Skip to Content

Näin Rakastat Yliajattelijaa

Näin Rakastat Yliajattelijaa

Kun rakastat yliajattelijaa, rakastat jotakuta, joka on koko ajan hämmentynyt.

Rakastat jotakuta, joka ei voi sammuttaa mieltään, jotakuta, joka taistelee miljoonia kysymyksiä vastaan joka päivä. Rakastat jotakuta, jonka mieli on täysin sekaisin.

Yliajattelija ei pysty hallitsemaan ajatuksiaan. Hän ei voi säilyttää niitä laatikoihin mielensä sisällä. Hän voi vain yrittää saada ne kiinni, kun ne leijuvat täydellisessä ja täydellisessä epäjärjestyksessä.

Heidän mielensä huijaa heitä. Yhtenä hetkenä he ovat rauhallisia ja koossa, mutta heti kun jotain tapahtuu, jokin uusi tilanne tai arvaamaton tilanne, he alkavat yliajattelemaan.

Mitä jos näin, mitä jos näin, miten teen tämän tai tuon. He eivät voi lakata kyselemästä ja murehtimasta lopputulosta.

He ovat ihmisiä, jotka ottavat yhden asian kerrallaan. He käsittelevät päätöksiä, kunnes ovat sataprosenttisen varmoja siitä, että ovat tehneet oikean päätöksen.

Ja kun he ovat tehneet sen, he alkavat miettiä liikaa jotain muuta. On uuvuttavaa elää näin, kun kysymysmerkki roikkuu koko ajan pään yllä.

Kun rakastat jotakuta, joka ajattelee liikaa, sinun on oltava kärsivällinen hänen kanssaan. Sinun on osattava rauhoitella häntä ja vältettävä sitä, että hän joutuu vielä pahempaan paniikkiin. Sinun on osattava ymmärtää heitä.

Sinun on näytettävä heille, että olet heidän rinnallaan aina, kun he tarvitsevat sinua. Sanat eivät merkitse heille mitään. Ne ovat vain tyhjiä lauseita, jotka tulevat suustasi.

Ne voivat vain saada heidät miettimään liikaa entistä enemmän. Tarkoitatko todella sitä, mitä sanoit? Entä jos sanotkin vain noin? Entä kun asiat muuttuvat todella vakaviksi, aiotko tehdä sen, mitä sanoit tekeväsi?

Sinun on osattava pelastaa heidät hukkumasta kysymysten mereen, kun he ovat vaikean tilanteen edessä. Sinun on osattava ravistella heitä ja palauttaa heidät todellisuuteen.

Sinun on osattava osoittaa heille, että kaikkiin ongelmiin on aina olemassa ratkaisu ja että aiotte ratkaista ne yhdessä.

Sinun on oltava ymmärtäväinen. Sinun on ymmärrettävä, että vaikka sinun mielestäsi kaikki on hyvin, heidän mielestään kaikki on kauheaa.

Sinun on ymmärrettävä, miksi sinuun tulvii kysymyksiä kuin tyhjästä. Sinun on tiedettävä, että heidän mielialanvaihtelunsa eivät ole tahallisia. Sinun on tiedettävä, että heidän pelkonsa on totta ja rehellistä.

He eivät voi sivuuttaa ajatuksiaan. He eivät voi sulkeutua ja ajaa autopilotilla itsensä läpi elämän. He eivät voi hallita mieltään ja vain päättää päästä eroon kaikista ajatuksista, jotka puskevat heidän aivoissaan ja pitävät heitä hereillä öisin.

Sinun on näytettävä heille, kuinka paljon rakastat heitä silloinkin, kun he vihaavat itseään ja hukkuvat ajatuksiinsa.

Sinun on osoitettava heille empatiaa ja tehtävä heille selväksi, ettet ole menossa minnekään.

Sinun on näytettävä heille, että sinäkin olet haavoittuvainen, että on asioita, jotka pelottavat sinuakin. Sinun on näytettävä heille, etteivät he ole yksin. Sinun on annettava heille ymmärtää, että on ok kertoa sinulle, mitä he pelkäävät ja mistä ovat huolissaan.

Sinun on toistettava heille jatkuvasti, että rakastat heitä, vaikka sata kertaa päivässä. Jokainen “rakastan sinua” saa heidät rauhoittumaan ja rentoutumaan. Ehkä se ei merkitse sinulle niin paljon, mutta heille se merkitsee maailmaa.

Sinun on oltava rehellinen. Sinun on kerrottava heille, miltä sinusta tuntuu. Sinun on osattava kertoa heille, mitä sydämessäsi ja mielessäsi tapahtuu, sillä jos et kerro, he ajattelevat sitä koko ajan, mikä saa heidän mielensä hajoamaan.

Sinun on aina näytettävä tunteesi ja kerrottava niistä avoimesti, älä koskaan piilottele niitä, koska he aistivat sen ja miettivät pakkomielteisesti, miksi piilottelet heiltä jotain.

Heidän päässään pyörii ziljoona skenaariota, pahimmista siedettävämpiin. Mutta kaikki ne saavat heidät ahdistumaan ja pelkäämään.

Sinun on osattava rauhoittaa heidät ja karkottaa heidän ahdistuksensa. Sinun on osattava näyttää heille, miten kaunis ihminen he ovat. Sinun on osattava korostaa heidän ominaisuuksiaan ja hyviä puoliaan. Sinun on osattava näyttää heille totuus ja tuoda heidät pois heidän sotkuisesta ja ahdistuneesta mielestään.

Sinun on tiedettävä, että he kyseenalaistavat kaiken, myös sinut. Sinun on oltava valmis kaikkiin tilanteisiin.

Teillä voi olla mukava, rauhallinen ilta rentoutumassa, ja yhtäkkiä he pommittavat sinua kysymyksillä, jotka ovat pyörineet heidän mielessään jo jonkin aikaa eivätkä vain voi enää pysyä siellä.

Tiedän, yliajattelijan rakastaminen on niin vaikeaa. Mutta eikö kaikki ihmissuhteet ole vaikeita? Eikö rakkaus ole vaikeaa? Mitä suurempi se on, sitä vaikeammaksi se käy. Mitä enemmän tunteet kasvavat, sitä enemmän on pelissä. Yliajattelija voi tehdä sinut hulluksi.

Joskus et enää kestä sitä, mutta yliajattelija ei koskaan jätä sinua. Hän on uskollinen ja hänen rakkautensa on jotain, mitä et ole koskaan ennen kokenut.

He tietävät, kuinka paljon teet heidän puolestaan. He tietävät, että on vaikea pitää jotakuta maassa.

He tietävät, että on melkein mahdotonta saada heitä pois päästään ja rauhoittaa heitä, kun kaikki kysymykset alkavat vaeltaa heidän mielessään.

He rakastavat loppuun asti, vaikka olisit kuinka outo tai sinulla olisi kuinka monta vikaa. He rakastavat sinua riippumatta siitä, mitä olet jättänyt taaksesi menneisyydessä.

He rakastavat sinua, koska tietävät olevansa kourallinen ja rakkautesi on niin vahva, että aina kun olet saanut tarpeeksesi, se antaa sinulle sysäyksen olla luovuttamatta. Ettei luovuta teidän kahden suhteen.