Skip to Content

6 Syytä, Miksi Et Voi Olla “Vain Ystävä” Jonkun Kanssa, Jota Kerran Rakastit

6 Syytä, Miksi Et Voi Olla “Vain Ystävä” Jonkun Kanssa, Jota Kerran Rakastit

Olla vai olla olematta? Pysyä jonkun kerran rakastetun ihmisen ystävänä vai olla pysymättä? Se on väistämätön kysymys, joka nousee mieleemme eron jälkeen.

Joskus emme edes ole tietoisia siitä, ja harkitsemme alitajuisesti ajatusta pysyä ystävän kanssa ystävinä, koska pelkäämme menettävämme hänet kokonaan elämästämme.

Kun rakkaus “sammuu”, meille tulee jotenkin luonnostaan mieleen ajatella ystävyyttä sen henkilön kanssa, jonka kanssa jaoimme kerran kaiken.

Useimmissa tapauksissa tämä ei kuitenkaan ole niin hyvä ajatus kuin miltä se saattaa tuntua.

Ystävänä pysyminen jonkun sellaisen henkilön kanssa, jota kerran rakastit, tarkoittaa sitä, että pyyhitään pois menneisyys, jonka te kaksi jaatte yhdessä, ja että ei haluta tehdä hänen kanssaan mitään sellaista, mikä ei liity ‘ystävinä olemiseen’ (paitsi jos olette friends with benefits).

6 syytä, miksi et voi olla ‘vain ystävä’ jonkun kanssa, jota kerran rakastit

Tarvitset aikaa surra

Syy numero yksi siihen, miksi et voi olla vain ystävä hänen kanssaan, on se, että tarvitset aikaa surra.

Sillä ei ole väliä, onko kumppanisi se, joka aloitti eron, vai kenties sinä itse, tarvitset yksinkertaisesti aikaa yksin ymmärtääksesi tilanteen ja parantuaksesi kunnolla.

Ja jos pysyt heidän ystävinään, et koskaan pysty parantumaan itse.

Et koskaan pysty elämään rauhassa ja sopusoinnussa itsesi kanssa, koska päätös pysyä hänen kanssaan ystävänä vainoaa sinua.

Olet ollut intiimissä kanssakäymisessä

Intiimiys on jotakin, mitä meidän ei pitäisi pitää itsestäänselvyytenä, koska se on voimakas voima, joka yhdistää meidät toiseen ihmiseen.

Ja kun olet kerran yhdistetty, yhteyttä on vaikea katkaista. On vaikea unohtaa hänen hiustensa tuoksua, tapaa, jolla hän suutelee tai halaa.

Kun jaat sydämesi ja läheisyytesi jonkun kanssa, hänestä tulee automaattisesti osa sinua, ja siksi on lähes mahdotonta siirtyä yhtäkkiä “vain ystävät”-leimaksi.

Teillä on aina joitakin déjà vus -tilanteita, ja he muistuttavat aina siitä, mitä teillä kahdella oli ennen.

Et pysty siirtymään eteenpäin

Jos päätät pysyä heidän ystävinään, et pysty koskaan siirtymään eteenpäin. Asut yhtä aikaa menneisyydessäsi ja nykyisyydessäsi.

Ja mitä enemmän menet eteenpäin, sitä enemmän sinua vedetään takaisin.

Et koskaan pysty löytämään todellista itseäsi ja pyyhkimään menneisyyttäsi pois, koska olet liian kiireinen miettimään, mikä meni pieleen.

Se voi tehdä uuden kumppanisi mustasukkaiseksi

Ystävystyminen exäsi kanssa voi vaikuttaa suuresti uuteen, potentiaaliseen kumppaniisi.

Hän saattaa tulla mustasukkaiseksi ja alkaa kyseenalaistaa, oletko päässyt yli hänestä vai et. Ja se vaikuttaa siihen, että hän käyttäytyy omistushaluisesti, vaikka hän ei ole sellainen ihminen.

He eivät voi koskaan olla 100-prosenttisen varmoja siitä, ettet muuta mieltäsi ja palaa yhteen heidän kanssaan, mikä aiheuttaa stressiä ja turhia riitoja uuden, mahdollisen kumppanisi kanssa.

Joudut jatkuvaan tunnevuoristorataan

Jos pysyt ystävänä jonkun sellaisen henkilön kanssa, jota kerran rakastit, varaudu olemaan jatkuvassa tunteiden vuoristoradassa.

Sinulla on ristiriitaisia tunteita kaikesta

Hänen tekonsa muistuttavat sinua onnellisista yhteisistä hetkistäsi, ja se saa sinut kyseenalaistamaan päätöksesi oikeellisuuden lähteä eri teille.

Tunteet ovat todella hankalia, eivätkä aivomme koskaan unohda mitään.

Jopa yksi sana, jonka hän lausui aiemmin, voi laukaista sinussa tiettyjä tunteita ja saada sinut tuntemaan itsesi eksyneeksi ja hämmentyneeksi. Se johtuu siitä, että aivosi eivät ymmärrä, että se on ohi.

Aivosi on kytketty nauttimaan asioista, joista ennen nautit, ja siksi tunteet saattavat nousta esiin silloin, kun vähiten odotat niitä.

Ja joudut jatkuvaan labyrinttiin, jossa kyseenalaistat kaiken.

Ihmiset saattavat saada väärän käsityksen

Ystäväsi ja perheesi saattavat sekoittaa sen siihen, että yrität palata yhteen heidän kanssaan, ja siksi he alkavat kysellä sinulta turhia kysymyksiä.

Se, että todistelet heille, että aikeesi ovat yksinomaan ystävälliset, ei rauhoita heitä.

Ja on todella turhauttavaa, kun sinun täytyy vahvistaa heille jokainen askeleesi ja ajatuksesi.

Sinulle “vain ystävät” saattaa tarkoittaa jotain aivan muuta kuin mitä he kuvittelevat, ja tässä tapauksessa erossa pysyminen exästäsi olisi paljon parempi vaihtoehto.