Skip to Content

Kaikki, Mitä Sinun Tulee Tietää Kolmesta Väistämättömästä Elämäsi Rakkaudesta

Kaikki, Mitä Sinun Tulee Tietää Kolmesta Väistämättömästä Elämäsi Rakkaudesta

Jokaisessa säännössä on poikkeuksensa, mutta me rakastumme kolme kertaa elämämme aikana. Jokaisella näistä rakkaudesta on oma tarkoituksensa, ajoituksensa ja merkityksensä.

1. Ihan Ensimmäinen Rakkautemme

Se useimmiten tapahtuu silloin, kun olemme nuorempia, teinivuosina tai opiskellessa. Se on ensimmäinen kerta, kun koemme rakkautta itse ja uskomme tuon rakkauden kestävän ikuisesti.

Joillekin ihmisille se oikeasti jatkuukin. He päätyvät naimisiin teinirakkautensa kanssa. Nuo ihmiset ovat harvassa. He osuivat oikeaan heti ensimmäisellä kerralla. Mutta suurimmalle osalle meistä tämä rakkaus ei ole tarkoitettu kestäväksi.

Mielenkiintoista kyllä, jos joku olisi meiltä silloin kysynyt, me olisimme olleet eri mieltä.

Me olisimme vannoneet, että tuo rakkaus on oikea ja loputon emmekä me olisi valehdelleet. Me oikeasti ajattelimme niin silloin.

Kuitenkin me kasvamme. Me huomaamme olleemme liian nuoria tehdäksemme elämänpituisen lupauksen tai että puolisomme ajatteli samoin ja jätti meidät, jättäen nuoren sydämemme hajoamaan palasiksi.

Me usein toivumme tuosta sydänsurusta helpommin, koska nuoruutemme ei anna meidän kärsiä liian pitkään. Tarpeeksi pian me huomaamme muita rakkauksia horisontissa.

Mutta ensimmäinen rakkaus on tärkeä. Se on puhdas ja viaton – se myös tekee meistä hullun, typerän ja ajattelemattoman, koska meillä ei ole kokemusta.

Tämä rakkaustarina oli katkeransuloinen ja ensimmäinen askel polullamme kohti kypsempää rakkautta.

2. Rankka Rakkaus

Surullista kyllä, useimmille meistä tämä rakkaus on väistämätön. Se on se rakkaus, joka opettaa meille sen, mitä rakkaus ei ole. Se opettaa meille, keitä me olemme ja mitä me haluamme itseltämme ja parisuhteeltamme.

Se antaa meille opetuksen, jota emme halua saada, mutta me tulemme olemaan lopulta tälle opetukselle kiitollisia. Se opettaa meille sen, että rakkaus ei voi olla yksipuoleista ja että yhteinen panostus, tunteet ja rakkaus tulee tulla molemmilta puolilta.

Se opettaa meille sen, että jokainen ei ole niin hyvä, kuin antaa aluksi ymmärtää. Sen, että jotkut ihmiset muuttuvat ja joskus näyttävät myöhemmin heidän oikeat kasvonsa.

Se opettaa meille, että tällaiset ihmiset eivät ole meille niitä oikeita ja meidän ei tulisi tuhlata aikaamme heihin. Että me olemme enemmän arvoisia ja että meidän ei tulisi antaa kenenkään kohdella itseämme kaltoin.

Se opettaa meille, että joskus kaikki rakkaus maailmassa ei riitä, kun olemme väärän ihmisen kanssa. Se opettaa meidät päästämään irti kaikesta, jonka ei ole tarkoitettu kestäväksi.

Tämä rakkaus on kokonaan opetusta. Se saa meidät kasvamaan vahvemmiksi ja rakastamaan itseämme kaikesta tuskasta, kyynelistä ja hajoamisesta huolimatta.

3. Rakkaus, jota emme voi paeta vaikka haluaisimme

Tämä on viimeinen rakkautemme. Se, joka tulee kutsumatta ja varoittamatta silloin, kun sitä vähiten odotamme. Sillä on oma ajoituksensa ja se harvoin tulee silloin, kun sitä haluaisimme.

Tämä on rakkaus, joka viskaa kaikki odotuksemme, unelmamme ja listamme nurkkaan – ne olivat epärealistisia joka tapauksessa. Ainoa, mistä välitämme on tuo ihminen, joka saa meidät tuntemaan olevamme rakastettuja, turvassa ja lämmössä heidän läsnä ollessaan.

Meitä palvotaan, arvostetaan ja kohdellaan oikein. Heidän silmissään me olemme täydellisiä huolimatta meidän epätäydellisyyksistämme. Me tunnemme vihdoin vapautta olla oma itsemme ja se on paras tunne ikinä.

Siksi tämä rakkaus on kuin tyyni ilma läpi käymiemme myrskyjen jälkeen.

Tämä rakkaus vain tuntuu oikealta ja se saa meidät näkemään, miksi emme voineet ja pystyneet onnistumaan kenenkään muun kanssa aiemmin. Se saa meidät kiitollisiksi, koska se on vihdoin täällä ja se on tässä pysyäkseen.

Asia, mikä erottaa kolmannen rakkauden kahdesta ensimmäisestä on se, että sitä ei tarvitse koskaan pakottaa. Se virtaa luonnostaan.

Kahdessa ensimmäisessä rakkaudessamme taistelimme pitkään ja rajusti saadaksemme sen toimimaan ja pysymään ja me epäonnistuimme.

Ei ole tarvetta tälle silloin, kun rakkaus on oikeaa ja tarkoitettu. Kaikki palaset loksahtavat täydellisesti paikoilleen siitä huolimatta, kuinka erilaisia ne olisivatkaan. Ne sopivat ja ne pysyvät kaikesta riippumatta.