Skip to Content

Hän Puolustautuu, Kun Kerron Hänelle, Miltä Minusta Tuntuu (12 Asiaa)

Hän Puolustautuu, Kun Kerron Hänelle, Miltä Minusta Tuntuu (12 Asiaa)

Viime viikolla ystäväni kutsui minut ulos, koska hän halusi jutella kanssani.

Oikeastaan hän tarvitsi parisuhdeneuvoja, koska hän oli askeleen päässä eroamasta poikaystävästään, jota hän rehellisesti rakastaa.

Kysyin häneltä, mikä oli ongelma, ja hän sanoi: “Hän puolustautuu, kun kerron hänelle tunteistani, enkä voi enää sietää sitä.”

Nyt hän pyysi minulta neuvoa siksi, että olin kerran tekemisissä puolustautuvan miehen kanssa, ja hän tietää sen.

Tuo mies on nyt aviomieheni, ja vaikka se vaati paljon kovaa työtä ja ponnisteluja molemmilta osapuolilta, onnistuimme voittamaan tuon puolustautuvan käytöksen, ja nyt toimimme paremmin kuin koskaan.

Kun aloimme seurustella, tiesin, että olin tekemisissä tietyllä tasolla emotionaalisesti sulkeutuneen miehen kanssa, mutta ajattelin, että hän pystyisi avautumaan, kunhan tutustuisimme toisiimme paremmin.

Tämä muutos ei kuitenkaan tapahtunut niin helposti.

Tilanne on hyvin vaikea. Rakastat jotakuta ja olet vakuuttunut siitä, että hänkin rakastaa sinua, mutta silti hän rakentaa valtavan muurin välillenne eikä päästä sinua liian lähelle.

Rakastettusi kivittää sinua ja sulkeutuu, ja sinä vain seisot siinä ja tunnet voimattomuutta tehdä asialle mitään.

Tuntuu kuin kävelisit hänen ympärillään munankuorilla, ja se pilaa syvästi mielenterveytesi.

Se on yksinkertaisesti tunne, jota en toivoisi kenenkään tuntevan, en edes pahimman viholliseni. Olet tietoinen siitä, että suhteenne on hajoamassa, ja tunnet yksinkertaisesti voimattomuutta käsitellä sitä.

“Hän puolustautuu, kun kerron hänelle, miltä minusta tuntuu” – 12 tapaa selviytyä siitä

Haluan jakaa kanssasi nämä pienet asiat, jotka auttoivat minua selviytymään puolustautuvan mieheni kanssa. Toivon, että niistä on apua myös sinulle, aivan kuten minulle.

Jos siis haluat päästä läpi miehesi kanssa ja pelastaa suhteenne, jatka lukemista alla.

1. Hidasta

Jos hän alkoi yhtäkkiä puolustautua, kun tunnustit hänelle tunteesi, sinun on ehdottomasti hidastettava vauhtia, sillä ehkä hän ajattelee, että asiat etenevät aivan liian nopeasti, eikä hän tunne oloaan mukavaksi.

Okei, sinä olet pudottanut pallon tässä, mutta tilanne on ehdottomasti korjattavissa.

Sinun on vain myönnettävä, että kaikki tuli liian nopeasti ja että teidän pitäisi tutustua toisiinne paremmin ennen kuin alatte taas puhua tunteistanne.

Muista, että hänen puolustautumisensa ei tarkoita, että hän olisi hylännyt sinut. Se voi tarkoittaa niin monia asioita, mutta useimmissa tapauksissa mies käyttäytyy puolustautuvasti, kun hän ei tunne olevansa valmis puhumaan tunteistaan.

2. Ongelman ratkaisemiseksi etsi perimmäinen syy hänen puolustautumisreaktiolleen

Ensimmäinen askel tuon puolustautumisesteen ratkaisemiseksi, jonka miehesi on asettanut välillenne, on siis löytää hänen puolustautumiskäyttäytymisensä pääsyy. Sinun on pääteltävä, mikä sen laukaisee, ennen kuin voit korjata sen.

Kun ymmärrät hänen käyttäytymisensä syyn, sinun on paljon helpompi löytää keino korjata se. Tämä on todellakin ensimmäinen askel kohti suhteenne pelastamista.

3. Ole ymmärtäväinen

Sinun on osoitettava ymmärrystä miehellesi, varsinkin jos olette kaukosuhteessa. Erityisen vaikeaa on saada kaukosuhde toimimaan puolustuskannalla olevan kumppanin kanssa.

