Skip to Content

8 Tapaa Vastustaa Ilkeitä Mielenleikkejä, Kun Eroat Narsistista

8 Tapaa Vastustaa Ilkeitä Mielenleikkejä, Kun Eroat Narsistista

Itse asiassa minulla ei ollut aavistustakaan siitä, että exäni oli narsisti, ennen kuin erosimme.

Kuulin naisten mainitsevan narsismista, mielenleikistä, manipuloinnista ja henkisestä hyväksikäytöstä, ja surullista on se, etten tiennyt, että sitä tapahtui myös minulle.

Ehkä en halunnut myöntää sitä silloin edes itselleni.

Pointti on se, että koko suhteeni ajan, koko avioliittoni ajan narsistisen ex-mieheni kanssa, tunsin olevani se hullu.

Minusta tuntui, että kaikki ongelmat johtuivat minusta ja että minä olin ongelmiemme lähde. Sitten avioliittomme hajosi, koska en kestänyt sitä enää.

Luovuin yrittämisestä korjata asioita ja siitä, että kävelin munankuorilla, kun olin hänen seurassaan.

Luovuin teeskentelemästä olevani jotain, mitä en ollut, vain tehdäkseni hänet onnelliseksi, koska mitä minun onnelleni tapahtui siinä tarinassa?

Entä minun tunteeni?

Uskoin, että minun pitäisi saada sananvaltaa tässä kaikessa, koska loppujen lopuksi kyse oli minun elämästäni. Valitettavasti hän ei koskaan välittänyt siitä, mitä halusin, hän ei koskaan edes nostanut sormeaan auttaakseen tai osoittaakseen edes kiinnostusta elämääni kohtaan.

Hän ei koskaan pysähtynyt kysymään minulta, miksi silmäni olivat ripsivärin tahraamat, olinko itkenyt. hän ei välittänyt pätkääkään.

En ollut koskaan elämässäni tavannut kierompaa ja ovelampaa ihmistä.

Hän murskasi kaiken ja kaikki vain saadakseen sen, mitä halusi ja mitä tarvitsi, ja se jokin oli täydellinen ja totaalinen tunnekaaos.

Hän tarvitsi narsistista tarjontaansa, ja hän tiesi, miten sai sen – minun kauttani. Kävin läpi tunne-elämän helvettiä, ja pahinta oli, ettei kukaan uskonut minua.

Kukaan ei edes yrittänyt kuvitella, että ex-mieheni, hyväksi ja rehelliseksi mieheksi naamioitunut narsisti, voisi mahdollisesti tehdä mitään vahingollista kenellekään.

Hänen tarinansa oli luodinkestävä, eikä hänen käytöksensä koskaan viittaisi siihen, että hänessä olisi jotain vialla.

Hänellä oli viehättävä tarina ja valtavasti itseluottamusta, ja oli hullua, että kukaan epäili häntä narsistiseksi paskiaiseksi.

Kuvitelkaa siis kamppailuni ja tunnekipuni avioeromme aikana. Kuvitelkaa, miltä tuntuu taistella sellaista vastaan, joka valehtelee kaikille ja mikä vielä pahempaa, kaikki uskovat häntä.

Kuvittele, miltä tuntuu taistella maailmaa vastaan yksin ja olet ainoa, joka tietää todellisen totuuden, mutta kukaan ei usko sinua.

Onneksi hän ei pystynyt jatkamaan teeskentelyään pitkään. Olin häntä fiksumpi ja sinnikkäämpi.

Kun olin alkanut olla välittämättä hänestä, kun olin tehnyt itsestäni tylsän kuin kivi, hän menetti kiinnostuksensa minua kohtaan.

Silloin löysin vihdoin rauhan. Hän lopetti minun ja lasteni kiduttamisen ja siirtyi seuraavaan uhriin.

Hänen oli pakko siirtyä eteenpäin, koska en ollut enää hänen narsistinen tarjontansa, eikä hän voi elää ilman tarjontansa. Niinpä hän lähti kiireellä etsimään sitä jostain muualta.

En sano, että hänen kanssaan taisteleminen oli helppoa, koska se ei ollut. Se oli elämäni vaikein taistelu, koska minun oli pysyttävä järjissäni lasteni vuoksi.

