Skip to Content

Miksi Pojat Pitävät Tilanteista? 10 Syytä Paljastuu

Miksi Pojat Pitävät Tilanteista? 10 Syytä Paljastuu

Olenko se vain minä, vai ovatko todelliset ihmissuhteet kuolleet sukupuuttoon? En muista, milloin viimeksi kuulin miehen ja tytön muodostavan oikean parin.

Kaikki ystäväni ovat jonkinlaisissa satunnaisissa suhteissa – heillä on friends with benefits tai he kulkevat yhdestä seurustelusta toiseen. Kun yritin selvittää, mikä on muuttunut parin viime vuoden aikana, päädyin yhteen johtopäätökseen: useimmiten miehet ovat niitä, jotka pakenevat sitoutuneita romanttisia suhteita. He ovat niitä, jotka aloittavat nämä tilannesuhteet, ja tytöt vain seuraavat mukana, koska he ajattelevat, ettei heillä ole muuta vaihtoehtoa.

Mutta todellinen kysymys kuuluu: Miksi miehet pitävät tilannekuvioista? Mitä hyötyä siitä on heille? Miksi keskivertotyyppi valitsee nykyään satunnaisen seurustelun oikean seurustelun sijaan? Sain selville seuraavaa:

Miksi pojat pitävät tilannekuvioista?

Juttelin joidenkin miespuolisten ystävieni kanssa ja kysyin heiltä: “Miksi miehet pitävät tilannekuvioista?”. Kaikki, mitä he kertoivat minulle, voidaan tiivistää näihin 14 vastaukseen:

1. Takaa-ajon jännitys

Miehet ovat luontaisia metsästäjiä. Tiedätkö, mikä mies pitää sinusta eniten? Se, joka tietää, ettei voi saada sinua. Tai tarkemmin sanottuna se, jonka on jahdattava sinua.

Kun pääset oikeaan suhteeseen, jahtaaminen loppuu. Mikä helpotus, ajattelet varmaan. No, niinhän se on aikuisten ihmisten kohdalla. Toisaalta epäkypsät pojat ovat koukussa jahtaamisen jännitykseen.

Ja juuri sitä he eivät koskaan lakkaa saamasta FWB-tyyppisessä suhteessa. He eivät koskaan tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu ja mitä huominen tuo tullessaan.

Tämä adrenaliini pitää pojan koukussa sinuun. Näin perhoset eivät käytännössä koskaan katoa.

2. Suhteen edut ilman varsinaista suhdetta

Jos mies on rehellinen, tämä on luultavasti yksi yleisimmistä vastauksista, jonka hän antaa kysymykseen “Miksi miehet pitävät tilannekuvioista?”. Niin monimutkaiselta kuin se saattaakin tuntua, se on itse asiassa yksi maailman yksinkertaisimmista asioista: he nauttivat siitä, että saavat kaiken antamatta mitään vastineeksi.

Periaatteessa annat miehelle kaikki suhteen edut ilman, että hän itse asiassa kutsuu sinua tyttöystäväkseen.

Olet paikalla, kun hän haluaa mennä treffeille, hänellä on joku, jolle hän voi tekstata aina, kun siltä tuntuu, joku, jonka kanssa matkustaa, ja joku, jolle soittaa keskellä yötä, kun kaikki hänen ystävänsä ovat varattuja.

Hänellä on tyttö, jonka kanssa halailla, tyttö, jonka vieressä nukkua, tyttö, jota suudella, ja mikä tärkeintä, tyttö, joka on hänen käytettävissään panopalveluna. Tällä kaverilla on joku, joka rakastaa häntä, pitää hänestä huolta ja hoitaa kaikki tyttöystävän tehtävät.

Ja mitä hän antaa sinulle vastineeksi? Aivan oikein: yhden, suuren, ei mitään. Sinulla ei ole oikeutta nalkuttaa hänelle tai olla mustasukkainen.

Kun haukut häntä siitä, ettei hän kiinnitä sinuun tarpeeksi huomiota tai unohtaa syntymäpäiväsi, hän vain kertoo sinulle, ettei teillä ole vakavaa suhdetta. Hänen ei tarvitse ilmestyä vaihtamaan rengasrikkoasi, eikä hänen ole pakko olla seuranasi tärkeissä tapahtumissa.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että sinulla on parisuhdeongelmia jonkun kanssa, jonka kanssa et ole parisuhteessa?

3. Sitoutumiskammoiset

Jotkut miehet pelkäävät, että sitoutuminen parisuhteeseen tarkoittaa kaiken vapautensa menettämistä. Näitä miehiä kutsutaan sitoutumiskammoisiksi, ja he kulkevat vain tilannesuhteesta toiseen.

