Skip to Content

Rankka Totuus Myrkyllisestä Parisuhteesta Narsistin Ja Empaatin Välillä

Rankka Totuus Myrkyllisestä Parisuhteesta Narsistin Ja Empaatin Välillä

Empaatti ja narsisti. Hyvä ja paha. Valoisa ja synkkä. Yin ja yang.

Kuten huomaat, kaikki nämä parit ovat vastakohtia, mutta niillä on jotain yhteistä – ne ovat parin puolikkaita myönnämme sen tai emme, ne ovat jonkinlaisessa symbioosissa.

Toinen niistä on paha ja toinen hyvä. Joten jos pysähdyt hetkeksi miettimään asiaa, huomaat, että aina elämässä kaikki hyvä jollain tavalla päättyy johonkin pahana. Ja niin käy empaatillekin narsistin kanssa.

Empaatti on kuin enkeli maan päällä tuomaan rauhaa ihmisille. Sellainen ihminen ajattelee, että jokaisessa ihmisissä on jotain hyvää eivätkä he huomaa ihmisten piilotettuja aikeita tai että he voisivat loukata häntä.

He ajattelevat, että heidän ei tulisi tuomita ketään ja heidän tulisi antaa muiden olla. Empaatti on sellainen, joka tuntee toisten tunteet, sellaiset joista et puhu, mutta koska heillä on kuudes aisti, he näkevät kuinka tunnet vain katsomalla silmiisi.

He ovat tietoisia siitä tosiasiasta, että sinä kärsit ja he aina yrittävät auttaa sinua niin paljon, kuin pystyvät. Joissain tilanteissa he asettavat sinut ykköseksi ja hylkäävät itsensä, koska he tietävät sinun tarvitsevan apua.

Empaatti on sellainen, jonka sinä todella haluat elämääsi, koska he ovat rehellisiä ja aitoja ystäviä, rakastavia puolisoita ja sellaisia, jotka voivat muuttaa elämäsi kaikkein kauneimmaksi tarinaksi.

Ja sitten on olemassa narsisti.

Narsisti on ihminen, joka ei ole valinnut olla sellainen. Heillä on todennäköisesti takanaan jonkinlainen trauma takanaan, joka on vaikuttanut heihin niin syvästi ja muuttanut heidät sellaisiksi hirviöiksi, joita he nyt ovat.

Narsisti on sellainen, joka johdattelee sinua saadakseen haluamansa, joku, joka käyttää sinua hyväkseen kaikin mahdollisin tavoin ja joku, joka ei lopeta sinun kiusaamistasi vaikka he näkevät sinun ryömivän lattialla armoa anoen.

He haluavat tuntea olevansa arvokkaita ja parisuhteessa he pysyttelevät puolisonsa yläpuolella, jotta he tuntisivat olonsa hyväksi omissa nahoissaan.

Tunne mahtavuudesta ja hallinnasta on suurempi kuin minkäänlainen rakkaus ja se on jotain, mihin jokainen narsisti uskoo.

Pahin puoli tässä on se, etteivät he tunne koskaan syyllisyyttä tehdessään pahoja asioita ihmisille, jotka rakastavat heitä. He eivät hyväksy keneltäkään apua muuttuakseen. He ovat sellaisia, joita et edes halua tuntea tai olla parisuhteessa heidän kanssaan.

He ovat sellaisia, joita sinun tulisi välttää, koska he eivät osaa muuta, kuin satuttaa ihmisiä.

On siis olemassa empaatti ja narsisti. On hyvä ja paha. Ja mikä pahinta, useimmissa tapauksissa kaksi tällaista rakastuvat. Todennäköisesti mietit, että miksi, mutta sille ei ole selitystä.

Heidän välillään on jokin selittämätön viehätysvoima ja he jotenkin aina törmäävät toisiinsa. He rakastuvat niin helposti ja jokainen heidän yhdessä viettämänsä heti on kuin satua.

He eivät edes tutustu toisiinsa kunnolla, ajatellen, että he ovat valinneet parhaan ihmisen rinnalleen. Totuus on kuitenkin, että narsisti ei välitä mitä tapahtuu, koska hän on henkisesti tavoittamattomissa.

Hän tarvitsee jonkun ruokkimaan itseään ja empaatti on täydellinen uhri tähän rikokseen. Toisaalta empaatti on korviaan myöten rakastunut narsistiin ajatellen löytäneensä sielunkumppaninsa.

He kuvittelevansa löytäneensä täysosuman, kun ovat tavanneet tämän, mutta tulevat huomaamaan saaneensa pohjaosuman.

Parisuhde empaatin ja narstin välillä ei ole sellainen, joka voi onnistua. Se on jotain, joka on kirottu alusta asti. Se on sellaista, jota et koskaan kokeilisi, jos tietäisit, kuinka paljon tulisit kärsimään.

Ja vaikka ajattelisit tällaisen parisuhteen olevan yrittämisen arvoinen, olet niin väärässä. Tämä ei ole rakkautta alkuunkaan.

Se on vain tapa, jolla narsisti näyttää vihansa jollekin niin viattomalle kuin empaatti.

Se alkaa jonain kauniina, mutta ajan myötä se muuttuu kauhuksi, josta haluaisit vain päästä eroon. Empaatti on sellainen, joka aina yrittää saada asiat toimimaan sillä välin, kun narsisti näkee sen ja käyttää sitä hyväkseen.

