Skip to Content

Kuinka Päästä Eroon Pakkomielteestä Jotain Kohtaan: 10 Todistettua Tapaa Poistaa Hänet Systeemistäsi

Kuinka Päästä Eroon Pakkomielteestä Jotain Kohtaan: 10 Todistettua Tapaa Poistaa Hänet Systeemistäsi

Jos olet koskaan ollut tilanteessa, jossa et voi lopettaa ajattelemasta jotain ihmistä päivin öin, he ovat olemassa mielessäsi pysyvästi. He ovat siellä 24/7, eivätkä halua lähteä. Tiedät, että ajattelet häntä turhaa eikä se tee sinua onnelliseksi, mutta et vain tiedä, kuinka lopettaa pakkomielteesi häntä kohtaan.

Riippumatta siitä, oliko teillä jotain läheisempää tämän henkilön kanssa vai ihastuitko häneen vain ilman syytä, kuvio on sama; ajattelet häntä koko ajan, mihin vain menet, mitä tahansa teet, he ovat aina jollain tasolla mielessäsi.

Ehkä sinulla on jo mahdollisuus siirtyä eteenpäin jonkun toisen kanssa. Mutta sinun pakkomielteesi pitää sinua otteessaan ja toivot, että se jonain päivänä muuttuu. Pidät hänestä niin sitkeästi kiinni, ettet pysty antamaan kenellekään toiselle mahdollisuutta.

Joskus et näe edes ketään muuta, koska pakkomielteesi estää näkemästä ympärillesi. Pahinta on se, että et näe myöskään itseäsi. Et näe, mitä mahdollisuuksia elämä antaa sinulle joka päivä, koska et pääse ulos oman mielesi vankilasta.

Ymmärrät, että on aika muutokselle. Ei ehkä siirtyä eteenpäin, mutta vain siirtyä. Ottaa joitain askeleita eteenpäin, koska tunnet olleesi jumissa samassa kohtaa jo pitkään. Pahinta olisi, jos et tekisi mitään. Mutta minä tiedän, mistä meidän tulee aloittaa, tässä on joitain luodinpitäviä tapoja päästä eroon pakkomielteestäsi:

1. Ymmärrä, että sinulla on pakkomielle.

Joskus ihminen, jolle valehtelemme eniten, on se, joka katsoo meitä takaisin peilistä. Ei ole olemassa henkilöä, jota voimme enemmän huijata niin helposti, kuin itseämme. Siksi meidän tulee ottaa askel taaksepäin ollaksemme realistisia. Se on vaikein osa, myöntää itsellemme, että meillä on ongelma.

Tiedän, että tämä kuulostaa siltä, että olemme jollain tavalla vajaita, mutta näin se on. Ihminen, joka on meille pakkomielle, on meidän huumeemme ja mitä nopeammin ymmärrämme, että meillä on ongelma, sitä nopeammin pystymme siirtymään eteenpäin.

2. Löydä syy, joka aiheutti tämän.

Se ei ole koskaan toinen ihminen, se olet aina sinä. On pakko olla jokin syy sille, että jouduimme tähän pakkomielteiseen tilaan. Ehkä meillä oli liian monta pahaa eroa menneisyydessämme. Ehkä jokaiset aiemmat parisuhteemme olivat arvottoman myrkyllisen miehen kanssa ja unelmamiehemme on kuin hengittäisi puhdasta ilmaa.

Ehkä me olemme vain hieman yksinäisiä (vaikka se on vaikein asia myöntää) ja aloimme luoda tästä miehestä jotain sellaista kuvaa, joka teki hänestä enemmän unelmaa, kuin hän oikeasti onkaan. Mikä vain on syy, mitä nopeammin ymmärrämme, mistä se aiheutui, tuo täydellinen kuva hänestä alkaa haihtua mielestämme.

3. Estä itsesi sosiaalisesta mediasta.

Sosiaalinen media on kirous ja rukous samaan aikaan. Ne ovat mahtava tapa kommunikoida, oppia uusia asioita ja pitää hauskaa. Toisaalta, ne antavat meille tirkistely-mahdollisuuksia, joita emme olisi uskoneet olemassakaan. Joten vietämme aikaamme tutkiaksemme, missä hän on ollut, kenen kanssa, tuijotamme hänen kuviaan, olemme pakkomielteisiä hänen päivityksistään.

