Skip to Content

8 Asiaa, Jotka Tapahtuvat, Kun Tapaat Kunnon Miehen Narsistisen Parisuhteen Jälkeen

8 Asiaa, Jotka Tapahtuvat, Kun Tapaat Kunnon Miehen Narsistisen Parisuhteen Jälkeen

Eroaminen narsistisesta suhteesta on vaikeaa. Olet tottunut siihen, että hän rakastaa itseään eikä ketään muuta. Olet tottunut aina olevasi jälkimmäinen vaihtoehto etkä saa niin paljon huomiota kuin ansaitsisit. Totut sellaisen käytökseen ja, niin surullista kuin se onkin, et tee asialle mitään. Et ennen kuin asiat menevät liian pitkälle ja mahdottomaksi korjata.

Teillä on joitain hyviä hetkiä, jolloin hän ’unohtaa’ rakastaa itseään, mutta kaiken muun jäljelle jäävän ajan tunnet itsesi roskaksi, koska hän ei välitä sinusta pätkän vertaa. Hetkinä, jolloin hän antaa sinulle aimon annoksen huomioita, ymmärrät että parisuhteesi olisi tullut olla aina sellaista. Surullista kyllä, sinun suhteesi ei ole sellainen.

Ainoa asia, joka teillä kahdella on yhteistä, on se, että rakastatte molemmat samaa ihmistä.

Narsistiset parisuhteet ovat kuin huumetta. Tulet riippuvaiseksi. Tiedät, että sinulla on turvaa etkä ole yksin. Joskus naiset, jotka ovat ansassa tämänkaltaisissa suhteissa, mieluummin asettuvat siihen kuin olisivat yksin. Joten pysyt paikalla yksinolemisen pelon vuoksi. Kestät ja kärsit mieluummin kuin olisit yksin.

Narsistiset suhteet ovat haastavia. Olet 100 prosenttisen varma, että olet oman onnesi luoja. Sinä olet, mutta et pysty kontrolloimaan jokaista asiaa elämässä. Se ei ole sinun tehtäväsi saada tätä kehnoa suhdetta toimimaan. Sinä et ole yksin siinä – tangoon tarvitaan kaksi. Joten älä aseta itsellesi paineita siitä, että et ole parantanut häntä etkä koskaan tule parantamaan. Saatat uskoa, että hän muuttuu sinun vuoksesi, mutta myöhemmin tulet huomaamaan, että se oli vain klassinen teko – jälleen yksi manipuloiva teko.

Narsistiset suhteet ovat nöyryyttäviä. Seurustelet henkilön kanssa, joka kuvittelee olevansa muiden yläpuolella. Jonkun, joka ajattelee olevansa paljon parempi kuin kukaan muu, sinä mukaan lukien. Seurustelet henkilön kanssa, joka pistää aina itsensä sinun edellesi. Seurustelet henkilön kanssa, joka ei koskaan kuuntele sinua tai ole siinä silloin tukenasi, kun tarvitset häntä. Seurustelet miehen kanssa, joka on täysin rakastunut itseensä.

Ainoa roolisi narsistisessa parisuhteessa on ruokkia miehesi egoa, koska se on aina hän, joka on numero yksi ja sinä tulet olemaan numero kaksi – tulet aina olemaan.

Tämän jälkeen menetät itsekunnioituksesi ja itsearvostuksesi ja otat emotionaalisen taakan seuraavaan suhteeseesi. Tuot mukanasi pelkosi ja epävarmuutesi – kaikki tuon narsistisen idiootin vuoksi.

Kun vihdoin löydät rohkeutesi katkaista narsistisen suhteesi, törmäät toiseen esteeseen. Tapaat kunnon miehen, joka kohtelee sinua ansaitsemallasi tavalla, mutta tunnet olevasi kaukana mukavuusalueeltasi koska tähän mennessä koskaan ei ole ollut kyse sinusta – on vain ollut hän.

Tässä on joitain asioita, joita sinulle tapahtuu, kun tapaat kunnon miehen narsistisen parisuhteen jälkeen:

1. Hän tietää, että sinua varten on olemassa paljon enemmän kuin sinä näet

Tämä on täysin uusi ja omituinen tunne. Hän uskoo sinuun. Aiempi suhteesi sai sinut epäilemään itseäsi ja tekemiäsi valintoja. Mutta nyt olet tavannut ihmisen, joka tietää sinun voivasi tehdä mitä tahansa, mitä haluat. Tämä tunne, jonka kohtaat, saa sinut vaivautuneeksi, koska et ole tottunut kohdelluksi tavalla, jonka ansaitset.

2. Hän haluaa sinun luottavan häneen

Hän tietää, että olet ollut parisuhteessa, jossa ääntäsi ei ole kuultu. Hän tietää, että elät peläten, että historia toistaa itseään. Siksi hän on kärsivällinen sinun suhteesi. Siksi hän antaa sinulle aikaa antautua itselleen ja oppia luottamaan häneen.
Aiempi suhteesi oli rakennettu epävakaalle ja epäluottavaiselle alustalle. Sinä olet syypää kaikkiin ongelmiin, joita teillä oli. Ei ihme, että menetit kykysi luottaa ihmisiin – exäsi sai sinut uskomaan siihen.

