Skip to Content

5 Hyödyllistä Vinkkiä Siitä, Miten Unohtaa Joku

5 Hyödyllistä Vinkkiä Siitä, Miten Unohtaa Joku

Suhteet ovat perusta, jolle rakennamme elämämme. Ne tuovat elämällemme merkitystä ja saavat meidät jatkamaan eteenpäin.

Kun siis menetät suhteen rakkaaseen ihmiseen, se on melkein kuin menettäisit osan itsestäsi, ja sinulle jää tyhjiö, jota et enää tiedä, miten täyttää.

Tuntuu kuin olisi menettänyt merkityksensä ja tarkoituksensa elämässä, eikä missään ole enää mitään järkeä.

Sinulle jää vääristynyt käsitys itsestäsi, koska olet tunnistanut itsesi jonkun tyttöystäväksi, etkä omaksi ainutlaatuiseksi yksilöksi.

Ja mitä enemmän murehdit tässä eksyneisyyden tunteessa, sitä vaikeampaa on löytää tie takaisin tuosta kuopasta siihen tyttöön, joka olit vielä vähän aikaa sitten.

Paras tapa aloittaa paraneminen on hyväksyä, että osa sinusta ei ole enää olemassa, ja mitä nopeammin hyväksyt sen, sitä nopeammin voit käydä läpi vaiheet, joita tarvitaan parantumiseen ja unohtamiseen.

MITEN UNOHTAA JOKU:

1. Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on löytää uusi tarkoitus, uusi syy hengittää

Ympäröityminen ihmisillä, jotka välittävät sinusta, on aina hyvä idea.

Vietä aikaa läheisesi kanssa, etsi ystävä tai perheenjäsen, johon sinulla on eniten yhteyttä, ja vietä aikaa puhumalla hänen kanssaan kaikesta ja kaikesta.

Tämä tuo elämäänne taas merkitystä.

Toki vie aikaa ennen kuin alat unohtaa hänet ja voit paremmin, mutta kun vietät aikaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka rakastavat sinua ja välittävät hyvinvoinnistasi, alat automaattisesti saada takaisin jonkinlaista itsetuntoa ja huomaat, että on sittenkin syytä elää.

Saatat yhä kaivata sitä erityistä ihmistä, jonka menetit, mutta sinulla on nyt enemmän aikaa keskittyä muihin elämänalueisiin, jotka olet saattanut laiminlyödä.

Jotta todella tuntisit, että elämässäsi on vielä jokin merkitys, sinun on todella käytettävä aikaa siihen, että yrität todella vaalia elämässäsi jo olemassa olevia ihmissuhteita ja antaa niiden puhua puolestaan.

Älä pakota mitään, mene asioiden virran mukana ja vain tarkkaile, miten hitaasti mutta varmasti saat takaisin vanhan itsesi.

2. Lakkaa pitämästä suhdetta jonain sellaisena, mitä se ei ollutkaan


Olit rakastunut ja hän oli jättimäinen osa elämääsi. Ei ole helppoa tuntea oloasi hyväksi sen menettämisen jälkeen.

Jotta voisit unohtaa ihmisen, joka merkitsi sinulle niin paljon, sinun on lakattava kuvittelemasta sitä päässäsi joksikin sellaiseksi, mitä se ei ollut.

Lyön vetoa, että voit nyt ajatella vain sitä, kuinka täydellisiä te kaksi olitte yhdessä. Hän oli yin sinun yangisi vastakohta, auringonpaiste myrskysi vastapainoksi ja palapelisi puuttuva palanen.

Anna kun kerron sen sinulle. Jos kaikki tuo olisi totta, et olisi nyt täällä lukemassa tätä ja yrittäisit keksiä parasta tapaa unohtaa hänen olemassaolonsa.

Sinun on ryhdistäydyttävä ja alettava nähdä suhteenne sellaisena kuin se oli.

Oli rakkautta, kyllä. Mutta oli myös monia ongelmia ja esteitä, joita kohtasitte säännöllisesti. Muistot ovat hassu juttu.

Näet sen, mitä haluat nähdä, ja muistat sen, mikä sopii parhaiten siihen kertomukseen, jota kerrot itsellesi juuri nyt.

Tunnet olevasi eksyksissä, elämä on menettänyt kaiken merkityksensä, joten takerrut epäonnistuneeseen suhteeseen kuin tähän täydelliseen asiaan, joka teki sinusta kokonaisen.

Kulta, jos se oli niin täydellistä, miksi luet tätä? Jos kiellät, millaista se todella oli, sinulla oli todennäköisesti myrkyllinen suhde.

Ja nyt kerrot itsellesi satuja, jotta et tuntisi oloasi vielä huonommaksi.

On vaikeaa hyväksyä karu todellisuus, tiedän sen. Mutta mitä nopeammin saat itsesi kohtaamaan tosiasiat, sitä nopeammin alat parantua.

Ihmiset eivät eroa siksi, että he tekisivät toisilleen jotain pahaa. He eroavat, koska ovat huonoja toisilleen. Anna sen painua mieleesi.

Kun kaksi ihmistä on tarkoitettu yhteen, he löytävät lopulta aina tiensä takaisin.

Mutta kun se on näin vaikeaa, on luultavasti parasta kohdata musiikki ja lähteä omille teilleen ennen kuin tilanne karkaa käsistä.

3. Omista aikaa pelkästään itsellesi ja ajatuksillesi

Yksinolo saattaa tuntua nyt pelottavalta, koska olet niin hauras ja epävarma siitä, miten jatkat.