Sinun on kuitenkin näytettävä miehelle, että olet hänen tukenaan kaikesta huolimatta. Osoita hänelle, että vaikka et aina ymmärrä hänen syitään joihinkin hänen tekoihinsa, tuet häntä aina.

4. Älä tuomitse häntä

Muista, että sinun on oltava vähemmän tuomitseva ja enemmän ymmärtäväinen ja kärsivällinen, jos haluat murtaa suhteenne muurit.

Tiedän, että tämä on sinulle hyvin vaikea tilanne, koska yrität todella kovasti, mutta et voi ymmärtää, miksi kumppanisi käyttäytyy niin puolustautuvasti. Olin kerran sinä, ja usko pois, tiedän kuinka paljon se sattuu.

Vaikka et ymmärrä häntä, joskus sinun on kuitenkin käyttäydyttävä niin kuin käyttäydyt, äläkä tuomitse häntä.

Jonain päivänä, kun voitat tämän kaiken ja onnistut saamaan miehesi avautumaan, olet iloinen, ettet luovuttanut.

5. Lakkaa nalkuttamasta koko ajan

Ymmärrä tämä; aivan kuten et voi pakottaa toista rakastamaan sinua, et voi myöskään pakottaa häntä sanomaan sitä sinulle.

Eikä sinun kannata, koska se on jotain, mikä hänen on tehtävä itse ja vain siksi, että hän tuntee tarvetta tunnustaa sen sinulle.

Sen pakottaminen ja nalkuttaminen siitä koko ajan ei tee sinulle mitään hyvää. Sinun on myös ymmärrettävä, että on ihmisiä, jotka eivät osaa avautua helposti.

Miehesi on luultavasti yksi heistä, ja siksi sinun on lähestyttävä häntä lempeästi.

Jos haluat puhua jostain sinua vaivaavasta asiasta, yritä työstää se terveellä keskustelulla ja yritä ymmärtää, jos hän kieltäytyy puhumasta siitä sillä hetkellä.

Jos ei, niin jonkin ajan kuluttua miehesi kyllästyy käytökseesi, mikä todennäköisesti johtaa eroon.

6. Kohdista hänet, mutta…

Tiedän, että hänen puolustautumisensa häiritsee sinua ja sinulla on täysi oikeus kohdata hänet siitä. Puhu puolustuskannalla olevan poikaystäväsi kanssa, koska kaikki voidaan ratkaista rehellisellä ja terveellä kommunikaatiolla.

Pyydä häntä selittämään sinulle, miksi hän on niin puolustuskannalla sinua kohtaan joka kerta, kun alatte puhua tunteistasi.

Jos hän rehellisesti välittää sinusta, hän ei anna sinun enää ihmetellä asiaa ja kärsiä hänen käytöksensä takia.

Hän on suora ja rehellinen sinulle ja selittää syyt käytökseensä. Sen jälkeen teidän pitäisi yrittää päästä kompromissiin ja työstää keinoja, joiden avulla voitte päästä yli tästä ongelmasta.

7. Älä sano vihasta asioita, joita saatat jälkeenpäin katua

Hänen käytöksensä ärsyttää sinua varmasti hyvin usein, mutta yritä hillitä itsesi näissä tilanteissa.

Älä salli itsellesi sanoa noissa raivonpurkauksissa ja kiukutteluissa asioita, joita luultavasti kadut myöhemmin.

Aina, kun hän puolustautuu, sinun pitäisi myös vetäytyä. Mieti suhdettasi itseesi ja sitä, miten tämä vahingoittaa sitä ja myös mielenterveyttäsi.

Peräänny hetkeksi. Pidä hyvinvointipäivä, tee jotain, mikä yleensä rauhoittaa sinua, tai hengaile parhaiden ystäviesi kanssa. Se on aina parasta terapiaa jokaiseen rakkaussuruihin.

8. Varoita häntä siitä, että hänen puolustuskykynsä pilaa suhteenne

Kun kohtaat hänet hänen käytöksestään, sinun kannattaa korostaa kaikkia niitä huonoja seurauksia, joita sillä on suhteellenne.

Kerro hänelle myös, että olet huolissasi siitä, että se vahingoittaa suhdettanne siinä määrin, ettei sitä ole enää helppo korjata.

Kerro hänelle, että olet jopa harkinnut eroa, koska et vain jaksa enää sietää sitä.

