Skip to Content

Kaikille Sinkkuäideille Siellä: Olette Todellisia Sankareita

Kaikille Sinkkuäideille Siellä: Olette Todellisia Sankareita

Äitinä oleminen on vaikeaa, mutta yksinhuoltajaäitiys on maailman vaikeinta työtä.

Jäät yksin, ja sinun on siedettävä paljon henkistä kipua ja lapsi tarvitsee sinua enemmän kuin koskaan.

Ja joka päivä saat itsesi kiinni siitä, että itket silmät päästäsi, koska elämä oli niin epäreilua sinua kohtaan, mutta sitten näet kaksi kirkasta silmää, jotka katsovat sinua ja kysyvät, oletko kunnossa.

Nouset ylös, keräät viimeisetkin voimasi ja kerrot lapsellesi, että äiti on kunnossa ja ettet oikeastaan itkenyt – jotain putosi silmääsi .

Valehtelet lapsellesi – et pysty uskomaan omaa valettasi – mutta et halua satuttaa häntä, koska et halua hänen kärsivän kuten sinä.

Et halua, että hän kaipaa isähahmoaan, joten teet aina ylimääräistä korvataksesi sen rakkauden, jota hän ei saa niin sanotulta isältä.

Koska tuolla ulkona on mies, joka on hänen isänsä, mutta poikasi ei koskaan kutsu häntä isäksi. Isät eivät tee tuollaisia asioita. He eivät tee äitejä surullisiksi, eivätkä he koskaan jätä lapsiaan.

Isät ovat siellä peittelemässä lapsensa joka ilta ja antamassa hyvänyönsuukon. He tulevat jokaiseen jalkapallo-otteluun ja ovat lastensa suurin fani.

Isät kantavat lapsiaan harteillaan ja saavat heidät tuntemaan, että he voivat valloittaa maailman, koska he ovat niin korkealla.

Isät saavat lapset tuntemaan itsensä niin erityiseksi ja ainutlaatuiseksi. Mutta kun ei ole isää, joka tekisi kaikki nämä asiat, toisen vanhemman on tehtävä se.

Ja tässä tapauksessa ne ovat yksinhuoltajaäidit. He kantavat raskasta taakkaa selässään, mutta he eivät koskaan sano, että se on heille vaikeaa.

He ovat niin hyviä monitoimimiehiä, jotka tekevät asioita, joihin he luulivat, etteivät koskaan kykene.

He ovat väsyneitä kaikesta siitä työstä, joka heidän on tehtävä yksin, mutta he eivät koskaan puhu siitä.

Yksinhuoltajaäidit eivät puhu niistä kahdesta työstä, joita heidän on tehtävä maksaakseen laskut ja vuokran .

He eivät puhu kaikesta emotionaalisesta tuskasta, joka on heidän sisällään, ja kaikesta siitä rakkaudesta, jota heillä vielä on, mutta kukaan ei vastaa siihen.

He teeskentelevät olevansa julkisesti vahvimpia naisia, mutta kun he palaavat kotiin omien neljän seinän sisälle, he hajoavat miljoonaksi pirstaleeksi – palasiksi, joita ei saa enää kasaan, tapahtui mitä tahansa.

Ja he elävät niin kuin kaikki olisi normaalia ja heillä olisi unelmaelämä.

Yksinhuoltajaäidit ovat todellisia sankareita, mutta muut eivät näe sitä. Heistä on helppo juoruilla ja tuomita heidät, mutta kun pääset heidän kenkiinsä, huomaat, että heidän jokainen päivänsä on jatkuvaa taistelua.

Se on taistelua heidän elämästään ja siitä pienestä olennosta, joka ihailee heitä ja luulee, että he ovat voimakkaita ja pystyvät ratkaisemaan minkä tahansa ongelman.

Ja juuri noiden valtavien silmien ja sen hymyn takia, joka voi tehdä päivästäsi paremman, te yksinhuoltajaäidit taistelette niin kahdesti kuin voitte.

