Skip to Content

Täydellinen Opas Narsistin Huomiotta Jättämiselle (Havaitseminen Ja Jälkiseuraamukset)

Täydellinen Opas Narsistin Huomiotta Jättämiselle (Havaitseminen Ja Jälkiseuraamukset)

Voidakseen ymmärtää narsistista käyttäytymistä, sinun täytyy kohdata joku, joka kärsii sairaudesta ja sinun tulee nähdä se itse, muutoin et voi uskoa, jos joku kertoo, mitä he ovat valmiita tekemään saadakseen haluamansa.

Ihmiset, jotka kärsivät narsistisesta persoonallisuushäiriöstä (NPD) ovat liian suuria; heillä eivät tunne empatiaa kyltymätön ihailun tarve.

He ovat vakuuttuneita siitä, että he ansaitsevat erityiskohtelua ja että he ovat parhaita kaikessa mitä tekevät. Nämä ominaisuudet tulevat pintaan myöhemmin elämässä, kun ihminen saavuttaa aikuisiän, sukukypsyyden ja kun he ovat valmiita parisuhteeseen.

Ongelma ei esiinny aluksi, koska ihminen, joka kärsii NPD:stä ei koe tarvetta jakaa mitään kenenkään kanssa. Oikeastaan he kokevat, mutta vain perheen kanssa ja siinä on iso ero, perheessä ja parisuhteessa. Kun olet parisuhteessa, sinun pitää olla valmis kompromisseihin, jakaa syvimmätkin salaisuutesi ja pelkosi sen henkilön kanssa, jota rakastat.

Narsisti ei pysty tekemään sitä. Narsisti on kyvytön näyttämään minkäänlaista empatiaa ja kiinnostusta ketään muuta kohtaan, kuin itseään.

Nämä ihmiset uskovat olevansa erityisiä joka tavalla ja he etsivät ihmisiä, jotka eivät heidän mielestään ole erityisiä millään tavalla, jotta he voivat ruokkia omaa egoaan ja itsetuntoaan, joka on yleensä kuoren alla hyvin alhainen. He eivät voi sietää kritiikkiä ja he tarvitsevat ihmisten katsovan heitä ylöspäin.

Jos teet päinvastoin, silloin narsisti tulee perääsi, koska loukkasit ja vaaransit jotain, jota hän vaalii eniten – häntä itseään.

Parasta sinun kohdallesi olisi, jos ei sinun koskaan tarvitsisi kohdata narsistia, mutta surullista on, että moni meistä ei ole niin onnekas. Löydämme itsemme taistelemassa pimeyden pohjalla, johon hän meidät pudotti.

Hyvinvointisi vuoksi, sinun tulee oppia havaitsemaan ja käsittelemään narsistia: hänen taktiikoitaan, narsistisesta hyväksikäytöstä selviytymisen jälkimaininkeja sekä lopulta jättää narsisti huomiotta.

Narsistin havaitseminen ja käsitteleminen.

Yleensä narsistia ei ole vaikeaa havaita, mutta oikea ongelma ilmenee, kun tapaat vaarallisen narsistin, sen valepukuisen, sen joka esittää olevansa yksi niistä hyvistä tyypeistä, kunnes rakastut toivottomasti ja silloin hän kietoo sinut verkkoonsa eikä anna tilaa lähteä pois, jäät hänen armoilleen, yksin.

Se on aina sama tarina. Aluksi kaikki on täydellistä. Tunnet itsesi niin onnekkaaksi, että lopulta pidät häntä unelmiesi miehenä, joka rakastaa sinua ja joka matkaa puolestasi vaikka maailman ääriin. Tunnet jopa hieman syyllisyyttä siitä, että onnesi on niin valtava. Mutta se ei kestä kauan.

Kuherruskuukausi-vaihe on ohi ja hän alkaa tehdä asioita, jotka ärsyttävät sinua. Hän yrittää manipuloida ja kontrolloida sinua, mutta et anna sille ajatukselle tilaa, koska lopulta me kaikki teemme virheitä emmekä ole täydellisiä. Joten hylkäät kaikki huonot asiat, joita on tapahtumassa. Oikeastaan huijaat vain itseäsi.

