Skip to Content

6 Asiaa, Joita Odottaa, Kun Seurustelet Yliajattelijan Kanssa

6 Asiaa, Joita Odottaa, Kun Seurustelet Yliajattelijan Kanssa

Et näe sitä heti. Hän ei puhu siitä eikä mainitse, jos haluaa puhua jostain. Hän on yliajattelija. Hän kärsii hiljaisuudessa, taistelee miljoonien kysymysten ja skenaarioiden edessä päänsä sisällä, mutta ulospäin hän näyttää olevan täysin kunnossa.

Hänen kuorensa on tyyni ja rauhallinen. Hän kertoo vitsejä ja nauraa sinunkin vitseillesi. Mutta hänen mielensä käy ylikierroksilla kaikesta siitä huolimatta. Etkä huomaa sitä koskaan, ellet oikeasti katso.

Kun suutelet häntä, hänen huulensa ei vapise eikä hänen kätensä tärise. Kun soitat hänelle, koska ikävöit häntä, hänen äänensä ei kerro sitä, mitä hän sisällään tuntee. Hän ei vaikuta pelokkaalta ja hämmentyneeltä.

Mutta se ei tarkoita sitä, etteikö hänen epävarmuutensa ja yliajattelunsa olisi läsnä. Ne ovat, koko ajan parisuhteessanne, mutta hän peittää ne niin hyvin. Vaikka on aikoja, jolloin hän menettää kontrollinsa.

On aikoja, jolloin jotain tapahtuu ja hänen ahdistuksensa ottaa vallan. Jos et kiinnitä huomiota, et huomaa sitä, koska sinulle se on pientä ja mitätöntä.

Mutta kun katsot taaksepäin ja muistelet niitä aikoja, kun hän vaikutti hieman etääntyneeltä ja tiesit jonkin asian vaivaavan häntä, kaikki vaikuttaa selkeältä.

Huomaat kaikki ne ’pienet’ asiat, joita tapahtui, pieniä vain sinun näkökulmastasi nyt. Niillä oli kaikilla täysin eri tarkoitus. Ne eivät ole niin pieniä enää. Ne ovat valtavia.

Hän kysyi sinulta miljoona kysymystä. Hän hakee hyväksyntääsi ja todistelua. Hän huolehtii asioista, joita sinä kutsut epäoleellisiksi, mutta ne tarkoittavat kaikkea hänelle. Sinä et vain katso maailmaa samoin kuin hän.

Hän ei nukahda, koska hänen alitajuntansa ei salli sitä. Koska hän käy läpi joitain keskeneräisiä asioita, jotain, joihin hän ei saanut vastauksia, jotain, jota hän ei ole täysin käsittänyt vielä. Se syö häntä elävältä ja sinä olet syvässä unessa hänen vierellään ilman huolen häivää.

Sinulla ei ole näitä ongelmia. Sinä et ole yliajattelija. Sinä nukut sikeästi.

vakavasti ajatteleva mies

Hän alkaa muuttua. Hän menettää sen persona, joka hän on, koska hänen ahdistuksensa on kuin kutsumaton vieras – sellainen, josta kukaan ei pidä, mutta et saa sellaista lähtemään pois. Hän elää ahdistuksensa kanssa eikä hän saa sitä hätistettyä tiehensä. Hänellä on se ja hänen tulee taistella sitä vastaan. joskus hän ei edes tiedosta sen läsnäoloa. Joskus hän on viileä, mutta joskus ahdistus ottaa hänet valtaansa. Se ottaa vallan hänen elämästään ja jokaisesta päätöksestään.

Hän näkee sen, mutta ei voi sille mitään. Hän tietää sen tuhoavan hänen onnensa ja elämänsä, mutta hän ei pysty hätistämään sitä tiehensä.

Joten jos haluat seurustella hänen kanssaan, sinun tulee tietää, ettei se tule olemaan helppoa. Jos et ole valmis häneen, älä edes vaivaudu tuhlaamaan hänen aikaansa.

Se ei ole samanlaista, kuin aiemmat seurustelusi. Mikään ei ole helppoa tai yksinkertaista. Sinun normaali käytöksesi ei riitä. Jos välität hänestä, sinun tulee yrittää ymmärtää häntä ja rauhoittaa häntä, kun ahdistus ottaa hänestä vallan.

Mutta hän maksaa tämän sinulle takaisin. Hän rakastaa sinua enemmän, kuin kukaan muu tyttö koskaan rakasti. Hän maksaa takaisin joka ikisen asian, jota hänelle teet. Hän antaa jopa enemmän. Hän suojelee sinua ja pitää sinut turvassa eikä hänen rakkautensa sinuun kuole koskaan.

On olemassa joitain asioita, joiden tulee muuttua, kun seurustelet tytön kanssa, joka yliajattelee kaikkea.

1. Sinun tulee tietää, että hän on enemmän kuin hänen ahdistuksensa

Hän ei ole yksi hänen oireistaan. Hänen sairautensa ei määritä häntä. Sinun tulee käyttäytyä normaalisti hänen lähellään, mutta osoittaa hieman enemmän sympatiaa. Yritä ymmärtää häntä ja ole herkkä.