Se luultavasti saa hänet tietysti muuttamaan käytöstään, jos hän rakastaa sinua ja haluaa pitää sinut elämässään.

9. Laske kaikki aseet maahan

Ei, et ole antautumassa, mutta aseita ei todellakaan tarvita. Tämä ei ole sota, eikä suhteenne todellakaan ole taistelukenttä.

Kyse on siitä, että sinun on vain tiedettävä, milloin voit vetäytyä suhteessa ja antaa rakkaallesi tilaa.

Tämä on ehdottomasti yksi niistä hetkistä. Siitä ei kannata tehdä liikaa draamaa. Se, mitä kumppanisi tarvitsee juuri nyt eniten, on ymmärrystä.

10. Neutralisoi uhka

Kun olet saanut selville hänen käyttäytymisensä perimmäisen syyn, sinun on pyrittävä neutralisoimaan se. Mitä tämä tarkalleen ottaen tarkoittaa?

Jos miehesi esimerkiksi käyttäytyy puolustautuvasti, koska hänen aiemmasta suhteestaan jääneet arvet satuttavat ja vainoavat häntä yhä, sinun on autettava häntä parantumaan siitä ja todistettava hänelle, ettet koskaan tekisi hänelle mitään sellaista.

Viime viikolla mieheni alkoi taas käyttäytyä puolustautuvasti niin monen vuoden jälkeen, ja otin hänet siitä heti puheeksi.

Hän sanoi, että se on vain minun päässäni, mutta eilen illalla hän myönsi, että se johtuu siitä, että hän on lihonut hieman ja oli huolissaan siitä, etten enää pidä hänestä ja että luultavasti jätän hänet ennemmin tai myöhemmin.

Rehellisesti sanottuna se loukkasi tunteitani, koska se sai minut tuntemaan, että hän ei vieläkään tunne minua hyvin tai että hän ei usko tunteisiini häntä kohtaan.

Yritin kuitenkin olla tuomitsematta, enkä maininnut asiasta mitään.

Uhka, joka minun oli neutralisoitava, oli hänen huono itsetuntonsa, joten järjestin heti tapaamisen ravitsemusvalmentajan kanssa ja pyysin häntä antamaan meille ruokavaliosuunnitelman. Kyllä, luit oikein, minäkin olen nyt dieetillä.

Se oli paras tapa osoittaa hänelle, että hänellä on aina tukeni kaikessa.

Aloin myös kehua häntä useammin vain osoittaakseni hänelle, että minun silmissäni hän on maailman kaunein ja upein mies.

11. Anna hänen puhua, kun hän tuntee olevansa valmis siihen

Sanoin jo, ettei koskaan pidä pakottaa mihinkään, varsinkaan kun kyse on romanttisesta suhteesta ja tunteiden ilmaisemisesta. Sinun on annettava hänen tehdä se itse, kun hän tuntee olevansa täysin valmis tähän askeleeseen.

Jos hän on jäänyt luoksesi sen jälkeen, kun olet tunnustanut rakastavasi häntä, se tarkoittaa, että hänkin rakastaa sinua, mutta ei ole valmis sanomaan sitä tai ei tiedä, miten kertoa se sinulle.

Jos asiat olisivat toisin päin, jos hän ei tunne samaa sinua kohtaan, hän lähtisi tunnustuksesi jälkeen.

Joskus miehet vain tarvitsevat hieman enemmän aikaa kuin me, jotta he voivat hyväksyä tunteensa ja sanoa ne ääneen.

12. Pariterapia auttaisi varmasti

Valitettavasti hän ei luultavasti ole edes tietoinen siitä, miten hänen puolustautumisensa vaikuttaa sinuun ja suhteeseenne.

Siksi parasta olisi kohdata hänet siitä ja varoittaa häntä kaikista niistä huonoista seurauksista, joita sillä on suhteellenne.

Pariterapia pelasti minun suhteeni, ja olen lähes täysin varma, että se auttaisi sinua pelastamaan omasi. Nyt sinun on vain puhuttava miehesi suostumaan siihen ja löydettävä paras parisuhdeterapia.

Olen varma, että molemmat hyötyvät siitä ja suhteenne alkaa taas kukoistaa.

11 Mahdollisia syitä hänen puolustuskäyttäytymiselleen

Kuten jo huomasit, sinun on ensimmäiseksi löydettävä perimmäinen syy kumppanisi puolustuskyvylle. Selvitä, mikä laukaisee hänen puolustuskäyttäytymisensä, jotta voit auttaa häntä voittamaan sen.