Pian löydät itsesi narsistisesta helvetistä ilman minkäänlaista ulospääsyä.

Kuten olen jo sanonut, eivät kaikki narsistit ole samanlaisia. Jotkut voidaan tunnistaa saman tien, mutta joitain, kuten ’onnellisia narsisteja’ et voi tunnistaa, ellet ole kohdannut sellaista aiemmin. He johtavat sinut harhaan, koska heidän seurassaan on niin hauskaa olla.

He ovat karismaattisia, omaavat loistavan huumorintajun ja he ovat yleisesti rakastettavia. Ajan myötä huomaat, että kaikki tämä on vain paketti valheita, he ovat kuluttaneet ja kaapanneet sinut. He vangitsevat sinut omaan vartaloosi; he aivopesevät sinut. He muuttavat sinut joksikin, mitä et koskaan halunnut olla.

Joten, estääksesi tätä tapahtumasta sinulle, lue huolella nämä merkit, joiden perusteella voit havaita narsistin ja oppia käsittelemään häntä.

Täydellinen Opas Narsistin Huomiotta Jättämiselle (Havaitseminen Ja Jälkiseuraamukset)

1. Hän on itselleen kaikkein tärkein ihminen

Hän puhuu vain itsestään. Tämä on ehdottomasti paras keino havaita narsisti. Tee pieni testi. Kun olet ulkona ja mies lähestyy sinua, kun hän alkaa puhua sinulle, älä sano paljoa aluksi. Jos se ei vaikuta häiritsevän häntä ja sitä enemmän hän puhuu itsestään, silloin olet kohdannut tapauksen, jota kutsutaan ’onnelliseksi narsistiksi’, sellaisen, jota on vaikea havaita.

Hän ei koskaan kuuntele sanaakaan, mitä sinulla on sanottavana ja jos luulet hänen tekevän niin, älä tule huijatuksi. Hän odottaa sinun vain sanovan oikeat sanat, jotta voisi jatkaa itsestään puhumista.

Mitä tehdä: On hyvä asia, että näit narsisti-varoituksen ennen kuin on liian myöhäistä. Jos et pääse eroon keskustelusta, anna hänen puhua niin paljon kuin hän haluaa, sen vuoksi hän sen tekeekin (kuullakseen itsensä puhuvan) ja teeskentele kuuntelevasi. Kun olet tilanteessa, yritä keksiä pakosuunnitelma ja kun näet tilaisuuden koittavan, juokse niin lujaa kuin pystyt äläkä katso taaksesi.

2. Hän on raivostunut, kun häntä sattuu

Me kaikki suutumme, mutta emme järjettömästi. Tämä tapahtuu hänelle eikä hän voi sitä kontrolloida. Yleensä he tulevat surullisiksi vain silloin, kun jokin heidän suunnitelmistaan ei toteutunut, koska kuten yllä mainittiin, narsistit eivät omaa minkäänlaista empatiaa toisia kohtaan.

He eivät näe tai tunne jonkun muun tuskaa. Hän yrittää syyttää sinua kaikista virheistään ja jotenkin hän onnistuu.

Mitä tehdä: Ensimmäiseksi, sinun ei tule koskaan päästää häntä pääsi sisään. Älä anna hänen tuntea itseäsi syylliseksi asioista, joita et koskaan tehnyt. Sitä kutsutaan syylliseksi manipuloinniksi ja hän yrittää tehdä sitä sinulle. Hän yrittää saada sinut uskomaan asioihin, joita ei koskaan tapahtunut.

Hän yrittää saada sinut ajattelemaan olevasi teistä se sekopää, joten yhtenä päivänä alat uskoa häntä täysin, koska et enää usko omaan arviointikykyysi. Ainoa asia, jota voit tehdä tässä tilanteessa, on uhata lähteväsi ja todella lähdet.

Tämä tulee ärsyttämään häntä, koska kenelläkään ei ole oikeutta lähteä pois hänen luotaan, koska hän on niin tärkeä ja sinä juuri teit niin. Sinulla tulee olla rohkeutta vastustaa näitä ihmisiä, jotta he eivät voi loukata sinua.

