Skip to Content

11 Merkkejä Kaverit Kanssa Mommy Issues (+ 7 Tapoja Käsitellä Niitä)

11 Merkkejä Kaverit Kanssa Mommy Issues (+ 7 Tapoja Käsitellä Niitä)

Mitkä ovat pahimpia tyyppejä? Tietenkin ei-niin-arvostettu mutta ansaittu palkinto menee miehille, joilla on äitiysongelmia.

Olen varma, että lähes jokainen meistä on kohdannut ainakin yhden miehen, joka kamppailee äitiysongelmien kanssa. Ja olen varma, että se ei ollut miellyttävä kohtaaminen/suhde.

Ensimmäisestä tapaamiskerrasta lähtien tiesin, että hän oli äidin poika, mutta en voinut olla ihastumatta hänen valtameren syvyisiin sinisiin silmiinsä. Hänen silmänsä maksoivat minulle paljon, mutta jotenkin onnistuimme selvittämään välillämme olevat asiat, ja arvaa mitä? Olemme yhä yhdessä ja syvästi rakastuneita. ?

No, se ei oikeastaan ollut jotenkin, koska me molemmat panostimme paljon vaivaa ja kovasti siihen, että se toimisi. Juuri siksi olen täällä kanssasi tänään jakamassa muutamia vinkkejä ja temppuja, jotka auttavat sinua käsittelemään äitipoikasi kanssa ja auttamaan häntä pääsemään yli tuosta kompleksista.

Miten tunnistaa pojat, joilla on äiti-ongelmia: 9 Red Flags

Ennen kuin opetan sinulle, miten käsitellä näitä “äidinpoikia”, sinun on tiedettävä, miten tunnistaa heidät. Varo siis näitä alla olevia punaisia lippuja, sillä ne ovat varmimpia merkkejä miesten äitiysongelmista.

1. Itsetunto-/itsetunto-ongelmat.

Miehellä, jolla on äitiysongelmia, on melko heikko itsetunto. Se johtuu siitä, että hän tottui äitinsä antamaan jatkuvaan rauhoitukseen, ja häneltä todennäköisesti puuttuu se nyt suhteestanne.

Hän kamppailee itsetunnon kanssa ja alkaa miettiä, ansaitseeko hän todella rakkautta ja tulla rakastetuksi.

Joskus hän ei ole tietoinen ominaisuuksistaan, kun taas hän asettaa etusijalle puutteensa ja pitää silmällä vain niitä epätäydellisiä osia itsestään. Se ei vaikuta vain hänen elämäänsä, vaan myös kaikkiin hänen ihmissuhteisiinsa, eikä hänen kumppaninsa pysty auttamaan häntä, jos hän ei anna hänen auttaa.

Sigmund Freud, neurologi, joka toi termin Oidipuskompleksi psykologiaan, on myös sanonut, että tämä kompleksi vaikuttaa miesten henkiseen ja emotionaaliseen hyvinvointiin – erityisesti heidän itsetuntoonsa.

2. Vaikeudet emotionaalisessa hyvinvoinnissa

Syy siihen, miksi äidin ongelmista kärsivät miehet sitoutuvat myrkyllisiin, epäterveellisiin suhteisiin, on se, että he eivät ole emotionaalisesti vakaita. Heillä on äärimmäisiä mielialan vaihteluita ja he ovat surkeita käsittelemään ja näyttämään omia tunteitaan.

He ovat aina tarvitsevia, ja heidän emotionaalinen kypsymättömyytensä on aivan liian ilmeistä. Heidän ihmissuhteensa ovat draamantäyteisiä ja ehdottomasti terveellisyyden yläpuolella.

He ovat myös taipuvaisia pelaamaan tunnepelejä kumppaninsa kanssa, mikä vain kostautuu ennemmin tai myöhemmin. Sanaa empatia ei ole heidän sanavarastossaan, ja he ikään kuin haluavat myrkyttää kaikki ympärillään olevat negatiivisella energialla.

3. Terveiden rajojen puuttuminen

Ongelma on se, että miehet, joilla on äitiysongelmia, eivät edes tiedä, mitä terveet rajat ovat. Heidän ensisijaiset ihmissuhteensa, ne, jotka heillä oli vanhempiensa kanssa, olivat täysin rajattomia, ja he tottuivat muodostamaan tällaisia suhteita.

