Skip to Content

Ikävöin Eksääni Ja Nämä 12 Asiaa Auttoi Minua Helpottamaan Tuskaani

Ikävöin Eksääni Ja Nämä 12 Asiaa Auttoi Minua Helpottamaan Tuskaani

Kun päätät rakkaussuhteen, tunnet olevasi eksyksissä ja voimaton. Sinä tunnet, kuin koko maailma kaatuisi hartioillesi ja yrität selviytyä päivistä.

Yksi asia, joka muistuttaa sinua hänestä saattaa saada sinut itkemään ja hajoamaan.

Sinä käyt läpi suhteen loppua joka päivä ja kysyt itseltäsi, kuinka saatoit antaa jollekin luvan vaikuttaa itseesi niin vahvasti.

Sinä tunnet kuin et koskaan tulisi toipumaan tästä ja olet liian hajalla koskaan enää rakastaaksesi.

Ja sinä elät kuin elävä ruumis. Sinä istut ja tuijotat tyhjyyteen yrittäen auttaa itseäsi, mutta olet täysin hukassa ajatuksissa teistä kahdesta, jotka vyöryvät mieleesi. Ja yhtäkkiä sinä haluat huutaa ja päästää kaikki vihasi ulos.

Sinä et halua käyttäytyä näin, mutta et voi hallita vartaloasi ja päätäsi.

Sinä olet vihainen itsellesi siitä, että olit niin sokeasti rakastunut etkä voi antaa itsellesi anteeksi sitä, että annoit hänen pelleillä kanssasi.

Ja tällä tavoin minä tunsin, kun erosin eksästäni. Tunsin kaikki nämä negatiiviset asiat, mutta en pystynyt tehdä mitään pelastaakseni itseni, en ainakaan niinä hysterian ja epätoivon hetkillä.

Ja minun tulee myöntää, että vei kauan, ennen kuin pääsin takaisin raiteilleni ja aloin taas elää normaalisti. Vei aikaa parantua ja pystyä rakastaa jälleen.

Ja koska en tiennyt mitään eroista ja paranemisprosesseista, opin sen kokemukseni kautta. Tein listan asioista, joita minun tulee ja ei tule tehdä ja nämä toimi minulle hyvin. Jos ne toimi minulle, ehkä ne voivat toimia myös sinulle, joten jatka lukemista.

Ikävöin eksääni ja nämä asiat helpottivat tuskaani

1. Ei yhteydenpitoa –sääntö

Sen jälkeen kun erosin eksästäni, ymmärsin, että kaikki puhelut ja viestit hänelle olivat liikaa eikä se toiminut minulle ollenkaan. Siksi sain idean, että minun tulee jättää hänet rauhaan eikä pyytää häntä selittämään, miksi hän jätti minut.

Noudatin 90 päivän ei yhteydenpitoa –sääntöä. Keskityin ystäviini ja perheeseeni. Ja usko tai älä, aloin tuntea oloni paremmaksi päivä päivältä.

Ajattelin aluksi, että minä kuolen ilman häntä ja ettei elämälläni ole mitään merkitystä, mutta lopulta ymmärsin, että minä olin paljon vahvempi, kuin kuvittelin olevani.

Minä pystyin tuntemaan kuin ennen. Minä pystyin hymyilemään ja tuntemaan oloni hyväksi omissa nahoissani. Minä tunsin, että olen arvokas ja tarpeeksi ja että yksi huono mies elämässäni ei tarkoita sitä, että kaikki olisivat samanlaisia.

Annoin itselleni tarpeeksi aikaa käydä läpi kaikki surun vaiheet ja päästä takaisin jaloilleni. Joka päivä, jonka elin ilman häntä, oli uusi taistelu, mutta se toi minusta soturin ulos.

Tänä aikana opin, että mitä tahansa minulle tapahtuu, minä löydän voimaa päästä siitä yli.

2. Negatiivisen energian on päästävä ulos

Sydänsuruni jälkeen sisälläni oli niin paljon negatiivisia tunteita ja tarvitsin jotain auttamaan minua päästämään ne ulos.

