Skip to Content

3 Yleistä (Mutta Ei Yllättävää) Syytä, Miksi Pojat Tulevat Emotionaalisesti Etäisiksi

3 Yleistä (Mutta Ei Yllättävää) Syytä, Miksi Pojat Tulevat Emotionaalisesti Etäisiksi

Jokainen nainen, joka on kokenut tuon kauhean tunteen, kun mies vetäytyy pois, on varmasti tuntenut itsensä voimattomaksi ja heikoksi. Se on skenaario, jossa et voi tehdä paljoakaan – paitsi antaa miehelle tilaa raivata tavaroitaan.

Jos sekaannut asioihin liikaa ja pakotat, voit saada hänet vetäytymään sinusta vielä enemmän. Ja silloin olet avuton.

Jäät miettimään, mikä meni pieleen ja miten asiat pääsivät tähän pisteeseen.

Emotionaalinen etääntyminen on ovela paskiainen. Et koskaan tiedä, milloin se iskee sinuun ja miksi. Ja mikä vielä pahempaa, sen korjaamiseen ei ole olemassa tarkkaa taikakaavaa.

Valitettavasti et voi tehdä muuta kuin pelata hänen peliään ja odottaa hetkeä, jolloin hän päättää puhua sinulle. Silloin olet joukkueessa, joka voittaa.

Sen sijaan, että miettisit asiaa ja kyseenalaistaisit omia tekojasi, anna asian olla, koska et ole se, jota siitä voi syyttää. Tiedän sen, koska minäkin olen ollut siinä tilanteessa.

Minäkin kamppailin löytääkseni vastauksen kysymykseen: “Miksi? Miksi hän vetäytyy pois?”.

Haluan saada sinut tuntemaan olosi paremmaksi ja vakuuttaa sinut siitä, että asiat eivät ole vielä ohi. On keinoja, joilla voit olla parempi ja huomaavaisempi ihminen ja miten voit todella ymmärtää häntä.

Mutta ensin sinun on ymmärrettävä, miksi hän käyttäytyy noin, jotta voit yrittää korjata asian. Jos välität hänestä tarpeeksi, teet kaiken voitavasi saadaksesi hänet takaisin.

Tässä on joitakin syitä, miksi hän etääntyy sinusta emotionaalisesti:

Sinä olet se, joka on aina johdossa

Asia on näin, enkä halua loukata – olen vain realistinen, koska asiat ovat näin. Miehet haluavat olla johtajia. He haluavat ajatella, että heillä on viimeinen sana. Heidät on luotu sellaisiksi. Jos palaatte lapsuuteenne, ettekö muista, että pojat kilpailivat aina jokaisesta pienestä asiasta?

Se johtuu siitä, että heillä on tarve näyttää miehisyyttään. Se voi olla syy siihen, että hän vetäytyy sinusta pois – et anna hänen olla kalliosi. Tiedän, ettet tarvitse kalliota etkä suojelijaa. Siksi käyttäydyit alun perin näin.

Mutta sinun pitäisi tietää, että vahvat ja itsenäiset naiset pelottavat miehiä. En sano, että sinun on alistuttava hänelle. Sinun on vain annettava joidenkin asioiden mennä ohi. Anna hänen tehdä aloitteita – anna hänen vaihteeksi “ohjata ratissa”. Loppujen lopuksi parisuhteessa on kyse kompromisseista, joten se, että olet koko ajan johdossa, ei loppujen lopuksi ole kovin terveellistä suhteellesi.

Man sitting on couch holding his head

Hän on stressaantunut

Yksi asia, joka meidän naisten on jo nyt ymmärrettävä ja hyväksyttävä, on se: MIEHET EIVÄT TOIMI KUTEN ME!

He ovat täysin erilaisia. Kun he ovat stressaantuneita, he tarvitsevat aikaa yksin.

He tarvitsevat turvallisen paikan ja uhkaamattoman ympäristön, jossa he tuntevat olonsa mukavaksi. He tarvitsevat aikaa kerätä ajatuksiaan ja päättää, mikä on oikea ratkaisu.

Naiset taas toimivat aivan päinvastoin. Ensimmäinen vaistomme on päästää kaikki ulos. En ole koskaan tavannut naista, joka olisi pitänyt suunsa kiinni kysymykseen: “Onko kaikki hyvin?”

Jos ei ensimmäisellä kerralla, niin toisella tai kolmannella kerralla, kun kysyt kysymyksen. Meillä on tarve puhua kaikki ulos.

Siinä se ongelma onkin. Jos huomaat, että miehesi on epätavallisen hiljainen ja hän kieltäytyy puhumasta sinulle, se johtuu siitä, että hän tarvitsee aikaa yksin.

Hän ei koskaan kerro sinulle: “Tiedätkö, kultaseni… Minulla on ongelmia ja asioita mielessäni. Haluaisin todella jakaa ne kanssasi?”.” Älä viitsi, sellaista ei tapahdu edes elokuvissa – se on niin surrealistista.

Jos painostat ja kiusaat häntä puhumaan sinulle ongelmistaan, hän vetäytyy vielä kauemmas sinusta. Jos hän haluaa apuasi tai neuvojasi, hän pyytää niitä.

Älä vaadi, että tarjoat mielipiteesi ratkaisuksi hänen ongelmiinsa. Jos hän kääntyy puoleesi, ole hänen tukenaan ja kuuntele häntä. Siihen asti anna hänen selvittää asiansa itse.

Olet tarpeellinen

Kuten sanoin jo aiemmin. Jotkut asiat eivät ole sinun syytäsi. On outoa sanoa, mutta tarvitsevuus ei ole myöskään sinun vikasi.

Tiedän, että jotkut naiset eivät pääse eroon tuosta käytöksestä. Se on mielentila.

Miksi näin tapahtuu meille? Uskon vilpittömästi, että naisilla, joista tulee tarvitsevia, on ollut aiemmin huonoja kokemuksia, joten heistä tulee tarvitsevia pelosta.

Heistä tulee tarvitsevia, koska he pelkäävät menettävänsä tämän miehen, joka kohtelee heitä niin kuin he ansaitsevat.

Mutta totta puhuen voimme tosiaan mennä koko asiassa liian pitkälle, ja silloin asiat menevät pieleen.

Miehet vihaavat, kun käyttäydymme näin, koska heille tulee tunne, että heidät tukahdutetaan.

Miehet haluavat tuntea itsensä halutuiksi ja halutuiksi – eivät tarpeellisiksi. Heidän ainoa pelkonsa on, että he menettävät suhteessa vapautensa.

Kyse ei ole siitä, että he vihaavat suhteita. Päinvastoin, mikään ei ole parempaa kuin olla sellaisen naisen kanssa, josta he välittävät. Mutta on olemassa pelko siitä, että nainen imee heidät kuiviin.

Pelaa siis viisaasti, sillä heti kun heille tulee tunne, että olet liian tarvitseva, he alkavat vetäytyä pois pelosta, että he menettävät vapautensa.

On vaikea pitää onnellista ja tervettä suhdetta yllä. Mutta muista, ettet ole siinä yksin – kompromissi ja puhuminen ovat lääke jokaisen parisuhteen kolhuihin.