He estävät kaikki kumppaninsa yritykset asettaa terveitä rajoja – ja kaikki tämä siksi, että he itse asiassa pelkäävät niitä. He eivät ole varmoja siitä, pystyvätkö he kunnioittamaan ja täyttämään niitä, ja he päättävät mieluummin jättää ne kokonaan huomiotta.

4. Jatkuvan vakuutuksen ja vahvistuksen etsiminen

Tämä liittyy heidän itsetunto-ongelmiinsa. He valitsevat olla sokeita, kun kyse on heidän ominaisuuksistaan, ja päättävät nähdä vain puutteensa.

Heillä on erittäin huono minäkuva, ja se on asia, joka ajaa naiset eniten ulos heidän elämästään.

Heidän äitinsä antoi heille jatkuvaa vahvistusta ja vahvisti heidän itsetuntoaan sillä tavoin. Nyt he odottavat samaa kumppaniltaan, ja jos toinen ei anna heille tätä jatkuvaa vahvistusta, heidän egonsa murskautuu täysin, ja he menettävät täysin luottamuksensa itseensä.

5. Luottamusongelmat

Heidät on opetettu olemaan luottamatta kehenkään, eikä ole ihme, että heille jää niin valtavia luottamusongelmia, jotka vaikuttavat kaikkiin heidän henkilökohtaisiin suhteisiinsa. Vanhempien pitäisi opettaa lapsilleen, että heidän pitäisi olla varovaisia, kenelle he antavat luottamuksensa, mutta on väärin opettaa heille, ettei heidän pitäisi luottaa kehenkään muuhun kuin heihin itseensä.

Siksi heidän lapsilleen kehittyy niin epäterveellisiä kiintymyssuhdetyylejä heidän kanssaan. Heistä tulee liian riippuvaisia vanhemmistaan samalla kun he kieltäytyvät toivottamasta ketään muuta ihmistä tervetulleeksi elämäänsä, ja kaikki tämä johtuu heidän luottamusongelmistaan.

Joskus, vaikka heidän kumppaninsa kuinka yrittäisi, hän ei pysty kaatamaan niitä muureja hänen ympäriltään. Hänen luottamusongelmansa eivät salli hänen mennä “täysillä” tuohon suhteeseen.

6. Kontrolloiva käyttäytyminen

Tämä johtui myös siitä myrkyllisestä suhteesta, joka heillä oli äitinsä kanssa. Tuosta suhteesta puuttuivat rajat, ja he luultavasti kontrolloivat toisiaan koko ajan.

Nyt nämä miehet kontrolloivat kumppaneitaan, koska he ajattelevat, että se on ok ja että se auttaa heitä säilyttämään suhteensa. Heidän kumppaninsa tuntee, ettei hänellä ole oikeutta henkilökohtaiseen tilaansa, ja ennemmin tai myöhemmin suhde alkaa tukahduttaa heidät.

He eivät kestä tätä kontrollia liian kauan, ja he päättävät lopettaa epäterveen suhteen.

7. Vihaiset purkaukset

Nämä miehet eivät myöskään pysty käsittelemään negatiivisia tunteitaan, minkä vuoksi heillä on niin äkillisiä ja usein vihaisia purkauksia. He suuttuvat pienistä, merkityksettömistä asioista, eivätkä pysty käsittelemään niitä.

He myös reagoivat hetken mielijohteesta, ja pahinta on, että he eivät kadu sanomisiaan ja tekojaan näiden voimakkaiden tunteiden vallassa.

Kun he rauhoittuvat, he yksinkertaisesti jatkavat eteenpäin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kun kumppani ottaa heidät asiasta puheeksi, he kiistävät asian, koska luulevat aidosti, ettei heillä ole vihaongelmia.

8. Ei pysty ottamaan vastuuta teoistaan

Aikuiselämä ei yksinkertaisesti toimi hänelle. Hän odottaa yhä, että äiti on paikalla aina, kun hän tarvitsee häntä korjaamaan virheensä ja ottamaan niistä vastuun.