3. Hän ei koskaan elä sääntöjen mukaisesti

Hän on liian tärkeä säännöille. Hän tuntee, että säännöt eivät kosketa häntä, koska hän on liian hyvä noudattaakseen jonkun muun laatimia ohjeita. Hän kokee olevansa ihminen, joka elä omien sääntöjensä mukaan.

Myöskin hän halveksii sitä faktaa, että sinä elät jonkinlaisten moraalisten ohjeiden mukaan ja hän rikkoo nuo säännöt vain osoittamalla, ettei hän välitä siitä, että se mitä ajattelet, on oikein.

Mitä tehdä: Yritä nähdä tämä niin pian kuin mahdollista. Jos hän halveksii sinun tapaasi elää ja asioita, joita sinä pidät tärkeinä, silloin hän halveksii sinua. Jätä hänet niin pian kuin voit, koska tästä tilanne vain pahenee.

4. Hän yrittää kontrolloida sinua

Hän on siinä, koko ajan kurkkimassa olkasi yli ja manipuloimassa sinua tekemään asioita, joita et haluaisi, mutta hän haluaa sinun tekevän. Hän kontrolloi elämääsi alkaen pienistä asioista, kuten perumalla tapaamisianne viime hetkellä, tulemalla myöhässä tai tapaamalla missä ja milloin hän haluaa.

Tämä jättää sinut kädet sidottuina odottamaan ja tekee hänestä parisuhteenne johtajan. Myöhemmin hän kontrolloi sinua kieltämällä sinua sanomasta, mitä sinä haluat. Hän keskeyttää lauseesi keskustelussanne, koska hänestä tuntuu, että hänen sanomansa on tärkeämpi kuin se, mitä sinä yrität sanoa.

Mitä tehdä: Ainoa asia, jota voit tehdä jättämisen lisäksi, on jättää täysin huomiotta kaikki mitä hänellä on sanottavanaan. Tee kuten katsot oikeaksi äläkä anna hänen kontrolloida sinua. Älä allekirjoita hänen ehtojaan, koska ne ovat aina hänen edukseen ja sinun tuhoksesi. Hän todennäköisesti sekoaa täysin, mutta siihen mennessä sinun tulee olla kaukana hänestä.

5. Hän ei kunnioita rajojasi

Hän ajattelee, että sinun rajasi eivät ole tärkeitä ja jatkaa painostamistasi koko ajan enemmän, kunnes tuhoaa sinut täysin. Hän todennäköisesti pyytää sinua tekemään jotain, joka ei tunnu sinusta mukavalta. Jos kieltäydyt, hän ei hyväksy vastausta ’ei’.

Tarkoitan, että hän sanoo sen olevan ok, mutta on jo pelaamassa häijyä mielen peliä pakottaakseen sinut tekemään sen ja kävelee periaatteidesi yli.

Mitä tehdä: Pysy vain lujana ja totuudenmukaisena itseäsi kohtaan. Älä koskaan tee asioita, jotka tunnet vääräksi. Vaikka mieltäsi on jo peukaloitu, jossain syvällä sydämessäsi ja sielussasi tiedät, mikä on oikein ja mikä väärin. Hän ei voi ottaa tätä sinulta pois. Ryhdistäydy ja taistele viimeiseen hengenvetoon.

Nyt kun tiedät, kuinka havaita narsisti ja kuinka häntä käsitellä, siirrytään seuraavaan vaaralliseen vaiheeseen narsistin tuntemista, manipulaatioon.

Taktiikoita, joita narsistit käyttävät manipuloidakseen sinua.

Paras tapa, jonka he osaavat on käyttää imurointia. Tämä on erikoistaktiikka, jota he käyttävät sen jälkeen, kun olet saanut tarpeeksesi tuosta roskasta, sen jälkeen, kun olet päättänyt, ettet enää halua olla henkisesti hyväksikäytettynä.

Tämä on heidän vahvin aseensa sen jälkeen, kun ymmärrät kuinka paljon itserakkautta ja itsekunnioitusta olet menettänyt parisuhteessa narsistin kanssa.

