Skip to Content

Yksinhuoltaja-Äidilleni: Sinä Olet Enemmän Kuin Tarpeeksi!

Yksinhuoltaja-Äidilleni: Sinä Olet Enemmän Kuin Tarpeeksi!

Rakas Äiti,

Tämä kirje on muistutus siitä, kuinka paljon sinua rakastan ja kuinka kiitollinen olen siitä, että minulla on sinut elämässäni. Jos sinua ei olisi, minusta ei koskaan olisi tullut tällainen ihminen, kuin olen tänään.

Siksi halusin sanoa: “Kiitos!”

Kiitos kun olit siinä minua varten, kun tarvitsin sinua eniten, kiitos kun kuuntelit ongelmiani, vastasit myöhäisiin puheluihini, annoit ohjeita ja olit aina minun puolellani. Tiedän, että ei ole olemassa sanoja, jotka näyttäisi, kuinka kiitollinen minä sinulle olen.

Mutta toivon, että kun luet tämän kirjeen, ymmärrät, että olet tehnyt upeaa työtä yksin.

Tiedän, että laitoit elämäsi tauolle keskittyäksesi minuun ja ainoa vapaa-aika, joka sinulla oli kahden työn ja minun kouluun kuskaamisen ohessa oli se aika, kun itkit kylpyhuoneessa, koska tuo kaikki oli niin kovin raskasta yksin.

Ja minä tiedän, ettet koskaan halunnut näyttää minulle ongelmiasi, joten peitit ne. Mutta vaikka olin pieni, tunsin, ettei sinulla ollut rauhaa ja sinä taistelit omat taistosi joka päivä.

Minä tiedän myös sen, ettet koskaan oikeasti halunnut huutaa minulle, mutta se oli niin vaikeaa pitää minusta huolta ja samalla olla vastuussa niin monista asioista ja olla vielä rentoutunut.

Nyt ymmärrän, että koko maailmasi hajosi sirpaleiksi sillä välin, kun minä olin vain pieni huutava tyttö, joka ei saanut kaupasta jotain, mitä et pystynyt ostamaan minulle.

Nyt ymmärrän, miksi me tilasimme ruokaa niin usein. Se johtui siitä, ettei sinulla ollut aikaa kokata minulle, koska sinulla oli kaksi työtä, jotta voisit tarjota minulle kaiken sen, minkä tarvitsin.

Eikä minulle ollut tärkeää, kokkasitko minulle jotain vai et, se oli tärkeintä, että olimme yhdessä.

Tiedän, että oli vaikeaa kulkea tämä tie yksin, mutta nyt kun olen aikuinen, pystyt näkemään, että teit hienoa työtä. Kasvatit puhdassydämisen tytön, joka seisoo aina itsensä takana, aivan kuten sinäkin.

Sinun ohjeesi ja rakkautesi tulevat aina olemaan osa minua, joten Äiti, älä koskaan ajattele, ettet olisi ollut tarpeeksi.

Sinä olet tarpeeksi!
Sinä olet arvokas!
Sinä olet tärkeä!

Sinun ei tarvitse enää yrittää, koska annoit minulle kaiken sen, mitä ikinä tarvitsin. Tietysti joskus ikävöin Isää, mutta sinun rakkautesi ja huolenpitosi sai minut tuntemaan, että minä sain enemmän rakkautta, kuin ne lapset, joiden molemmat vanhemmat asuivat heidän kanssaan.

Sinä olet tarpeeksi ja se tarkoittaa sitä, että annoit minulle kaiken, mitä kasvava ihminen tarvitsee ollakseen tyytyväinen ja onnellinen. Siitä en voi koskaan kiittää sinua tarpeeksi.

Olet enemmän kuin tarpeeksi, koska sinä olet aina ollut hyvä kuuntelemaan, rehellinen ystävä, hyvä seuraa ja minun ihmispäiväkirjani.

Pystyn kertomaan sinulle kaiken, mikä minua koskaan vaivaa ja vain yhdellä lauseella ja halauksella minun painajaiseni haihtuivat pois. Olit aina minun peruskallioni Äiti ja tulet aina olemaan.

Joten älä koskaan ajattele epäonnistuneesi tilanteessa isäni kanssa, koska se ei mennyt suunnitelmiesi mukaan. Älä ajattele, ettet ollut tarpeeksi, koska päätit rakkaussuhteen ja jäit minun kanssani kaksin. Sinä valitsit oikein. Jos ei ole rakkautta, ei ole mitään muutakaan.

Joten pois lähteminen oli täydellinen ratkaisu ja minä olen sinusta ylpeä, että sinulla oli voimaa tehdä se. Muista, että sinun epätäydellisyytesi ja ongelmasi eivät vaikuta arvoosi.

Älä ajattele, että olet heikko, koska lähdit pois, koska se ei tee sinusta ollenkaan heikkoa. Se tarkoittaa vain sitä, että olit liian vahva liian pitkään.

Tiedän, että sinulla oli hullu ja haastava vaihe elämässäsi ja tiedän, ettei kaikkia ongelmia ollut helppo käsitellä yksin. Mutta lopulta sinä teit sen ja siksi sinä olet enemmän kuin tarpeeksi.

Sinä olit tarpeeksi, sinä olet tarpeeksi ja tulet aina olemaan tarpeeksi. Tiedän, että sinä tunsit niin joka kerta, kun ojensin käteni sinua kohti.

Tiedän, että tunsit sen joka kerta kun katsoin sinua suurilla silmilläni ja näytin sinulle, että olet kaikki mitä tarvitsen. Ettei ole olemassa täydellisempää naista, kuin sinä olet.

Sinä olit aina täydellinen minulle ja tulet aina olemaan.

Äiti, haluan sinun tietävän, että olet enemmän kuin tarpeeksi.

Pyydän sinua, älä koskaan unohda sitä!

Rakkaudella,

Tyttäresi.