Skip to Content

21 Elämää Muuttavaa Päätöstä Vuonna 2023

21 Elämää Muuttavaa Päätöstä Vuonna 2023

Selvä! On aika muuttaa asioita hieman. Vuoden loppu on aivan nurkan takana. On aika unohtaa vuoden 2022 paskat ja asettaa itsellesi haasteita vuodelle 2023.

Jos et halua olla äärimmäinen ja mennä kiipeämään vuorelle tai kävelemään toiseen osavaltioon, tässä on muutamia asioita, joita voisit sen sijaan tehdä; ne ovat pieniä mutta arvokkaita haasteita, jotka voivat kääntää vuoden 2023 heti alusta alkaen ja tehdä elämästäsi helpompaa.

Oletko valmis? Nyt mennään!

1. Opi ottamaan vastaan kritiikkiä. Älä ota sitä henkilökohtaisesti. Loppujen lopuksi, jos otat arvokkaasti vastaan sen, mitä jonkun mielestä teet väärin, voit tulla paremmaksi versioksi itsestäsi.

2. Pysy vahvana ja pysy erossa myrkyllisistä ihmisistä. Älä anna kenenkään kiusata sinua tekemään jotain, mitä et halua. Poista myrkyllisyys elämästäsi!

3. Kun rakastat jotakuta, kerro se hänelle. Älä odota erityisiä tilaisuuksia kertoaksesi jollekulle, että rakastat häntä. Elämä on lyhyt, joten ota siitä kaikki irti. Älä odota liian kauan, koska mitä tahansa voi tapahtua ja tulet katumaan, ettet ole päästänyt tunteitasi julki aiemmin.

4. Koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä suunnitelmistasi totta. On ihan okei, että sinulla on suunnitelmia, mutta älä ole liian ankara itsellesi, jos et toteuta tavoitteitasi juuri haluamallasi tavalla. Sen miettiminen vain pahentaa oloasi, kun sinun pitäisi keskittyä siihen, miten voit ratkaista ongelman ja jatkaa eteenpäin.

5. Älä mieti pakkomielteisesti, missä sinun on oltava muutaman kuukauden tai vuoden päästä. Jos mietit sitä jatkuvasti, se luo valtavia paineita, etkä kestä sitä.

6. Pysy erossa ihmisistä, jotka vain imevät energiasi kuiviin. Sellaisia ovat ihmiset, jotka ottavat ja ottavat, mutta eivät koskaan anna mitään vastineeksi.

7. Harrasta liikuntaa. Älä tee asioita, jotka tekevät sinut onnettomaksi, vaan tee jotain, joka todella saa sinut tuntemaan olosi paremmaksi ja onnellisemmaksi. Se voi olla joogaa, se voi olla meditaatiota. Sen ei tarvitse olla mitään liian raskasta.

8. Etsi harrastus. Etsi jotain, mitä olet aina halunnut tehdä, mutta sinulla ei ole koskaan ollut aikaa. Investoi itseesi ja opettele jotain, mikä on mielestäsi kiinnostavaa tai hyödyllistä.

9. Ryhdy sellaisiin asioihin, joista et ole koskaan haaveillut. Jos on työ, johon et mielestäsi ole pätevä, yritä sitä silti. Ehkä he pitävät sinusta, ehkä olet pätevä, mutta et ole siitä tietoinen.

10. Lakkaa viettämästä niin paljon aikaa sosiaalisessa mediassa. Etenkin, jos tunnet olosi paskaksi sitä tehdessäsi. Jos on asioita, joista et pidä, älä tee niitä. Maailma ei pysähdy, jos et tarkista profiilejasi vähään aikaan.

11. Myönnä virheesi. Älä yritä etsiä jotakuta muuta syyllistä. Älä yritä keksiä tekosyitä asioille, jotka ovat sinun syytäsi. Seiso kaiken tekemäsi takana ja siivoa sotku, josta olet vastuussa.

12. Et ole muuta kuin pelkkä ihminen. Ja virheiden tekeminen on inhimillistä. Älä moiti itseäsi.

13. Tee suunnitelma. Tee unelmistasi totta ja tee vaiheittainen suunnitelma siitä, miten teet sen.

14. Arvosta itseäsi. Kehosi on pyhä asia. Pidä se turvassa ja arvosta itseäsi. Katso joka aamu herätessäsi itseäsi peiliin ja ole iloinen itsestäsi. Älä anna vikojesi määritellä sinua, vaan tee niistä kauneimpia asioita sinussa.

15. Kerro salaisuutesi jollekin. Älä pidä sitä pullossa, koska se syö sinut elävältä. Etsi ystävä, jolle uskoutua, hän antaa sinulle neuvoja ja on olkapääsi, jolle itkeä.

16. Lue kirja. Mutta lue oikeaa paperikirjaa. Tuoksuttele sivuja, pötköttele sohvalla, tee olosi mukavaksi ja lämpimäksi ja lue.

17. Puolusta itseäsi. Jos et ole samaa mieltä jonkun kanssa, kerro se hänelle ja todista kantasi. Mutta opettele tekemään se riitelemättä.

18. Älä tuijota puhelintasi. Kun olet ystävien kanssa, laita puhelin pois. Ette tapaa kahville, jotta voitte molemmat tuijottaa puhelintanne. Tapaatte, jotta voitte vaihtaa kuulumisia.

19. Opettele pyytämään anteeksi. Jos olet tehnyt jollekin väärin, pyydä anteeksi. Kerro vilpittömästi, miltä sinusta tuntuu, ja pyydä anteeksi. Teet toisen ihmisen onnelliseksi, mutta teet myös itsesi onnelliseksi. Mikään ei ole kauniimpaa kuin anteeksianto.

20. Valitse aina ystävällisyys. Olemme kaikki tässä yhdessä, auta muita ihmisiä tuntemaan itsensä hyväksytyiksi.

21. Kiitä usein niitä, jotka sen ansaitsevat. Ihmiset viihtyvät, kun heitä arvostetaan, muista se aina.