Imurointi on manipulaatio-tekniikka, jossa henkilö imaistaan takaisin loukkaavaan suhteeseen. Yleensä se tehdään sen jälkeen, kun on mennyt hetki aikaa ilman yhteydenpitoa.

Silloin hyväksikäyttäjä käyttää manipulointia iskeäkseen uhrinsa heikkoon kohtaan ja houkuttelee tämän takaisin ansaan.

Täydellinen Opas Narsistin Huomiotta Jättämiselle (Havaitseminen Ja Jälkiseuraamukset)

1. He asettavat vääriä tulkintoja ajatuksiisi ja tunteisiisi

Sanotaan vaikka, että heillä on kyky lukea ajatuksiasi ja tämä on tosi asia, koska piittaamatta ajatuksiasi ja tunteitasi hän saa sinut tuntemaan, että sinä olet teistä se hullu ja sitä kutsutaan ’mielen lukemiseksi’.

He ovat varmoja siitä, että he todella pystyvät lukemaan ajatuksiasi ja aina kun sinulla on jotain sanottavaa, he keskeyttävät sinut ja hyppäävät johtopäätökseen, koska he ovat varmoja siitä, että tietävät, mitä sinä halusit sanoa.

Se ei koskaan käy heidän mielessään, että he saattaisivat olla väärässä, koska he eivät ole koskaan väärässä. Jos yrität laittaa vastaan ja puolustaa itseäsi, he saavat totuuden näyttämään joltain aivan muulta.

2. He vaihtavat aihetta

Aina kun koitat saada heidät tilille jostain asiasta, jonka he ovat tehneet, he vaihtavat taitavasti aihetta johonkin täysin muuhun vain saadakseen huomion kiinnittymään muualle. He tuovat esiin asiat, joita sinä teit väärin kaksi vuotta sitten ja he työntävät ne naamallesi ja saavat itsensä näyttämään uhrilta.

Heillä on aina nämä ässät esillä tällaisia tilanteita varten. Milloin tahansa teet jotain väärin, he esittävät, ettei se liikuta heitä. Mutta vain palatakseen aiheeseen kun hetki on sopiva heille.

3. He vaanivat ja haluavat tuhota maineesi

He käyttävät kaiken voimansa vakuuttaakseen ihmisille, että sinä olet teistä se myrkyllinen ja että sinä tuhosit heidät. He herjaavat sinua ja puhuvat selkäsi takana, koska heidän päämääränsä on saada sinut näyttämään huonolta, jolloin kaikki lopettaisivat sinulle puhumisen ja varmistaa, ettei sinulla ole paikkaa, minne mennä.

He häiriköivät ihmisiä, jotka rakastavat sinua ja viettävät kanssasi aikaa. He yrittävät kertoa sinusta valheita. Silloin näet, ketkä ovat tosi ystäviäsi.

4. He käyttävät sarkasmia ja holhoavaa äänensävyä sinuun

Ja tavoite tälle on saada sinut tuntemaan vähemmän arvokkaaksi ja satuttaa sinua. On eri asia se, että nauraa yhdessä ja se, että hän haluaa käyttää sarkasmia heikentääkseen sinua ja saada sinut tuntemaan itsesi kurjaksi. Ja jos sanot heille siitä, silloin sinä et ole hauska etkä osaa tulkita vitsejä.

Ei sillä ole väliä, että vitsit oli muotoiltu satuttamaan sinua. Toinen tapa on puhua sinulle alaspäin, niin kuin olisit lapsi, joka tarvitsee erityisiä sanoja ja yksinkertaistettuja termejä ymmärtääksesi asian. Tämä saa sinut tuntemaan itsesi typeräksi ja aliarvostetuksi ja se on juuri sitä, mitä he yrittävät koko ajan tehdä.

Jonkin ajan kuluttua alat epäillä itseäsi, koska et näytä olevan milloinkaan oikeassa mistään ja tämä johtaa siihen, ettet sano yhtään mitään ja tätä he juuri hakevat.

