Skip to Content

7 Asiaa, Jotka Sinun Pitäisi Tietää Pettäjistä (Tieteen Mukaan)

7 Asiaa, Jotka Sinun Pitäisi Tietää Pettäjistä (Tieteen Mukaan)

Pettäminen on epäilemättä yksi pelkurimaisimmista asioista, joita toiselle voi tehdä.
Valitettavasti yhä useammat ihmiset päättävät pettää parisuhteessaan, mikä on johtanut uskottomuuden epidemiaan.

Vaikka olemme kehittyneet melko pitkälti kaikilla elämämme osa-alueilla, emme ole vieläkään löytäneet tapaa parantaa pettäjiä ja hoitaa tällaista käytöstä.

Mutta olemme löytäneet vastauksia tärkeisiin kysymyksiin (tarkalleen ottaen tiede löysi)!
Nyt kun olemme tunnustaneet jo tunnetun totuuden, todellinen kysymys on, miksi ihmiset pettävät, mihin aikaan he todennäköisemmin pettävät ja kenen kanssa he yleensä valitsevat pettämisen?

Koska potentiaalisia pettäjiä on paljon (ja voit vain toivoa, että he pysyvät kaukana sinusta), on viisasta oppia heistä lisää.

Sen oppiminen, miksi pettäjät yleensä pettävät ja muita yksityiskohtia heistä, on äärimmäisen tärkeää, jos haluat sukeltaa syvemmälle “pettämiseen” liittyviin asioihin, mikä varmasti auttaa sinua ymmärtämään asioita paremmin!

 

1. Pettäjät ovat usein onnellisia suhteissaan

Monet ihmiset ajattelevat, että pettäjät päättävät pettää kumppaninsa, koska he ovat onnettomia parisuhteessaan ja koska asiat eivät ole niin kuin niiden pitäisi olla.
Rutgersin yliopiston tutkimuksen mukaan kuitenkin 56 prosenttia miehistä ja 34 prosenttia naisista, jotka pettivät kumppaniaan, olivat itse asiassa onnellisia suhteessaan.

Ilmeisesti pettäjät ovat usein onnellisia parisuhteessaan, mikä tarkoittaa, että he eivät tee sitä vain siksi, että he etsivät ulospääsyä tai koska he eivät ole onnellisia.
He tekevät sitä luultavasti siksi, että he eivät ole oppineet arvostamaan sitä, mitä heillä on, mikä on läheisessä yhteydessä siihen, että he haluavat aina enemmän.

2. Pettäjistä tulee leikkisämpiä, kun he pettävät

Intimiteettiasiantuntija Mary Jo Rapini väittää, että kun seksihalujen tasot nousevat pettäjillä, heistä tulee välittömästi leikkisämpiä myös puolisonsa kanssa.

Se toimii kuin herääminen (varsinkin jos kumppanit eivät ole olleet kovinkaan intiimejä aiemmin).
Jos siis kumppanisi muuttuu yhtäkkiä hieman leikkisämmäksi makuuhuoneessa, kannattaa ehkä kysyä syitä siihen (hyökkäämättä tietenkään hänen kimppuunsa, sillä joskus seksihalujen tasot nousevat luonnostaan).

3. Naiset pettävät todennäköisemmin ovulaation aikana

UCLA:n tutkija tohtori Martie Haselton väittää seuraavaa: “Havaitsimme, että naiset tunsivat eniten vetoa muihin miehiin kuin ensisijaisiin kumppaneihinsa silloin, kun he olivat kuukautiskierron korkeassa hedelmällisyysvaiheessa.

Se on ovulaation päivä ja useita päiviä sitä ennen.”

Naiset myös tuntevat itsensä seksikkäämmiksi ollessaan korkeassa hedelmällisyysvaiheessa, koska se on luonnonlaki.

Kun nainen on ihanteellisella hetkellä tulla raskaaksi, hän alkaa heti tuntea itsensä seksikkäämmäksi, koska hänen kehonsa etsii potentiaalista kumppania, jonka kanssa lisääntyä, ja joskus potentiaalinen kumppani sattuu olemaan joku muu kuin hänen kumppaninsa.

4. Miehet pettävät “korjatakseen” avioliittonsa

Eikö tämä kuulosta absurdimmalta jutulta, jonka olet kuullut vähään aikaan (koska minusta se kuulostaa siltä)?

Usko tai älä, avioliitto- ja perheterapeutti Susan Mandelin mukaan miehet, jotka ovat rakastuneita vaimoonsa, päättävät silti pettää pelastaakseen avioliittonsa.
Miten ihmeessä he toivovat voivansa pelastaa avioliittonsa, kun pettäminen on puhdas petos?

No, he käyttävät pettämisen käsitettä estääkseen itseään haluamasta enemmän ja kaipaamasta muita naisia.

Tiivistetysti sanottuna he pettävät, jotta heillä ei olisi halua olla muiden kanssa.
Sen sijaan he vain päättävät pettää kumppaniaan siinä toivossa, että tämä korjaa heidän avioliittonsa. Karmivaa, eikö?

5. Naiset pettävät täyttääkseen emotionaaliset tarpeet

Toisin kuin miehet, jotka todennäköisimmin pettävät vain fyysisen mielihyvän vuoksi, tutkimuksissa on havaittu, että naiset pettävät täyttääkseen tunnetarpeitaan.
Jos heidän puolisonsa ei esimerkiksi anna heille tarpeeksi huomiota tai kohtele heitä huonosti, he alkavat etsiä näitä asioita muista miehistä.

Kyseessä on eräänlainen kapinointi, joka toimii periaatteella: “Jos et anna minulle sitä, mitä tarvitsen, etsin sen jostain muualta”.

Kun nainen päättää pettää, se on paljon monimutkaisempaa ja vakavampaa kuin silloin, kun miehet ovat uskottomia.

6. Pettäjät pettävät yleensä jonkun tutun kanssa

Kun ajattelemme pettämistä, ajattelemme yleensä, että pettäjät valitsevat tuntemattomia, yhden yön juttuja jne. syntiseen pettämiseensä.

Tutkimuksissa on kuitenkin havaittu, että 85 prosenttia pettämisestä tapahtuu työtovereiden kesken, ystävien kesken ja naapureiden kanssa.
Lopultakin kaikki elokuvien pettämiskohtaukset työpaikoilla ja työtovereiden väliset suhteet ovat järkeviä.

Pääsyy siihen lienee se, että ihmiset viettävät paljon aikaa työpaikoillaan, ja joskus he kai kyllästyvät liikaa.

7. Pettäjät haluavat jäädä kiinni

Taas yksi järkyttävä totuus, eikö niin!
Brownin yliopiston kliininen professori, lääketieteen tohtori Scott Haltzman, väittää, että pettäjät jättävät alitajuisesti jälkiä uskottomuudestaan siinä toivossa, että heidän kumppaninsa yhdistää pisteet.

Pettäjät haluavat siis jäädä kiinni, mutta he eivät halua olla niitä, jotka kertovat siitä.

Siksi he jättävät joskus huulipunaa kauluksiinsa (kuten olet varmaan taas nähnyt elokuvissa), jättävät tietokoneensa suojaamatta ja muuta sellaista.
He tekevät näin, koska he tuntevat syyllisyyttä siitä, mitä tekevät, mutta heillä ei ole rohkeutta myöntää syntisiä tekojaan.

Niinpä heidän alitajuntansa tavallaan pakottaa heidät paljastamaan totuuden jättämällä jälkiä, jotka liittyvät pettämiseen. Karma taitaa olla narttu, vai mitä?