Skip to Content

Jos Emme Mene Eteenpäin, Päästä Minut Menemään

Jos Emme Mene Eteenpäin, Päästä Minut Menemään

Sanotaan, että kun elämässä mikään ei kulje oikeaan suuntaan, käänny vasemmalle. Mutta en halua kääntyä vasemmalle, en halua siirtyä mihinkään luotasi, haluan siirtyä eteenpäin tässä elämässä sinun kanssasi. Haluan sinut ja olen halunnut sinut jo pitkän aikaa. Ja haluan meidän olevan vakavissamme tulevaisuuden ja elämän suhteen. En halua olla jumissa samassa kohdassa koko elämääni enkä halua olla yksi niistä ihmisistä, jotka eivät liiku mihinkään.

Tiedän, että me voimme saavuttaa niin paljon enemmän, en vain ole varma, miksi emme tee niin. Me voisimme olla niin paljon enemmän ja me voisimme mennä paikkoihin, mutta joku pidättelee meitä samassa kohdassa. En pidä siitä. Olen seikkailunhaluinen ja haluan pystyä katsomaan elämääni taaksepäin tietäen, että tein siitä parhaan mahdollisen.

Haluan katua vain muutamaa asiaa tai olla katumatta mitään. Ja tiedän, että kun pysyin liian pitkään parisuhteessa, joka ei liikkunut mihinkään, on asia, jota tulen katumaan jossain kohtaa. Katsos, se on jotain, jota en pysty sallimaan.

Vihaan etikettejä ja vihaan lupauksia, mutta totta puhuen, nyt tarvitsen ne molemmat. Minun täytyy tietää, että emme ole toisillemme merkityksettömiä pysäkkejä toistemme elämässä ja minun täytyy tietää, että olemme samalla sivulla.

En halua olla melkein-parisuhteen uhri tai olla tuo nainen, joka toivoi saavansa jotain mieheltä, joka vain pelleili ympäriinsä. Ei. En halua tietoisesti tuhlata aikaani, panostustani ja itseäni johonkin, jossa ei ole mitään tulevaisuutta.

Joskus asioiden ei tule olla liian monimutkaisia elämässä. Jos haluat olla kanssani, ole kanssani. Mutta vain minun. Ole minun kanssani äläkä pelaa pelejä. Ei muita vaihtoehtoja, ei muita tyttöjä, ei sekoiluja ympäriinsä tai muiden minun edelleni asettamista. Jos teemme näin, tehdään se oikein. Koska jos me emme tee sitä oikein, miksi tehdä sitä ollenkaan?

Älä jätä minua miettimään, mitä me olemme. Kaiken tämän jälkeen, luulen, että me molemmat ansaitsemme enemmän, kuin olla jumissa nimettömässä parisuhteessa miettien, mitä me toisillemme merkitsemme. Minä en pelkää sanoa sinulle, että haluan sinut. Haluan sinut ja haluan sinun olevan parisuhteessa kanssani.

Jos et ole valmis samaan, jos toiveemme eivät kohtaa, ei tuhlata toistemme aikaa enää. Ei luoda harhakuvaa siitä, että meillä on yhteinen tulevaisuus tai että me olemme menossa eteenpäin.

Älä jätä minua toivomaan, että meillä on jotain enemmän, kuin oikeasti on. Ole minulle rehellinen – ansaitsen edes sen verran.

Ja jos et halua minua yhtä paljon, kuin minä sinua, sano se. Sano, että päästät minut menemään. Sano, että minä saan siirtyä eteenpäin ja että sinä et ole valmis sitoutumaan.

Minä ymmärrän. Se sattuu ja se särkee kaikki toiveeni ja unelmani, joita minulla oli meitä kahta varten, mutta en pakota sinua sitoutumaan minuun. En halua sitä. Niin asioiden ei tulisi mennä kahden ihmisen välillä. Ketään ei tulisi pakottaa tekemään yhtään mitään. En halua pakottaa sinua sitoutumaan minuun.

Mutta älä odota minun jäävän vierellesi naiivin tytön lailla, jolle on ok saada rakkauden murusesi. Se en ole minä enkä se ollut koskaan minä. Tiedän ansaitsevani kokonaisen rakkauden, koko paketin ja tiedän, että olen valmis vakavaan suhteeseen. Olen valmis siirtymään tästä kohdasta, jossa olen, koska tunnen olevani tarpeeksi kypsä. Jos sinä et ole, se on ok. Mutta minun ei tarvitse pysyä perässäsi ja odottaa sinua, jos et näytä minulle, että olet valmis eteenpäin.

Minulta vei hetken kerätä rohkeuteni ja kohdata pelkoni. Haluan elämässäni eteenpäin ja se voi olla joko sinun kanssasi tai ilman sinua. Jos meillä on juttu, määritellään se. Tehdään tavoitteita, rakennetaan yhteistä tulevaisuutta ja ollaan toisiamme varten. Jos ei, minulle riittää ja siirryn eteenpäin ilman sinua ja luovun tästä ajatuksesta, että me voimme olla jotain enemmän, kuin ”juttu”.

Tiedätkö, luovuttaminen ei aina tarkoita sitä, että olet heikko; joskus se yksinkertaisesti tarkoittaa sitä, että olet tarpeeksi vahva ja fiksu päästämään irti ja kasvaa. Ja tämän minä vihdoin ymmärsin.