Skip to Content

Näin Phubbing Pilaa Suhteesi (Kyse Ei Ole Jos, Vaan Milloin)

Näin Phubbing Pilaa Suhteesi (Kyse Ei Ole Jos, Vaan Milloin)

Mikä on sinun tapasi rentoutua rankan työpäivän jälkeen? Onko se takkatulen ääressä kuhertelua rakkaasi kanssa vai juotko mieluiten lempijuomasi phubbingin aikana?

Valitettavasti nykyaikana yhä useammat ihmiset valitsevat jälkimmäisen vaihtoehdon.

Phubbingista on tullut todellinen ongelma, ja se on yksi yleisimmistä syistä ihmisten välisen emotionaalisen läheisyyden heikkenemiseen.

Kaikki nuo virtuaaliset asiat eivät ole eikä niiden pitäisi koskaan olla tärkeämpiä kuin todellinen maailma. Kaikkien niiden ihmisten, joiden kanssa kommunikoit verkossa, ei pitäisi koskaan olla tärkeämpiä kuin rakkaasi, ei edes niiden, joiden kanssa kommunikoit päivittäin.

Tiedän, että on mukavaa paeta joskus hieman tylsää ja usein julmaa arkeamme tuohon ihanteelliseen, virtuaaliseen maailmaan.

Kuitenkin se, että kiinnität enemmän huomiota kännykkääsi ja valitset jatkuvasti sen pienen lasilaatikon rakastamasi ihmisen sijaan, jättää niin valtavat seuraukset suhteeseesi. Joskus se voi jopa vahingoittaa sitä korjauskelvottomaksi.

Kasvatte erilleen toisistanne

Jos annat älypuhelimesi viedä huomion pois kumppaniltasi, se irrottaa sinut emotionaalisesti hänestä.

Jos päätät jakaa jännittäviä uutisia Facebook-yleisöllesi kumppanisi sijaan, se tarkoittaa, että valitset virtuaalielämäsi hänen sijastaan.

Ette vietä enää laatuaikaa yhdessä, ja se johtaa siihen, että lopulta kasvatte erilleen toisistanne.

Tunnesiteenne heikkenee

Jos kumppanisi puhuu sinulle päivästään tai työstään ja hän saa puolet huomiostasi, kun sinä selaat puhelimessasi, hänestä tuntuu, ettet kuuntele häntä lainkaan tai ettet välitä hänelle tärkeistä asioista.

Lopulta he myös lopettavat yhteydenpidon kanssasi. Ja rehellisesti sanottuna tervettä suhdetta ei ole ilman hyvää viestintää. Teidän välinen side heikkenee, ja teistä tulee emotionaalisesti täysin irrallisia.

Syntyy luottamusongelmia

Se aiheuttaa varmasti luottamusongelmia. Kumppanisi alkaa kyseenalaistaa, onko elämässäsi joku muu ja onko tämä henkilö syy siihen, että kiinnität enemmän huomiota puhelimeesi kuin häneen.

Rehellisesti sanottuna kaikki pitäisivät sitä hieman epäilyttävänä. Kun todella rakastat jotakuta, et koskaan anna hänen tuntea oloaan laiminlyödyksi, etkä varsinkaan niin vähäpätöisen asian kuin tuon lasirasian takia.

Olette molemmat yksinäisiä.

Vaikka viettäisitte joka päivä yhdessä, vaikka asuisitte yhdessä, älypuhelimen huomioiminen enemmän kuin kumppanisi saa teidät molemmat tuntemaan yksinäisyyttä suhteessanne.

Tuo etäisyys välillänne kasvaa joka päivä, ja se on myrkyllisen suhteen alku. Valitettavasti se saattaa jopa saada kumppanisi etsimään lohtua toisesta ihmisestä.

Hän kyllästyy sinuun

Myönnettäköön, että mikään ei ole pahempaa kuin puhua ihmiselle, joka vain teeskentelee kuuntelevansa sinua, kun hän itse asiassa kiinnittää kaiken huomionsa puhelimeensa.

Kuvittele nyt, että olisit parisuhteessa tuollaisen ihmisen kanssa. He voivat todella turhauttaa sinua, ja todellakin, heidän käytöksensä voi kyllästyttää sinut kuoliaaksi.

Myös intiimielämäsi kärsii

Se jättää pahoja seurauksia myös intiimielämääsi. Aluksi kumppanisi oli onnellinen ja tyytyväinen, koska makuuhuoneenne oli ainoa paikka, jossa hän pystyi varastamaan huomiosi pois puhelimestasi.

Mutta lopulta sekin muuttuu. Aluksi kasvatte erilleen vain emotionaalisesti, mutta myöhemmin välillenne syntyy myös fyysinen etäisyys.

Siitä tulee kaikkien riitojenne pääsyy.

Kumppanisi tuntee itsensä koko ajan laiminlyödyksi ja jopa hylätyksi. Hän ei pysty hyväksymään sitä, että kiinnität enemmän huomiota puhelimeesi kuin häneen, ja se saa hänet epäilemään uskollisuuttasi.

Hän alkaa nuuskia puhelintasi ja seuraa jokaista askelta, jonka otat. Sitten et hyväksy heidän käytöstään, ja siinä se on, joka päivä syntyy yhä enemmän erimielisyyksiä ja ongelmia.

Negatiiviset tunteet käyvät kuumina

Tiedän, että tämä saattaa kuulostaa hieman hassulta, mutta kumppanisi tulee itse asiassa olemaan mustasukkainen puhelimestasi. Hän tuntee itsensä myös vihaiseksi, loukkaantuneeksi ja järkyttyneeksi.

Tarkoitan, kuka ei olisi? Loppujen lopuksi heidät korvataan yksinkertaisella lasilaatikolla.

Lopputulos: Se pilaa suhteesi ennemmin tai myöhemmin.

Jos et huomaa ongelmaa ajoissa, suhdettasi ei ehkä voi enää pelastaa. Käyttäytymisesi saattaa saada kumppanisi jättämään sinut lopullisesti.

Kukaan ei pidä siitä, että tuntee itsensä laiminlyödyksi, ei varsinkaan sellaisen ihmisen taholta, jota rehellisesti rakastaa ja josta välittää. Älä anna älypuhelimesi pilata läheisyyttä sinun ja rakkaasi välillä.

Ennen kuin alat työskennellä parisuhteesi korjaamiseksi ja pelastamiseksi, sinun on ensin myönnettävä ja hyväksyttävä se, että sinulla on ongelma.

Valmistaudu myös siihen, että matka voi olla kuoppainen, mutta jos todella rakastat kumppaniasi, tiedät, että hänen pitämisensä rinnallasi on kaiken sen arvoista.