Skip to Content

Lojaalius Tarkoittaa Paljon Muutakin Kuin Vain Uskollisena Pysymistä

Lojaalius Tarkoittaa Paljon Muutakin Kuin Vain Uskollisena Pysymistä

Lojaalisuuden pitäisi olla yksi suhteen perusodotuksista.

Näyttää siltä, että monien kohdalla näin ei ole.

Ongelmana on, että kaikki eivät ymmärrä, mitä uskollisuus on. Sana on trivialisoitu niin, että sillä ei ole juuri mitään merkitystä.

Kyse ei ole vain parisuhdekuvien jakamisesta syvällisine kuvateksteineen tai siitä, ettei tapaa muita ihmisiä. Itse asiassa se on paljon muutakin kuin se, että pysyy erossa muista ihmisistä ja ei petä.

Uskollisuus tarkoittaa sitä, että pitää puolensa. Ei anna kenenkään tai minkään muuttaa asioita, joihin uskot. Se tarkoittaa, ettei anna muiden ihmisten näkökulmien häiritä omia näkemyksiäsi.

Se on sitä, että tiedät, mihin uskot – rakkauteen, jonka jaat tärkeän kumppanisi kanssa.

Se on sitä, että valitset rakastajasi joka päivä, yhä uudelleen ja uudelleen.

man and woman standing under palm tree during sunset

Jokainen parisuhde käy välillä tylsäksi, mutta se ei ole syy etsiä kipinää jostain muualta.

Uskollisuus tarkoittaa, että olet päättänyt rakentaa elämän kumppanisi kanssa – hyvien ja huonojen aikojen, hauskojen ja tylsien aikojen läpi.

Suhteet eivät ole vitsi. Jos haluat vankan perustan elämällesi ja hyvinvoinnillesi, sinun on tehtävä töitä sen eteen.

Se tarkoittaa, että tulee päiviä, jolloin kumppanisi ärsyttää sinua, jolloin hän loukkaa sinua, jolloin et ymmärrä häntä lainkaan ja jopa kysyt itseltäsi: Onko tämä todella sen arvoista?

Kaikki käyvät läpi näitä kausia, mutta liian harva puhuu siitä ääneen.

On normaalia kyseenalaistaa itsemme aika ajoin, antaa periksi ja antaa epäilyjen ja tunteiden vallata meidät. Normaalia ei ole se, että luovuttaa aina, kun asiat eivät suju niin kuin odotti.

smiling man and woman holding hands while walking on seashore

Uskollisuudessa on kyse rehellisyydestä, luottamuksesta ja sitoutumisesta – kaikissa tilanteissa, ei vain hyvissä. Kun todella rakastat jotakuta, nuo asiat ovat helppoja.

Uskollisuus on sitä, että päästät suojautumisesi alas, kun tunnet olevasi puolustuskannalla, olet kärsivällinen, kun sinua ärsyttää, kohtelet kumppaniasi aina kunnioittavasti ja suojelet häntä, kun hän tarvitsee suojeluasi.

Ennen kaikkea se on sitä, että näkee hänet sellaisena kuin hän todella on aina ja hyväksyy hänet täysin. Nähdä heidän tilapäisten harhakuvitelmiensa tai satunnaisten patoutuneiden tunnepurkaustensa läpi.

Sen jokainen ihminen ansaitsee elämässään, ja siksi sinun ei pitäisi koskaan sallia mitään vähempää.

On mahdollista tuntea, että kumppanisi on epälojaali ilman, että hän pettää tai flirttailee jonkun kanssa. On mahdollista tuntea itsensä petetyksi jonkun päätöksistä, teoista ja sanoista.

man and woman hugging in field during sunset

Jos kumppanisi käytös saa sinut aina tuntemaan olosi alavireiseksi tai epävarmaksi, on mahdollista, että hän ei ymmärrä uskollisuuden arvoa tai hän ei yksinkertaisesti välitä tarpeeksi.

Ei ole mitään järkeä rakentaa ja suunnitella elämää sellaisen ihmisen kanssa, joka ei ole valmis panostamaan yhtä paljon kuin sinä, sillä se päättyy lopulta tai muuttuu myrkylliseksi.

Todellista uskollisuutta ei voi häiritä äkillisillä tilaisuuksilla. Jos olet lojaali, et anna heikkouden hallita elämääsi tai rakkaasi elämää, ja se on sinussa kaikkein houkuttelevinta.

Se, ettei tarvitse miettiä toisen rehellisyyttä, on yksi maailman vapauttavimmista tunteista.

Kun tunnet rauhan, joka syntyy täydellisestä luottamuksesta, silloin tiedät olevasi oikean ihmisen kanssa.

Ansaitset sitoutuneen, uskollisen ja vahvan rakkauden. Älä odota sitä sellaiselta, joka ei ole edes valmis olemaan täysin rehellinen sinulle.

Älä takerru ihmisiin, jotka tuottavat sinulle jatkuvasti pettymyksiä tai ylittävät rajojasi. Älä erehdy siitä, miten joku käyttäytyy, kun hän tarvitsee sinulta uskollisuutta. Heti kun he saavat haluamansa, he ovat poissa.

Ole tietoinen omasta arvostasi ja siitä, mitä tuotat pöytään. Odota sitä, mitä annat.

Suhteet perustuvat kompromisseihin, mutta lojaalisuus on vaatimus.

Siitä tiedät, että rakkaus on aitoa.