Ajattelin, että minä olin huonossa mielentilassa koko ajan ja halusin pysyä kotona ajatellen häntä ja asioita, jotka olisi voinut tapahtua.

Tunsin, että kun olin yksin, minulla oli tarpeeksi aikaa ajatella huonoja asioita, koska en pystynyt keskittymään positiivisiin asioihin. Totta puhuen pidin aina niitä positiivisia asioita itsestään selvinä, ajatellen, että ne ovat aina osa elämääni.

Kun ero tuli, ymmärsin, että jos haluan elämääni jotain hyvää, minun tulee taistella sen eteen.

Ja kun saan sen, minun tulee taistella pitääkseni sen siinä. Joten aloin käydä ulkona kävelyllä, koska en ollut valmis yökerhoihin ja miesten iskuyrityksiin.

Vietin aikaa ystävieni kanssa ja pystyin juttelemaan heidän kanssaan ilman, että pelkäsin heidän käyttävän sanojani minua vastaan.

Ymmärsin, että ulkona oleminen viihdyttää minua erillä tavalla ja näin se auttoi minua pääsemään yli erostani paljon helpommin. Aloin tuntea oloni paremmaksi ja maailma ei ollut enää niin synkkä.

Näin sateenkaaren sateen jälkeen ja tunsin eläväni taas.

3. Ole rationaalinen

Tiedän, että rationaalisena oleminen ei ole sitä, minkä saavutat kaksi päivää sen jälkeen, kun poikaystäväsi lähti, mutta jonkin ajan jälkeen sinun tulee istua alas ja organisoida tuo sotku päässäsi.

Jokainen ero on tuskallinen kokemus, mutta oman eroni aikana annoin itselleni tarpeeksi aikaa sen jokaiseen vaiheeseen.

Annoin itselleni aikaa itkeä silmäni ulos ja syödä tonneittain jäätelöä sohvalla romanttisia elokuvia katsellen. Sen jälkeen hankkiuduin eroon hänen tavaroistaan ja aloin suunnitella asioita uusien ihmisten kanssa.

Ja vasta kun olin tarpeeksi rationaalinen ajatellakseni häntä ja minua oikealla tavalla, kävin läpi hyvät ja huonot puolet ja laitoin ne paperille.

Lopulta lisäsin tavan, jolla hän jätti minut ja sillä hetkellä ymmärsin, että minulla ei ole mitään tekemistä tämän miehen kanssa. Ymmärsin, että hän oli vain rankka läksy, joka minun tuli oppia.

Opin, etten koskaan anna miehen kohdella minua sillä tavalla ja vannoin itselleni, että hän tulisi ikävöimään minua, kun hän ymmärtäisi, mitä menetti. Ja tiedätkö, mikä oli pahinta?

Hän ymmärsi ja hän aneli minua palaamaan, mutta en voisi koskaan olla yhdessä sellaisen ihmisen kanssa, joka laittoi minut käymään läpi kaiken tuon kokemani.

4. Työskentele, työskentele, työskentele

Siinä tuskallisessa eksäni yli pääsemisen prosessissa opin, että minun tulee pitää itseni kiireisenä, jos halusin estää itseäni ajattelemasta häntä.

Siksi tein toimistotöitä, jotka eivät kuuluneet minulle ja pysyin hereillä hyvin myöhään, jotta en ajattelisi häntä.

Kun työskentelin, tunsin itseni hyödylliseksi ja aika kului nopeammin. Tein kaikkeni lopettaakseni ikävöimästä eksääni ja minun on myönnettävä, että onnistuin siinä.

Opin, mitkä ovat rajani ja pystyin tuntemaan oloni hyväksi omissa nahoissani. Minulla oli elämä, jonka olin aina halunnut ja opin uusia asioita hyvin nopeasti ja tällä tavoin sain kiitosta pomoiltani.

Jokainen ympärilläni sanoi minulle, että minun tulisi hidastaa tahtia ja pitää hauskaa, mutta työ oli minun henkireikäni, jota käytin aina silloin, kun tunsin masentuvani.

