Skip to Content

Jumala Ei Näytä Sinulle Persoonaasi Ennen Kuin Hän Tietää, Että Olet Valmis Tapaamaan Hänet

Jumala Ei Näytä Sinulle Persoonaasi Ennen Kuin Hän Tietää, Että Olet Valmis Tapaamaan Hänet

Joskus elämässä luulemme tietävämme kaiken. Luulemme tietävämme tarkalleen, milloin asioiden pitäisi tapahtua meille ja milloin. Mutta elämä ei toimi niin.

Niin paljon kuin haluaisitkin (kuten minäkin), et hallitse kohtaloasi. Jumala hallitsee. Ja joskus voit vain päättää antaa asioiden tapahtua niin kuin niiden on tarkoitus ja rukoilla, että kaikki menee hyvin.

Muistan tavanneeni täydellisen miehen muutama vuosi sitten. Se oli minulle outoa aikaa, sillä kamppailin muutamien asioiden kanssa, mutta muistan selvästi sen hetken, kun tapasin hänet, ja tunsin sen välittömän fiiliksen.

Tiedättekö sen, joka tyrmää teidät ja saa ihonne kihelmöimään?

Se on se. Ja tämä kaveri oli jotain erityistä. Hän tiesi, mitä sanoa ja miten kohdella minua, ja minusta tuntui, että hän oli se oikea minulle, siitä ei ollut epäilystäkään.

Vaikka olin tuolloin vaikeuksissa (lievä alkoholiriippuvuus ja vähemmän kuin ihanteellinen elämäntilanne), päätin, että olin valmis elämään.

Minusta tuntui, että olin tavannut miehen, jonka kanssa minun oli tarkoitus viettää ikuisuuteni, huolimatta ilmeisistä punaisista lipuista (jotka olivat enimmäkseen omasta puolestani).

Katsokaas, minulla ei ollut paikkaa vakaalle, terveelle rakkaustarinalle. En ollut varustautunut käsittelemään sitä kaiken kattavaa rakkautta, joka vie sinut pyörälle ja saa sinut haluamaan sitoutua loppuelämäksesi.

Olin aivan sekaisin. Olin niin huonossa jamassa, että jopa ajatus parisuhteesta huolehtimisesta ja sen vaalimisesta sai minut pyörryksiin, mutta huijasin itseäni luulemaan, että olin valmis siihen.

Menin itseäni vastaan ja jätin huomiotta kaikki hänen pyyntönsä hakea apua. Luulin vain tietäväni parhaiten. Päässäni – olin kunnossa.

Kuka ei juo silloin tällöin? Mitä sitten, jos en löytäisi pysyvää asuntoa? Eikö niin kuuluisi olla, kun on nuori?

Mutta näin ei ollut, ja kesti muutaman vuoden hyväksyä se. Luulin tietäväni, mitä olin tekemässä. Luulin, että voisin kääntää kytkimen sisälläni ja saada kaiken kuntoon… mutta en pystynyt.

Sanomattakin on selvää, että suhteeni mureni ennen kuin se ehti kukoistaa. Meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia. Toivon vain, että olisin tajunnut tämän aikaisemmin.

Täytyy sanoa, että tämä oli kova pala nieltäväksi, mutta sen täytyi tapahtua, jotta sain tämän kipeästi tarvitsemani perspektiivin.

Nyt tiedän, että Jumala on ainoa, joka tietää, mitä tarvitsen. Eikä hän näytä sitä minulle ennen kuin hän tietää, että olen valmis. Ja se on ihan okei.

Koska rehellisesti sanottuna, mitä me oikeastaan tiedämme elämästä ja rakkaudesta?

Sitä oppii matkan varrella. Teet virheitä, ja vasta kun olet oppinut niistä virheistä, Jumala näyttää sinulle sen, jonka kanssa sinun on tarkoitus olla.

Tiedän, että se saattaa tuntua hieman karulta, mutta se on totuus. Olen lakannut ajattelemasta, että tiedän kaiken. Olen lakannut uskomasta, että tiedän mikä on parasta. En tiedä, ja tuntuu niin hyvältä pystyä sanomaan se.

Kaikki on Jumalan käsissä. Ja luota minuun – Hän tietää, mitä tekee.

Toisinaan voi tuntua siltä, että olet eksyksissä. Ja noina aikoina sinun on pidettävä uskosi siinä, että tämä on polku, jota sinun on kuljettava, jotta voit tehdä virheesi ja oppia siitä arvokkaan läksyn.

Kun lakkaat pitämästä virheitäsi jotakin pahaa ja alat suhtautua niihin oppimiskokemuksina, asiat alkavat näyttää sinulle paremmalta. Niin kävi minulle.

Jumala on aina tukenasi. Et ehkä aina näe ja kuule Häntä, mutta Hän on siellä ja Hän kuulee sinua.

Ja tiedätkö mitä? Vaikka voi tuntua siltä, että elämäsi on jatkuvaa paskojen asioiden myrskyä, se ei tarkoita, etteikö Hänellä olisi jotain upeaa suunniteltuna sinulle!

Anna tilanteeni inspiroida sinua pitämään mielesi korkealla ja uskosi Jumalaan ehjänä.

Vain muutama vuosi sitten olin sekaisin. Minulla ei ollut asuntoa. En pystynyt pitämään ystävää elämäni pelastamiseksi, ja hukutin kurjuuteni viinaan.

Ja tiedätkö missä olen nyt? Olen parhaassa mielentilassa, jossa olen koskaan ollut. Annoin Jumalan ottaa ohjat käsiini, ja asiat alkoivat hiljalleen näyttää paremmalta.

Kun tajusin, etten voinut hallita sitä, mitä minulle tapahtuisi, ja että asioiden pakottaminen silloin, kun niiden ei pitäisi olla, tulee vain kostautumaan, sain tämän kauniin perspektiivin, joka muutti elämäni.

Nyt olen rakastunut nainen. Ja se on rauhallista, rauhoittavaa ja kaikenlaista oikeaa. Ja haluatko tietää miksi? Koska pidin ensin huolta itsestäni.

Asetin itseni etusijalle. Ja eräänä päivänä palapelin palaset alkoivat loksahtaa kohdalleen, ja elämästäni oli tulossa jotain, josta olin vihdoin ylpeä.

Jumala näytti minulle miehen, jonka kanssa minun oli tarkoitus olla, vasta kun olin todella valmis näkemään hänet. Enkä hetkeäkään aikaisemmin.

Muutama vuosi sitten se ei olisi onnistunut. Mutta tänään se on parasta, mitä minulle on koskaan tapahtunut, ja voin ylpeänä ja pyyteettömästi antaa sille kaikkeni.

Opi päästämään irti. Luota Jumalaan ja hänen suunnitelmaansa. Vaikka tänään on vaikeuksia, se ei tarkoita, etteikö huomenna olisi parempi! Hän pitää huolen siitä, että se paranee, ja minä olen elävä todiste siitä!