Hän tuottaa tuskaa empaatille joka kerta, kun empaatti osoittaa enemmän rakkauttaan ja kiintymystään. Heti kun empaatti näyttää sen, että hän rakastaa ja tarvitsee puolisoaan, narsisti näkee tilaisuutensa satuttaa tätä ja sillä tavoin saa itsensä tuntemaan olonsa paremmaksi.

He tekevät lukemattomia asioita saadakseen haluamansa. He käyttävät puolisonsa rakkautta hyväkseen ja käyttävät heitä henkisesti sekä fyysisesti, syyttäen puolisoaan siitä, että käyttäytyvät näin.

He kertovat empaatille, että heidän käytöksensä saa heidät toimimaan näin ja että he eivät ole niitä, jotka ovat sekaisin päästään ja luovat ongelmia tyhjästä.

He manipuloivat ja hylkäävät, väheksyvät ja käyttäytyvät kuten olisivat pahimpia vihollisia.

Ja joka kerta, kun empaatti uhkaa lähtevänsä, narsisti muuttaa tarinaa kertomalla, että he menettivät järkensä heidän järjettömän rakkautensa vuoksi ja haluavansa onnistua ja että empaatti on heidän ainoa valonsa elämässä.

He tietävät, että empaatti tuntee sääliä heitä kohtaan ja palaavat heidän lumoihinsa jälleen. Ja kun se tapahtuu, kaikki sama vanha jatkuu.

Enemmän kyyneleitä, enemmän tuskaa, enemmän unettomia öitä, enemmän hyväksikäyttöä, mutta vähemmän rakkautta.

Empaatti tuntee olevansa kahden tulen välissä, koska toisaalta tässä on ihminen, jota he rakastavat kaikesta huolimatta ja toisaalta he eivät selvästikään tunne hyvää ollessaan tämän kanssa.

Tuollaisessa ristiriidassa eläminen saa useimmat heistä valitsemaan hyväksikäyttäjänsä oman itsensä sijaan. He valitsevat tuskassa elämisen niin kauan, kuin heidän maailmansa seuraavan kerran hajoaa palasiksi.

Kunnes he seuraavan kerran tuntevat menettävänsä järkensä ja kunnes seuraavan kerran ambulanssi kyyditsee heidät sairaalaan taistelemaan hengestään.

Mutta mitä sinun tulee tietää, on se, että ei ole MITÄÄN, mitä voit tehdä muuttaaksesi narsistia. Ei ole olemassa sellaista määrää rakkautta, jota voit heille antaa, jotta he käyttäytyisivät normaalisti.

He ovat rikki eivätkä halua tulla korjatuksi. He ovat tyytyväisiä ollessaan juuri tällaisia, koska he ovat sellaisia. He haluavat muiden tuntevan olonsa epätoivoisiksi.

Heidän pääprioriteettinsa on tuhota rakastamaan kykenevän elämä, koska he eivät pysty sitä tekemään ja ovat mustasukkaisia niille, jotka pystyvät osoittamaan näitä tunteita.

Siksi jokaiselle empaatille on parasta juosta pakoon heti, kun he huomaavat ensimmäiset varoitusmerkit myrkyllisestä parisuhteesta ja narsistista.

Jos huomaat, ettet saa tarvitsemaasi rakkautta tai ettet tunne oloasi hyväksi parisuhteessasi, yritä puhua puolisollesi. Jos hän on narsisti, joka ei halua muuttua, sinun tulisi vain lähteä.

Tiedän, että rakastamasi ihmisen luota sattuu lähteä. Tiedän, että tuntuu pahalta jättää kaikki se, mitä teillä kahdella on, mutta anna minun kysyä sinulta jotain:

Kuka oli ensimmäinen, joka luovutti rakkaudestanne? Oletko sinä ainoa, jonka tulee yrittää saadaksenne asiat toimimaan? En usko.

Rakkaus ei ole yksisuuntaista ja sinun tulisi tietää se. Rakkaus on sitä, kun jaat onnesi rakkaasi kanssa eikä sellaista, että toinen tuhoaa sen.

Rakkaus on sitä, että kerrot hänelle synkimmätkin salaisuutesi, koska he ovat ihmispäiväkirjasi eikä sitä, että hän on synkin salaisuutesi, jota piilotat maailmalta yrittäen näyttää onnellisen parisuhteen kuvaa.

Rakkaus on kaiken hyvän ja pahan jakamista toisen puoliskosi kanssa ja tyytyväisyyden tunnetta. Rakkaus tarkoittaa tunnetta siitä, että olet merkityksellinen ja tarpeeksi sille ihmiselle, jonka kanssa jaat sänkysi. Ja mitä empaatilla on narsistin kanssa, ei ole rakkautta.

Ehkä hän ei käytä nyrkkejään, mutta se on silti väkivaltaa. Kävelet jatkuvasti munankuorilla. Se on pelkoa myöntää heille, kuinka tunnet rakkautta heitä kohtaan, koska sinä tiedät härnääväsi heitä sanomalla näin.

Se on sitä, että teet kaiken mitä he haluavat eikä sitä, että teet mitä sinä itse haluat.

Se on mielenvikaista etkä sinä ansaitse sellaista. Totta puhuen kukaan ei ansaitse sellaista.

Se on jotain, joka lopulta tappaa sinut, koska et pysty kestämään tätä myrkkyä pitkään.

Joten lähde vielä kun voit. Lähde äläkä katso taaksesi. Lähde ilman, että mietit seuraamuksia. Lähde, kun vielä olet elossa.