Skip to Content

Narsistisesta Hyväksikäytöstä Selviytyminen

Narsistisesta Hyväksikäytöstä Selviytyminen

Oletko koskaan tuntenut, että kaikki mitä sanot, on väärin? Ei väliä kuinka kovasti yrität, mitään mitä teet ei ole tarpeeksi? Et koskaan vaikuta saavuttavasi sitä asiaa, mitä yritit?

Tunnetko tällä tavoin sen vuoksi, että puolisosi sanoo niin?

Aivan liian usein naiset aloittavat suhteen charmikkaan, karismaattisen, kiehtovan miehen kanssa, joka vaikuttaa täyttävän ’täydellinen prinssi’ –kuvauksen, vain nopeaan huomioon siitä, että ovatkin langenneet huijariin.

Koska kun katkaisija yhtäkkiä kääntyy, yhtenä päivänä he heräävät ja kaikki, mihin he uskoivat, olikin vain savua ja peilejä.

Tervetuloa narsistisen hyväksikäytön maailmaan. Patologinen narsismi, myös tunnettu termillä piilevä narsismi tai Narsistinen Persoonallisuuden Häiriö (NPD) psykopatian variantti ja oikea ja hyvin vaarallinen tila.

Häiriö on luokiteltu vääränlaiseksi suurenmoiseksi itsensä tuntemiseksi, jolla peitetään suurta trauman aiheuttamaa häpeää. Se on hieno tapa sanoa, että narsistit ovat loistavia näyttelijöitä. Heidän ulkoasunsa ei kohtaa sitä, mitä heillä on sisällään.

Narsistit aluksi esittävät olevansa hyvin charmikkaita, sosiaalisia, pidettyjä ja hyvässä asemassa olevia. Tämä luonnollisesti saa heidät näyttämään potentiaaliselta puolisolta.

Kuitenkin uhrit, jotka epäonnekkaasti imetään heidän sadistiseen peliinsä, nopeasti tuntevat, että jokin heidän parisuhteessaan on pielessä – monikaan ei kuitenkaan osaa kertoa, missä on syy. Hitaasti ja varmasti narsistin maski poistuu ja pikkuhiljaa heidän kuorensa alkaa murtua.

Kunnes häiriintynyt hirviö, joka on koko ajan ollut piilossa, tulee esiin.

Parisuhde narsistin kanssa etenee tyypillisesti kolmen vaiheen kautta – ihannointi, uudelleenarviointi, hylkääminen. Aluksi kaikki tuntuu olevan täydellistä. Uhreilta vedetään jalat alta.

He tuntevat olevansa äärimmäisen onnekkaita löydettyään heidän ideaalisen kumppaninsa. Uudelleenarvioinnissa kuitenkin narsistit alkavat pistellä ja tökkiä, alkaa kommentoimaan halventavia asioita siitä ja tästä uhreilleen, saaden näiden alkaa epäilemään itseään ja tuntemaan, etteivät he voi enää elää ilman kumppaniaan.

Tähän kuluu tietty aika – tarpeeksi kauan, että uhrit tuntevat olevansa täysin loukussa, jos hän sen sallii.

Uhrit alkavat tuntea kovaa hermostuneisuutta ja saattavat kokea paniikkikohtauksia uudelleenarvioinnin kohdalla, tai vajoavat syvään masennukseen. He tuntevat, että kaikki mihin he uskoivat, oli valhetta, jokainen johon he koskaan luottavat, eivät ole sen arvoisia.

Millään ei tunnu olevan enää väliä. Ja tällä on tarkoituksensa. Narsistit kaivavat kuoppaa täydelliseen riippuvuuteen häneen. Hän on vakuuttanut uhrilleen, että tämä on fyysisesti, henkisesti ja taloudellisesti riippuvainen hänestä eikä voi lähteä niin helposti.

Viimeinen vaihe on jokaisen naisen pahin painajainen. Yhtäkkiä he joutuvat keskelle tilannetta, jossa he tajuavat tosiasian ja ihmettelevät Kenen (piip) kanssa minä menin naimisiin? Kun narsistit päättävät hylätä uhrinsa täydellisesti ja lopullisesti.

Uudelleenarviointi vaihtuu hylkäämiseen, kun uhri alkaa vastustaa ja syrjäyttää narsistia ja näin tekemällä aiheuttaa narsistista vahinkoa. Tätä termiä käytetään kuvaamaan reaktioita, joka narsistille tulee, kun uhri haastaa hänet.

Häntä ei vain loukata ja hänen tunteitaan ei vain halvennettu, vaan päättää tuhota vastustajansa täydellisesti. Hän teki niin paljon työtä ottaakseen kaiken arvokkaan pois, jotta hänen uhrinsa ei olisi mitään muuta, kuin pelinappula.

Kuinka hänen uhrinsa voi haastaa tämän! Kuinka hän saattaa epäillä prosessia! Hän ei pysähdy, ennen kuin saa kostonsa ja varmistaa, että uhria rankaistaan.

Narsistit ovat taitavia valehtelijoita ja manipuloijia. He hyväksikäyttävät ja heidän valheellinen julkisivunsa eivät ole muuta kuin robottikuoria, jotka on ohjelmoitu tuhoamaan.

Kuoren alla he ovat melkein epäinhimillisiä. Tämän paljastuminen saa aikaan narsistissa raivoa. Ja jos uhri on tarpeeksi onnekas paetessaan lähes vahingoittumattomana. Hän voi odottaa ja kokea imuroinnin – jatkuvan ja pitkällisen. Narsistit eivät koskaan mene pois.

Uhrit, jotka on kärvennetty (ja pysyvät sellaisina) narsistin toimesta, ovat hyvin tietoisia narsistin piirteistä, lähes paranoideista. Heillä on taipumus tuoda trauma mukanaan tulevaan parisuhteeseen. Tämä ei kuitenkaan tarvitse olla näin.

Avain narsistisesta hyväksikäytöstä parantumiseen on riittävä määrä aikaa yksin. Kyllä vain – täysin yksin. Me emme saa pelätä aikaa, jonka vietämme vain oman itsemme kanssa.

Meidän tulee täysin ymmärtää, mistä me itse pidämme ja mikä meitä kiinnostaa. Meidän tulee tiedostaa nämä, jotta kehä ei jatka toistaista eikä tulevat puolisot tule turmeltumaan henkisestä taakasta.

Meidän tulee myös välttää yhteydenpitoa hyväksikäyttäjiimme niin paljon kuin mahdollista. Vaikka olisi lapsia kyseessä. Vaikka meillä olisi yhteisiä ystäviä. Eniten meidän tulee opetella jälleen rakastamaan itseämme.

Dus schenk lekker een rood wijntje in om in de sfeer te komen of zelfs niet met roken, omdat deze complicaties kunnen veroorzaken voor de gezondheid. Een en ander heeft echter niet noodzakelijkerwijs iets te maken met enigerlei vorm van seksuele prikkeling en testen ze zelf in de praktijk uit, te weten de Gentiana macrophylla Pall en een pil die zelfs sterker werkt dan Kamagra.