Skip to Content

5 Asiaa, Joita Sinun Ei Pitäisi Koskaan Sanoa Kumppanillesi, Jos Haluat Pitää Hänet Itselläsi

5 Asiaa, Joita Sinun Ei Pitäisi Koskaan Sanoa Kumppanillesi, Jos Haluat Pitää Hänet Itselläsi

Kun aloitat seurustelun jonkun kanssa, tarkkailet aina, mitä sanot ja miten käyttäydyt, jotta jätät hyvän vaikutelman etkä vahingossa loukkaa hänen tunteitaan.

Mutta kun olet ollut miehesi kanssa jo jonkin aikaa, asiat, joita et aluksi edes uneksinut sanovasi, sanot nyt miettimättä kahdesti. Ja se on jossain määrin ihan okei.

On normaalia, että kumppanin seurassa on niin mukava olla, kun ei tarvitse varoa jokaista sanaansa ja tietää, että hän ymmärtää sen joka tapauksessa.

Mutta joskus menee kuitenkin yli rajan. Joskus tunteita loukataan ja hyvästä syystä.

Jos sinusta tuntuu, että kumppanisi kestää minkä tahansa loukkauksen, jonka hänelle vitsillä heität, ilman selittelyä, olet itse asiassa väärässä.

On asioita, joita sinun tulisi välttää sanomasta säännöllisesti, jos haluat pitää hänet, ja tässä on muutamia lauseita, joista sinun tulisi pidättäytyä, jos haluat suhteenne kestävän.

1. “Minähän sanoin!

Tämä lausahdus on kypsymättömyyden ruumiillistuma, ja rehellisesti sanottuna vain pienten lasten pitäisi sanoa sitä.

Se osoittaa myötätunnon ja kunnioituksen puutetta kumppaniasi kohtaan ja saa hänet näyttämään ja tuntemaan itsensä tyhmäksi. Eikä sen pitäisi koskaan olla tarkoituksesi!

Vältä tämän sanomista, sillä siitä ei voi koskaan seurata mitään positiivista, vaan kaunaa voi sen sijaan pian merkitä suhteenne loppua.

Empatia ja myötätunto ovat oikea tapa.

2. “Et voi tehdä noin!

Romanttisen kumppanin ei tulisi koskaan käyttää sanaa “ei voi” puhuessaan rakkaalleen.

Tulee aikoja, jolloin toivot, että kumppanisi ei tekisi tiettyä asiaa, kuten ei tuhlaisi liikaa rahaa potkupareihin tai ei jäisi ulos aamuyön tunteihin asti.

Mutta se, että sanot hänelle, että hän “ei voi” tehdä jotain, saa sinut näyttämään kontrolloivalta ja hänen vanhemmaltaan, etkä halua sitä.

Vaikka haluaisitkin sanoa hänelle niin, älä tee sitä, sillä sinun ei todellakaan pitäisi sanoa hänelle, mitä hän voi tai ei voi tehdä. Hän on aikuinen ja hänen pitäisi osata tehdä itse hyviä ja fiksuja päätöksiä.

3. “Rauhoitu” tai “Rentoudu”.

Tämän sanominen kumppanillesi on hyväksyttävää kirjaimellisesti vain, jos haluat hänen hermostuvan kymmenen kertaa enemmän kuin hän jo hermostuu. Tämä tekee yleensä päinvastoin kuin mitä sen pitäisi.

Yritä aina vahvistaa hänen tunteensa. Jos et ymmärrä, mistä hän puhuu, kysy!

Älä kuitenkaan anna hänen vaikuttaa järjettömältä, koska hänellä on tunteita ja hän ilmaisee ne avoimesti. Käyttäydy kuin kypsä aikuinen ja puhu tuomitsematta tai vähättelemättä hänen tunteitaan.

4. “Sinä teet aina näin/jotain”.

Kun aloitat riidan tällä, syytät häntä heti jostain ja vihjaat, että hän tekee aina jotain väärin.

Se ei ole tapa käydä tervettä keskustelua, ja se saa hänet vain valitsemaan puolustautumisreitin.

Sen sijaan, että esität yleisiä syytöksiä, keskity kyseiseen asiaan ja nykyhetkeen. Jos hän joutuu puolustelemaan itseään koko ajan, hän ei vain kestä sitä enää kovin kauaa.

5. “Jos rakastaisit minua, tekisit tämän puolestani”.

Jos pakotat hänet jatkuvasti todistamaan rakkautensa sinua kohtaan tekemällä tiettyjä asioita, se ei ole rakkautta. Se on toimintahäiriöinen kumppanuus.

Kukaan ei arvosta sitä, että häntä kiristetään tekemään jotain. Hän selvästi rakastaa sinua.

Mutta älä pakota häntä tekemään jotain todistaakseen sen. Se on lapsellista, eikä kumppanisi siedä sitä.

Sinä et haluaisi joutua todistamaan rakkauttasi häntä kohtaan tekemällä sitä ja tätä, joten älä pakota häntä käymään läpi samaa; näin yksinkertaista se on.