Skip to Content

8 Asiaa, Jotka Tapahtuvat, Kun Tapaat Hyvän Miehen Myrkyllisen Suhteen Jälkeen

8 Asiaa, Jotka Tapahtuvat, Kun Tapaat Hyvän Miehen Myrkyllisen Suhteen Jälkeen

Myrkyllisessä parisuhteessa elämisen suurin ongelma on se, ettet välttämättä tajua eläväsi sellaisessa. Totut kaltoinkohteluun, koska se lopulta on osa sinun elämääsi. Siihen voi sisältyä onnellisia hetkiä (silloin kun hyväksikäyttäjäsi on ”sillä tuulella”) ja ne hetket saavat sinut unohtamaan kaikki ne huonot asiat, jotka tapahtuvat tai ovat pian tapahtumassa.

Myrkylliset suhteet ovat addiktoivia. Et osaa polttaa sitä siltaa koska koet, että sinulla on kuitenkin jonkinlaista turvaa. Sinulla on joku, joka muka välittää sinusta – joku jonka tulisi välittää sinusta.

Mutta et tiedä paremmasta ja jäät hänen luokseen.

Myrkylliset suhteet ovat haastavia. Tällaisessa suhteessa ajattelet, että sinä itse olet vastuussa onnellisuudestasi. Ajattelet, ettei asiat putoa valmiina taivaalta syliisi ja ajattelet, että on sinun tehtäväsi saada suhde toimimaan.

Ei ole väärin yrittää saada asioita toimimaan, mutta pidä mielessäsi – sinä olet taistellut sellaisen ihmisen vuoksi, joka ei ole taistelun arvoinen. Hyväksikäyttäjät eivät ansaitse tulla taistelluksi.

Myrkyllisissä suhteissa kysymys on pelosta. Useimmat naiset ajattelevat, että on parempi elää toimimattomassa suhteessa kuin olla sinkku. Heillä ei ole rohkeutta erota hyväksikäyttäjästään.

Mutta jotkut heistä onnistuvat löytämään rohkeutta ja katkaista loukkaava parisuhde vain törmätäkseen uuteen haasteeseen. He tapaavat uuden ja kaikki, jonka pitäisi olla parisuhteessa normaalia, onkin kaukana heidän mukavuusalueestaan. He ovat tottuneet siihen, että heitä kohdellaan huonosti.

Tässä on joitain asioita, jotka voivat tapahtua sinulle, kun tapaat kunnon miehen sen jälkeen, kun toinen mies on saanut sinut tuntemaan itsesi mitättömäksi:

1. Sinulla on tilaa ja tukea oppimaan rakastamaan itseäsi

Ensimmäinen opittava asia on opetella rakastamaan itseäsi. Sinun tulee luottaa itseesi, koska kukaan muu ei voi tietää mikä on sinulle parhaaksi. Sinä olet ainoa, joka tietää ja hallitsee tätä osaa elämässäsi.

Ollessasi hyvän miehen kanssa, saat oikeat olosuhteet kasvaa itsekunnioittavaksi ja omanarvon tuntevaksi naiseksi. Naiseksi, jollaiseksi haluat tulla.

Kun olet tämän saavuttanut, olet valmis ottamaan seuraavan askeleen.

2. Koet tuntemattomia ’outoja’ tunteita

Olet kärsinyt tarpeeksi ja nyt kun olet tavannut hyvän miehen, ota härkää sarvista äläkä päästä irti. Sen sijaan, että pelkäät uusia tunteitasi, ota vastaan positiivinen ja terveellinen parisuhde.

Kaikkien suhteiden tulisi olla tällaisia. Se on kuitenkin jotain, mitä et ole valmis ymmärtämään, vielä. Älä pelkää päästää itseäsi irti, koska tämä mies ymmärtää, että olet kulkenut helvettiin ja takaisin.

3. Odotat saman tarinan toistuvan uudelleen ja uudelleen

Olet menettänyt luottamuksesi ihmisiin. Kun sinua on kohdeltu kuin p***aa ja pelkäät, että tulet kohdelluksi samoin uudelleen.