Päivä päivältä, tehtävä tehtävältä onnistuin pääsemään ulos mustasta aukosta, johon olin vajonnut. Pystyin tuntemaan jälleen ja elämällä tuntui olevan merkitystä.

Minä tunsin tulevani paremmaksi ihmiseksi ja surullinen rakkauteni oikeastaan opetti minulle läksyn, jota en olisi koskaan oppinut, jos sitä ei olisi tapahtunut.

5. Ilta ulkona ystävien kanssa – korvaamaton

Eron jälkeen ja kaikkien surun vaiheiden jälkeen tunsin vieläkin ikävöiväni eksääni, mutta tällä kertaa tiesin, etten oikeasti ikävöinyt häntä vaan ajatustani hänestä. Ja päätin kääntää elämäni ylösalaisin.

Aloin käydä ulkona ystävieni kanssa (ei, me emme puhuneet hänestä) ja pitää hauskaa. Halusin tuntea, että elän jälleen ja että elämä voi olla kaunista, vaikka sinulla ei ole poikaystävää.

Opin nauttimaan sinkkuelämästäni ja syleillä jokaista mahdollisuutta, joka eteeni tuli silloin.

Minä sain elämääni niin monta uutta ihmistä ja heihin tutustuminen täytti minut päivittäin. Ymmärsin, että elämällä on niin paljon tarjottavana ja että minun ei tulisi hikoilla pienistä asioista.

Ymmärsin, että minun ei tule antaa itseni olla riippuvainen miehestä, koska et voi koskaan tietää, rakastaako hän sinua vai pelaako hän vain pelejä.

Ymmärsin myös, että ystäväni ovat aina siinä minua varten ja minä voin aina nojautua heihin, oli tilanne kuinka paha tahansa.

6. Matkustin paikkaan, johon aina halusin mennä

On totta, että ikävöin vieläkin eksääni, mutta se ei tarkoita sitä, etten päässyt hänestä yli. Ikävöin häntä mukavina hetkinä, jotka muistuttavat hänestä, mutta tiedän, ettei hän ole enää osa elämääni emmekä me voi olla yhdessä.

Esimerkiksi, kun me erosimme, päätin käydä paikassa, johon olin halunnut mennä hänen kanssaan. Kun olin siellä, mietin, miltä olisi tuntunut olla siinä hetkessä hänen kanssaan.

Toivoin, että me olisimme voineet toimia ja että olisimme voineet nauttia ajasta siellä.

Mutta totuus on, että olin yksin kauniissa paikassa eikä se hajottanut minua, koska olin oppinut, että voin nojata vain itseeni ja että ihmiset voivat pettyä toiseen ihmiseen melko usein.

Vaikka kävin läpi tuskallisen kokemuksen, päätin nousta takaisin jaloilleni ja elää sitä elämää, jota olin aina halunnut.

En halunnut lukittautua huoneeseen, itkeä päivät yöt, säälien itseäni kaikesta tapahtuneesta. Sen sijaan menin ulos ja jatkoin siitä, mihin jäin. Ja sillä hetkellä tunsin, että minä sain energiani takaisin ja olin entiselläni.

7. Pääsin eroon masennuksestani perheeni avulla

Joinain hetkinä eron jälkeen alat tuntemaan ahdistusta siitä, ettet koskaan löydä miestä ja että olisit yksin lopun elämääsi. Niin ahdistus muuttui yleiseksi masennukseksi, jonka vieläkin tunnen.

Noina hetkinä tunsin olevani mitätön ja ajattelin, etten koskaan olisi entiselläni. Ajattelin, että minun viimeisin parisuhteeni tappoi kaiken toivon minussa, että voisin vielä joskus rakastaa.

En halunnut edes jutella miehille, jotka yrittivät iskeä minua, koska tiesin kuinka se tulisi päättymään. Minä vihasin kaikkia miehiä, olivat he kuinka hyviä tahansa.

Minä olin negatiivinen kaiken aikaa ja masennukseni kasvoi suuremmaksi ja suuremmaksi.

