Skip to Content

Jos Hän Tekee Näitä 8 Asiaa, Hän On Verbaalinen Hyväksikäyttäjä, Joka On Naamioitu Oikeaksi Mieheksi

Jos Hän Tekee Näitä 8 Asiaa, Hän On Verbaalinen Hyväksikäyttäjä, Joka On Naamioitu Oikeaksi Mieheksi

Se voi alkaa vitsinä. Se voi yleistyä ajan myötä, mutta yksi asia on varma: kun tapaat tällaisen miehen, sinulla ei ole aavistustakaan, kuka hän oikeasti on. Sinulla ei ole aavistustakaan siitä, että hän esittää itseään aivan toisenlaisena.

Kuten jokaisen hyväksikäyttösuhteen alussa, luulet, että olet vihdoin löytänyt sen oikean. Luulet, että vihdoin tunnet olosi turvalliseksi ja rakastetuksi. Niin he tekevät sinulle. Niin he hiipivät kimppuusi.

He teeskentelevät olevansa rakastavia ja myötätuntoisia saadakseen sinut luottamaan heihin, saadakseen sinut päästämään irti ja lankeamaan heidän “turvalliseen” syliinsä. Kun he ovat tarttuneet sinuun kuin petoeläin, he voivat tehdä sinulle mitä haluavat.

Suhteissa on kaikenlaista hyväksikäyttöä, ja olen kirjoittanut jokaisesta. Ne ovat kaikki tuskallisia ja sietämättömiä, erityisesti emotionaaliset. Mutta sanallisesta hyväksikäytöstä ei ole koskaan puhuttu varsinaisesti.

Sanallista hyväksikäyttöä ei huomata niin paljon, koska aika lailla narsismin ja muiden persoonallisuushäiriöiden tapaan se ei jätä uhrille mitään jälkiä.

Ei ole mustelmia, ei arpia. Voit kävellä ulos talosta sekunneissa sen jälkeen, kun sinua on sanallisesti tai jollain muulla tavalla henkisesti pahoinpidelty. Voit hymyillä, eikä kenelläkään ole aavistustakaan siitä, mitä olet juuri käynyt läpi.

Kenelläkään ei ole aavistustakaan siitä, että pidät itsesi hädin tuskin kasassa. Kukaan ei näe surua silmiesi takana ja tunneväsymystä, joka on vallannut sinut täysin.

Miksi hän pahoinpitelee sinua sanallisesti?

Olet luultavasti syyttänyt itseäsi satoja kertoja ja luullut, että olet ansainnut sen, koska olet provosoinut häntä. Se on puppua, ja syvällä sisimmässäsi tiedät sen. Pelkäsit vain hyväksyä sen tosiasian, että kiva kaverisi, oikea miehesi on osoittautunut hyväksikäyttäjäksi.

Hyväksikäyttäjillä on tunteita, usko tai älä, mutta ainoa tapa, jolla he osaavat näyttää ne, on viha ja pettymys. Tavallisesti he ovat luultavasti sisäisesti loukkaantuneita tai surullisia jostain syystä, ja vihan purkaminen lähimpään ihmiseen on ainoa tapa, jolla he osaavat käsitellä omaa epävarmuuttaan.

Joten se, että hän saa sinut tuntemaan itsesi vähemmän arvokkaaksi ja pienemmäksi kuin hän, saa hänet tuntemaan olonsa paremmaksi. Hänen täytyy heikentää jonkun toisen asemaa tunteakseen olonsa paremmaksi ja voimakkaammaksi.

Hän tarvitsee kontrollia sinuun, koska hänellä ei ole kontrollia mihinkään muuhun.

Hän käyttää verbaalista hyväksikäyttöä saadakseen sinut tuntemaan itsesi paskaksi, tuhota itsetuntosi ja tehdä sinusta tällä tavoin jonkun, joka luulee olevansa kykenemätön tekemään päätöksiä itse, jonkun, jota on helppo hallita.

Tämä on prosessi, jonka saavuttaminen vie aikaa. Tämä oli hänen suunnitelmansa koko ajan. Ensimmäisestä päivästä lähtien, jolloin hän tapasi sinut, hän halusi hiljalleen hiipiä elämääsi, jotta hän voisi tehdä olonsa mukavaksi ja turvalliseksi imemään energiasi kuiviin.

Näin hän teki sen. Näin hän muuttui todellisesta miehestä hyväksikäyttäjäksi.

1. Hän sai sinut miettimään tarkkaan ennen kuin puhuit

Tiesit vain, että jos sanoisit jotain väärää, jotain, mistä hän ei ehkä pitäisi, hän sekoaisi. Tiesit, että hän ylireagoisi, ja tiesit, mitä se merkitsi sinulle.

Se tarkoitti, että saisit oman osuutesi loukkauksista ja sanallisesta väkivallasta. Niinpä kun olit hänen seurassaan, mietit tarkkaan, mitä sanoisit ja mitä pitäisit itselläsi.

Oikeastaan kaikki riippui siitä, miltä hänestä tuntui sinä päivänä. Jos näit, että hän oli hyvällä tuulella, keksit luultavasti keinon kertoa hänelle jotain mahdollisimman kivuttomasti, mutta jos hän oli kiihtynyt ja äreä, pitäisit asian ehdottomasti omana tietonasi.