5. He saavat sinut epäilemään mielenterveyttäsi

Tämä on yksi suosituimmista manipuloinnin keinoista. He tykkäävät käyttää tätä, koska se on yksinkertainen. He haluavat varmistua, ettet koskaan vakuutu siitä, että sinä pystyt elämään omillasi. He haluavat varmistaa, että et voi elää ilman heitä.

Tämä myös pyyhkii pois arvostuksesi ja itserakkautesi, koska saamalla sinut uskomaan asioita, jotka eivät ole totta, he saavat sinut epäilemään mielenterveyttäsi ja kaikkea muuta siihen liittyvää. Tämä alentaa itsekunnioitustasi ja itserakkauttasi ja tuo sinut hänen alhaiselle tasolleen.

Lopulta alat luottamaan mieheen, joka hyväksikäyttää sinua, koska et tiedä mistään paremmasta.

6. He kritisoivat sinua ja antavat sinulle mahdottomia tehtäviä suoritettavaksi

Tämä kaikki on suunniteltu antamaan sinulle mahdottomia tehtäviä, joita et voi koskaan suorittaa ja siksi tunnet olosi huonoksi, koska mikään mitä yrität ei onnistu eikä toimi. Vaikka onnistuisit tekemään jotain, he löytävät siitä jotain väärää ja he kritisoivat sinua siitä.

On äärettömän vaikeaa olla välittämättä jonkun jatkuvasta kritiikistä, joka ei ole rakentavaa vaan suunniteltu ainoastaan satuttamaan sinua. Tämän taktiikan tarkoitus on saada sinut tuntemaan, ettet ole tarpeeksi hyvä hänelle ja sinun tulisi olla onnellinen siitä, että sinä olet hänen kanssaan.

Kun olet nähnyt manipuloinnin, jota narsisti käytti sinuun ja pystyt viimein lähtemään, sinun täytyy käydä läpi jälkimainingit, joita et voi välttää.

Narsistin hyväksikäytön jälkimainingit

Täydellinen Opas Narsistin Huomiotta Jättämiselle (Havaitseminen Ja Jälkiseuraamukset)

1. Sinun täytyy saada takaisin itsearvostuksesi

Se on murskattu miljooniin palasiin, jotka ovat nyt särkyneinä ympäriinsä ja sinun tulee löytää ne, koota ne takaisin paikoilleen ja selviytyä samaan aikaan. Kun narsisti on työnsä tehnyt, tunnet olevasi hukassa ja yksin.

Sinulla ei ole yhtään arvokkuutta jäljellä ja olet peloissasi – pelkäät elämäsi puolesta, pelkäät, että jotain vastaavaa tulee tapahtumaan uudelleen. Sinä et saa antaa periksi. Sinun tulee jaksaa jatkaa, koska yhtenä päivänä olet parantunut. Elämäsi ei ole vielä ohi.

2. Olet haavoittuvainen ja pelokas

Sinä luotit häneen ja hän käytti sinua hyväkseen. Yrität piiloutua faktalta, että pelkäät elämäsi puolesta. Koitat piiloutua faktalta, että kaikki koskettaa sinua ja saa sinut itkemään. Sinä tulet esittämään, että mikään ei ole hätänä, mutta silmäsi ja tapasi toimia kertovat totuuden. Älä pelkää äläkä piilota haavoittuvuuttasi, koska se olet oikea sinä sillä hetkellä. Hyväksy se ja siirry seuraavaan vaiheeseen ja yritä voittaa seuraava taisto. Silloin voitat myös sodan.

3. Pidät kokemuksesi salassa

Et tule olemaan hyvällä tuulella. Et halua hymyillä, koska maailmasi on romahtanut päällesi. Ja olet hiljaa tapahtuneesta. Ehkä siksi, että pelkäät muiden tuomitsevan sinut tai sanovan ’mitä minä sanoin’.

Tai ehkä pelkäät sen tapahtuvan sinulle uudestaan, joten rakennat henkisen suojamuurin ympärillesi ja päätät ettet koskaan laske suojaasi alas. Päätit, ettet päästä ketään enää sydämeesi. Päätit, ettet anna kenenkään enää rakastaa sinua.