Taistelette antaaksenne heille kaiken, mitä he tarvitsevat, antaaksenne heille rakkautta, hellyyttä ja neuvoja.

Teette kahta työtä, koska tiedätte, että elatusmaksut eivät riitä. Ette yksinkertaisesti halua tuottaa lapsillenne enempää pettymystä kuin he ovat jo valmiiksi pettyneitä.

Inhoat nähdä kyyneleet heidän silmissään, kun he näkevät muiden perheiden menevän yhdessä puistoon ja sen jälkeen suuntaavan kotiinsa.

Ja vihaat sitä, ettet keksi pätevää syytä selittää, miksi perheesi ei mene kotiin isän kanssa ja miksi hän ei ole siellä teidän kanssanne.

Sinulla on möykky kurkussa, olet kyynelten partaalla, mutta silti onnistut keksimään jotain ja sanomaan lapsellesi, että ensi kerralla teillä on hauskaa isän kanssa.

Ja raskain askelin ryömit tyhjään kotiisi ja teeskentelet olevasi supersankari, joka aina hymyilee ja voi hyvin.

Yrität niin kovasti kuin voit olla paras versio itsestäsi, olla lapsellesi unelmaäiti, mutta tiedät, että se on vaikeampaa kuin koskaan.

Sitten, kun lapsesi vihdoin nukkuu sylissäsi, katsot häntä etkä kadu mitään, mitä teit hänen vuokseen.

Sinua ei haittaa olla äiti, taloudenhoitaja, lääkäri, psykologi, paras ystävä , tarjoilija ja suojelija samanaikaisesti.

Sinua ei haittaa tehdä kaikkea tätä joka päivä, 24/7 etkä saa palkkaa työstäsi.

Sinua ei edes haittaa, että olet se, joka tekee ylimääräistä, koska tiedät, että lapsestasi tulee hyvä ihminen.

Ja kaikki tämä on sinun, äidin, ansiota!

Olet todellinen supersankari, ja tiedän, että siellä ylhäällä on joku, joka näkee kaiken tuskasi ja uhrauksesi.

Tiedän myös, että jonain päivänä näet työsi hedelmät ja olet niin ylpeä itsestäsi, koska teit kaiken sen yksin, ilman apua. Ja sinä onnistuit siinä.

Pääprojektisi on valmis ja se on aivan täydellinen sinun ansiostasi, äiti.

Älä siis ajattele, että teit virheitä, koska annoit kaikkesi saadaksesi asiat toimimaan. Olit taikuri, joka sai asiat toimimaan, jotka eivät aluksi toimineet.

Nosta siis päätäsi, sinä ylpeä nainen, äläkä koskaan anna kenenkään saada sinua katsomaan alaspäin.

Olet enemmän kuin tarpeeksi!

Olet sen arvoinen!

Ansaitset maailman!

Tiedät, että sinulla on puutteita, mutta ne tekevät sinusta täydellisen sellaisena kuin olet.

Vaikeutesi eivät heijasta arvoasi, koska tiedät jo, että olet enemmän kuin tarpeeksi, joten älä koskaan anna kenenkään vakuuttaa sinulle päinvastaista.

En valehtele sinulle ja sano, että se on helppoa, koska se ei ole .

Tämä vaihe elämässäsi on kuin tunteiden vuoristorataa, hullua ajelua, jonka loppua ei tunneta. Mutta tiedän yhden asian – se on ehdottomasti sen arvoista.

Se on sen arvoista niiden pienten silmien takia, jotka katsovat sinua ja ajattelevat, että olet täydellinen.

Se riittää niiden pienten käsien takia, jotka kurottautuvat suojelemaan sinua, koska he luulevat sinun olevan vahvin.

He luulevat, että voit valloittaa maailman, ja totuus on, että todella voit.

Äiti, voit valloittaa maailman yhdellä kädellä, kun lapsesi pitää toisesta kädestä kiinni.

Älä siis koskaan unohda, että sinä riität.

Itse asiassa, äiti, olet enemmän kuin tarpeeksi!