1. Impulsiivinen reaktio

Todellinen (ja valitettava) tosiasia on, että useimmat miehet todella pelkäävät rakkautta ja sitoutumista.

Jos olet myöntänyt hänelle, että rakastat häntä, ja hän on heti puolustautunut, kyse on todennäköisesti vain impulsiivisesta reaktiosta.

Ehkä hän todella tuntee samaa sinua kohtaan, mutta hän ei ole valmis hyväksymään ja tunnustamaan tunteitaan. Hän on tietoinen siitä, että se johtaisi vakavampaan suhteeseen, eikä hän luultavasti ole vielä valmis siihen.

Hänen puolustuskäyttäytymisensä ei saisi saada sinua jättämään häntä heti. Anna hänelle aikaa, niin huomaat, että hän tavoittaa sinut ja pyytää sinua puhumaan tapahtuneesta.

2. Hän kärsii heikosta itsetunnosta

Miehet, jotka kamppailevat alhaisen itsetunnon kanssa, ovat yleensä emotionaalisesti sulkeutuneita. Heidän on erityisen vaikeaa ylläpitää tervettä suhdetta.

Heistä tuntuu, että heidän puutteensa ja epätäydellisyytensä tekevät heistä kelvottomia tulla rakastetuiksi.

Siksi sinun on näytettävä hänelle, että sinullakin on puutteitasi, ja opetettava häntä hyväksymään nuo ei niin hyvät puolet itsestään sen sijaan, että antaisit niiden heikentää hänen itseluottamustaan.

Miehet, joilla on heikko itsetunto, etsivät jatkuvasti hyväksyntää ja vahvistusta rakkailtaan. Yritä ymmärtää hänen traumojaan, sillä se on paras tapa, jolla voit auttaa häntä juuri nyt.

3. Häntä on loukattu ennen

Toinen syy hänen puolustuskäyttäytymiseensä voi olla myös hänen aiemmasta suhteestaan saamansa tunnearvet. Jos olette jo puhuneet menneisyydestänne, voit kertoa, onko miehesi käytöksessä kyse tästä.

Tämä tarkoittaa, että sinun on autettava häntä selviytymään loukkaantuneista tunteistaan ja käsittelemään menneisyydestä peräisin olevia tunnesarjojaan.

Tämä ei onnistu yhdessä yössä, joten hengitä syvään ja varustautukaa kärsivällisyydellä, sillä tulet varmasti tarvitsemaan sitä.

Sinun on myös todistettava hänelle, että tunteesi häntä kohtaan ovat todellisia ja rehellisiä ja ettet koskaan voisi tehdä mitään sellaista, mikä voisi loukata häntä tahallasi.

Lyhyesti sanottuna sinun on todistettava hänelle, ettet ole hänen exänsä kaltainen etkä tule koskaan olemaankaan.

4. Tai hän ei yksinkertaisesti halua satuttaa sinua

Ehkä kaikki tämä tuntuu miehesi mielestä hieman liian varhaiselta. Hänellä on luultavasti tunteita sinua kohtaan, mutta hänellä ei ole vielä tarpeeksi aikaa määritellä niitä.

Poikaystäväsi ei luultavasti ole vielä varma, että hän rakastaa sinua, eikä yksinkertaisesti halua valehdella sinulle. Anna hänelle aikaa selvittää tunteensa, niin hän varmasti ottaa yhteyttä nopeammin kuin luuletkaan.

Haluan myös kertoa sinulle, että meidän kaikkien pitäisi oppia omista virheistämme. Minun ei pitäisi olla se, joka myöntää tunteeni ensin silloiselle poikaystävälleni-nykyiselle miehelleni.

Ja tämä koskee myös sinua. Opin, että naisten pitäisi aina odottaa ja antaa kumppaninsa tunnustaa tunteensa ensin.

5. Valitettavasti se voi olla punainen lippu siitä, ettei hän rakasta sinua

Jos poikaystäväsi rakentaa muurin välillenne aina, kun yritätte puhua tunteista ja asioista, jotka vaivaavat teitä suhteessanne, se on mahdollinen punainen lippu siitä, ettei hän rakasta sinua samalla tavalla kuin sinä häntä.

Hän todennäköisesti välittää sinusta, ja ainoa syy, miksi hän tekee näin, on se, ettei hän halua loukata tunteitasi.