4. Ahdistus on ainoa mitä tiedät

Et tunne oloasi turvalliseksi vartalossasi. Muistot hänestä vainoavat sinua ja tämä tekee hengittämisen vaikeammaksi tai raskaammaksi joka kerta, kun ajattelet häntä. Pelkäät, että törmäät häneen ja hän houkuttelee sinut takaisin ja aivopesee sinut samalla tavalla, kuin aiemmin. Ajattelet, ettet tule olemaan normaali enää koskaan.

5. Epäilet kaikkia

Ajattelet kaikkien ihmisten olevan hänen kaltaisiaan. Pelkäät hänen takiaan, ettei ihmisissä ole mitään hyvää jäljellä. Elit kauhun vallassa ja tämä on muuttanut sinua. Jokainen ihminen, jonka tapaat, näkevät silmiesi läpi. Silmiesi, jotka ovat saaneet uuden muodon ajasta, jolloin hän käytti sinua henkisesti hyväkseen ja imi sinut kuiviin, kunnes sinusta ei ollut mitään jäljellä.

6. Piilotat tunteesi

Tulet olemaan liian peloissasi näyttääksesi, mitä oikeasti tunnet, koska sinä olet peloissasi, että joku tulee ja käyttää sinun tunteitasi hyväkseen. Et ole valmis uuteen romanssiin. Luoja tietää, oletko koskaan siihen valmis. Mutta älä luovu toivosta. Kaikki miehet eivät ole samanlaisia ja ehkä tulee päivä, jolloin tapaat jonkun, jonka sinun olisi pitänyt tavata jo alun perin.

7. Pyydät anteeksi koko ajan

Totuit ottamaan syyt niskoillesi koko ajan. Totuit pyytelemään anteeksi asioista, joita teit tai et tehnyt. Teit tämän, koska olit väsynyt riitelyyn ja kritisointiin. Olit väsynyt hänen huutoonsa siitä, kuinka kyvytön olit, joten oli paljon helpompaa vain pyytää anteeksi ja hyväksyä kaikki sinun syyksesi.

Surullisin asia tässä on se, että jonkin ajan kuluttua aloit uskoa, että kaikki oli sinun syytäsi. Nyt teet samaa koko ajan – nyt sinun ei kuitenkaan tarvitse pyytää anteeksi keneltäkään.

8. Vihaat itseäsi.

Et voi katsoa itseäsi peilistä, koska joka kerta kun näet itsesi, kaikki mitä näet on kuiviin imetty ja elämäänsä väsynyt nainen. Se et ole sinä. Hän vei kauas pois oikean sinut ja jätti jäljelle tämän väsyneen naisen. Siksi vihaat itseäsi – annoit hänen tehdä tämän itsellesi.

Mutta älä huoli, löydät tarvitsemasi voiman ja tuo kaunis nainen tulee palaamaan takaisin. Odota vain niin näet.

Ehkä tärkein askel tässä narsisti-tarinassa on tietää oikea tapa jättää narsisti huomiotta, olla päästämättä häntä pääsi sisälle, kieltää häneltä kaikki voima, jota hän luulee omaavansa sinuun.

Narsistin huomiotta jättäminen Ignoring on avain selviytymiseen, koska ei väliä mitä teet hänelle, mistä hän ei pidä, hän yrittää päästä kanssasi tasoihin. Nyt ydin on siinä, että sinun on jätettävä hänet huomiotta, jotta hänen suunnitelmansa epäonnistuu ja sinä tulet olemaan voittaja.

Keinot jättää narsisti huomiotta.

Täydellinen Opas Narsistin Huomiotta Jättämiselle (Havaitseminen Ja Jälkiseuraamukset)

1. Ignooraaminen tarkoituksena heidän satuttamisensa

Kun narsisti on tehnyt tehtävänsä sinulle, tunnet itsesi huonoksi. Et halua elää elämääsi, koska hän ryösti sinut elämästäsi. Nyt, jos tämä olisi tapahtunut sinulle normaaleissa olosuhteissa, jos joku normaali ihminen olisi satuttanut sinua, ensimmäinen reaktiosi olisi kostonhalu.