Tämä on luultavasti se, mikä ärsyttää hänen romanttista kumppaniaan eniten. Hän yrittää syyttelyä tai yksinkertaisesti kieltää vääryytensä.

Toisaalta hän vaatii kumppaniaan myöntämään virheensä ja pyytämään niitä anteeksi. Se on todella epäreilua, eikä toinen varmasti kestä sitä liian kauan, riippumatta siitä, millaisia tunteita hän tuntee häntä kohtaan.

9. Kiintymyssuhdeongelmat

Valitettava tosiasia on, että tällaiset miehet eivät juuri koskaan muodosta terveitä, turvallisia kiintymyssuhteita naiskumppaninsa kanssa. Heille kehittyy joko epävarma kiintymyssuhde, ahdistunut kiintymyssuhde tai välttelevä kiintymyssuhdetyyli.

Kiintymyssuhdeteorian mukaan kaikki nämä kiintymyssuhdetyypit eivät tietenkään ole terveitä, ja ne johtuvat useimmiten lapsuuden traumoista ja huonoista kokemuksista. Se selittää heidän monimutkaisen suhteensa ja kyvyttömyytensä ylläpitää tervettä suhdetta.

Niin paljon kuin he yrittävätkin, heidän kumppaninsa ei pysty saamaan heitä muuttamaan kiintymyssuhdetyyliään – he voivat vain rohkaista, auttaa ja olla heidän tukenaan matkalla, jolla he pyrkivät johdottamaan itsensä uudelleen kehittämään terveitä kiintymyssuhteita.

10. Hoitajan, ei kumppanin etsiminen

Hän ei todellakaan näe naiskumppaniaan toisena puoliskonaan, romanttisena kumppaninaan. Hän näkee kumppanissaan äitihahmon ja odottaa tämän olevan hänen hoivaajansa.

Siksi heidän suhteensa ovat useimmiten epäterveitä ja monimutkaisia. Kun heidän kumppaninsa ei vastaa heidän tarpeisiinsa heidän haluamallaan tavalla, he alkavat heti tuntea, että heiltä puuttuu emotionaalinen tuki tai että heidän kumppaninsa ei yksinkertaisesti halua tehdä heitä onnelliseksi.

Se on myös syy siihen, että he luovat niin epäterveellisiä kiintymyssuhteita kumppaneihinsa. Jos heidän kumppaninsa yrittää täyttää heidän tarpeensa, heidän liian riippuvainen luonteensa nousee välittömästi pintaan.

11. Olla impulsiivinen, epäkypsä ja holtiton.

Tämä on lyhin kuvaus äidinpojasta, eikö totta? He käyttäytyvät täysin holtittomasti ja piittaamattomasti… He ovat kypsymättömiä ääliöitä, ja vaikuttaa siltä, etteivät he aio kasvaa aikuiseksi, kuten eivät koskaan.

He eivät koskaan mieti tekojaan, eivätkä välitä siitä, jos joku loukkaantuu heidän teoistaan matkan varrella. Se saa heidät näyttämään täysin sydämettömiltä, mutta se on hyvin kaukana totuudesta…

He ovat itse asiassa tunteellisia ja välittävät muista, mutta he vain odottavat aina, että äiti tulee juoksemaan aina kun he tekevät jotain pahaa ja siivoamaan aiheuttamansa sotkun.

7 tapaa käsitellä poikia, joilla on äitiysongelmia

Nyt asia, jonka haluat tietää eniten, on se, miten käsitellä miestä, jolla on äitiysongelmia. Minulla on sinulle alla muutama vinkki, jotka parantavat ja muuttavat rakkauselämääsi välittömästi.

1. Aseta rajat nyt ja ikuisesti!

Sinun on oltava äänekäs ja selkeä, kun kyse on rajoistasi. Tee kahdenkeskisen ajan ja henkilökohtaisen tilasi tarpeesta prioriteetti ja esitä miehellesi mahdolliset seuraukset, jos hän päättää olla kunnioittamatta rajojasi.

Et voi odottaa, että suhteesi on terve, jos siitä puuttuvat terveet rajat. Saatat yrittää olla välittämättä siitä jonkin aikaa pitääkseen kyseisen henkilön elämässäsi, mutta ennemmin tai myöhemmin ymmärrät, ettet ole onnellinen kyseisessä suhteessa, ja luovutat.

