Skip to Content

10 Varoitusmerkkiä Siitä, Että Puolisosi Tuhoaa Mielenterveytesi

10 Varoitusmerkkiä Siitä, Että Puolisosi Tuhoaa Mielenterveytesi

Kun seurustelet jonkun myrkyllisen kanssa, et välttämättä ole edes tietoinen kaikista niistä tavoista, millä hän tuhoaa mielenterveyttäsi.

He ovat manipuloinnin mestareita, he käytännössä tuhoavat itsetuntosi ja vetävät sinut niin alas, että he voivat hallita ja manipuloida sinua.

Heillä ei ole ongelmaa vakuuttaa sinua siitä, että sinä olet syypää kaikkeen ja syyttävät sinua siitä, että olet vastuussa heidän mielenterveydestään.

Katso nämä merkit ja jos löydät puolisosi näistä, pakene hänen luotaan mahdollisimman pian, ennen kuin se on liian myöhäistä.

1. Keksit tekosyitä hänen käytökselleen

nuori tyttö katselee ikkunasta

Hän kohtelee sinua huonosti muiden ihmisten seurassa ja se pahenee, kun olette kaksin; silti sinä aika keksit tekosyitä hänen käytökselleen.

Sinä hyväksyt hänen surkean käytöksensä sanomalla, että hän ei ole normaalisti tuollainen, hänellä oli vain paha päivä jne.

Ensiksikin sinä et huijaa ketään – paitsi ehkä itseäsi, koska sinä näet hänessä jotain, mitä ei ole olemassa. Toiseksi, näin tekemällä sinä lähetät lähelle viestin, että hyväksyt hänen käytöksensä ja hän jatkaa sitä.

2. Hän masentaa sinua tarkoituksella

Et voi muistaa, milloin sinulla oli onnellinen hetki, jota hän ei tuhonnut. Joka kerta, kun olet innoissasi nähdessäsi ystäviäsi tai koska jotain hyvää tapahtui töissä, hän tekee parhaansa vähätelläkseen sitä.

Hän ei voi sietää onneasi ja siksi hän vitsailee saavutuksillasi ja yrittää vähentää niiden merkityksellisyyttä. Hän tuo elämääsi negatiivisuutta etkä sinä tarvitse sitä.

3. Hän tappaa luonteesi

Viime aikoina tunteesi ovat olleet enemmän alamaissa kuin ylhäällä. Sinä itket usein, sinä olet haavoittuvainen ja epävarmuutesi on korostuneena.

Jos yrität löytää syytä ongelmaan, katso puolisosi suuntaan. Hän saattaa olla se, joka saa sinut masentumaan, kun hänen tulisi nostaa sinut ylös tähtiin.

Sen lisäksi, jos hän ei huomaa tai välitä siitä, että olet alamaissa, ei ole epäilystäkään siitä – hän on sotkuisten tunteidesi lähde.

4. Hän on suljettu kirja

mies istuu sängyllään pimeässä

Hänellä oli vaikeuksia avautua sinulle ja päästää sinut sisälle ja ajan myötä hän lopetti sen yrittämisen.

Sinä et koskaan tiedä, missä hänen ajatuksensa ovat tai mitä hän aikoo ja se saa sinut menettämään turvallisuudentunteen parisuhteessa, joka saa sinut surulliseksi ja jopa ahdistuneeksi.

5. Hän on mikro-petturi

Hänen ei välttämättä tarvitse harrastaa seksiä jonkun toisen kanssa saadakseen sinut tuntemaan, että hän on uskoton. Hän saattaa flirttailla muiden naisten kanssa, pitää heihin yhteyttä sosiaalisessa mediassa tai uskoutuu heille. Mitä tahansa, mikä merkitsee mikro-pettämistä.

Kaiken kaikkiaan sinä tunnet kuin hän leikkisi kanssasi huvikseen eikä kunnioita sinua yhtään. Sinä tunnet olosi arvottomaksi ja stressaantuneeksi ilman hyvää syytä.