2. Hän haukkui sinua

Tämä on itsestään selvää. Lyhyesti sanottuna kenelläkään ei ole oikeutta haukkua sinua – ei perheelläsi, ei ystävilläsi eikä poikaystävälläsi. Vaikka hän olisi kuinka vihainen ja vaikka hänen päivänsä olisi ollut kuinka perseestä, hänen on käsiteltävä se itse.

Vaikka provosoisit häntä jollakin sanomallasi tai tekemälläsi, hän ei voi reagoida kutsumalla sinua tyhmäksi, huoraksi tai ties miksi, mitä olet tähän mennessä kuullut.

3. Hän on koko ajan eri mieltä kanssasi

Jos olit positiivinen ja onnellinen, jos olit innostunut jostain asiasta ja halusit jakaa onnesi hänen kanssaan, hän oli heti eri mieltä kanssasi. Se tarkoittaa, ettei hän kunnioittanut sinua tarpeeksi antaakseen sinun olla onnellinen.

Ehkä hän oli kateellinen siitä, että sinulla oli hyvä olo, kun hänellä ei ollut, ja koska hän ei rakastanut sinua, hän yritti satuttaa sinua laittamalla sinut takaisin maan pinnalle ja tuhoamalla onnellisuutesi.

4. Hän sulki suusi

Hän ei arvostanut mielipidettäsi, eikä se kiinnostanut häntä. Hän ei halunnut kuulla mitään, mitä sinulla oli sanottavaa, ja jos sanoit sen kuitenkin, hän nauroi ja pilkkasi sinua, koska piti sinua selvästi tyhmänä.

Hän sanoi sinulle aina, että olet väärässä, ja hän on aina oikeassa; hän tietää kaiken, eikä sinulla ole aavistustakaan.

Ja jos loukkaannuit siitä, hän kutsui sinua liian herkäksi ja kypsymättömäksi.

5. Hän väänsi sanojasi

Kun sait tarpeeksesi etkä enää kestänyt hänen hyväksikäyttöään, yritit kohdata hänet kutsumalla häntä hyväksikäyttäjäksi. Silloin hän menetti malttinsa ja tuli hulluksi. Sitten hän purki kaiken sinuun, koska syvällä sisimmässään hän tiesi, että se oli totta, ja totuus yleensä sattuu.

Tästä tuli valtava riita, jossa sinä olit lopulta se pahis. Kyse ei enää ollut siitä, että hän oli hyväksikäyttäjä, vaan se kääntyi jonkin sanomasi tai tekemäsi asian ympärille kuukausia sitten.

Hän muisti sanasi huolellisesti, koska hänen muistinsa on sillä tavalla moitteeton. Hän muistaa tarkalleen, mitä menneisyydessä tapahtui, ja käyttää sitä sinua vastaan näissä tilanteissa. Hän irrotti sanasi asiayhteydestään ja väänsi ne niin, että ne toimivat hänen edukseen.

6. Hän tuli alentuvaksi

Hän käyttäytyi kuin olisit vauva, etkä ymmärtäisi mitään. Hän puhui sinulle alentavasti ja ei kunnioittanut sinua sillä tavalla.

Hän teki näin tehdäkseen itsestään sinua paremman ja saadakseen sinut tuntemaan, että olet häntä alempiarvoisempi. Hän käytti tarkoituksella alentavaa äänensävyä ja valitsi sanoja, joiden oli tarkoitus loukata sinua vain kasvattaakseen omaa egoaan ja tuhota sinun egosi.

7. Hän toi esiin epävarmuutesi

Kun hänellä ei ollut enää mitään muuta vaihtoehtoa, hän käytti vanhinta mahdollista temppua. Kun kaikki muut taktiikat olisivat epäonnistuneet, hän pelasi tämän likaisen kortin. Hän yrittäisi käyttää sinua itseäsi vastaan. Hän yritti leikkiä mielelläsi pakottaakseen sinut vihaamaan itseäsi.

Hän toi tarkoituksella esiin asioita, joita kohtaan olet herkin, ja käytti niitä sinua vastaan. Tämä tehtiin saadakseen sinut tuntemaan itsesi hyödyttömäksi ja rumaksi, saadakseen sinut miettimään, mikä on tarkoituksesi tässä elämässä ja miksi olet edes elossa.

8. Hän perusteli huonoa käytöstään

Hän eli täydellisessä kieltämisessä. Hän ei halunnut myöntää, ettei hän ole muuta kuin paskiainen; iilimato, joka on onneton ja turhautunut; joku, joka imee muiden ihmisten energian kuiviin ruokkien itseään.

Kun hän onnistui, se piti hänet jonkin aikaa. Hän unohtaisi, kuinka onneton hän oikeasti on, ja hän nauttisi energiasta, jonka hän vei sinulta. Kun se loppui, hän palasi takaisin ja teki saman uudelleen.

Ei, tämä ei ole oikea mies. Tämä on hyväksikäyttäjä, joka teeskenteli olevansa jotain, mitä olit etsinyt.