Tämä uusi mies tietää, että hän tekee työtä nostaakseen itsensä luottamuksen arvoiseksi. Ja mikä tärkeintä, hän antaa sinun opetella luottamaan itseesikin uudelleen.

3. Hän kohtelee sinua tavalla, jonka ansaitset

Hän on sinulle kiltti koko ajan. Hän tekee yksinkertaisimman asian, jota et ole aiemmin kokenut. Olet ollut loukussa itsepäisessä suhteessa etkä olisi edes kuvitellut, miltä voisi tuntua jos miehesi tekisi jotain sinun vuoksesi vaihteeksi.

Mutta nyt sinulla on se, etkä tiedä miten asiaan reagoida.

4. Hän kiinnittää huomiota siihen, mitä sinulla on sanottavana

Aiemmassa parisuhteessasi oli kyse vain hänestä. Ainoat sanat, joita kuulit koko ajan, olivat ’minä’; Minä tein tätä, minä olin siellä…

Mutta ei nyt. Sinulla on oikeus puhua, kun haluat ja sinulla todella on oikeus sanoa mitä sinä haluat ilman pelkoa siitä, että sanot jotain typerää tai tulet tuomituksi. Uusi poikaystäväsi kuuntelee sinua. Sanoillasi on hänelle merkitystä. Hän on kiinnostunut siitä, mitä sinulla on sanottavana. Hän haluaa kuulla kaiken sinusta ja menneisyydestäsi. Hän haluaa tietää, mistä pidät ja mistä et. Hän haluaa sinun jakavan elämäsi hänen kanssaan.

5. Hän pyytää anteeksi

Olet tottunut pyytelemään anteeksi koko ajan melkeinpä mistä tahansa vain välttääksesi kiistat – toisaalta joskus nämä tilanteet lähtivät kontrollista ja melkein taistelitte itsenne kuoliaaksi ennen kuin joku käveli pois. Ja kun rauhoituitte, elämä jatkui. Siitä henkisestä oravanpyörästä tuli normaalia – ajauduit loputtomaan rutiiniin, mistä et löytänyt ulospääsyä.

Mutta tämän miehen kanssa on erilaista. Tottakai te riitelette, koska kaikki riitelevät. Mutta ainoa asia, joka tulee saamaan sinut sanattomaksi on se, että hän tulee sanomaan sinulle nuo kolme pientä sanaa: ”Minä olin väärässä.”

6. Hän antaa sinulle koko maailman

Olit aina valmis juostessasi lisäkierroksen kelvataksesi narsistille – mutta et saanut mitään takaisin.

Mutta nyt on joku, joka yllättää sinut kukilla ilman syytä ja joku joka vie sinut treffeille ja kohtelee sinua kuin kuningatarta. Ja kaikki tämä ilman piilomotiiveja. Hän ei tarvitse sinulta mitään. Hän vain rakastaa sinua. Niin yksinkertaista se on.

7. Hän ei ole manipuloiva

Narsisteja ovat miehet, jotka haluavat kontrolloida. Mutta kukaan ei voi kontrolloida jokaista osaa elämässään ja tässä kohtaa, kun nämä miehet kadottavat sen itsessään, he ottavat sen muilta. Se jättää sinut kävelemään varuillaan hänen ympärillään, olemalla varovainen, ettet sanoo mitään ’väärää’.

Kun ryhdyt normaaliin, terveeseen parisuhteeseen, opit että tuollainen käytöstä ei ole olemassa. Opit, että parisuhteessa kyse on kompromisseista ja on olemassa kaksi ääntä, joita kuunnella – ei vain yksi.

8. Hän opettaa sinulle, mitä rakkaus oikeasti on

Ymmärrät, että rakkaus on molemminpuolista kunnioitusta. Ymmärrät, että oikea rakkaus on aitoa huolenpitoa toisesta. Ymmärrät, että oikea rakkaus on taistella läpi kaikesta yhdessä.

Silloin ymmärrät, että aiemmassa suhteessasi ei ollut kyse rakkaudesta. Se oli farssi – se oli ansa. Hän sai sinut luulemaan, että rakastat häntä.

Ymmärrät, mitä oikea rakkaus on kun heräät sellaisen ihmisen vierestä, joka kohtelee sinua paremmin – hänen, joka kohtelee sinua tavalla, jonka ansaitset.

Se saa sinut hämmästelemään, miten olet voinut sietää jotain vähemmän kuin mitä sinulla on nyt.

Mutta et tule tuntemaan häpeää tai säälimään itseäsi. Olet ylpeä itsestäsi, koska vaatii vahvan naisen päästäkseen eroon narsistisesta parisuhteesta.

Ja sinä olet sellainen.