Skip to Content

7 Asiaa, Joita Miehet Käyvät Läpi Sydänsurun Jälkeen (Joita Heidän On Vaikea Myöntää)

7 Asiaa, Joita Miehet Käyvät Läpi Sydänsurun Jälkeen (Joita Heidän On Vaikea Myöntää)

Sydänsurut ovat vaikeita sekä miehille ja naisille. Tuska, pettymys ja kamala yksinäisyyden tunne ovat kaikki siinä. Mikä on erilaista, on tapa, jolla käsittelemme tuskaamme.

Ero miesten ja naisten välillä siinä, miten he käsittelevät sydänsurun, saa miehet näyttämään sydämettömiltä eron jälkeen, vaikka he ovat kaukana siitä. Asiat, joita he käyvät läpi sisällään, pysyvät usein salassa.

Kuitenkin minä halusin päästä asia ytimeen, joten kysyin kolmeltakymmeneltä mieheltä heidän kokemuksistaan sydänsuruista. Jokaisella heistä oli jotain ainutlaatuista lisättävää, mutta pääosin ajatukset ja käyttäytymismallit olivat lähes identtisiä. Minä koostin yhteen 7 asiaa, joita miehet käyvät läpi sydänsurun jälkeen:

1. Sen tosiasian piilottaminen, että heihin sattuu

Vain koska he eivät näytä sitä, että heihin sattuu, ei tarkoita sitä, että he käsittelevät erot helpommin kuin naiset. Miehet kompuroivat huonoissa parisuhteissa ja väärien naisten kanssa aivan yhtä lailla. He eivät ole suojattuja kaikelta siltä tuskalta, joita erot tuovat mukanaan.

Sillä välin, kun naiset juttelevat asioista ystäviensä kanssa ja saavat osakseen tarpeellista tukea ja ymmärrystä, miehet eivät tee samoin. Jos he kertovat sen ääneen, kuinka joku on heidät sotkenut, he saavat itsensä näyttämään hölmöiltä heidän ystäviensä silmissä. Ei vain se, vaan useimmat miehet tuntevat, että he ovat heikompia, jos he puhuvat tunteistaan (olivat ne sitten hyviä tai huonoja) joten he välttelevät puhumasta niistä kokonaan.

2. He esittävät olevansa onnellisia

Paino sanalle esittävät. He ovat murheen murtamia, mutta he tekevät parhaansa peittääkseen sen. Joten he esittävät, kuin mitään ei olisi tapahtunut, että mikään ei liikuta heitä ja kaikki on hyvin.

Tämä on pahin ja musertavin parantumis-tekniikka. Sen sijaan, että he käsittelisivät tunteitaan, he lakaisevat ne maton alle ja pukevat ylleen kovan kuorensa. He kärsivät sisältä ja esittäminen ei tee heille hyvää.

3. He käyvät salilla

Sen sijaan, että he käsittelisivät sisäiset tunteensa, he keskittyvät ulkopuoleen. Joten he käyvät salilla aikeenaan korjata heidän pilattu egonsa. He keskittyvät fyysiseen kuntoon ja kehittävät nuo six-päkit ja kohdistavat ajatuksensa itseensä – mikä on periaatteessa hyvä asia.

He myös hikoilevat kaiken tuskan ja turhautumisen ulos tässä prosessissa, vaikka he eivät tiedosta tekevänsä sitä. He tietävät tuntevansa näin paremmin, joten he jatkavat.

4. He etsivät jotain, joka kääntää heidän ajatuksensa muualle

He tarvitsevat jotain, joka vie heidän ajatuksensa toisaalle tästä kestämättömästä tuskasta. Joten he etsivät sen kokeilemalla jotain uutta, hautaamalla itsensä töihin, pelaamalla videopelejä, katsomalla elokuvia tai sarjoja läpi yön. Pahimmassa tapauksessa he hukuttavat murheensa alkoholiin. Seuraavana aamuna he huomaavat, ettei se mennyt kovin hyvin ja saavuttivat vain kamalan päänsäryn.

Joka tapauksessa, he tuntevat nämä asiat helpottaviksi. Se saa miesten ajatukset toisaalle tapahtuneesta. Ne antavat heille aikaa rentoutua. Mutta jos he jatkavat tätä pitkään, nämä asiat tulevat totuuden kohtaamisen tielle.

5. He vajoavat jonkinasteiseen masennukseen

He elävät kaikki mahdolliset skenaariot mielessään. He tuntevat nostalgiaa menneistä hetkistä, jotka eivät koskaan palaa. He usein pitäytyvät yksinäisyydessä, jotta he välttyvät sosiaaliselta kanssakäymiseltä kenenkään kanssa. He joko syövät koko ajan (lohturuokaa) tai he eivät syö ollenkaan, riippuen heidän luonteestaan.

He vakoilevat eksäänsä sosiaalisessa mediassa ja online-statuksessa. Ajatus eksästä jonkun toisen kanssa syö heitä elävältä. He tuntevat ylitsepursuavaa tuskaa eikä heillä ole aavistustakaan, mitä sille tehdä. Pahinta on se, että he piilottavat nämä tunteet sisälleen, joten se vie paljon kauemmin prosessoida asiat ja käydä ero läpi.

6. He ajautuvat yhdenyön suhteisiin

He lähtevät kenen tahansa mukaan. Heillä on tämä ajatus päässään, että kun he harrastavat seksiä satunnaisten naisten kanssa, he tuntevat olonsa paremmaksi ja vähemmän yksinäiseksi. Kuitenkin, useimmat heistä katuvat sitä heti sen jälkeen tai jopa jo seksin aikana.

He muistavat, miltä tuntui jakaa oikea yhteys. He muistavat eksänsä äänet, vartaloiden liikkeet ja kasvojen ilmeet. He vertailevat. He ikävöivät sitä, kuinka onnellisia he olivat. Joten heidän yhdenyön suhteensa eivät ole muuta, kuin valtavasti katumusta, joten siitä ei ole heille mitään apua.

7. He kiirehtivät seuraavaan parisuhteeseen

Elpymis-parisuhteet liittyvät enemmän sydänsuruissa miehiin kuin naisiin. Siinä on sukupuoliero. Heillä on tämä tunne, että he ovat eron voittajia, jos he siirtyvät eteenpäin ensin – jos he löytävät jonkun toisen täyttämään tyhjyyden. Se tuntuu hyvältä ensin. Heillä on joku uusi rinnallaan.

Mutta kun heidän ajatuksensa tasaantuvat, he ymmärtävät, että he kiirehtivät. He eivät tunne tuota ihmistä, jonka kanssa he ovat nyt tai he eivät ole täysin päässeet yli eksästään.