He suosivat rentoa seurustelua oikean suhteen sijaan, koska he eivät tunne mitään vastuuta ennen kuin he todella määrittelevät romanssisi.

Hauskinta on, kun sitoutumiskammoinen käyttäytyy kuin poikaystäväsi. Hän tekstailee sinulle koko ajan, nauttii kanssasi vietetystä ajasta ja on jopa mustasukkainen muista miehistä elämässäsi. Periaatteessa teillä kahdella on suhde, mutta ette ole koskaan antaneet sille oikeaa nimeä.

Kun kuitenkin pyydät häntä tekemään suhteesta virallisen, hän juoksee karkuun. Hän ikään kuin olettaisi, että sidot hänet ja otat häneltä kaiken vapauden pois sillä hetkellä, kun hän suostuu olemaan oikea poikaystäväsi.

4. “Laillinen” pettäminen

Miksi miehet pitävät tilannekohtaisista suhteista?

No, monille miehille lähes suhteet ovat itse asiassa vain tekosyy “lailliseen” pettämiseen. Totta puhuen – voit olla mustasukkainen niin paljon kuin haluat, mutta sinulla ei ole oikeutta ilmaista mustasukkaisuuttasi, koska et ole tämän miehen virallinen tyttöystävä.

Hän saattaa harrastaa satunnaista seksiä ja yhden illan juttuja satunnaisten tyttöjen kanssa, eikä sitä teknisesti katsoen pidetä pettämisenä. Hän saa olla Tinderissä ja muissa nettideittisovelluksissa, eikä sinulla ole siihen sananvaltaa.

Sinulla ei ole oikeutta tarkistaa hänen puhelintaan, kysellä hänen olinpaikastaan tai nalkuttaa hänelle tytöistä, joita hän seuraa Instagramissa, Snapchatissa ja muilla sosiaalisen median alustoilla. Te kaksi olette ystäviä, joilla on etuja, ja hänellä on oikeus toimia näin.

Ainakin hän sanoo niin, kun kysyt häneltä kaikista muista naisista hänen elämässään. Eikä siinä kaikki: hän muistuttaa sinua siitä, että suostuit näihin ehtoihin ja että sinullakin on vapaus tehdä mitä haluat.

Ja kun ajattelet asiaa tarkemmin – hän ei ole väärässä. Sinähän valitsit itsellesi tällaisen rakkauselämän.

5. Pitää vaihtoehdot auki

Miehet pitävät tilannesuhteista, koska näin he voivat pitää vaihtoehtonsa auki. Päädyvätkö he lopulta todella seurustelemaan kanssasi? Vai ilmaantuuko joku toinen, sopivampi nainen viime hetkellä? Kuka tietää?

Tässä skenaariossa mies pitää sinut varasuunnitelmana. Tiedän, että tämä kuulostaa kovalta, mutta hän antaa sinulle tyttöystävänsä tittelin, jos ketään parempaa ei ilmaannu siihen mennessä, kun hän kyllästyy poikamieselämäänsä.

Ja sillä välin? No, hän on vapaa tekemään mitä haluaa välittämättä pätkääkään hyvinvoinnistasi.

6. Emotionaalisesti saavuttamattomat miehet

Tässä toinen syy, miksi miehet valitsevat tilannekumppanuuden: he ovat emotionaalisesti saavuttamattomissa. Tapaat miehen, joka ei yksinkertaisesti ole valmis suhteeseen, koska hän ei ole vieläkään päässyt yli exästään tai hän ei tunne pystyvänsä avautumaan jollekin uudelle.

On hyvä, jos hän on rehellinen alusta alkaen. Sinun pitäisi arvostaa sitä, että hän kertoo sinulle totuuden ja pyytää sinua olemaan odottamatta paljoa.

Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi pysyä tämän miehen kanssa, varsinkaan jos on todennäköistä, että rakennat hänen kanssaan tunnesiteen.

Itse asiassa useimmat miehet, jotka väittävät olevansa emotionaalisesti saavuttamattomissa, ovat itse asiassa käveleviä punaisia lippuja. Syvällä sisimmässään he haluavat, että taistelet heidän puolestaan ja annat heille kaiken.
Samalla sinun odotetaan ymmärtävän, etteivät he voi antaa sinulle rakkauttaan takaisin.

7. Se on hauskempaa

Monet miespuoliset ystäväni sanovat, että tilannesuhteet ovat paljon hauskempia kuin varsinaiset suhteet. Tarkoitan, että saat vain romanttisen suhteen hyvät puolet.
Saat perhosia, saat takaa-ajoa ja harrastat säännöllistä seksiä.
Mutta ei tapella arkisista asioista, kuten siitä, kuka vie roskat tai kuka tykkää toisen henkilön kuvasta sosiaalisessa mediassa. Ei ole mustasukkaisuutta, ei tarvitsevuutta eikä vastuuta.

