Skip to Content

7 Todistettua Merkkiä Siitä, Että Olet Vihdoin Päässyt Narsistisen Exäsi Yli

7 Todistettua Merkkiä Siitä, Että Olet Vihdoin Päässyt Narsistisen Exäsi Yli

Kun olet suhteessa narsistin kanssa, voit tuntea menettäväsi itsesi pala palalta.

Sinusta tuntuu, ettet ole enää sama ihminen ja että henkilö, johon olet hulluna rakastunut, ei tunne muuta kuin tietämättömyyttä sinua kohtaan.

Haluat vain rakastaa häntä ja että hän vastaisi samalla tavalla, mutta sitä on melko vaikea saada hänen persoonallisuushäiriönsä vuoksi. Tällainen ihminen on yksinkertaisesti kykenemätön rakastamaan.

Useimmilla heistä on jokin trauma menneisyydestään ja siksi he käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät. Kun naiset saavuttavat murtumispisteensä narsistisen rakastajan kanssa, heillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lähteä.

Mutta ehkä lähteminen ei olekaan niin vaikeaa kuin elää ilman heitä.

Tiedät, ettei hänen kanssaan ole tulevaisuutta, mutta pelkkä ajatus siitä, että voisit elää ilman häntä, iskee sinua sydämeen kuin terävin terä.

Mutta sinun pitäisi tietää, että on aina parempi lähteä kuin pitää kiinni jostain, mikä ei koskaan ollut todellista. On parempi säästää itsesi myrkylliseltä suhteelta, joka voi tehdä sinulle vain pahaa.

Tiedän, että narsistista toipumisen tie on pitkä, mutta se on ehdottomasti kulkemisen arvoinen. Ja näin tiedät varmasti, että olet todella päässyt narsistisen exäsi yli ja että olet aloittanut uuden luvun elämässäsi.

1. Et tunne tarvetta ottaa häneen yhteyttä

Tämä on vaikeinta kaikille narsistisen hyväksikäytön uhreille. Ei ole helppoa luopua ihmisestä, jota yhä rakastat, koska luulet, että voit pelastaa hänet.

Uskot, että he voivat muuttua, mutta joka kerta, kun he satuttavat sinua, huomaat, että on turhaa yrittää pelastaa heitä.

Koska totta puhuen et voi pelastaa ihmistä, joka ei halua tulla pelastetuksi. Siksi parasta, mitä voit tehdä, on astua syrjään ja elää elämääsi ilman heitä.

En valehtele sinulle ja sano, että ystävien ja perheen avulla pääset yli heistä, koska et pääse.

Pääset yli heistä, kun päätät sen omassa mielessäsi. Pääset yli heistä, kun ymmärrät, että he eivät koskaan pysty antamaan sinulle tarvitsemaasi rakkautta ja että vaikka he kuinka yrittäisivät, he eivät voi muuttua.

Tämä vaihe on vaikea, mutta usko pois, että yhteydenpitokielto on parasta, mitä voit tehdä, jos haluat päästä narsistisen exäsi yli.

2. Pystyt elämään omillasi

Et ainoastaan pysty elämään omillasi, vaan tunnet olosi myös hyväksi. Kun nimittäin olet narsistisessa suhteessa, he aivopesevät sinut ja saavat sinut ajattelemaan, että olet kyvytön ilman heitä.

Ja vaikka sinulla olisi vahvin luonne, murtut paineen alla ennemmin tai myöhemmin. Ja kun jätät heidät, sinulle jää vaikutelma, ettet ole tarpeeksi hyvä etkä pysty toimimaan yksin.

Mutta tuo tunne katoaa ajan myötä, ja olet taas oma vanha itsesi. Ja kun se tapahtuu ja kun tunnet olevasi taas kohtalosi hallitsija, tunnet valtavaa onnea ja iloa, koska elämäsi on taas sinun käsissäsi.

3. Sinua ei haittaa, jos heillä on toinen kumppani

Tiedät, että olet päässyt narsistisen exäsi yli, jos sinua ei haittaa nähdä häntä toisen kumppanin kanssa. Et tunne pahaa oloa siitä, mutta säälit varmasti hänen kanssaan seurustelevaa henkilöä.

Et tunne mustasukkaisuutta etkä halua olla hänen asemassaan, koska tiedät jo, miltä se tuntuu. Tunnet rauhaa joka kerta, kun näet hänet, eikä sydämesi hakkaa kuin hullu.

Tulet tuntemaan tietämättömyyttä häntä kohtaan, aivan kuten hän tunsi sinua kohtaan koko suhteenne ajan.

Kun sinusta alkaa tuntua tältä, tiedä vain, että teit valtavan harppauksen eteenpäin ja että olet oppinut huonosta kokemuksestasi.

4. Olet emotionaalisesti vahva aivan kuten ennenkin

Asia on niin, että jokainen suhde narsistin kanssa tyhjentää sinut fyysisesti ja emotionaalisesti. Se voi vaikuttaa pahasti kehoosi, mielenterveyteesi ja käyttäytymiseesi.