Ehkä hän haluaa vain olla täysin varma tunteistaan, ennen kuin myöntää ne sinulle.
Se ei oikeastaan ole huono asia.

Se saattaa tarkoittaa, että hän on rakastumassa sinuun ja että hyvin pian hän voi sanoa ääneen nuo viisi pientä sanaa: “Olen rakastunut sinuun”. Siihen asti sinun on kuitenkin oltava hyvin kärsivällinen.

6. Hän on yksinkertaisesti haavoittuvainen mies…

Jos sinulla on myös ongelma “Hän puolustautuu, kun kerron hänelle, mitä tunnen” -ongelman kanssa, olet ehkä yksinkertaisesti tekemisissä emotionaalisesti haavoittuvan miehen kanssa.

Hän vain käyttää puolustautumista puolustusmekanismina selviytyäkseen loukkaantuneista tunteista. Este, jonka hän rakensi välillenne, on itse asiassa hänen suojansa siltä varalta, että haluat satuttaa häntä jollain tavalla.

Hän tuntee aina epävarmuutta suhteenne suhteen, koska se pelko siitä, että hänen sydämensä särkyy, on aina läsnä.

Hänen on erityisen vaikeaa alkaa luottaa sinuun, ja me kaikki tiedämme, että rakkautta ei ole, jos luottamusta ei ole.

7. Tai ehkä jopa emotionaalisesti saavuttamattomissa oleva mies

Voi, jos näin on miehesi kanssa, on äärimmäisen vaikeaa voittaa hänen puolustava käyttäytymisensä. Se on kuitenkin mahdollista, mutta teidän molempien on tehtävä kovasti töitä sen eteen.

Tunnetasolla saavuttamattomat miehet eivät koskaan halua puhua tunteistaan. He pitävät kaiken sisällään, ja on melko vaikeaa saada heidät ymmärtämään ja avautumaan sinulle.

Hän ei myöskään viihdy, kun sinä puhut omista tunteistasi, koska hän ei vain tiedä, miten siihen pitäisi reagoida.

Ette koskaan pysty rakentamaan sitä emotionaalista läheisyyttä, joka on todella olennaista terveelle suhteelle.

8. Hän tarvitsee enemmän aikaa käsitellä sekä sinun että hänen tunteitaan

Tosiasia on, että miehet eivät ole kovin avoimia, kun on kyse tunteista ja vastaavista asioista puhumisesta. He tarvitsevat enemmän aikaa voidakseen olla yhteydessä kumppaniinsa tunnetasolla.

Ainoa asia, jonka voit tehdä tässä tilanteessa, on jättää hänet rauhaan. Hieman hiljaista aikaa tekee hänelle hyvää, koska hän voi miettiä suhdettanne uudelleen ja selvittää tunteitaan.

Ehkä tulit tunnustamaan tunteesi liian aikaisin ja hän ei yksinkertaisesti odottanut sitä vielä eikä tiedä, miten reagoida tähän tilanteeseen.

Jos näin on, tämä hiljainen aika on myös sinulle hyväksi, koska rakkaus on hyvin vakava tunne ja sitä on käsiteltävä hyvin huolellisesti.

9. Hänellä on huonot viestintätaidot

Olemme kaikki tietoisia terveen kommunikaation merkityksestä onnistuneelle suhteelle, ja jos miehelläsi on puutteelliset kommunikointitaidot, se on varmasti syy hänen puolustuskannalleen.

Hän luultavasti rakastaa sinua, mutta hän ei yksinkertaisesti osaa ilmaista näitä tunteita sinulle. Asia on niin, että hän ei halua tuottaa sinulle pettymystä, koska hän ajattelee, että pelkkä “olen rakastunut sinuun” ei riitä.

Tietenkin teidän pitäisi työskennellä parantaaksenne kommunikaatiota suhteessanne. Sinun on saatava miehesi avautumaan sinulle ja puhumaan miehesi kanssa tehokkaammin.

Sinun pitäisi kuitenkin antaa miehellesi myös aikaa todistaa rakkautensa sinua kohtaan teoilla.

Ehkä hän on toiminnan mies ja yksinkertaisesti uskoo, että sanat eivät merkitse mitään, jos niitä ei tueta teoilla, mikä on todella oikein.