Se tekee meidät hulluksi, koska meillä on hänet näytöllämme, mutta ei elämässämme. Joten paras asia on olla käymättä sosiaalisen median tililläsi hetkeen tai poistaa hänet kavereistamme. Se on paras askel, muutoin me vain vajoamme syvemmälle tirkistellessämme heidän sosiaalisen median tilejä.

4. Ota hajurakoa.

Sanonta ’poissa näkyvistä, poissa mielestä’ ei ole olemassa ilman syytä. Kun emme vietä aikaamme hänen lähellään, on helpompi saada hänet pois mielestä. Joka kerta, kun näet hänet, pakkomielteesi kasvaa.

Joten jos hengailet samojen ihmisten kanssa tai käyt samoissa paikoissa, estä itseäsi tekemästä tätä. Se on vaikeaa ensin, mutta muuttuu helpommaksi ajan myötä.

5. Vältä pitämästä yhteyttä häneen.

Jos olet tilanteessa, että viestittelette tai soittelette aika ajoin, syvennät vain haavojasi. Pidä etäisyyttä. Kerro hänelle, että olet kiireinen töiden tai opintojen vuoksi tai mitä tahansa, ettei sinulla ole aikaa tekstittää. Tämä on todennäköisesti vaikeinta, mutta ystävinä teeskenteli ei koskaan ole tuonut mitään hyvää kenellekään tällaisessa tilanteessa.

6. Keskity itseesi.

On tuhansittain asioita, joita voisit tehdä ja sinun tulisikin tehdä sen sijaan, että ajattelet pakkomielteisesti häntä. Keskity itseesi. Paranna omaa elämääsi. Työstä itseäsi oman itsesi vuoksi. Muutaman vuoden päästä olet kiitollinen siitä, että päätit tehdä niin.

On olemassa paljon parempia asioita, mitä tehdä, joten siirrä takamuksesi sohvaltasi ja mene. Koko maailma odottaa. Aika on arvokasta ja sinä hukkaat sitä. Sinä pystyt parempaan.

7. Seurustele enemmän ystäviesi kanssa.

Sinulla ei todennäköisesti ollut paljoa aikaa ystävillesi, koska olet liian kiireinen pakkomielteesi kanssa. Sinä näet ongelman. Soita ystävillesi, vietä heidän kanssaan aikaa ja juttele heidän kanssaan kaikesta muusta, kuin unelmiesi pakkomielle-miehestä.

On paljon aiheita, joista valita. Ja aika, jonka vietät ystäviesi kanssa, on parasta terapiaa sinulle.

8. Ole seikkailumielinen.

Tee jotain sellaista, mitä et ole ennen tehnyt. Jotain, mitä haluat tehdä, mutta se on hieman ulkona mukavuusalueeltasi. Voit tehdä mitä vain, kuten hypätä laskuvarjohyppy, zip-line, ratsastus, polkupyöräily, mitä tahansa; on sinusta kiinni ja omista mielihaluistasi.

Joka tapauksessa, vaihtelu on parasta lääkettä. Harkitse vaikka matkustamista paikkaan, missä et ole koskaan ollut. Maiseman vaihdos antaa sinulle uutta perspektiiviä ja saatat huomata, että asiat eivät ole niin, kuin olit niistä tehnyt.

9. Huomaa, ettei hän ole ollenkaan niin täydellinen.

Hän ei ole täydellinen, sinä vain teit hänestä sellaisen. Hänessä saattaa olla paljon ominaisuuksia, joiden vuoksi voit ajatella, ettei tässä maailmassa ole olemassa hänen laistaan, mutta se ei ole täysin totta.

Sinä yksinkertaisesti hullaannuit hänestä niin ja loit hänestä mielikuvan, jolla ei ole oikesti yhteyttä häneen. Et ole rakastunut, olet pakkomielteinen.

10. Älä yritä lopettaa ajattelemasta häntä.

Se on paras vastaus kysymykseen ’kuinka päästä eroon pakkomielteestä jotain kohtaan?’ – älä yritä. Mitä enemmän yrität, sitä enemmän hän on mielessäsi. Huomaa, kuinka moni näistä askelista ei kohdistu häneen, vaan sinuun.

Pohjimmainen keino on, että sinun tulee keskittyä itseesi. Ole olemassa itseäsi varten vaihteeksi. Elä elämääsi täysillä ja hän yksinkertaisesti haihtuu pois ajatuksistasi ilman, että näet sen eteen yhtään vaivaa.