Mutta ajan viettäminen itsesi kanssa ja sen selvittäminen, mitä juuri nyt haluat ja tarvitset elämältä, pitäisi olla ensiarvoisen tärkeää.

Jos olet jatkuvasti ihmisten ympäröimänä, miten voit koskaan antaa itsellesi hyvän mielen olla yksin?

En tarkoita, että älä viettäisi aikaa läheistesi kanssa, sillä se on äärimmäisen tärkeää tämän soolotilanteen selvittämisessä.

Mutta on myös terveellistä mennä jonnekin ilman, että kukaan pitää sinulle seuraa. Investoi itseesi. Ole rauhassa ja mieti yksinkertaisesti elämääsi.

Jos olet niin keskittynyt unohtamaan henkilön, jota ei enää ole, et koskaan onnistu siinä.

Ainoa tapa on olla yhteydessä itseesi ja keskittyä tekemään itsestäsi mahdollisimman terveen ja onnellisen, yrittämättä jatkuvasti saada itseäsi unohtamaan.

Jos koko identiteettisi on mennyt suhteen mukana, tarvitset vakavaa sielunetsintää. Selvitä, mitkä ovat sinun tarpeesi. Selvitä, kuka olet suhteen ulkopuolella.

Katso, mikä sinua kiinnostaa ja saa sinut tuntemaan olosi taas hyväksi. Löydä itsesi uudelleen, ennen kuin alat rakastua johonkin uuteen liian pian.

Kun menetät tietoisuuden itsestäsi, et ole millään tavalla valmis mihinkään uuteen. Se on resepti uuteen katastrofiin.

Älä häpeä ottaa aikaa. Tässä ei ole mitään aikarajaa, eikä ole olemassa huonoa tapaa tehdä tämä.

Teet sen, mitä sinun on tehtävä tunteaksesi olosi taas paremmaksi, ja loppu loksahtaa paikalleen orgaanisesti.

4. Keskity siihen, mitä todella tarvitset tällä hetkellä

Suhteet päättyvät, kun toinen tai molemmat osapuolet turhautuvat toiseen siihen, ettei heidän tarpeitaan ole tyydytetty. Se on prosessi, joka huipentuu, kun asiat käyvät yksinkertaisesti liian raskaiksi.

Suurin ongelma tässä on se, että näitä tarpeita ei ehkä ole kommunikoitu tarpeeksi hyvin tai ne ovat yksinkertaisesti kadonneet käännöksessä, ja toinen henkilö tuntee itsensä laiminlyödyksi, huomiotta jätetyksi tai merkityksettömäksi.

Toinen henkilö on epävarma siitä, mitä häneltä vaaditaan, ja kaikki tämä johtaa yhteenottoihin ja riitoihin, jotka olisi voitu välttää, jos asiasta olisi kommunikoitu kunnolla.

Tunnet olosi tunteelliseksi ja reagoit tunteellisesti, eikä kukaan voi oikeastaan syyttää sinua. Sinun on kerrottava itsellesi, että olet tärkeä ja että tarpeesi ovat tärkeitä.

Ja jos sinun on niin vaikea viestiä tätä kumppanillesi, voisiko se johtua siitä, ettei hän sittenkään ole se oikea sinulle?

Sinulla on oikeus tarpeisiisi. Sinulla on täysi oikeus löytää se asia, joka toimii sinulle, ilman että asiat menevät hukkaan käännöksessä.

Sinulla on täysi oikeus tuntea olosi turvalliseksi suhteessasi.

Jos et saa sitä, niin sitten on hyvä, että pääset eroon. On terveellinen vaihtoehto kulkea omia teitänne ja löytää itsensä ja tarpeensa uudelleen, jotta voit tulevaisuudessa olla parempi jollekin toiselle.

5. Hyväksy uusi sinkkuutesi ja opettele olemaan taas onnellinen

Kun olet selvittämässä, mitä sinun on nyt tarkoitus tehdä elämässäsi, syleile uutta vapauttasi.

Näe se kauniina, uutena, positiivisena kokemuksena, joka auttaa sinua pääsemään taas kosketuksiin vanhan itsesi kanssa ja saa sinut ehkä huomaamaan, ettei se olekaan niin paha asia.

Kun opit tulemaan toimeen omillasi, olet valmis siirtymään eteenpäin ja todella unohtamaan ihmisen, jota kerran rakastit.

Näet paljon selkeämmin, ettei kaikki ollutkaan sitä sateenkaarta ja perhosia, mitä olit kuvitellut mielessäsi.

Näet sen juuri sellaisena kuin se oli: sotkuinen, monimutkainen suhde, jossa kaksi ihmistä ei vain löytänyt yhteistä pohjaa monista asioista ja tekivät toistensa elämästä sietämätöntä päivittäin.

Kun näet sen, olet oikealla tiellä ja tarpeeksi valmis ja terve palaamaan vanhaan, hämmästyttävään itseesi, jolla on niin paljon annettavaa, jos oikea ihminen ilmestyy, ja hän ilmestyy.

Tärkeintä on, ettet koskaan menetä uskoa itseesi. Sinä olet hämmästyttävä. Ja jonain päivänä joku osaa arvostaa sinua.

Mutta siihen asti, että se päivä koittaa, voit olla onnellinen ja tyytyväinen juuri sellaisena kuin olet – sinkkuna, etkä tarvitse ketään täydentämään itseäsi.

Koska olet kova jätkä, eikä kukaan voi sanoa sinulle muuta!