Skip to Content

6 Vinkkiä Yksin Olemiseen Tulematta Yksinäiseksi

6 Vinkkiä Yksin Olemiseen Tulematta Yksinäiseksi

Yksinäisyys on pahin mahdollinen tunne. Sitä voisi kuvailla tyhjyyden tunteeksi. Tuntuu kuin rinnassa ja elämässä olisi valtava aukko.

Tuntuu kuin kaipaisit jatkuvasti jotakuta, joka ei ollut edes paikalla ja joka ei tule. Ja vaikka kuinka kovasti yrität ryhdistäytyä ja tuntea itsesi hetkeksi onnelliseksi, epäonnistut. Se pieni onnellisuuden tunne, jota tunnet, on itse asiassa tekaistu.

Sillä hetkellä, kun alat tuntea itsesi onnelliseksi, jokin sisälläsi yksinkertaisesti estää tuon tunteen. Alitajuntasi kertoo sinulle, että onnellisuus ei ole hyväksi sinulle ja että sinun ei pitäisi tuntea sitä ollenkaan.

Se kertoo sinulle, että sinun on tarkoitus tuntea olosi niin tyhjäksi ja yksinäiseksi mahdollisimman pitkään. Et voi ravistella tuota tunnetta pois.

Jos olet hiljattain eronnut jostakusta, sinusta tuntuu, että hän on ainoa, joka voisi saada sinut tuntemaan olosi taas kerran täytetyksi. Mutta hän ei tule koskaan olemaan enää sinun. Ja luoja tietää, milloin tuo tunne katoaa. Se voi olla poissa jo huomenna. Mutta voi olla, että se on tullut jäädäkseen.

Jos siis haluat välttää yksinäisyyden tunteen, tässä on muutamia vinkkejä, joita sinun kannattaa noudattaa:

1. Tutustu itseesi

Yksin oleminen ilman, että tulee yksinäiseksi, on vaikea tehtävä. Jotta et tule yksinäiseksi, sinun on tutustuttava itseesi ja tunteisiisi. Kun ymmärrät tunteitasi, tiedät, mikä toimii sinulle parhaiten ja mikä tekee sinut onnelliseksi.

Tee enemmän niitä asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Laita kaikki vaivasi ja keskittymisesi siihen, ja huomaat olevasi vahvempi kuin koskaan ennen.

2. Hanki harrastus

On jo mainittu, että sinun pitäisi tehdä enemmän asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Etsi yksi asia, jonka tekemisestä todella nautit, ja tee siitä harrastus tai käy kursseilla, jotta voisit oppia jotain uutta.

Mahdollisuuksia on lukuisia. Ota aikaa tutkia ja katsoa, mikä sinua kiinnostaa. Jos asetat onnellisuutesi muiden tunteiden edelle, unohdat, mitä yksinäisyys edes on.

3. Mene ulos ystävien kanssa

Ystävien kanssa ulos meneminen on aina hyvä idea. Vie heidät lempiravintolaan, niin voitte vaihtaa kuulumisia hyvän aterian äärellä.

On vain yksi sääntö: jokaisen aiheen, josta puhutte, tulee olla positiivinen. Ystävät, jotka nauravat yhdessä, pysyvät yhdessä – ja ne, jotka syövät, myös.

4. Älä ajattele ihmissuhteita

Kun näet ystäväsi hänen poikaystävänsä kanssa, älä ajattele heti, että “haluan tuon”. Ajattele, kuinka onnellinen olet siitä, että hän on löytänyt jonkun, joka on hänen aikansa arvoinen ja tekee hänet onnelliseksi. Heidän suhteensa ei ole täydellinen.

Oikeastaan mikään suhde ei ole. Mutta kun olet yksin, luot päähäsi sen kuvan, että ainoa asia, joka tuo ihmisille onnea, on olla jonkun kanssa.

Todellisuus on paljon erilainen. Älä anna mielikuvituksesi hämätä sinua. Et tule onnelliseksi, jos löydät poikaystävän. Olet onnellinen, jos päätät olla onnellinen. Siksi sinun ei pitäisi edes ajatella ihmissuhteita ja sitä, miltä toisista tuntuu. Keskity siihen, että teet itsesi onnelliseksi.

5. Ryhdy touhuamaan

Välttääksesi ihmissuhteiden miettimistä, sinun pitäisi kiirehtiä, olipa kyse sitten työstä tai itsellesi luomastasi harrastuksesta. Aika, jota sinulla on sinkkuna ollessasi, on liian arvokasta tuhlattavaksi.

Tämä on tilaisuutesi tehdä mitä tahansa, mitä olet koskaan halunnut tehdä ilman, että olet riippuvainen kenestäkään. Sinulla on kaikki aika ja energia tehdä mitä ikinä haluat.

Ryhdy siis hommiin ja tee töitä unelmiesi eteen. Tee unelmistasi totta. Sinun ei pitäisi odottaa mitään. Olet ainoa ihminen, joka osaa olla oma itsensä. Kukaan ei toteuta unelmiasi puolestasi. Jos ympäröit itsesi unelmillasi, et voi koskaan olla yksinäinen.

6. Pidä hauskaa

Tärkeintä elämässäsi yleensä on pitää hauskaa.

Ollaksesi tyytyväinen elämääsi, sinun on pidettävä hauskaa eläessäsi sitä. Elämän tulisi olla sellaista, että otat jokaisen askeleen elämässäsi hymy huulilla. Olet ainoa ihminen, joka sinulla on elämässäsi, ja on tärkeää oppia pitämään hauskaa itsesi kanssa. Kun pidät hauskaa itsesi kanssa, et edes ajattele pitäväsi hauskaa kenenkään muun kanssa.