Kun vanhempani näkivät, että olin luopumassa toivosta, he alkoivat puhua minulle joka päivä ja pyysivät minua hakeutumaan hyvän terapeutin puheille.

Sen jälkeen, kun he olivat tarpeeksi tätä pyytäneet, päätin, että minun tulisi elää ja löysin terapeutin, joka oikeasti auttoi minua paljon.

En koskaan ajatellut, että keskusteleminen jonkun vieraan kanssa voisi olla niin helpottavaa. Muutaman session jälkeen tunsin, että minä välitän elämästäni ja että haluan tehdä asioista hyvän.

Ja siitä hetkestä lähtien olen käynyt elämäni taistelua, mutta tunnen, että olen tekemässä muutosta ja että asiat ovat muuttumassa paremmaksi.

8. Hankkiuduin eroon hänen tavaroistaan

Huomasin ajattelevani eksääni joka kerta sänkyyn mennessäni ja nähdessäni kuvamme yöpöydälläni. Ja jos vaikka en ajatellut häntä koko päivänä, joka ilta näin tuon kuvamme ja aloin ikävöidä häntä jälleen.

Silloin ymmärsin, että on olemassa syy siihen, että ikävöin eksääni enkä voisi pitää hänen tavaroitaan lähelläni.

Joten hankkiuduin eroon kaikesta, mikä muistutti minua hänestä ja pystyin vihdoin hengittämään. Pystyin keskittymään itseeni ja asioihin, jotka merkitsevät minulle eniten.

Ja tämä oli paras päätökseni, koska kun olin hänen tavaroidensa ympäröimänä, kidutin itseäni ja sen oli loputtava. Ymmärsin, että jonkun unohtaminen on paljon siitä kiinni, mikä on mielen tilasi ja oli minusta kiinni, lopetanko ikävöimisen.

Selvitin, että minun oli aika saada vanha elämäni takaisin ja alkaa nauttia elämästä parhaalla mahdollisella tavalla.

9. Kävin kaikki surun vaiheet läpi

Yksi asia, joka minun oli tehtävä, oli antaa itselleni tarpeeksi aikaa käydä surun vaiheet läpi kunnolla. Tiesin, että jos kerron itselleni, että minä pystyn tekemään sen ja se ei sattuisi, tuntisin seuraamukset myöhemmin.

Siksi minä annoin itselleni tarpeeksi aikaa ja tilaa käydä läpi asiat, jotka minua vaivasivat. Minä itkin. Minä huusin. Minä olin masentunut.

Minä halusin tappaa eksäni. Kävin läpi kaiken, mitä nainen voi kun hän päättää rakkaussuhteen.

En voi sanoa, ettei se ollut tuskallista, koska se oli. Se oli kamalaa, mutta selviydyin siitä voittajana.

Kaikesta siitä pahasta huolimatta mina onnistuin pitämään pääni ylhäällä ja jatkaa elämääni, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Mutta syvällä sisimmässäni vain minä tiesin, mitä oli tapahtunut.

Syvällä sisälläni se sattui, mutta jätin sen huomiotta. Opin, kuinka elää sen kanssa ja selviydyin sydänsurustani.

10. Välttelin häntä

Tärkeintä mitä tein, kun pitkäaikainen parisuhteeni päättyi, oli se, että välttelin eksääni niin paljon kuin pystyin. Tiesin, että olen haavoittuvainen ja että hän saattaa käyttää sitä hyväkseen ja pyytää olla hänen kanssaan uudelleen.

Joten tunsin parhaaksi poistaa hänet elämästäni ja yksinkertaisesti vältellä häntä ja paikkoja, missä hän käy. Tämän tekemällä pelastin itseni siltä, etten tietäisi mitä tehdä, jos näkisin hänet.

En edes tavannut yhteisiä ystäviämme, koska en halunnut heidän kertovan minulle, miten hän voi tai onko hän kysellyt minusta.

Minä vain halusin olla niin kaukana hänestä, kuin mahdollista ja onnistuin siinä. Ja nyt, kun katson tätä kaikkea pää viileänä, tunnen tehneeni oikein sillä hetkellä.

