Skip to Content

8 Yleisintä Asiaa, Joita Hän Sanoo, Jos Hän Manipuloi Sinua

8 Yleisintä Asiaa, Joita Hän Sanoo, Jos Hän Manipuloi Sinua

1. “Ei se ole suuri asia.”

pari erimielisyydessä

Hän ei koskaan näe, mistä sotkusta on kyse, miksi olet allapäin tai miten hänen tekonsa satuttavat sinua. Hän on vain kiinnostunut helpottamaan itseään syyllisyydestä siitä, että hän kohtelee sinua huonosti.

Totuus on, että kukaan ei voi kertoa sinulle, kuinka tuntea tiettynä hetkenä. Jos hän loukkaa sinua, hänen on asetuttava sinun saappaisiisi ja ajateltava, kuinka hän tuntisi, jos asiat olisivat toisinpäin.

2. “Olet liian tunteikas.”

Parisuhteenne tulisi saada sinut tuntemaan olosi niin mukavaksi, että voit ilmaista tunteitasi; kuitenkin hän epäonnistuu ymmärtämään sitä, että hän sai sinut surulliseksi. Hän ei halua nähdä sinun itkevän.

Hän etsii syyllistä ja nauttii siitä, että näkee tunteidesi kasautuvan sen sijaan, että kohtaisi sen totuuden, että hän on syyllinen siihen, että tunnet näin.

On helpompaa vakuutella sinulle kaiken olevan OK, kuin – Luoja paratkoon – pyytää anteeksi jotain, mitä hän on tehnyt.

3. “Sinä varmasti kuulit väärin, en koskaan sanonut niin.”

pari riitaa

Hän käytännössä kyseenalaistaa mielenterveytesi. Hän kieltää omat sanansa siihen pisteeseen, että alat miettiä “ehkä minä oikeasti kuulin väärin.”

Ei, kuulossasi tai muistissasi ei ole mitään vikaa. Sinä olet yksinkertaisesti henkisesti uupunut ja annat asioiden liukua sivuun, koska et voi pohtia niitä ikuisuuksia.

Tämä on hänen keinonsa ylläpitää hallintaa ja kääntää todellisuuttasi. Se tulee vain pahenemaan ajan myötä!

4. “Miksi et kerrankin voisi luottaa minuun?”

Jos hän on ainoa syy ja vastuussa luottamusongelmiisi, jos hän valehteli tai petti sinua millään tavalla, miksi hän on niin yllättynyt, ettet luota häneen?

Rikottu luottamus ei ole asia, joka poistuu yhdessä yössä. Totta puhuen, sitä on vaikea korjata koskaan.

Mutta hän ei näe vaivaa saadakseen luottamuksesi takaisin. On helpompaa keskittyä sinuun ja sinun luottamuspulaasi sen sijaan, että näkisi oikeasti vaivaa todistaa ja näyttää sinulle, että hän on muuttunut.

5. “Vaikuttaa siltä, etten tee mitään oikein.”

nainen on onneton, kun hänen miehensä näyttelee uhria

Uhrin esittäminen on yksi yleisimmistä manipulointi-keinoista, joita myrkylliset ihmiset käyttävät. He tietävät sinun olevan empaattinen ihminen ja ennemmin tai myöhemmin alat sääliä heitä.

Sinä kuulet itsesi pyytävän anteeksi, vaikka tiedät olevasi oikeassa, koska hän sai sinut tuntemaan, että olet kohtuuton ja saat hänet tuntemaan olonsa huonoksi.

Hän saa sinut tuntemaan, että olet paha ihminen tällaisissa tilanteissa, joissa hän on viaton kaikkeen.

6. “Sinä teit täsmälleen samoin.”

Kun hän tekee jotain, jota hänen ei pitäisi tehdä – viestittää eksälleen, sanoo olleensa paikassa, jossa ei ollut tai valehtelee, hän muistaa, että hyökkäys on paras puolustus.

Hän pelaa syyttely-peliä. Hän vastaa ja toistaa jokaisen virheesi, jotka olet tehnyt menneisyydessä.

Hän rinnastaa tilanteen siihen, kun eksäsi onnitteli sinua syntymäpäivänäsi kun hän on viestitellyt eksänsä kanssa kuukausia tai valkoista valhettasi hänen suuriin valheisiinsa.

7. “En valehdellut, en vain kertonut sinulle. Se kai luisui mielestäni.”

Totuuden pidättäminen, etenkin jos kyse on jostain tärkeästä, on sama kuin valehteleminen.

Hän puolustaa itseään kertomalla sinulle, että hän kertoi sinulle tietystä asiasta, kun sinä kysyit sitä. Hänelle se ei ollut niin tärkeää ja totuus luisui hänen mielestään jne.

Loppujen lopuksi, jos hän ei kertonut sinulle jostain asiasta, joka koskee suoraan teidän parisuhdettanne, hänessä on syy. Hän yrittää manipuloida sinua ajattelemaan, ettei ole.

8. “Minä menen sänkyyn.”

Hänelle ei ole ongelma nukahtaa kesken riidan. Sinä saatat olla allapäin, itkeä ja kysellä häneltä kysymyksiä – mutta hän ei välitä!

Hän tietää hyvin, että sinä et pysty nukahtamaan, vaan todennäköisesti pohdit tapahtunutta koko yön.

Sinä et pysty toimimaan oikein aamulla, kun taas hän on hyvin levännyt. Hän tietää, ettei sinulla ole tarpeeksi energiaa jatkaa riitaa ja että asiat jäävät ratkaisematta lopullisesti.

Oikea mies vakuuttaisi sinut ja löytäisi ratkaisun ongelmiinne sen sijaan, että kierähtää ympäri ja osoittaa, kuinka vähän hän välittää sinusta.