Minun oli vastustettava hänen ovelia pikku leikkejään ja hänen kaasuvalostustaan saadakseni minut ja lapseni pois hänen luotaan.

Hän onnistui jopa kääntämään heidät minua vastaan. Hän onnistui jopa kääntämään oman perheeni minua vastaan. Se ei kestänyt kauan, mutta se sattui helvetisti.

Tuntui kuin koko maailma olisi kääntynyt minua vastaan. Ajan myötä he kaikki ovat nähneet, kuka hän todella on, kun hänen mielikuvitusleikkinsä eivät enää toimineet minuun.

Se turhautti häntä; hän oli menettämässä hermonsa, joten hän sekosi ja näytti vahingossa todelliset kasvonsa.

On olemassa tapa sietää pahuutta, jota ihminen voi heittää tiellesi. Se vaatii kärsivällisyyttä, voimaa ja selviytymistä suuresta kivusta.

Tunnet itsesi jätetyksi ja hylätyksi, eikä sinulla ole mitään syytä elää elämääsi tuolla tavalla.

Tiedä, että se kaikki on vain vaihe, joka menee ohi, jos teet joitakin asioita oikein:

Hae asianajaja

Tee mitä tahansa. Kysy useita mielipiteitä ja valitse henkilö, jonka uskot olevan paras tapauksellesi.

Muista pitää tämä matalalla profiililla narsistin takia.

Jos hän saa selville, että etsit asianajajaa ja menet hänen selkänsä takana, hän palaa luoksesi ja pelaa sinuun jotain mielikuvitusleikkejään, kuten love bombingia tai stalkkausta.

Ole nokkela ja ryhdy tähän toimintaan salassa ja varaudu kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin, sillä tappelussa narsistin kanssa hanskat kädessä.

Älä neuvottele tai sovi

Narsistin etujen mukaista on pitkittää prosessia.

Se tarkoittaa, että hänellä on enemmän aikaa manipuloida sinua hyväksymään hänen versionsa totuudesta, johon hän itse asiassa uskoo.

Narsistit todella uskovat siihen, mitä he sanovat. He eivät edes kyseenalaista ajatuksiaan tai väitteitään.

Mitä ikinä teetkin sopimuksen, narsisti ei koskaan vie sitä loppuun asti.

Hän tekee osan siitä, mitä hänen pitäisi tehdä, ja sitten hän yrittää vakuuttaa sinut muuttamaan sitä, mistä hän ei pidä. Se kaikki on osa heidän peliään viivyttää asioita.

He eivät koskaan harkitse kompromissia mahdollisena ratkaisuna ongelmaasi, ja he yrittävät aina manipuloida sinua perääntymään, jotta asiat päätyisivät heidän haluamallaan tavalla.

Älä siis lankea tähän temppuun äläkä koskaan yritä sopia asiaa narsistista exääsi kohtaan tuntemastasi myötätunnosta. Hän ei osaa tuntea empatiaa eikä hän välitä sinusta tai lapsistasi.

Ainoa henkilö, josta hän välittää, on hän itse.

Kerää kaikki tärkeät paperit

Varmista, että sinä olet se, jolla on kaikki avioeroa varten tarvittavat paperit. Hae syntymätodistukset, kopiot laskuista, avioliittolupa ja kaikki muu, mitä tarvitset.

Jos joudut tilanteeseen, jossa tarvitset jotain narsistiltasi, voit luottaa siihen, ettei hän anna sitä sinulle.

Hän valehtelee, ettei hänellä ole sitä, hän valehtelee, että hän työstää sitä, tai hän yksinkertaisesti sanoo “ei” ja esittää jonkin ontuvan tekosyyn.

Ole ovela

Muista, että pelaat narsistia vastaan, ja sinun on oltava yhtä ovela kuin hän.

Sinun on leikittävä kovaa ja alennuttava hänen tasolleen, sillä jos valitset rehellisen tavan yrittää voittaa taistelu, häviät.

Ehdotan siis lämpimästi, että käytät kaikkea, mitä sinulla on häntä vastaan.

Ja pidä mielessäsi, että narsistilla on kyky esittää itsensä täydellisenä peachy perfectinä erilaisten juonittelevien toimien avulla.