Kuuntelin sydäntäni, joka oli jo särkynyt hänen vuokseen ja siirryin eteenpäin.

Tänään minä olen onnellinen nainen ja hän on edelleen sama sontaläjä.

11. Hyväksyin sen, mitä oli tapahtunut

Tiedän, että sinä et halua kuulla tällaisia ohjeita nyt, mutta sinun tulee hyväksyä se, mitä tapahtui voidaksesi siirtyä eteenpäin. Sinun tulee tietää, että sinä voit valehdella itsellesi olevasi ok muutaman päivän, mutta se ei kestä ikuisesti.

Lopulta se kolahtaa sinuun vieläkin vahvempana, kuin sinä päivänä, kun se kaikki tapahtui. Ja sinä kärsit samalla tavalla, koska tuska ei lähde pois niin vain.

Tuska on siinä, kunnes päätät prosessoida sen. Ja kun sen teet, kaikki on paljon helpompaa.

Siksi tapahtuneen hyväksyminen on ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä. Tällä tavoin pääset takaisin jaloillesi paljon helpommin ja nopeammin ja paranet paremmin.

Jos en olisi tehnyt näitä asioita silloin, kun parisuhteeni päättyi, minä todennäköisesti vieläkin ikävöisin eksääni enkä tietäisi, mitä tekisin elämälleni.

Mutta koska hyväksyin saman tien tapahtuneen, toivuin paljon nopeammin ja nyt en tunne siitä seuraamuksia. Totta puhuen tunnen itseni siunatuksi siitä, että hän jätti minut, koska pystyn vihdoin nauttimaan elämästäni, kun hän ei ole siinä mukana.

12. Päätin siirtyä eteenpäin

Tämä! Tämä on paras kosto eksällesi ja paras tapa toipua. Siirtyminen eteenpäin ei ole vain yrittämistä unohtaa sitä, mitä tapahtui.

Se on vankka päätös olla elämättä masentuneena surullista elämää vaan korkealaatuista elämää, jota me kaikki toivomme.

Kun siirryin eteenpäin, tunsin,että elämä voi olla vieläkin kaunista. Näin monta haavoittunutta ihmistä, joilla oli samanlainen kohtalo kuin minulla ja he minun laillani olivat päättäneet siirtyä eteenpäin ja unohtaa kaikki nuo pahat asiat.

En valehtele ja sano, että en ajattele eksääni joskus vieläkin.

On aikoja, jolloin ikävöin eksääni, mutta silloin käännän ajatukseni toisaalle, koska tiedän, että meidän kahden tarina on jo päättynyt.

Noina hetkinä ymmärrän, että elämä ei ole pelkästään hyviä asioita. Elämässä on myös huonoja asioita. Ja mitä nopeammin hyväksyt tämän totuuden, sitä helpompaa se on sinulle.

Kerran kun siirryt eteenpäin, sinä valitset olla soturi, voittaja, jota sattui, mutta joka vielä seisoo kahdella jalalla.

Sinä päätit, ettet ole se joka on rikki ja jäi maahan makaamaan, vaan se, joka nosti itsensä ylös ja taisteli itsensä puolesta.

Koska jos lopetat itsesi puolesta taistelemisen, kukaan muukaan sitä ei tee. Jos et kunnioita itseäsi, kukaan muukaan ei kunnioita ja tärkein asia: Jos et rakasta itseäsi, usko minua, kukaan muukaan ei rakasta.

Jos kiinnität tarkemmin huomiota asioihin ympärilläsi, voit nähdä, että voit tehdä elämästäsi täydellisen. Sinä ymmärrät, että Luoja ei koskaan sulje yhtä ovea ennen kuin se avaa toisen ja sinun tulee uskoa siihen, että hyviä asioita tapahtuu hyville ihmisille.

Joten hyvä mies saapuu elämääsi ennemmin, kuin osasit odottaakaan ja sinä saat vihdoin sen, mitä olet kaivannut niin pitkään. Niin kuin minäkin. Sinä saat miehen, jonka rakkaus tuntuu kodilta.