Skip to Content

8 Syytä, Jotka Aiheuttavat Pitkäaikaisen Suhteen Päättymisen

8 Syytä, Jotka Aiheuttavat Pitkäaikaisen Suhteen Päättymisen

“Miksi niin monet pitkäaikaiset suhteet päättyvät eroon?” “Johtuuko se ajasta, koska ne ovat kestäneet niin kauan?” “Miten voit jättää rakastamasi ihmisen rakastamatta?” “Miten voit jättää rakastamasi ihmisen rakastamatta?

Nämä kysymykset askarruttivat minua, koska näin niin monen pitkäaikaisen suhteen päättyvän ja niin harvojen onnistuvan. En voinut olla tutkimatta, miksi. Kävin pitkiä ja perusteellisia keskusteluja. Nämä syyt sain selville:

Rakkaus muuttui tavaksi.

Girl whispers something in the ear of young man

Sitä vain tottuu tuohon ihmiseen eikä voi kuvitella, ettei häntä olisi ympärillä. Rakkaus vain hiipui, kuten se hiipui joillekin vanhoille aviopareille.

Yhtäkkiä tajuat jääväsi, koska olet jo käyttänyt liikaa aikaa ja vaivaa tuohon henkilöön.

Olette jakaneet niin paljon. Pelkäät muutosta, joten pysyt mukana. Mutta jossain vaiheessa sinun on päätettävä, haluatko viettää loppuelämäsi jonkun kanssa, johon olet tottunut.

Rakkaus vs. ‘rakastunut’

Loving couple is sitting on the roof of the house

Kun kaksi ihmistä rakastaa toisiaan mutta unohtaa, miten olla rakastunut. Tiedät, että he ovat hyviä – he ovat sen arvoisia, osa sinusta ei halua sen loppuvan, mutta se ei vain toimi.

Rakastat heitä kuin perhettäsi, mutta et mitään muuta. Intohimo on kadonnut, etkä halua jatkaa ilman sitä.

Aloitat liian nuorena.

beautiful girl near the lake

Et tiedä, kuka olet, kun olet yksin, koska olet viettänyt suurimman osan aikuiselämästäsi tuon henkilön kanssa ja alat kaivata sinua. Tunnet olevasi eksyksissä ja ansassa.

Muuttumassa.

young girl and a man sitting facing away from each other

Kasvatte toisistanne ulos sanan kaikissa merkityksissä. Teistä tulee yksinkertaisesti yhteensopimattomia, koska ette ole enää sama ihminen kuin silloin, kun aloititte suhteen. Haluatte nyt eri asioita, ettekä tunnu enää olevan samalla viivalla.

Kompromissin puute.

young couple being in a conflict in the park

Vuosien mittaan ihmiset muuttuvat ja riitelevät paljon sen takia. Kun suhde tuntuu enemmänkin sotatantereelta, etkä ole koskaan rauhassa, on aika lähteä.

Perheen painostus.

Young couple visited elderly mother

Henkilöstä, jonka kanssa olet yhdessä, tulee olennainen osa perhettäsi – he osallistuvat sukujuhliin, häihin, he menevät rennosti kahvittelemaan.

Se on yleensä hyvä asia. Mutta jos ainoa syy, miksi pysyt suhteessa, on se, ettet tuottaisi pettymystä perheenjäsenillesi, et tee kenellekään palvelusta. Se ei ole oikea syy olla suhteessa.

Pettäminen.

woman sad because of her lover is ignoring her

He vain rakastuivat johonkin toiseen ja olivat tarpeeksi itsekkäitä perehtyäkseen siihen ennen kuin lopettivat suhteen, jossa he jo ovat. Tai he halusivat jäädä suhteeseen ja saada jonkun rinnalleen.

Niin epäkunnioittavaa. Mutta on parempi lopettaa pitkäaikainen suhde kuin mennä naimisiin, hankkia lapsia ja sitten tajuta, mitä on tapahtumassa.

Naamiot alas.

Young lonely woman on bench in park

Ihmiset vain kyllästyvät teeskentelemään, joten pahin heistä tulee jossain vaiheessa esiin. On kaikenlaisia tapauksia fyysisestä henkiseen hyväksikäyttöön kaikenlaista.

Sinun pitäisi olla kiitollinen siitä, että he paljastivat todellisen karvansa riippumatta siitä, kuinka kauan se kesti, ja kiittää Jumalaa siitä, että pääsit heistä eroon.