2. Avain on viestinnässä

Ainoa tapa, jolla voit käsitellä miestä, jolla on äitiysongelmia, on terve ja säännöllinen viestintä. Sinun täytyy ansaita hänen luottamuksensa ja saada hänet avautumaan sinulle.

Sinun on tiedettävä hänen traumoistaan ja mahdollisista laukaisevista tekijöistä tälle kompleksille, jonka kanssa hän kamppailee. Muuten et pysty auttamaan häntä, jos et tiedä hänen äitiysongelmiensa mahdollisia syitä.

3. Yritä ymmärtää hänen kamppailujaan

Useimmissa tapauksissa nämä miehet eivät edes tiedä, että heillä on tämä kompleksi. Se johtuu siitä, että heidät on opetettu elämään näin lapsesta asti, ja he pitävät käytöstään täysin normaalina.

Toisaalta, jos miehesi on tietoinen asiasta ja haluaa muuttua, sinun on oltava hänen tukenaan. Kuuntele häntä, ole empaattinen, yritä ymmärtää häntä,m ja ole hänen tukenaan hänen matkallaan muutokseen.

4. Opettele tunnistamaan laukaisevat tekijät

Miehesi ei luultavasti aina näytä näitä edellä mainittuja merkkejä äitiysongelmista. Vain tietyt asiat ja tilanteet saattavat laukaista sen, ja sinun on tunnistettava, mitkä ovat nämä laukaisijat.

Kun saat selville hänen äitiysongelmiensa mahdolliset syyt ja laukaisijat, vasta sitten voit auttaa häntä käsittelemään niitä. Totuus on, että et voi ratkaista ongelmaa tietämättä, mikä sen aiheutti.

Jos sinä tai suhteesi laukaisee sen jollakin tavalla, sinun on muutettava lähestymistapaasi ja käyttäytymistäsi miehesi kanssa. Ehkä yksinkertaisesti muistutat häntä hänen äidistään, koska olet liian pomottava tai jotain vastaavaa, ja siksi hän näkee sinussa äitihahmon.

5. Tarjoa emotionaalista tukea

Miehesi on tiedettävä, että hänellä on sinun emotionaalinen tukesi ja hän voi luottaa siihen riippumatta siitä, mitä ja milloin. Jos hän tuntee milloin tahansa, että suhteestanne puuttuu emotionaalinen tuki, hänen äitiysongelmansa vain vahvistuvat.

Jos hän yrittää ja haluaa muuttua sinun ja suhteenne vuoksi, ole hänen tukenaan. Se osoittaa hänelle, että välität hänestä rehellisesti, ja hän rohkaistuu jatkamaan muutosprosessiaan.

6. Auta häntä vahvistamaan itsetuntoaan

Tämä on ensimmäinen asia, joka hänen on muutettava itsessään, ja jos hän ei keskity itsetuntoonsa, ette koskaan pysty korjaamaan suhdettanne.

Hänen on nähtävä itsensä täysin uudessa valossa. Hänen ei tarvitse ajatella suuria, mutta hänen on oltava ainakin realistinen.

Hän ei voi jatkaa niin kovaa suhtautumista itseensä, koska hän ei todellakaan ansaitse sitä. Se, että hänen äitinsä kritisoi häntä koko elämänsä ajan tai sai hänet tuntemaan, että hän tarvitsee vahvistusta kehittääkseen ihmissuhteen, ei tarkoita, että hän on vähemmän arvokas kuin muut.

Sinun on rohkaistava häntä olemaan antamatta myrkyllisen suhteen, joka hänellä oli äitinsä kanssa, pilata kaikki muut, jotka hänellä on nyt elämässään. Hänen itsetuntonsa rakentaminen avaa oven hänen elämänsä uudelle luvulle, todellisen, aikuisen elämän luvulle.

7. Auta häntä hakemaan ammattiapua

En tiedä miksi, mutta miesten on vaikeampi hakea ammattiapua kuin naisten. Ehkä heidän egonsa toimii eri tavalla, tai he eivät yksinkertaisesti voi myöntää tarvitsevansa apua.

