Skip to Content

5 Asiaa, Joita Narsistit Pelkäävät Eniten

5 Asiaa, Joita Narsistit Pelkäävät Eniten

Narsistiset ihmiset rakastavat näyttäytyä ja esittää, etteivät pelkää mitään. Mutta se on kaukana totuudesta. Narsistit ovat oikeasti isoja vauvoja, kun asiat heidän ympärillään kääntyvät päälaelleen.

Nyt tuomme esiin 5 asiaa, jotka saavat jokaisen narsistin maailman hajoamaan.

1. Torjunta ja hylkääminen

Kun narsistit tuntevat torjuntaa, he suuttuvat – anteeksi, he raivustuvat. Hän tekee kaikkensa uhkaillakseen sinua ja saadakseen sinut tuntemaan olosi pahaksi.

Kun torjut hänet, se tarkoittaa, että torjut kaiken, mitä hän haluaa sinun näkevän ja uskovan hänen olevan ja se saa hänet kyseenalaistamaan omaa olemustaan ja kaikkea sitä, mitä hän on.

Myöskään hänen jättämisensä ei tule kysymykseen ja hän tekee kaikkensa saadakseen sinut jäämään. Hän pelkää liikaa tyhjyyttään ja siksi hän tarvitsee sinua oikeasti.

Hän taistelee kynsin hampain sitä, vaikka se tarkoittaisi sitä, että hänen täytyy tuhota sinut tässä prosessissa.

2. Huomiotta jättäminen

Hänen huomiotta jättämisensä on yksi pahimmista asioista, mitä voit narsistille tehdä. Hän ruokkii itseään huomiolla ja ilman sitä hän menettää narsistisen polttoaineensa ja kuolee hitaasti.

Jos hän tuntee, että hänet jätetään huomiotta, hän antaa sinulle syyt vihata häntä; ainakin tällä tavoin sinä olet tietoinen hänestä ja negatiivinen huomio on parempi, kuin ei huomiota ollenkaan.

3. Kritisoiminen

Jokaisen ympärillä olevan kritisoiminen on käytännössä hänen työnsä, mutta he vihaavat tulla kritisoiduksi. He ovat alitajuntaisesti luoneet suojamekanismin kaikkea sitä vastaan, joka saa heidät tuntemaan epätäydellisyyttä.

He menettävät järkensä, kun heidän heikkoutensa ja haavoittuvuutensa paljastuvat – se todella kauhistuttaa heitä.

4. Hölmöltä näyttäminen

Narsisti ei pysty nauramaan itselleen. Miksi? Koska hänellä ei ole huumorintajua, mutta voit olla varma, että hän nauraa sinulle, kun sinä kaadut ja katkaiset kätesi tai kikattaa toisen epämukavuudelle.

Sinä et uskoisi sitä, mutta narsistit ovat hyvin herkkiä.

5 Asiaa, Joita Narsistit Pelkäävät Eniten

Ongelma on vain siinä, että heidän herkkyytensä ei tule esiin ketään muuta kohtaan, vain heitä itseään. Kun hän yrittää jatkuvasti esittää itsensä parhaassa valossa, hänen julkisivunsa tökkiminen on vieläkin pahempaa.

Sisällään hänen tyhjyytensä vainoaa häntä jatkuvasti.

5. Epäkunnioitettuna oleminen

Ollaanpa rehellisiä, kaikki nämä yllämainitut ovat hyväksyttäviä asioita normaalille ihmiselle, mutta epäkunnioitus on sellaista, mitä me kaikki pelkäämme. Tietysti narsistit vievät tämän toiselle tasolle.

Tämä pelko vainoaa narsistia koko ajan ja vain sen ajatteleminenkin saa hänet hyökkäämään.

Jälleen kerran, se paljastaa hänen oikeat kasvonsa, ne, joita hän jatkuvasti yrittää peittää.

Narsitin epäkunnioitus nostaa esiin hänen jokaisen puolustusmekanisminsa ja hän käyttää raivoa, valehtelua, provosointia, kieltämistä ja valheellista kiintymystä vain pitääkseen julkisivunsa kiiltävänä ja välttääkseen paljastumistaan.