Tuomari todennäköisesti uskoo hänen tarinansa. Älä anna tämän tapahtua ja käytä kaikkia mahdollisia keinoja hänen pysäyttämisekseen.

Pysy maan pinnalla äläkä lankea ansaan

Lopeta kaikki yhteydenpito narsistisen exäsi kanssa. Hän on tarpeeksi kiero käyttääkseen jokaista turhautumisen purkaustasi sinua vastaan, ja itse asiassa hän luottaa siihen.

Siksi hän provosoi sinua ja suututtaa sinua tarkoituksella, jotta sinulla olisi kiusaus sanoa paljon rumia asioita tekstiviestillä tai puheluilla.

Älä lankea tuohon manipulointiin ja yritä tukahduttaa vihasi tai kanavoida se muualle.

Älä koskaan riko yhteydenpitokieltosääntöä narsistin kanssa. Jos teet niin, hän varmistaa, että maksat kaikesta, mitä teit tai et tehnyt hänelle.

Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka välittävät sinusta

Tarvitset kaiken mahdollisen emotionaalisen tuen. Ota yhteyttä perheeseesi ja ystäviisi ennen häntä.

Myönnä kaikki ja puhu heille siitä, millainen hirviö hän on.

Älä nolostu, ja loppujen lopuksi ihmiset, jotka vilpittömästi rakastavat sinua, eivät koskaan tuomitse sinua. He tarjoavat sinulle apua, koska ansaitset sen.

Välillä tarvitset jonkun, jolle puhua, koska yksin oleminen tällaisessa tilanteessa voi helposti sekoittaa mielesi.

Varmista, että lapsesi saavat tarvitsemansa avun

Lapset ovat yleensä toisen käden uhreja tämäntyyppisissä tilanteissa, varsinkin kun kyseessä on narsistinen isä. Häntä ei pysäytä mikään.

Se, että hän vahingoittaa lapsiaan, ei merkitse hänelle mitään, koska kuten jo sanoin, hänen kaltaisensa ihmiset välittävät vain itsestään.

Palkkaa neuvonantaja auttamaan lapsiasi käsittelemään tilannetta; vaikka luulet, että heillä on kaikki hyvin, koska he eivät puhu avioerosta, se ei välttämättä tarkoita, että se on totta.

Todennäköisesti he pullottavat tunteitaan, ja he todella tarvitsevat jonkun, joka auttaa heitä käsittelemään niitä.

Häirintä ei lopu eron jälkeen

Hän ei lopeta manipulointiasi avioeron jälkeen. Varmista varmuuden vuoksi, että teet kaikkesi tehdessäsi itsestäsi vähiten kiinnostavan ihmisen.

Älä koskaan lankea ansoihin, kuten siihen, että hän kysyy sinulta, miten päiväsi on mennyt, ja vastaat kohteliaasti ja annat hänelle yksityiskohtia, joita hän voi käyttää sinua vastaan.

Pidä yksityiselämäsi erossa hänestä. Puhu vain välttämättömistä asioista, asioista, jotka liittyvät lapsiinne.

Älä koskaan paljasta, mitä sinulla on meneillään tai miltä sinusta tuntuu.

Aseta tiukat rajat äläkä koskaan tee poikkeuksia. Jos annat hänelle varoituksen, hän tulee kimppuusi ja yrittää saada joka kerta lisää.

Varmista, että hän tietää, että rajasi ovat sellaiset kuin ne ovat, eikä niitä ole mahdollista muuttaa. Se onnistuu vain, jos pysyt johdonmukaisena päätöksissäsi.

On mahdollista, että hän yrittää kääntää lapsesi sinua vastaan eron jälkeen, mutta älä huoli.

Tiedän, että on helvetin vaikeaa kuunnella valheita ja vääriä syytöksiä, varsinkin kun lapset ovat siinä mukana.

Säilytä voimasi ja tue lapsiasi vaikka mitä tapahtuisi. He kyllä tajuavat mikä on totuus ennemmin tai myöhemmin.

Narsistista eroaminen tulee olemaan elämäsi “taistelu”, mutta selviät siitä.

Muista vain, että narsistin kanssa ei voi mitenkään järkeillä, joten älä edes yritä. Suunnittele päätavoitteesi ja toteuta se hinnalla millä hyvänsä.