Voit muuttua ihmiseksi, jota et koskaan uskonut olevasi, jos annat narsistin kävellä ylitsesi. Ja he ovat hemmetin hyviä näyttelijöitä, joten et edes huomaa, mitä tapahtuu, ennen kuin on liian myöhäistä.

Mutta kun lopetat narsistisen suhteen, sinusta tuntuu, että saat energiasi takaisin.

Et ole enää niin ahdistunut tai masentunut ja hymyilet taas. Tulet näkemään ilon pienissä asioissa, koska niillä on eniten merkitystä, ja jokainen päivä on sinulle siunaus.

Kun eroat miehestä, joka on hakannut sinut tunnekuolemaan, nouset tuhkasta kuin feeniks.

Ja tulet olemaan niin pirun ylpeä itsestäsi siitä, että olet vihdoin päässyt yli myrkyllisestä exästäsi.

5. Saat itsetuntoa

Jokainen narsistisen hyväksikäytön uhri tuntee samoin. He ajattelevat, etteivät he ole tarpeeksi hyviä, eivät tarpeeksi arvokkaita ja että heidät on rikottu niin pahasti, ettei kukaan mies pysty koskaan rakastamaan heitä.

Mutta se on vain heidän käsityksensä, joka on täysin väärä, koska heitä on pahoinpidelty niin kauan. Aivopesun ja kaasuvalojen takia he uskoivat, että heidän hyväksikäyttäjänsä oli heitä parempi.

Mutta se ei ole totta, koska jokainen ihminen on erityinen ja ainutlaatuinen juuri sellaisena kuin hän on. Kaikilla näillä narsistisen hyväksikäytön uhreilla oli huono tuuri rakastua mieheen, joka ei voinut välittää heistä yhtään vähempää.

Ja uskokaa minua, ei ole kovin helppoa paeta hyväksikäyttäjän kynsistä, koska hän löytää aina keinoja tuoda teidät takaisin.

Mutta kun olet tehnyt sen, älä katso taaksesi. Ainoa kerta, jolloin sinun tarvitsee katsoa taaksepäin, on nähdäksesi, kuinka pitkälle olet päässyt.

Kun jätät kaiken sen, mikä oli myrkyllistä elämässäsi, huomaat, että olet saamassa itsetuntosi takaisin ja että et kyseenalaista itsearvostustasi.

Huomaat, että olet muuttumassa positiiviseksi ihmiseksi, joka kerran olit, ja että elämässä on sittenkin järkeä.

6. Et tunne enää pelkoa

Kun olit narsistisessa suhteessa, pelkäsit tehdä väärän liikkeen, joka ärsyttäisi hyväksikäyttäjääsi.

Et voinut olla oma itsesi etkä voinut ilmaista tunteitasi niin kuin olisit halunnut. Mutta kun irrottaudut tällaisesta myrkyllisestä ihmisestä, tunnet olosi sellaiseksi kuin et ole tuntenut pitkään aikaan.

Sinusta tuntuu, että voit taas hengittää täysillä keuhkoilla ja että ei ole mitään sääntöjä, joita sinun pitäisi totella. Kun irtaudut narsistista, näytät terveemmältä ja voit paremmin kuin koskaan.

Tunnet itsesi sankariksi, koska onnistuit pääsemään pois hänen kynsistään ja pelastamaan itsesi ajoissa. Unohdat pelon ja sen, että teet asioita, joita hän halusi sinun tekevän, koska noudatat nyt vain omia sääntöjäsi.

Olet vihdoin valmis suuriin asioihin liike-elämässäsi ja yksityiselämässäsi, etkä enää ajattele itseäsi uhrina.

7. Tunnet vihdoin olosi hyväksi omassa nahassasi

Tiedät, mitä sinulle tapahtui, etkä pysty unohtamaan sitä. Päätit kuitenkin muuttaa näkökulmaasi ja käännät kaikki huonot ja negatiiviset asiat positiivisiksi.

Et enää halua olla sellainen, jota ihmiset manipuloivat, ja olet kriittinen valitessasi rakkauskumppania. Et tee itsestäsi helposti saatavaa ja sillä tavalla saat kunnioitusta miehiltä.

Tunnet itsesi todelliseksi badass-naiseksi, joka on valmis valloittamaan maailman. Sinusta tuntuu, että huonot kokemuksesi ovat vain tehneet sinusta vahvemman ja että hieman narttumainen oleminen voi itse asiassa pelastaa sinut joiltakin miehiltä.

Et ole valmis tyytymään vähempään kuin mitä ansaitset, ja jos mies haluaa saada sinut, hänen on tehtävä kovasti töitä sen eteen.

Sinusta tuntuu vihdoin, että voit elää elämääsi täysillä, etkä pyydä kenenkään hyväksyntää, ja se tekee sinusta onnellisimman naisen maailmassa.