemme kanssa, alamme uskoa tähän.

Joudumme riippuvaisiksi ajatuksesta, että joku meitä parempi ihminen todella haluaa olla kanssamme, ja jäämme siihen. Jäämme, vaikka tiedämme, että meidän pitäisi juosta henkemme edestä.

3. Kaikki narsistit saavat uhrinsa tuntemaan pelkoa.

Jos emme pelkäisi mitään, miten narsistiset ihmiset voisivat tunkea kyntensä meihin?

He eivät pystyisi, joten heidän on luotava meissä pelkoa, jotta he voivat saada meidät hallintaansa.

Me pelkäämme menettävämme heidät. Pelkäämme, ettemme koskaan löydä ketään heitä parempaa.

Totuus on se, että he myyvät itseään niin hyvin muille, kehuskelevat jatkuvasti ja korostavat saavutuksiaan, useimmiten liioittelevat kaikkea. Pahinta on, että jopa he uskovat valheisiinsa.

He ovat saavuttaneet valehtelijan ammattitaidon siinä määrin, että he onnistuvat vakuuttamaan itsensä valheistaan.

Meillä on taipumus nähdä heidät parempina kuin mitä he todellisuudessa ovat, ja ajan myötä meille kehittyy ajatus, että he ovat parasta, mitä on olemassa.

Siksi pelkäämme menettää heidät tai päästää heidät menemään. Ja siksi siedämme sitä, että meitä kohdellaan huonosti koko ajan.

“Suhteita narsistien kanssa pitää yllä toivo ‘jonain päivänä paremmasta’, eikä ole juurikaan todisteita siitä, että se koskaan saapuisi.” – Ramani Durvasula

Jonkun täytyy kertoa sinulle – narsistin kanssa seurusteleminen ei anna sinulle supervoimia.

Et voi kesyttää petoa. ‘Jonain päivänä parempaa’ ei koskaan tule, joten siksi sinun on parasta lopettaa itsensä sijoittaminen tuohon suhteeseen.

“Narsisti ahmii ihmisiä, kuluttaa heidän tuotantonsa ja heittää tyhjät, kiemurtelevat kuoret syrjään.” – Sam Vaknin

Lopputulos on, että meidän on riisuttava ruusunpunaiset silmälasimme ja nähtävä muiden ihmisten totuus.

Jos he ovat pahoja ja jos he osoittavat selkeitä narsistisia malleja, meidän on lakattava olemasta niin naiiveja ja meidän on lakattava uskomasta, että me olemme se, joka muuttaa heidät. Koska narsistit eivät alun alkaenkaan halua muuttua.

Miten he voisivat, kun he eivät näe itseään myrkyllisinä?

Kukaan tässä maailmassa ei saa heitä uskomaan, että heissä on jotain vikaa.

Jos haluamme silti olla sankareita, meidän pitäisi pelastaa itsemme ja kävellä pois heti, kun tapaamme jonkun, joka osoittaa narsismin piirteitä. Koska se on ainoa oikea teko.