Skip to Content

7 Suurta Eroa Todellisen Rakkauden Ja Kiintymyksen Välillä

7 Suurta Eroa Todellisen Rakkauden Ja Kiintymyksen Välillä

Kun kyseessä ovat nykyiset ihmissuhteet, monet sekoittavat rakkauden kiinnittymiseen toiseen henkilöön. Niiden kahden välillä on kuitenkin suuri ero.

Voit todella rakastaa jotakuta ilman, että olet kiinnittynyt tuohon henkilöön. Joskus kuitenkin rakkaus voi johtaa kiintymykseen ja nämä sekoittuvat tunteet voivat olla hyvin hämmentäviä.

Ensin sinun tulisi tietää, että todellinen rakkaus ei koskaan saa sinua tuntemaan ahdistuneisuutta ja masennusta. Se oikea tyyppi rakkaus – puhdas ja aito rakkaus – tuntuu helpolta ja saa sinut tuntemaan olosi hyväksi koko ajan.

Todellinen rakkaus on vaikea löytää, mutta kun sen teet, et koskaan päästä siitä irti.

Siksi on niin helppo sekoittaa kiintymys rakkauteen. Se saa sinut myös tuntemaan olosi hyväksi, koska kumppanisi täyttää kaikki tarpeesi, mutta huomaat, että se ei kestä.

Kuinka voit siis tietää, tunnetko todellista rakkautta vai oletko vain kiintynyt kumppaniisi?

1. Rakkaus on ehdotonta, kiintymys perustuu ehtoihin

Henkilö, joka todella rakastaa sinua, rakastaa aina sinua samalla tavalla, riippumatta tilanteesta. Hän ei koskaan lähde, olipa tilanne kuinka vaikea tahansa.

Todellinen rakkaus on rakkautta ilman odotuksia vastineeksi. Se on sitä, kun rakastat jotakuta ilman rajoituksia ja ehtoja.

Kun hyväksyt jonkun sellaisena kuin hän on – rakastut jopa hänen epätäydellisyyksiinsä.

No, se on ainoa tapa, kuinka rakkauden tulisi tuntua. Toisaalta kiintymys on aivan päinvastainen. Asetat monia rajoituksia kumppanillesi. Sinulla on ehtoja, joita heidän on noudatettava.

Aloitat heidän seuraamisensa sosiaalisessa mediassa, koska et halua heidän kommunikoivan muiden ihmisten kanssa, ja päätät, kenen kanssa he saavat ja eivät saa viettää aikaa.

Suhteesi muuttuu myrkylliseksi, monilla rajoituksilla ja rajoituksilla.

2. Rakkaus on epäitsekästä, kiintymys on itsekästä

Kun rakastat todella jotakuta, teet kaiken tarvittavan tehdäksesi tuon henkilön onnelliseksi, koska heidän onnellisuutensa on sinulle tärkeämpää kuin omasi. Heidän tarpeensa ja hyvinvointinsa nousevat etusijalle.

Kun olet kiintynyt johonkin, kaikki pyörii ympärilläsi. Tulet riippuvaiseksi kumppanistasi. Olet suhteessa vain täyttääksesi omat tarpeesi.

3. Rakkaus auttaa sinua kasvamaan, kiintymys ei kannusta henkilökohtaista kehittymistäsi

Kun joku todella rakastaa sinua, hän tukee sinua kaikessa, mitä teet. Hän innostaa sinua seuraamaan unelmiasi. Hän tekee sinusta jatkuvasti työskentelemään itsesi parhaaksi versioksi.

Kiintymällä johonkin tunnet pelkoa sen henkilön kasvusta. Pelkäät, että se voi saada heidät harkitsemaan suhdettanne uudelleen ja että he saattavat jättää sinut.

4. Rakkaus ei pääty koskaan, kiintymys on väliaikaista

Todellinen rakkaus on ikuista. Oikea ihminen saa sinut tuntemaan niin hyvältä, että ajattelet haluavasi viettää loppuelämäsi tuon henkilön kanssa.

Vaikka tappelette aika ajoin (mikä on täysin normaalia), tiedät, ettei mikään voi erottaa teitä.

Toisaalta kun kiinnymme tunteellisesti johonkin, se tapahtuu liian helposti, ja siksi se ei voi kestää. Käyt kyllästyneeksi suhteeseen, ja kiintymyksen tunne voi haihtua yllättävän nopeasti.

5. Rakkaus tekee sinusta paremman ihmisen, kiintymys tekee sinusta pinnallisen

Olet rakastunut, tulet ymmärtäväisemmäksi, lempeämmäksi ja huomaavaisemmaksi. Se vaikuttaa positiivisesti elämääsi.

Sinulla on optimistisempi näkökulma. Se myös motivoi ja innostaa sinua työskentelemään itsesi parhaaksi.

Toisaalta kiinnität huomiota johonkin vain siksi, että näet tiettyjä etuja suhteesta. Kaikki liittyy siihen, mitä kumppanisi voi tehdä sinulle; et välitä heidän tarpeistaan.

Se on pinnallista, ja se vaikuttaa kaikkiin tuleviin suhteisiisi.

6. Rakkaus hyväksyy sinut sellaisena kuin olet, kiintymys yrittää muuttaa sinua

Henkilö, joka todella rakastaa sinua, rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet. Hän hyväksyy kaikki epätäydellisyytesi ja rakastaa sinua vielä enemmän. Hän ei koskaan yritä muuttaa sinua millään tavalla.

Kun olet tunnetasolla kiinnittynyt johonkin, yrität muuttaa kaikki ne osat heistä, joista et pidä.

Yrität muuttaa heitä tavalla, joka tekee sinut onnelliseksi, koska loppujen lopuksi sinun onnellisuutesi on ainoa, mikä merkitsee.   

7. Rakkaus on kompromissien tekemistä, kiintymys laittaa aina tarpeesi etusijalle

Kun rakastut johonkin, opit tekemään kompromisseja. Se on jokaisen terveen suhteen perusta.

Haluat tehdä kumppanisi onnelliseksi, mikä tarkoittaa, että sinun on jouduttava nielemään ylpeytesi joskus ja asetettava kumppanisi tarpeet omiesi edelle.

Toisaalta, jos olet vain kiinnittynyt johonkin, haluat kontrolloida tuota henkilöä, ja siksi et ole valmis löytämään kompromissia missään asiassa.

Kiintymys voi täyttää elämäsi tyhjiön, mutta se ei voi tehdä sinusta todella onnellista. Rakkaus on kuitenkin kaikkein erityisin ja voimakkain tunne, joka tekee elämästäsi paremman joka mahdollisella tavalla.