Pieninkin asia saattaa suistaa hänet raiteiltaan, jokin, mikä ei vaikuta sinuun mitenkään, mutta on hänelle iso asia. Ole sydämellinen ja lähesty häntä varovasti noissa tilanteissa.

2. Sinun tulee olla kärsivällinen hänen kanssaan

Vaakakuva viehättävästä nuoresta parista puhumassa olohuoneessa

Ahdistus tulee varoittamatta. Et voi ennustaa sitä etkä voi varautua siihen. Yhtenä hetkenä hän on onnellinen ja nauraa, mutta toisena hän on masentunut. hän ei ole hullu tai pilalla.

Hän ei ole kuin lapsi, jolta varastetaan tikkari. Hän ei valitse, kuinka tuntee.

Kun ahdistus iskee, hän tuntee, että hän on syvällä sinisessä meressä ilman maata ympärillään. Vaikka hän uisi kuinka lujaa ja haluaisi löytää rannan, hän ei pysty siihen. Hän ui tunteja, mutta hän pysyy keskellä merta eikä maata ole näkyvissä.

Kun näet hänet tällaisena, anna hänelle tilaa. Älä vaivaa häntä kysymyksilläsi, koska hänen pitää selvittää mielensä. Hän täytyy lokeroida ajatuksensa oikeille paikoille ja sitten hän päättää, mitä tekee seuraavaksi.

3. Et voi odottaa hänen pääsevän yli siitä

Et voi odottaa hänen rauhoittuvan vain, koska sinä sanot niin. Näissä tilanteissa olemalla lyhytjänteinen on pahinta, mitä voit tehdä, koska saat ahdistuksen näin vain kasvamaan.

Hän näkee, että et voi kestää sitä, että se vaivaa sinua ja antamasi palaute saa hänet tuntemaan entistä surkeammaksi. Se saa hänet yliajattelemaan sitä, miksi käyttäydyt näin.

Jokainen väärä liike saa hänet luomaan satoja kysymyksiä, jotka vaivaavat häntä. Hän ei pysty nukkumaan tai syömään. Se syö häntä.

Jos hän pystyisi hallitsemaan ahdistuskohtauksiaan, hän tekisi sen. Tiedät, että hänellä on hyviä päiviä, joten miksi hän ei kontrolloisi pahoja päiviä, jos hän pystyisi? Hän ei nauti olla peloissaan ja yliajatellessaan kaikkea. Hän ei nauti siitä, että tuhoaa teidän molempien elämiä.

Älä koskaan sano ’pääse yli siitä’ hänelle. Älä koskaan.

4. Kerro hänelle, että olet siinä häntä varten

rakastunut pari istuu pöydässä

Kun ahdistus tekee hänestä oman mielensä vangin, hän menettää järkensä. Joten älä suutu hänelle, jos hän kysyy sinulta kysymyksiä kysymyksen perään.

Hän tuntee menettävänsä sinut. Hänen ahdistuksensa on pääsyyllinen tähän. Se sekoittaa hänen päänsä. Se saa hänet tuntemaan olonsa siltä, että hän on ruma eikä häntä haluta. Se saa hänet tuntemaan olevansa vähemmän arvokas.

Joten vastaamalla hänen kysymyksiinsä ja tyydyttämällä hänen uteliaisuutensa, annat hänelle vahvistusta siitä, ettet ole lähdössä mihinkään. Että olet hänen vierellään ikuisesti.

5. Sinun tulee kuunnella häntä

Sinun tulee olla siinä häntä varten aina kun hän tarvitsee sinua. Sinun täytyy antaa hänen puhua, koska yliajattelun hetkellä hänen täytyy puhua. Hänen tulee saada se kaikki ulos.

Älä esitä kuuntelevasi – kuuntele oikeasti. Ehkä hän kertoo sinulle jotain hyvin tärkeää. Ehkä hän tiedostamattaan antaa sinulle vihjeitä siitä, kuinka käsitellä häntä, kuinka auttaa häntä.

Älä anna tuon mahdollisuuden lipua ohitse.

6. Älä tukahduta häntä

Nuori latinalaisamerikkalainen mies käyttää älypuhelinta kadulla

Älä koskaan painosta häntä tekemään mitään, mihin hän ei ole valmis. Jos näet hänen työstävän asioita demoniensa kanssa, anna hänen olla. Anna hänelle tilaa. Älä pakota häntä päästämään sinua sisälle.

Hän puhuu, kun on siihen valmis. Jos koitat saada häntä puhumaan heti vain koska olet utelias, sinä saat hänet yliajattelemaan asioita lisää. Saat hänet tuntemaan olonsa entistä pahemmaksi.

Sinun tulee olla siinä häntä varten, mutta älä painosta häntä avaamaan sydäntään, jos hän ei ole valmis. Se saa hänet ajautumaan kauemmas.