Hänen tulisi kiinnittää enemmän huomiota siihen, miten hän saa sinut tuntemaan tai hän ei ole enää osa sinun elämääsi.

6. Hän usein määrittelee sinut liian herkäksi ja kohtuuttomaksi

Hän käyttäytyy, kuin et koskaan ymmärtäisi häntä ja sinä liioittelet asioita turhaan.

Hänen mielestään hyökkäys on paras puolustus, joten hän mieluummin vähättelee tunteitasi kuin myöntää sen, että hän saa sinut tuntemaan olosi huonoksi. On kuin hän kieltäisi sinulta oikeuden tuntea, mitä tunnet.

Ole varovainen, koska tämä voi totisesti tuhota mielenterveytesi yleisesti, menettää kykysi tunnistaa tunteesi ja kuivattaa sinut henkisesti.

7. Tunnet painetta muuttua

Hänen käytöksensä saa sinut tuntemaan, ettet ole tarpeeksi hyvä. Joten sinä teet parhaasi, sinä muutut, sinä pysyt hiljaa vaikka sinun tulisi puhua, vain pitääksesi hänet lähelläsi.

Pidä mielessäsi, että muutos ei aina ole hyvästä, etenkään kun se tulee ulkopuolisesta painostuksesta. Varmista, ettet kadota itseäsi kun yrität pitää hänet luonasi.

Toisen ihmisen tulisi kohdella sinua tasa-arvoisena ja hyväksyä sinut sellaisena, kuin sinä olet ja jos hän ei pysty siihen, hän ei ansaitse paikkaa elämässäsi.

8. Sinun itsetuntosi on kadonnut

nainen istuu ikkunan vieressä juomassa kahvia

Jos tapaisit entisen itsesi, et tunnistaisi häntä. Siitä asti, kun parisuhteesi alkoi, olet kyseenalaistanut jokaista liikettäsi ja pelkäät tulla ulos kuorestasi.

Jos olet jonkun kanssa, joka saa sinut tuntemaan, ettet ole tarpeeksi hyvä, joka syyttää sinua kaikesta ja hiljentää äänesi, sinun tulee lähteä ASAP.

Pahimmassa tapauksessa tällaiset miehet uskottelevat sinulle, että olet arvoton ilman häntä. Tällainen käytös on manipuloivaa ja äärimmäisen myrkyllistä ja sinun tulee pysyä hänestä niin kaukana, kuin pystyt.

9. Koko tilanne hänen kanssaan tuhoaa fyysistä terveyttäsi

Sinun mielesi ja vartalosi ovat yhteydessä ja vaikuttavat toisiinsa. Stressi, jota koet myrkyllisen puolisosi kanssa, tuhoaa immuuni-systeemisi. Sinä saat herkemmin flunssan tai päänsärkyä ja mahakipuja.

Pidä mielessäsi, ettei kukaan ole sen arvoinen, että menettäisit terveytesi, oli sitten kyse mielenterveydestä tai fyysisestä terveydestä. Tämä on aito merkki siitä, ettei puolisosi ole sinulle oikea, vaikka kuinka syvästi tuntisit häntä kohtaan.

10. Syyllisyyden tunne kuluttaa sinua

Katso tarkkaan parisuhdettasi. Onko mahdollista, että sinä olet aina syyllinen ja puolisosi voi-niin-syytön, vai yrittääkö hän vain kontrolloida sinua?

Vaikka sinä olit aina hänen tukenaan, hän sanoo sinulle, ettet ollut siinä häntä varten silloin, kun hän sinua tarvitsi eniten. Ettei hänellä ollut sinun tukeasi ja ymmärrystäsi.

Sinä tiedät, ettei se ole totta, joten älä anna hänen vakuuttaa sinulle toisin. Hänellä on suuria ongelmia, joten anna hänen käsitellä ne itsekseen äläkä salli hänen saastuttaa sinun elämääsi.