10. Ehkä olet yksinkertaisesti tekemisissä narsistin kanssa

Muistan, kun puhuin erään ystäväni kanssa ongelmista, joita minulla oli poikaystäväni kanssa, ja siitä, miten hän puolustautuu, kun kerron hänelle tunteistani, ja hän sanoi heti, että olen tekemisissä narsistin kanssa.

Minusta tuntuu todella siltä, että nykyään on tullut aika tavalliseksi kutsua jotakuta narsistiksi. Hän ehdotti, että minun pitäisi lopettaa suhde välittömästi.

No, se sai minut vain päättämään lopettaa ystävyytemme.

Vaikka mieheni, silloinen poikaystäväni, olisikin narsisti, en voinut päästää häntä menemään noin vain. Rehellisesti sanottuna, en voisi koskaan päästää irti rakkaastani, vaikka mikä olisi.

Tiedän, että on väärin yrittää muuttaa jotakuta, mutta yrittäisin yksinkertaisesti huomauttaa hänelle, miten hänen narsistinen käytöksensä pilaa kaikki hänen elämänsä suhteet.

Jos olet huomannut, että miehelläsi on narsistisia piirteitä, niin itse asiassa niin sinun pitäisi tehdä.

Älä luovu rakastamastasi ihmisestä. Hän voi muuttaa narsistista käyttäytymistään ja hän tekee sen rakkautesi vuoksi. Sinun on vain oltava hänen tukenaan ja tuettava häntä matkan varrella.

11. Ongelma saattaa olla myös sinussa

Sinun on ymmärrettävä, että tunnesuhdetta ei voi rakentaa heti seurustelun alettua. Jos yrität sitä, miehesi todennäköisesti rakentaa puolustusmuurin välillenne.

Tämä ei tarkoita sitä, että olisi liian vaikeaa luoda yhteyttä mieheen syvemmällä tunnetasolla. Tosiasia on, että se vaatii vain enemmän aikaa.

Jos haluat puhua sinua vaivaavista asioista, pyydä häntä tapaamaan ja keskustelemaan asiasta.

Älä yritä tehdä sitä sosiaalisen median tai tekstiviestien välityksellä, sillä tällaisista asioista on todella keskusteltava kasvokkain.

Ennen kuin alatte puhua tunteistanne, teidän on ensin otettava aikaa tutustua toisiinne paremmin. Vain siten teillä on terve suhde.

Lopuksi

Luulen, että lause, jonka psykoterapeuttini on kuullut tuhat kertaa, on: “Hän puolustautuu, kun kerron hänelle, miltä minusta tuntuu”.

Poikaystäväni puolustuskyky oli valtava este suhteessamme, enkä yksinkertaisesti enää osannut käsitellä sitä.

Hän oli hyvin kiltti, rakastava ja suojeleva mies, mutta aina kun aloin puhua tunteistani, hän vain sulkeutui.

En päässyt häneen läpi, vaikka kuinka yritin. Ja yritin todella kovasti. Onneksi parisuhdeneuvonta auttoi meitä paljon, ja onnistuimme voittamaan asian ja pysymään yhdessä.

Olemme nyt rakastavassa avioliitossa, eikä hänen ole enää vaikea tunnustaa tunteitaan ja puhua niistä.

Kuuluisa psykologi, tohtori John Gottman, on kehittänyt teorian nimeltä “The Four Horsemen Of the Four Horsemen Of The

Apocalypse’. Tuossa teoriassa hän toteaa, että kritiikki, puolustautuminen, halveksunta ja jämähtäminen ovat kaikenlaista parisuhdetta eniten tuhoavia tekijöitä.

Tosiasia on, että puolustuskäyttäytyminen voi vahingoittaa kumppaneiden välistä yhteyttä, mikä voi todella olla kohtalokasta parisuhteelle.

Kun aistit ensimmäisen kerran puolustushaluisen tunnelman kumppanisi taholta, sinun pitäisi ottaa se vakavasti ja yrittää selvittää, mikä sitä provosoi.

Toivottavasti yllä olevat neuvoni auttavat jokaista tyttöä, joka on tekemisissä puolustautuvan poikaystävän kanssa. Viimeinen neuvo, jonka annan sinulle, on, että kuuntele aina sydäntäsi.

Pidä myös mielessäsi, että ei ole mitään estettä, jota todellinen rakkaus ei voisi voittaa. Jos rakastat häntä rehellisesti ja sydämesi kertoo sinulle, että hänkin rakastaa sinua, kannattaa taistella. Usko minua, se on jokaisen ponnistelun arvoista.