Tosiasia kuitenkin on, että miehesi tarvitsee mielenterveysalan ammattilaisen apua. Sinä et ehkä pysty tunnistamaan hänen äitiysongelmiensa laukaisevia tekijöitä ja syitä, mutta ammattilainen varmasti pystyy.

Se ei ainoastaan auta häntä tuntemaan oloaan paremmaksi omassa nahassaan ja pääsemään eroon noista äitiysongelmista ja kaikista niiden mukanaan tuomista epäterveistä malleista, vaan se auttaa myös sinua korjaamaan ja pelastamaan suhteenne.

Mitä ovat isyysongelmat miehellä?

Miehen, jolla on isäongelmia, kasvatti myrkyllinen isä, ja se jätti hänen mielenterveyteensä haitallisia seurauksia, jotka kestivät myös aikuisuuteen.

Tällainen mies kantaa mukanaan syviä lapsuuden traumoja, eikä hänen kanssaan ole helppo ymmärtää tai löytää yhteistä kieltä. Hänellä on erilaisia tarpeita eikä hän näytä tunteitaan niin helposti, mutta totuus on, että tällaiset miehet tarvitsevat rakkautta ja emotionaalista tukea enemmän kuin mitään muuta.

He saattavat kamppailla luottamusongelmien kanssa tai eivät pysty näyttämään tunteitaan riittävästi, mutta kun saat heidät rakastumaan sinuun, he näyttävät sinulle, miltä todellinen rakkaus näyttää.

Miksi pojilla on äitiysongelmia?

Suurin syy siihen, että miehille kehittyy tämä kompleksi, on epäterve, myrkyllinen suhde, joka heillä on tai oli äitiinsä.

Heillä oli luultavasti ylisuojeleva äiti, jonka kanssa he loivat hyvin epäterveen siteen, joka vaikuttaa nyt kaikkiin heidän aikuisten suhteisiinsa. Tai toisaalta, ehkä heidän äitinsä käytti heitä väärin, mikä vaikutti myös heidän tunne- ja mielenterveyteensä.

Näiden myrkyllisten siteiden vuoksi he kamppailevat epävarmojen kiintymyssuhdeongelmien kanssa, ja aina kun he aloittavat romanttisen suhteen, heidän lapsuuden traumansa nousevat pintaan.

Miten äitiysongelmat vaikuttavat ihmissuhteisiin?

Useimmissa tapauksissa äidin ongelmista kärsivät miehet kamppailevat epävarmojen kiintymyssuhdeongelmien, luottamusongelmien, takertuvuuden, alhaisen itsetunnon ja riippuvuuden kanssa… He tarvitsevat jatkuvaa vakuuttelua ja emotionaalista tukea.

Valitettavasti joskus heidän kumppaninsa eivät pysty vastaamaan kaikkiin näihin tarpeisiin tai taistelemaan heidän ongelmiensa kanssa, ja he päättävät luopua suhteestaan.

Ihmiset, joilla on Oidipuskompleksi, eivät myöskään oikein kykene asettamaan tai kunnioittamaan toisen ihmisen rajoja, ja se on myös yksi syy siihen, että useimmat heidän ihmissuhteistaan päättyvät tai eivät ole terveitä.

Pähkinänkuoressa

Äitihahmo on yksi tärkeimmistä hahmoista, joita ihmisellä on elämässään. Itse asiassa suhteet, joita meillä on vanhempiin, vaikuttavat kaikkiin muihin suhteisiin, joita luomme elämässämme. Jos nämä suhteet ovat myrkyllisiä, henkilölle voi kehittyä Oidipuskompleksi, joka vaikuttaa suuresti kaikkiin hänen aikuisten ihmissuhteisiinsa.

Miehet, joilla on äitiysongelmia, eivät todellakaan ole kaikkein täydellisimpiä romanttisia kumppaneita. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö he ansaitsisi mahdollisuutta.

Tiedätkö, miten ihmiset sanovat, että jos haluat jotain tarpeeksi kovasti, varmistat, että saat sen? Jos haluat rakentaa terveen suhteen miehen kanssa, riippumatta siitä, millaisten ongelmien kanssa hän kamppailee, teet kaikkesi, jotta se tapahtuisi.