Kun aloitat uuden parisuhteen, et pysty ravistelemaan pois tunnetta, että hän on samanlainen kuin aiempi. Sinun on mahdotonta kuvitella, että on olemassa joku sinua varten, joku joka ei kohtele sinua kaltoin.

Sinä asetuit aiemmin aloillesi miehen kanssa, joka ei ansaitse sinua. Nyt kun koet päinvastaista (rakkautta, jonka ansaitset), et pysty enää kuvittelemaan, mikä piti sinut aiemmassa myrkyllisessä suhteessasi.

4. Ylianalysoit kaikkea

Hän kohtelee sinua tavalla, jonka ansaitset, mutta jokin vaivaa sinua. Et pysty hyväksymään sitä tosiasiaa, että hän käyttäytyy sinua kohtaan niin, koska hän välittää sinusta. Ylianalysoit asioita, etsit piilotettuja motiiveja. Niitä ei kuitenkaan ole.

Luultavimmin pidät etäisyytesi katsoaksesi asioita eri perspektiiveistä vain varmistaaksesi itsellesi, ettei hän halua tehdä sinulle pahaa.

Toivottavasti silloin ymmärrät, ettei piilotettuja motiiveja ole ja hänen rakkautensa sinua kohtaan on puhdasta ja pysyvää.

5. Ajattelet hänen olevan liian hyvää ollakseen totta

Et pääse eroon tunteesta, että jokin tulee tässä parisuhteessa menemään pieleen hetkenä minä hyvänsä. Odotat, että hän menettää lämpimät tunteensa. Ehkä hän vielä riisuu ”hyvänmiehen” maskinsa ja näyttää todelliset kasvonsa. Hän kuitenkin on ja pysyy samana – täynnä ymmärrystä, kärsivällisyyttä ja valmiutta rakastaa sinua. Ei ole olemassa mitään syytä olla luottamatta häneen, mutta omat haavasi eivät ole parantuneet vielä. Se tulee ottamaan aikaa ja hän on siitä tietoinen.

6. Odotat ’täydellistä myrskyä’

Myrkyllisessä parisuhteessa riidat syntyvät tyhjästä. Nytkään et osaa täydellisesti rentoutua, koska sinulla on jatkuva tunne siitä, että taistelu odottaa nurkan takana valmiina alkamaan. Riidat ja hyväksikäyttö olivat osa jokapäiväistä elämääsi ja olet niin tottunut siihen, että odotat sen tapahtuvan nytkin.

Et pysty ymmärtämään, että hän ei ole sellainen. Hän on erilainen ja olet hämilläsi, koska olet tottunut täysin erilaiseen käsikirjoitukseen.

7. Pyytelet paljon anteeksi

Johtuen jatkuvista ristiriidoista edellisessä suhteessasi, totuit pyytämään anteeksi ihmisiltä koko ajan. Totuit pyytämään anteeksi puolisoltasi vain rauhoittaaksesi hänet ja välttelemään ristiriitoja. Pyytelit jatkuvasti anteeksi asioita, joita teit tai et tehnyt.

8. Sinä opit luottamaan häneen

Ajan myötä sinä totut hyvään kohteluun – kohteluun, jonka ansaitset – ja alat luottaa mieheen täysin. Ymmärrät, että hän ei halua satuttaa sinua eikä hän sitä tule koskaan tekemään. Hitaasti alat näyttää hänelle haavoittuvan puolesi, koska lopulta teit itsellesi selväksi, ettei hän tule sinua satuttamaan.

Tulet oppimaan, mitä todellinen rakkaus on. Sinun myrkyllinen kokemuksesi tekee sinut vahvemmaksi, mutta vasta silloin, kun löydät uudelleen luottamuksesi ihmisiin.

Lopulta sinä tulet näkemään, mitä se on. Mitä se on, kun rakastat jotain, joka rakastaa sinua takaisin. Mitä se on, kun on vierellä joku, joka ansaitsee sinut ja arvostaa sinua.

Älä anna periksi!