Haluaisit tehdä jotain pahaa henkilölle, joka teki sinulle pahaa, jotta hän kärsisi samoin kuin sinä. Mutta asiat eivät mene niin narsistin kanssa, koska heidän kanssaan pelien pelaaminen on mahdotonta. He kääntävät sen ympäri ja jollain tavalla päädyt jälleen satuttamaan itseäsi.

Jos haluat oikeasti toipua ja satuttaa häntä prosessin aikana, paras tapa on jättää narsisti huomiotta. Älä anna heille huomiota ja tämän tarkoitus on satuttaa häntä eniten, mutta sinun tulee aloittaa parantumisprosessi samaan aikaan, kun ignooraat hänet.

Älä yritä saada selville, sattuuko häneen, koska käyttäydyt, kuin häntä ei olisi olemassakaan. Jos tarkistat, miten hän voi, antaa hänelle vain lisää tärkeyttä ja hän tuntee olonsa voimakkaammaksi. Sulje hänet kokonaan elämästäsi ja keskity itseesi. Se tulee tuhoamaan hänet.

2. Älä anna heille energiaa ja tyydytystä

He eivät ole kuten normaalit ihmiset. Normaalit ihmiset palauttavat energiansa positiivisilla asioilla, kuten rakkaudella ja ystävillä, mutta narsistit tankkaavat itseään konflikteilla, riitelyllä ja tuskalla. Katsos kun syvällä sisimmässään he eivät ole tyytyväisiä itseensä.

Heillä on hyvin alhainen mielipide itsestään ja siksi he ovat rakentaneet itselleen nämä alter egot (vale-minät) piilottaakseen sisimmän (oikean) itsensä.

Joten kun annat heille tyydytystä ja sisällytät itsesi heidän keskusteluihinsa ja myrkytettyihin ajatuksiinsa, sinä vain ruokit heidän narsistista sieluaan. Mutta jättämällä narsistin huomiotta, sinä kiellät heidän negatiiviselta energialtaan ravinnon ja he alkavat hitaasti kuolla sisältä.

3. Jätä kriisisi huomiotta

Sinä ajattelet, että kun olet kerran ignoorannut hänet ja katkaissut välit häneen, olet valmis. Mutta valitettavasti tämä ei ole totta ja hän tietää sen. Hän tietää, että olet hänen koukussaan. Hän tietää, että tarvitsen annoksen häntä, koska hänestä on tullut sinulle kuin huumetta.

Joten hän odottaa sopivan ajan kontaktoimatta ja hyökkää silloin, kun olet vajoamassa kriisiin – silloin kun epäilet itseäsi ja kykyäsi elää ilman häntä. Tällöin moni muu nainen ajautuu väärälle polulle. He ajautuvat kriisiin ja palaavat takaisin. Silloin hän ottaa naisen takaisin käsivarsilleen, vannoen muuttuvansa.

Mutta jonkin ajan päästä, kaikki palaa ennalleen.

Jätä huomiotta se tarve, että sinun pitää palata hänen luokseen. Jätä huomiotta hänen valheensa ja lupauksensa muutoksesta, koska ei hän tule muuttumaan. Tämä on vain yksi taktiikka houkutella sinut takaisin hyväksikäytettäväksi suhteeseen.

Pysy vahvana ja jätä hänet huomiotta tilanteissa, jotka merkitsevät elämää tai kuolemaa ja sinä riisut hänet aseista niin hyvin, ettei hän ikinä halua enää palata takaisin.

4. Tärkeintä on rakastaa itseäsi

Tämä on kovin isku, jonka voit hänelle antaa. Jos pysyt itsellesi uskollisena ja jos et koskaan epäile tekemisiäsi, hän ei voi koskettaa sinua. Jos olet vahva etkä anna kenenkään pelleillä kassasi, hänen mielen pelinsä eivät satuta sinua enää yhtään tippaa.

Narsistit ovat avuttomia, kun heidän uhrinsa saavat omatuntonsa ja itsekunnioituksensa takaisin, koska mikään ei voi koskettaa heitä nyt. Narsistin ja hänen uhrinsa rakkaustarina on nyt takana päin lopullisesti.