Kun olet tilannesuhteessa, sinun ei tarvitse nähdä kumppaniasi säännöllisesti. Sinun ei tarvitse jäädä kuuntelemaan hänen nalkutustaan, eikä sinun tarvitse sietää hänen ärsyttäviä ystäviään ja perhettään.

Sinun ei tarvitse pitää häntä kädestä kiinni vaikeina aikoina, eikä sinun tarvitse olla hänen käytettävissään, kun hän tarvitsee sinua. Kun haluat erota, sinun ei myöskään tarvitse miettiä, miten teet sen. Te vain katoatte toistenne elämästä, ja se siitä.

Rutiiniin joutumista ei ole olemassakaan. Sillä hetkellä kun jännitys on poissa, olet sinäkin poissa.

8. He eivät rakasta sinua tarpeeksi

Tehdään yksi asia selväksi: jos mies tietää, että välität hänestä, mutta hän vetää sinua koko ajan tilanteeseen, hän ei välitä tunteistasi. Karu totuus on, että hän ei rakasta sinua tarpeeksi tehdäkseen sinusta tyttöystävänsä.

Hänen täytyy kertoa sinulle, ettei hän ole juuri nyt valmis suhteeseen. No, arvaa mitä? Hän ei ole valmis suhteeseen kanssasi.

Välittääkö hän siitä, että hän satuttaa sinua? Ei todellakaan! Tunteeko hän syyllisyyttä siitä, että pilaa mielenterveytesi? Ei! Välittääkö hän pätkääkään siitä, että aiheutat sinulle tämän sydänsurun? Ei myöskään.

Jos hän rakastaisi sinua, hän ei olisi immuuni tuskallesi. Hän tekisi kaikkensa tehdäkseen sinut onnelliseksi. Sen sijaan hän tekee sinut vain onnettomaksi!

9. Se kasvattaa hänen egoaan

Tätä ei moni mies myönnä, mutta totuus on, että tilannekohtaamiset kohottavat heidän itsetuntoaan. Puhun tietysti niistä, jotka he aloittavat.

Jos melkein-poikaystäväsi näkee, että olet valmis pysymään hänen kanssaan, vaikka hän kieltäytyy antamasta sinulle sitä, mitä haluat ja ansaitset, hän näkee itsensä Apollona. Hän pitää itseään vastustamattomana.

Sinä olet siinä ja kerjäät häntä antamaan sinulle murusia hänen huomiostaan. Olet siellä, rakastat häntä hänen käytöksestään huolimatta ja siitä huolimatta, ettei hän rakasta sinua takaisin.

Kaikki tapahtuu hänen ehtojensa mukaan. Hän voi nähdä muita tyttöjä, kun sinulla on silmät vain häntä varten. Periaatteessa hän voi tehdä mitä haluaa, ja sinä pysyt hänen rinnallaan, tapahtui mitä tahansa.

Tekeekö tämä hänestä kamalan, myrkyllisen ihmisen? Ehdottomasti, kyllä, mutta itsevarma kauhea, myrkyllinen ihminen.

10. Vähemmän vaivaa

Miksi miehet pitävät tilannesuhteista? No, yksi syy on se, että lähes suhteet vapauttavat heidät poikaystävävelvollisuuksista.

Melkein-poikaystäväsi ei tarvitse nähdä mitään vaivaa pitääkseen sinut rinnallaan. Hänen tarvitsee vain lähettää sinulle tekstiviesti, ja ilmestyt hänen ovelleen muutamassa minuutissa.

Hänen ei tarvitse ostaa sinulle kukkia säännöllisesti, eikä hänen odoteta heittävän sinulle romanttisia yllätyksiä. Hänellä ei ole “vastuuta” lähettää sinulle hyvää huomenta ja hyvää yötä -tekstiä joka päivä.

Hänen ei tarvitse varata tiukassa aikataulussaan aikaa nähdä sinua. Hän voi lähteä kavereidensa kanssa matkalle ilmoittamatta siitä edes sinulle, saati konsultoimatta sinua.

Lista on melko loputon, mutta ymmärrät varmaan, mihin olen menossa. Tämä mies ei panosta energiaa tilanteeseenne.

Onko tilannesuhde myrkyllistä?

Tilannesuhteen ei aina tarvitse olla myrkyllinen. Itse asiassa se on myrkyllistä vain silloin, kun se ei ole molemminpuolinen sopimus. Mitä tämä tarkoittaa?

No, jos olet tilannesuhteessa miehen kanssa vain siksi, että hän haluaa sitä, se on myrkyllistä ja epäterveellistä. Samaan aikaan antaisit mitä tahansa, jotta teillä kahdella olisi oikea suhde, mutta tyydyt tällä tavalla vähempään.

Tiedät, että jos annat hänelle uhkavaatimuksen tehdä sinusta tyttöystävänsä tai lähteä, menetät hänet lopullisesti. Oletat siis, että on parempi saada hänet näin kuin olla saamatta häntä ollenkaan.

Tietenkin toivot salaa, että teistä kahdesta kasvaa joskus pian oikea pari. Entä hän? Sen sijaan, että hän olisi reilu ja päästäisi sinut menemään, hän pitää sinut varasuunnitelmana siltä varalta, että mitään parempaa ei tule vastaan.

Jos voit samaistua tähän, ei ole epäilystäkään siitä, että tilannekumppanuutesi on myrkyllinen.

Onko tilannesuhde terveellinen?

Kyllä, tilannesuhteet voivat olla terveitä – jos kaikki osapuolet ovat yhtä mieltä siitä, että asiat ovat näin. Joskus sekä sinä että seurustelukumppanisi nautitte siitä, että vietätte aikaa yhdessä ilman, että parisuhteenne status on määritelty. Mutta tätä te molemmat todella haluatte – ette suostuneet siihen suojellaksenne egoanne ettekä näyttääksenne epätoivoisilta.

Jos kaikki kortit ovat pöydällä heti alusta alkaen, tilannesuhteesi voi olla terve. Tietenkin, jos jompikumpi teistä muuttaa yhtäkkiä mieltään, teidän on oltava siitä rehellisiä. Viestittäkää tarpeistanne ja toiveistanne, niin matkan varrella ei tule ongelmia!

Muuttuvatko tilannesuhteet suhteiksi?

Olen rehellinen: useimmat tilannesuhteet eivät koskaan muutu pitkäaikaisiksi suhteiksi. Itse asiassa todennäköisin skenaario on, että rakastut melkein-poikaystävääsi, kun taas hän ei muodosta tunnesuhdetta. Juuri niin, ja sydämesi on särkynyt.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että melkein-suhteen muuttuminen terveeksi suhteeksi olisi mahdotonta. Itse asiassa jotkut yhden yön suhteet päätyvät pitkäaikaisiin avioliittoihin. Periaatteessa kaikki riippuu parista.

Mutta tässä on deittineuvoja: ei kannata turhaan toivoa liikoja! Älä odota liikoja, sillä onnellinen loppu näissä tarinoissa on äärimmäisen harvinainen.

Miksi päädyn aina tilanteeseen?

Vastaus tähän on melko helppo: päädyt tilanteisiin, koska annat tyttöystäväoikeudet miehille, joilla ei ole kunniaa antaa sinulle tätä titteliä. Olet liian epävarma puhuaksesi vaatimuksistasi heti alusta alkaen.

Kun alat ensi kertaa tapailla miestä, sinun pitäisi kertoa hänelle, ettet suostu tyytymään vähempään kuin oikeaan suhteeseen. Valitettavasti et kuitenkaan käyttäydy näin. Päinvastoin, pelkäät, että hän pitää sinua epätoivoisena, jos sanot näin.

No, usko pois – hän ei ajattele niin. Näytät hänelle vain, että tiedät, mitä haluat, etkä pelkää saada sitä.

Seuraava syy siihen, että joudut aina tilanteisiin, on se, ettet tiedä, milloin lopettaa. Näet, että tämä mies, jota tapailet, ei koskaan laita etikettiä suhteellenne.

Näet, että melkein-suhteestanne ei ole tulossa mitään, mutta siitä huolimatta jatkat toiveikkuuttasi. Jäät tämän miehen kanssa ja tyydyt edelleen vähempään. Ennen kuin huomaatkaan, tuhlaat vuosia romanssiin ilman tulevaisuutta.

Kääritään ylös:

Nyt kun olet saanut kurkistuksen miesten mieleen ja oppinut vastaukset kysymykseen “Miksi miehet pitävät tilannekumppanuuksista?”. Toivon, että käytät tätä tietoa hyödyksesi.

Älä ymmärrä minua väärin: en tuomitse sinua, jos todella haluat tämäntyyppisen suhteen.

Jos kuitenkin haluat oikean suhteen, älä anna miehen käyttää sinua satunnaiseen seksiin. Usko minua, hän ei ole sen arvoinen. On paljon miehiä, jotka antavat sinulle sen, mitä haluat ja ansaitset.

Sen sijaan, että tuhlaat lisää kallisarvoista aikaasi, energiaasi ja vaivannäköäsi ihmiseen, joka ei koskaan näe todellista arvoasi, jätä tämä näennäisromanssi sikseen.

Opi arvostamaan ja kunnioittamaan itseäsi! Ennen kuin teet niin, kukaan muukaan ei tee niin.